🔸🔸 زنان پیشتاز تحولات جامعه هستند
🔻 حسین سیمایی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دیدار با گروهی از بانوان نخبه، نمونه و برتر دانشگاههاو پژوهشگاهها اظهار داشت: زنان در جوامع معمولاً از حقوق و فرصتهای کمتری نسبت به مردان برخوردار بودهاند و در جوامع غربی چندین سال بعد از مردان به زنان حق رأی داده شد. برخی مواقع قانونگذاران سعی میکنند در قوانین، حقوق عقبمانده زنان را جبران کنند، اما ناخودآگاه و ناخواسته به نابرابری فرصتها برای زنان دامن میزنند و آنان را از برخی فرصتها محروم میکنند.
🔻 امام خمینی «ره» و شهید مطهری نگاه متفاوتی از فقه سنتی به مسائل زنان و حضور آنان در جامعه داشتند و رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز تأکید ویژهای بر جایگاه و نقش زنان در جامعه دارند.
🔻 در ایران از دوران مشروطه تاکنون، نگاهها به مسائل زنان و حضور آنان در جامعه تفاوت زیادی پیدا کرده است که البته همه این تحولات در اثر مطالبات زنان صورت گرفته است و پاسخی به تقاضای آنان بوده است.
🔻 سیمایی به حضور پررنگ بانوان در آموزش عالی اشاره کرد و گفت: در کمتر کشور همسایه ایران این تعداد زنان نخبه و نمونه علمی وجود دارد و این ظرفیت مهم میطلبد که کارگروهی برای حل مسائل این جامعه بزرگ دانشگاهی با نگاه کارشناسی تشکیل شود.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
📙📙 جمعههای کتابخوانی/ بخوانیم
📚 تکوین هویت زن مسلمان در گذار انقلابی
🔻 در گفتمان سنت حضور زن در خانه و فرزندآوری و سلطهٔ مرد بر زن در تمامی عرصهها پذیرفته شده بود. اما در گفتمان مدرن با ورود اندیشههای جدید و پذیرش دموکراسی، آزادی، حقوق برابر و غیره زن نیز وارد عرصهٔ عمومی و به تبع آن قدرت و سیاست شد. حضور زنان در عرصهٔ عمومی و به خصوص مناسبات سیاسی که محیطی مردانه برای کسب قدرت قلمداد میشود یک عمل غیرمعمول و بیسابقه برای زنانی بود که معمولا انتظار میرود در قلمرو خانواده باقی بمانند.
🔻 در ایران شاهد نقش مدرنیته در انقلاب مشروطه و تغییر مناسبات سیاسی و سعی در پایین آوردن قدرت از آسمان به زمین و تمرکززدایی از قدرت شاه به دست تأسیس مجلس بودیم. با این حال، با قدرت یافتن رضاشاه سیاست مدرنیزاسیون منهای اندیشه مدرنیته در ایران پیاده شد.
✍️ نویسنده: صدیقه یوسفمدد
🖇 ناشر: نگاه معاصر
#معرفی_کتاب
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
واکاوی نقش زنان.mp3
94.39M
#صوت
🔸🔸 واکاوی نقش زنان در مواجهه با آسیبهای فردی و اجتماعی خانواده در اثر کاهش روابط عاطفی؛ فرصتها و چالشها
با ارائه:
🔻 سرکار خانم دکتر سمیه خراسانی، هیئت علمی دانشکده زن و خانواده دانشگاه ادیان و مذاهب
دبیر نشست:
🔻 سرکار خانم دکتر فاطمه حیدری، پژوهشگر حوزه زنان، کارشناس پرسمان تربیتی رادیو معارف
🗓 برگزار شده در تاریخ ۳ آذر ۱۴۰۳ در دانشگاه مجازی المصطفی
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 اصل جوانی جمعیت موضوع ازدواج بهنگام است
🔻 زهرا جانجانی، ضمن تبریک هفته مادران و زنان در زمینه توانمندسازی بانوان، اظهار کرد: زنان مربیان هر جامعه هستند و به عنوان مادران هر خانواده بسیار اثرگذار خواهند بود و اگر هویت اصلی و جایگاه خود را درک کنند نیازی به رقابت با مردها ندارند.
🔻 مدیرکل امور بانوان استانداری کرمانشاه با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری در مورد جایگاه زن و مرد گفت: زوجیت مبنای منشور خانواده است و اگر هر کس در جایگاه مناسب خود قرار گیرد، نیاز نیست که مردها جایگاه زنانه داشته باشند و زنها در هویت مردان فرو روند.
