✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «آیات المهدی ١٢»
روز جمعه، ١۴٠١/٠١/٢۶
✍️ مناسبت روز: امروز سالروز وفات فقیه، حکیم، فیلسوف و عارف بزرگ قرن چهاردهم هجری قمری، حضرت آیتالله میرزا جهانگیرخان قشقایی (ره) است؛ عالم زاهدی که از اهالی ایل قشقایی اصفهان بود و در طول ٨۵ سال عمر با برکت خود، طبق شهادت آقا بزرگ تهرانی (در دایرةالمعارف زندگی بزرگان شیعه)، به اعلی درجات علمی در علوم نقلی و عقلی دست پیدا کرد و به ویژه در حکمت و عرفان به مرحله کمال رسید؛
او شاگردان فراوانی را تربیت نمود که شماری از آنان از فقها و علماء و عرفای نامدار تاریخ تشیع شدند که از جملهی آنها میتوان به حضرات آیات: سیدحسن مدرس، سید ابوالحسن اصفهانی، حاج آقا رحیم ارباب، حاج آقا حسین طباطبایی بروجردی، میرزا حسین نائینی، شیخ حسنعلی نخودکی اصفهانی و ... اشاره نمود؛ لذا سخن امروز را با سلام و صلوات به روح بلند این عالم ربانی آغاز مینمائیم؛
اما در سیزدهمین روز ماه مبارک رمضان قرار داریم و امروز نیز به تفسیر کوتاه یکی دیگر از «آیات المهدی» در قرآن کریم میپردازیم:
💠 «يَوْمَ نَدْعُو كُلَّ أُنَاسٍ بِإِمَامِهِمْ ۖ فَمَنْ أُوتِيَ كِتَابَهُ بِيَمِينِهِ فَأُولَٰئِكَ يَقْرَءُونَ كِتَابَهُمْ وَلَا يُظْلَمُونَ فَتِيلًا»: «(به یاد آورید) روزی را که هر گروهی را با امام و پیشوایشان میخوانیم! پس کسانی که نامهٔ عملشان به دست راستشان داده شود، آن را (با شادی و سرور) میخوانند و به قدر رشتهٔ شکاف هستهٔ خرمایی به آنان ستم نمیشود!» (اسراء/٧١)
در این آیه، خداوندمتعال به اهمیت موضوع «امام و پیشوا» اشاره مینماید و اینکه انتخاب رهبر و امام، فقط منحصر به دنیا نیست و در سرنوشت انسانها و قیامت آنها نیز تأثیر مستقیم دارد!
چنانچه جابر از امام باقر(ع) نقل کرده، که حضرت فرمودند: «وقتی این آیه (یوْمَ نَدْعُوا...) نازل شد؛ مسلمانان گفتند: ای رسول خدا! آیا شما امام همه مردم نیستید؟ حضرت فرمودند: من رسول خدا بهسوی همه مردم هستم، ولی پس از من، پیشوایانی از سوی خدا از اهلبیتم برای (امر امامت) مردم خواهند بود که به پا میخیزند، اما مورد تکذیب و ظلم پیشوایان کفر و گمراهی قرار میگیرند، پس کسی که از آنها پیروی کند و آنان را تصدیق نماید، او از من و با من خواهد بود و (در قیامت) مرا ملاقات خواهد کرد!» و سپس فرمودند: «آگاه باشید کسی که آنها را تکذیب کرده و به آنان ظلم کند، از من و با من نیست و من از او بیزارم!» (تفسير نورالثقلين ذیل آیه فوقالذکر)
امام صادق(ع) نیز فرمودند: «امامِ خودت را بشناس که اگر امامت را شناختی، چه "امر فرج" جلو بیافتد یا عقب بیافتد، ضرری متوجه تو نخواهد شد؛ و بدان، کسی که امامش را بشناسد و پیش از اینکه صاحب این امر، قیام نماید، بمیرد، همانند کسی خواهد بود که در لشکر ایشان حضور داشته باشد!» سپس فرمودند: «نه! بلکه مانند کسی است که زیر پرچم حضرت باشد! و بلکه مانند کسی است که در رکاب رسول خدا به شهادت رسیده باشد!»: «يا فضيل اعرف إمامك فإنك إذا عرفت إمامك...» (الكافی، ج١، ص ٣٧١)
