May 11
با طرح چند پرسش به معرفی اجمالی #جبهه_روحانیت_مردمی خواهیم پرداخت
برای شناخت بیشتر میتوانید به فایل پیوست مراجعه بفرمایید.
@rohaniat_mardomi
«جبهه روحانیت مردمی انقلاب اسلامی»
متشکل از چه افرادی است؟
مجموعه ای خودجوش و متشکل از نخبگان اجتماعی حوزوی است که رسالت حفظ و توسعه مرجعیت اجتماعی روحانیت را با هدف تقویت پشتوانه مردمی نظام اسلامی و تحقق گفتمان انقلاب اسلامی و مردم سالاری دینی دنبال می کند.
هیئت موسس جبهه جمعی از فضلای جوان حوزه علمیه مشهد هستند که مجموعه ای از مدیران مدارس و مراکز حوزوی، اساتید سطوح عالی حوزه و مبلغان باسابقه حوزوی را شامل می شوند و همگی دارای بدنه اجتماعی در داخل و خارج از حوزه هستند.
مجمع عمومی جبهه نیز متشکل از روحانیون انقلابی و فضلای دغدغه مند سطوح عالی حوزه و دارای سابقه فعالیتهای اجتماعی است که شورای مرکزی جبهه را به مدت یک سال انتخاب می کنند.
#تشکل
@rohaniat_mardomi
جبهه روحانیت مردمی با چه اهدافی تشکیل شده است؟
1. فرهنگسازی گفتمان اجتماعی انقلاب اسلامی در میان اقشار حوزوی
2. توسعه و تقویت شبکه فعالان اجتماعی حوزه
3. ارتقای آگاهی ها و مهارت های اجتماعی حوزویان در راستای نقش آفرینی مسئولانه در جامعه
4. توسعه و تقویت ارتباط نخبگان حوزوی با با اقشار گوناگون جامعه به ویژه مستضعفان
5. روشنگری و راهبری در رویدادهای مهم اجتماعی و سیاسی برای اقشار حوزوی، نخبگان و عموم مردم
6. افزایش آگاهی و باور جامعه نسبت به فعالیت های اجتماعی و مردمی روحانیت
#تشکل
@rohaniat_mardomi
جبهه روحانیت مردمی در کدام عرصه ها فعالیت می کند؟
1. گفتمان سازی : گفتمان سازی فرهنگ تعامل موثر با جامعه در میان اقشار حوزوی
2. ارتباطات : ارتباط با صاحبنظران، نخبگان و فعالان اجتماعی حوزوی و غیرحوزوی
3. تحلیل : رصد و تحلیل مهم ترین فرصت ها و تهدیدهای اجتماعی و سیاسی و ارائه راهکارهای لازم
4. مواسات : بسترسازی برای ارتباط موثر نخبگان حوزوی با جامعه و مواسات با اقشار آسیب دیده
5. مطالبه : مطالبه گری از مسئولان نسبت به حقوق اقشار گوناگون جامعه
6. رسانه : فعالیت رسانه ای موثر در جهت اهداف و ماموریت های جبهه
#تشکل
@rohaniat_mardomi
مرامنامه جبهه با سربرگ.pdf
340.4K
#مرامنامه جبهه روحانیت مردمی
در این فایل به بصورت کامل به دلایل شکل گیری جبهه و همچنین اهداف و عرصه های فعالیت #جبهه_روحانیت_مردمی پرداخته شده است.
@rohaniat_mardomi
«در ترویج #روحانیت و فقاهت نه زور سرنیزه بوده است، نه سرمایهی پولپرستان و ثروتمندان؛ بلکه هنر و صداقت و تعهد خود آنان بوده است که #مردم آنان را برگزیدهاند... خصوصیات بزرگی چون قناعت و شجاعت و صبر و زهد و طلب علم و عدم وابستگی به قدرتها و مهمتر از همه احساس مسؤولیت در برابر تودهها، روحانیت را زنده و پایدار و محبوب ساخته است.» (امام خمینی، منشور روحانیت)
@rohaniat_mardomi
«اساساً #روحانیت شیعه همواره خصوصیتی منحصر بفرد داشته است و امروز هم که نظام جمهوری اسلامی برپاست و مسئولان آن بعضاً از خود این حوزهها برخاستهاند و صبغهی روحانیت و دینی در این حکومت مشهود است، باز حوزههای علمیهی شیعه همان خصوصیت را حفظ کردهاند. آن خصوصیت چیست؟ آن عبارت است از «استقلال و مردمی بودن». این، در هیچ جای دنیا وجود ندارد... همین خصوصیتِ «با مردم بودن» باعث شده است که در تحولات عظیم اجتماعی کشور ما که مهمترین کشور شیعهی دنیاست، روحانیت پیشقدم باشد.» (بیانات رهبر معظم انقلاب مورخ ۱۳۸۵/۸/۱۷)
@rohaniat_mardomi
نشست مباحثات گفتمانی جبهه روحانیت مردمی
با موضوع: رسالت روحانیت از منظر رهبری
و بررسی گفتمان عدالتخواهی در نمازهای جمعه با حضور حجت الاسلام #امجدی_زاده از امامان جمعه جوان و فعال کشور
چهارشنبه ۱۹ آبان
ساعت ۱۸:۳۰
مدرسه علمیه سعادت
شایان ذکر است مباحثات گفتمانی جبهه از ابتدای آبان ماه سال جاری به مدت سه ماه هر هفته برگزار میشود.