🔗 |مطالعه متن کامل|
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 بیش از ۷۰ درصد کنشگران مردمی را زنان تشکیل میدهند
🔻 مریم ادبیلی، مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران ضمن تبریک میلاد با سعادت حضرت فاطمه زهرا(س) با تاکید بر اینکه مجموعه توانمندیهای بانوان شهرداری تهران، به زعم من در کشور بینظیر است، اظهار کرد: با توجه به شرایطی که برای بروز استعدادها فراهم شده مجموعهای از توانمندیها در عرصههای مختلف تخصصی در میان بانوان شهرداری تهران وجود دارد.
🔻 زنانگی در مدیریت به معنای نگاههای فمینیستی آن حتما درک نمیشود. در نگاه فمینیستی هر امتیازی به زنان بدهید باید امتیازی از مردان بگیرید. در نگاه مبانی دینی ما زمانی که امتیازی به زنان میدهیم، امتیازی نیز به مردان میدهیم. حضور متوازن، فعال و ترکیب همافزای مردان و زنان برای ساخت شهر و جامعه نیاز است. نیاز به نگاه فمینیستی و درصدهای سهمیهای نداریم. در نگاه دینی مرد و زن متضاد نیستند و با یکدیگر رشد میکنند. اگر زنانگی در جامعهای مسدود شود، حتما مردانگی نیز در آن جامعه مسدود خواهد شد.
🔻 زنان در خلق مشارکت همدلانه، گروههای داوطلبی و ... به شدت پیشقدم هستند. در حال حاضر از سرای محلات تا مجموعههای مختلف بیش از 70 درصد کنشگران مردمی را زنان تشکیل میدهند. زنان میتوانند حلقه اتصال ما با مردم برای افزایش مشارکت مردم در مدیریت شهری باشند.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 امکان اشتغال زنان زندانی در مراکز شهربانوهای تهران
🔻 شهردار تهران با تشریح رویکردهای جدید مدیریت شهری در حوزه بانوان گفت: در این دوره مدیریت شهری، تحولات سختافزاری بهعنوان یکی از ویژگیهای اصلی مورد توجه قرار گرفته و هدف این تحولات، ارتقای وضعیت خانوادهها و بهویژه بانوان بوده و منابع مالی قابل توجهی نیز به این موضوع اختصاص داده شده است.
🔻 در این راستا، مبلغ ۴۸۰ میلیارد تومان و ۳۰۸ میلیارد تومان به خدمات مرتبط با بانوان اختصاص یافته و در حال حاضر، ۲۳ مرکز شهربانو و هفت مرکز مرتبط دیگر فعال هستند و پروژههای متعددی در حال ساخت یا افتتاح قرار دارند.
🔻 رویکرد اصلی ما ایجاد زمینههای جدید برای فعالیتهای هنری، آموزشی، ورزشی و تفریحی ویژه بانوان و دختران است. این اقدامات ظرفیتهای بینظیری را برای رشد و پیشرفت بانوان فراهم میکند. امکان اشتغال زنان زندانی در شهربانوها فراهم شده است.
🔻 سال گذشته، در رقابتهای ورزشی بیش از یک هزار نفر شرکت کردند که ۵۵ درصد آنها را بانوان تشکیل میدادند. این نشاندهنده علاقه و مشارکت بالای بانوان در فعالیتهای ورزشی و اجتماعی است.
🔻 هدف اصلی این است که با همکاری مجموعههای سرمایهگذاری، امکانات بیشتری در مقیاسهای بزرگتر فراهم شود.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸امید به فردای بهتر بانوان پشت دیوارهای زندان
🔻 زنان زندانی، آینهای از زخمهای اجتماعی که بر پیکره جامعه نقش بستهاند، برخی از آنان به دلیل قربانی بودن در انتخابهای نادرست خود، اسیر فقر، نابرابری و آسیبهای ساختاری شدهاند.
🔻 اقداماتی که مدیریت شهری پایتخت برای حمایت از بانوان زندانی در این کلانشهر انجام میدهد در گفت وگوی خبرنگار ایرنا با مدیرکل زنان و خانواده شهرداری تهران به این شرح توضیح داده شده که اکنون بیش از ۲۳۰ بانوی زندانی توسط شهرداری تهران ساماندهی شدهاند و در حال گذراندن دوره محکومیت خود در زندان هستند.