همچنین حضرت صادق (ع) در روایتی دیگری نیز در تفسیر این آیه فرمودند: «مراد از «بِإِمامِهِمْ»، امامی است که پیش روی مردم است و او «قائم» اهل زمانش میباشد!»: «...إِمَامِهِمُ الَّذِی بَیْنَ أَظْهُرِهِمْ وَ هُوَ قَائِمُ أَهْلِ زَمَانِهِ» (الکافی، ج۱، ص۵۳۶)
✍️ و اما چند نکته درباره آیه ٧١ اسراء:
1️⃣ همه انسانها در قیامت علاوه بر پرونده فردی، دارای یک پرونده اجتماعی میباشند که در بررسی این پرونده با امام و پیشوایان خود محشور میشوند! لذا تقسيمبندى مردم در قيامت، بر اساس رهبران آنها در دنیا خواهد بود: «كُلَّ أُناسٍ بِإِمامِهِمْ»؛
2️⃣ جایگاه امامت و ولايت، در متن زندگى است؛ نه آنكه صرفاً موضوعى اعتقادى و در حاشيه باشد! چراکه رهبر، زمينهساز سعادت يا شقاوت مردم در دنیا و آخرت است!
3️⃣ امام واقعی هر کسی، همان کسی است که انسان در عمل، پیرو اندیشه و رفتار اوست؛ نه فقط در زبان، نام او را میگوید!
4️⃣ شرط سعادتمندی در دنیا و آخرت، در شناخت و پیروی از امام زمان است، چه ظاهر باشد، و چه غایب! پس باید در کسب معرفت امام زمان (عج) کوشید و بدانیم که شناخت امام از درک ظهور او، مهمتر است!
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
💠 مسابقه قرآنی بهار مهدوی - ٢۶ فروردین
✍️ برگرفته از مطلب «#روزبرگ_شیعه»
❓مفسرین طبق آیه ٧١ سوره إسراء، شرط سعادتمندی انسان در دنیا و آخرت را به شناخت و پیروی از چه چیزی دانستهاند؟
1️⃣ شناخت و پیروی از پیامبران الهی؛
2️⃣ شناخت و پیروی از امام زمان خود؛
3️⃣ شناخت و پیروی از احکام دینی.
➖➖➖➖➖➖
✅ اسامی برندگان مسابقه قرآنی بهار مهدوی ۲۵ فروردین ۱۴۰۱
1️⃣ سرکار خانم مهدیه عبداللهی
2️⃣ سرکار خانم معصومه کریمی
3️⃣ جناب آقای علیرضا جرگانی
✍️ پاسخ صحیح: گزینه سه
➖➖➖➖➖➖
🎁 جوایز: هر روز به سه نفر، مبلغ ۱۱۰ هزار تومان اهدا میگردد؛
⏱ مهلت ارسال پاسخ: تا ساعت ٢٣ امروز
👇👇👇👇👇👇👇👇
🔰 برای شرکت در مسابقه امروز، لطفاً پاسخ صحیح را به ◀️ اینجا ▶️ ارسال نمایند.
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ شنبه - ٢٧ فروردین ١۴٠١
🌙 السبت، ١۴ رمضان ١۴۴٣
🌲م Saturday 16 April 2022
👈امروزمتعلق استبه پیامبراکرم(ص)
🕋 اذکار روز:
- یا رَبَّ الْعالَمین (١٠٠ مرتبه)
- یا حی یا قیوم (١٠٠٠ مرتبه)
- يا غنی (١٠۶٠ مرتبه) برای غنی شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🌙 سالروز شهادت جناب مختار ثقفی (ره) در سال ۶٧ قمری
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «#ماه_مبارک_رمضان»
موضوع: «#احکام_روزه»
✅ کفارهی روزهی ماه رمضان، در شرع مقدس، یکی از این سه چیز است: «آزاد کردن یک برده»، «دو ماه روزه گرفتن»، و «شصت فقیر را غذا دادن»؛ و چون در این دوران ظاهراً بردهای وجود ندارد که بتوان آزاد کرد، مکلف باید یکی از دو کار دیگر را انجام دهد؛
⬅️ غذا دادن به شصت فقیر را میتوان به دو صورت انجام داد: اینکه با غذای آماده آنان را سیر کند؛ یا اینکه به هر نفر به اندازه ۷۵۰ گرم (یک مدّ) گندم یا آرد یا نان یا برنج یا سایر مواد غذایی بدهد؛
⬅️ كسى كه مىخواهد دو ماه كفاره روزه رمضان را بگيرد، بايد سى و يك روز آن را پى در پى بگيرد، و اگر بقيه آن پى در پى نباشد، اشكال ندارد.