#تشکل
#گزارش_تصویری
#گفتمان
@rohaniat_mardomi
انقلاب اسلامی ایران به #رهبری یک مرجع تقلید و با میدان داری روحانیت به عنوان پرنفوذترین گروه مرجع اجتماعی به پیروزی رسید. تداوم این نهضت اسلامی نیز در گرو حفظ این مرجعیت اجتماعی است.
#گفتمان انقلاب اسلامی نیز با نقش آفرینی فعال روحانیت شکل گرفت و حیات و پویایی آن به تصریح امامین انقلاب، با مرجعیت اجتماعی روحانیت انقلابی گره خورده است. این نقش موثر از سویی در گرو تداوم ارتباط موثر با اقشار گوناگون مردم به ویژه طبقات #مستضعف به عنوان صاحبان اصلی انقلاب و پیگیری مطالبات به حق آنان، و از سوی دیگر وابسته به شناخت و تحلیل جامع و روزآمد از فرصتها و تهدیدها و بصیرت افزایی و روشنگری در عرصه های گوناگون سیاسی و اجتماعی است. پیگیری و بسترسازی این اهداف، نیازمند کار تشکیلاتی و هم افزایی ساختارمند و هدفمند از دل حوزه است که در قالب یک تشکل حوزوی می توان آن را دنبال نمود.
(فرازی از مرامنامه جبهه روحانیت مردمی)
#گفتمان
#تشکل
@rohaniat_mardomi
استعمار فرانو این است كه میگوید یک كاری بكنیم كه مردم آن طور كه ما میخواهیم فكر بكنند.
#آیت_الله_احمد_عابدی
#تک_گزاره
@rohaniat_mardomi
بازی در زمین دشمن
آیتالله احمد عابدی
یک #استعمار_قدیم داریم، یک #استعمار_نو و یک #استعمار_فرانو.
استعمار فرانو این است كه میگوید یک كاری بكنیم كه مردم آن طور كه ما میخواهیم فكر بكنند. یا مثلا زمانی كه #كمونیستها بودند، رئیس جمهور رومانی كه كمونیست بود... روسها به ایشان گفتند معاون اول شما جاسوس آمریكائیهاست.
وقتی معاون اول را دستگیر كردند به او گفتند تو چه اطلاعاتی به آمریكائیها میدادی؟ گفت هیچ، آمریكائیها فلان قدر پول به من داده و گفتند هیچ اطلاعاتی نمیخواهد به ما بدهی كه یک وقت گیر نیفتی. فقط دو كار برای ما بكن، كار اول اینكه همیشه #اولویتهای كشور رومانی را عوض كن، كار دوم هم اینكه همیشه #مسئولین ضعیف سر كارها بگذار، همین كار را برای ما بكن خودبخود رومانی عوض میشود.
حالا این در عرصه سیاسی است و من و شما در كار حوزوی و آخوندی و كار #علمی و #فرهنگی، اولین كاری كه خدمت به آمریكائیها و خدای نكرده باعث سرنگونی دین یا حوزه این است كه اولویتها را عوض كنیم، یعنی آن كارهایی كه ضرورت دارد انجام بدهیم را انجام ندهیم و یک كارهایی كه ضرورت ندارد را انجام دهیم.
كاری كه #هارون الرشید می كرد علما را جمع كرد و می گفت بنشینید تحقیق كنید كه ریشه فلان كلمه چه بوده و جایزه هم تعیین می كرد و ماه ها و سالها علما مینشستند بحث می كردند كه ریشه این كلمه چیست.
#اولین كار برای ما اگر میخواهیم به دینمان خدمت كنیم شناخت اولویتهاست.
دومین خدمت به دشمنان دین هم این است كه #آدمهای_ضعیف را برای كارهای قوی بگذاریم. مثلاً یک كسی كه یک درسی را نمیتواند بگوید این بنشیند آن درس را بگوید، یک كسی اهل آن كتاب نوشتن نیست بنشیند آن كتاب را بنویسد، یک جاهایی كه یک منبر حساسی است به آدمهای ضعیف بدهیم و آنجاهایی كه حساس و مهم نیست به آدمهای قوی بدهیم، مسئولیتهای مهم را به آدمهای ضعیف و مسئولیتهای ضعیف را به آدمهای مهم بدهیم. این خودش كافی است برای اینكه خدای نكرده یک نظامی را تغییر بدهیم.
#یادداشت
#اندیشه_ورزی
@rohaniat_mardomi