🔻 مریم اردبیلی به فعالیت زنان زندانی با رای باز در مراکز توانمندسازی تهران اشاره کرد و افزود: فعالیتهای این زنان در مراکز توانمندسازی، شامل آموزشهای شغلی، مهارتآموزی و اشتغالزایی است که به آنان کمک میکند تا از وضعیت زندانی بودن خود فراتر رفته و به عضوی فعال و موثر در جامعه تبدیل شوند.
🔻 در این مراکز با هدف کمک به اشتغال زنان زندانی، مهارتهایی همچون خیاطی، آرایشگری، صنایع دستی و سایر حرفههای مرتبط آموزش داده میشود که نهتنها به بازگشت آنها به زندگی اجتماعی کمک میکند، بلکه زمینهای برای خودکفایی و استقلال مالی این افراد فراهم میآورد.
🔗 |مطالعه متن کامل|
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 در سال ۲۰۲۴ بر زنان فلسطینی چه گذشت؟
🔻 زنان فلسطینی به دلیل دسترسی کمتر به خدمات بهداشتی و درمانی ناشی از جنگ، با انواع بیماریها و مشکلات بهداشتی دست و پنجه نرم میکنند و سوءتغذیه و کمبود منابع غذایی در نوار غزه، سلامت جسمی آنها را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.
🔻 این ناامنی و بحرانهای اشاره شده فقط محدود به نوار غزه نیست، بلکه زنان فلسطینی در کرانه باختری و بیتالمقدس نیز به علت سیاستهای اشغالگران میزان بالایی از خشونت و اوضاع رقتباری را در این جنگ ناعادلانه و نابرابر تجربه میکنند.
🔻 محدودیتهای رفت و آمد برای غیرنظامیان فلسطینی، از جمله ۷۳هزار زن را که در حال حاضر باردار هستند، از دسترسی به مدرسه، کار و امکانات بهداشتی در فلسطین اشغالی باز میدارد.
🔻 ترک تحصیل یکی از اثرات مستقیم جنگ بر دختران به علت تخریب مدارس در مناطق جنگی است و از آنجا که دختران بیش از پسران از فرصتهای آموزشی و شغلی محروم میشوند، در آینده هم با مشکلات اقتصادی و اجتماعی بیشتری مواجه خواهند شد. در شرایط بحرانی و جنگی همچنین، حمایتهای قانونی و اجتماعی برای زنان نیز کاهش مییابد؛ موضوعی که میتواند وضعیت زنان را بدتر کند.
🔻 زنان و دختران فلسطینی به دلیل جنگ و ترک خانه و زندگی خود، مجبور به اقامت در اردوگاهها شدهاند که این مسئله سبب محروم شدن آنها از کار و اشتغال و معیشت میشود.
🔗 |مطالعه متن کامل|
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 تشویق و هدایت رهبری باعث شد در حوزه «فقه زنان» کار کنم/ بیشترین و اصلیترین مخالفان من از بانوان بودند!/ نباید فقه و فقاهت را جنسیتی کنیم
🔻 مجتهده زهره صفاتی مطرح کرد: از همان روزهای اول پس از پیروزی انقلاب اسلامی امام راحل و مقام معظم رهبری، همواره نسبت به این مسئله توجه ویژه داشتند؛ شخصا در جلسات بسیاری خدمت معظمله بودم و ایشان فرمودند که باید مسائل زنان در حوزههای مختلف را حل کنیم و تاکید داشتند که این مسائل باید توسط خود بانوان محقق شود.
🔻 آنچه باعث شد تا ما در این زمینه کار کنیم برخورد مناسب مقام معظم رهبری و تشویق و کمک و هدایتهای ایشان بود. من هر جلسهای که نزد ایشان میرفتم، روح تازه پیدا میکردم.
🔻 بیشترین و اصلیترین مخالفان من از بانوان بودند؛ به من میگفتند که تو به چهاجازهای در این عرصه فعالیت میکنی؟ به یاد میآورم که همیشه در ایام حج اعتراض میکردم که چطور به زنی که یائسه است، اما همچنان خونریزی دارد میگویید برو و طواف کن، اما خودت را چک کن!؟ فریاد من بلند بود که چقدر زنان ما را در عسر و حرج میاندازید؟ راههای برونرفت از این قضیه وجود دارد.
🔻 نباید فقه و فقاهت و اجتهاد را جنسیتی و زن و مردی کنیم. برخی میگویند فقه ما مردانه است؛ بنده معتقدم این حرفها را باید کنار بگذاریم و فقه نه مردانه و نه زنانه باشد. باید بر اساس استدلال پیش بروید، بحث جنسیت را باید در هر حوزهای کنار بگذارید و نگاه وسیع داشته باشید، دلیل را بما هو دلیل ببینید.
🔗 |مطالعه متن کامل|
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 مرجعیت زنان مجتهد، زمینه تجدیدنظر و بهروزرسانی احکام بانوان را فراهم میکند
🔻افتخار دانشپور، عضو هیئت علمی دانشگاه مذاهب اسلامی گفت: امروزه در گفتمانسازیهای مباحث مربوط به اجتهاد و همچنین در مباحث مربوط به حوزههای علوم دینی صحبتهای جدیدی مطرح میشود که مبتنی بر مسئله تجزی در اجتهاد است. منظور از تجزی در اجتهاد این است که اجتهاد به صورت تخصصی مطرح شود. همانطور که دانش پزشکی در سطوح عالی به تخصصهای مختلف تقسیم میشود، در رابطه با فرآیند اجتهاد نیز در سطوح عالی ما میتوانیم قائل به تجزی در اجتهاد شویم.
🔻 قطعاً افرادی که صاحب روش هستند و تخصص لازم را پیدا کردند این امکان را خواهند داشت که به مراتب تخصصیتر و پژوهشیتر و با نگاه عالمانهتر و در عین حال واقعگرایانهتر نسبت به آن موضوع تخصصی تحقیق کنند.
🔻 وقتی ما صحبت از تجدیدنظر در احکام فقهی، شناور بودن دانش فقه و انعطافپذیری دانش فقه میکنیم به معنای این نیست که کل ساختار دانش فقه تغییر پیدا کند، بلکه ستونها و قواعد و اصول اصلی پابرجا هستند، ولی در مباحث اجتهادی که به نوعی رد فروع بر اصول است حتماً امکان تجدید نظر و امکان بهروزرسانی وجود دارد.
🔗 |مطالعه متن کامل|
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 سرنوشت لایحه حمایت از زنان در برابر خشونت
🔻 علی باباییکارنامی درباره سرنوشت لایحه «حمایت از زنان در برابر خشونت» اظهار کرد: این لایحه یکی از لوایح بسیار مهم برای کشور است. چون نقش زنان در خانواده نقش تأثیرگذاری است و در رابطه با جامعه باید پیوند درستی برقرار شود.
🔻 او با بیان اینکه خشونت در ذات کشورهای در حال توسعه است، افزود: کشور ما هم جزئی از این کشورها محسوب میشود و حتماً اشکالاتی وجود دارد که با تجمیع نظر دولت و مجلس لایحهای تصویب میشود تا زنان احساس آرامش بیشتری در محیط خانواده و اجتماع داشته باشند.
🔻 رئیس کمیسیون اجتماعی خاطر نشان کرد: امیدواریم این لایحه منجر به پررنگتر شدن نقش زنان در ایران براساس مبانی نظری اسلام شود.
🔻 بابایی در ادامه گفت: ممکن است دولت به بندهایی از آن اشکالاتی وارد کند که در بررسی جزئیات آن در کمیسیون اجتماعی صحبت میکنیم و رضایت دو طرف لایحه را جلب میکنیم./جهان بانو
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 نقش مردان در تنظیمگری زنانه و مادرانگی
🔻 مریم وکیلی، فعال و کنشگر حوزه زن و خانواده مطرح کرد: برای تحقق ظرفیت کامل زنان در راستای دخترانگی، خواهرانگی، زنانگی و مادرانگی آنچه علت تامه است، ورودی مناسبی است که باید از سمت پدران، برادران و همسران وجود داشته باشد. شناخت زن و روحیات او، جاافتادن فرهنگ محبت و احترام در خانواده و گفتوگوی سالم و مؤثر در حل تعارضات زندگی مشترک و نیز توجه به نیازها و حقوق مادران و فراهم کردن حمایتهای لازم میتواند به ایجاد جامعهای بهتر و متعادلتر کمک کند.
🔻 وی افزود: زنان حامیان عاطفی خانوادهاند؛ چه در نقش دختری، چه خواهری و چه همسری و مادری. انتقال مهارتها، نگرشها و باورها از همان بدو تولد فرزندان با نوازشهای مادرانه آغاز میشود و در ادامه در بستر تربیت، شکلگیری شخصیت فرزندان رخ میدهد.
🔻 زنان وقتی میتوانند هویت وجودی، فطری و درونی خود را در نقشهای مختلف خود به کمال، به منصه ظهور برسانند که فرد مقابل آنها که یا پدر است یا برادر یا همسر، وظیفه عاطفی و حمایتی خود بر پایه عزت را به خوبی بروز دهد.
🔗 |مطالعه متن کامل|
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|