⬅️ اگر کسی که کفاره بر او واجب شده، هیچ یک از سه وظیفهای را که مخیر میان آنها است، نتواند انجام دهد! باید به هر تعداد فقیر که قادر است، غذا بدهد؛ و احتیاط آن است که استغفار نیز بکند؛ و اگر به هیچ وجه قادر بر دادن غذا به فقرا نیست، کافی است که استغفار کند، یعنی با دل و زبان بگوید: «استغفرالله» (و احتياط واجب در فرض اخير آن است كه هر وقت بتواند، كفاره را بدهد.)
📚 برگرفته از رساله عملیه مراجع عظام تقلید
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «آیات المهدی ١٣»
روز شنبه، ١۴٠١/٠١/٢٧
✍️ مناسبت روز: امروز چهاردهمین روز از ماه مبارک رمضان است که طبق نظر مورخین سالروز شهادت جناب مختار ثقفی (ره) در سال ۶٧ هجری قمری میباشد؛ شخصیتی زیرک و جنگجویی بزرگ که از چهرههای مؤثر در تاریخ اسلام بوده و پس از حکومت پنج سالهی امیرالمؤمنین (ع) و حکومت کوتاه امام حسن (ع)، سومین حکومت علوی را در تاریخ ایجاد نموده و تمامی قاتلان واقعه کربلا و جنایتکارانی همچون: شمر بن ذی الجوشن، خولی بن یزید، عمر بن سعد و عبیدالله بن زیاد ملعون را به درک واصل کرده است! (أسدالغابة، ج۴، ص۳۴۷)
در روایات متعدد از اهلبیت عصمت و طهارت (ع) نیز به نیکی از «مختار» یاد شده؛ چنانچه امام باقر(ع) در ملاقات با «ابوالحکم» فرزند مختار پس از تکریم وی، از مختار تمجید کرده و سه بار فرمودند: «"خدا پدرت را رحمت کند" او حق ما را گرفت و قاتلان ما را کشت و به خونخواهی ما قیام کرد» (بحارالانوار، ج ۴۵، ص٣۴٣)؛ لذا سخن امروز را با سلام و صلوات به روح بلند جناب مختار ثقفی (ره) آغاز مینمائیم؛
✍️ اما در سخن امروز نیز مانند روزهای گذشته ماه مبارک رمضان، به تفسیر کوتاه یکی دیگر از «آیات المهدی» در قرآن کریم میپردازیم؛
💠 «فَاخْتَلَفَ الْأَحْزَابُ مِن بَيْنِهِمْ فَوَيْلٌ لِّلَّذِينَ كَفَرُوا مِن مَّشْهَدِ يَوْمٍ عَظِيمٍ»: «آنگاه که طوایف مردم در میان خود اختلاف کنند، پس واى به حال آنها كه كافر شدند از حضور در روز بزرگ [رستاخيز]» (مریم/٣٧)
این آیه در ظاهر، مربوط به اختلافات گروههای نصاری درباره حضرت عیسی (ع) است که بعضى از آنها، «مسیح» را خدا مىدانستند! و بعضى، او را فرزند خدا دانسته! و گروهى نیز به تثليث و سهگانهباوری در توحید ایمان داشتند؛ ولى همه آنها در قيامت بر بطلان عقايد خود شهادت خواهند داد! (تفسير أطْیَبُالبَیان)
✍️ اما مفسرین، بر اساس روایات تفسیری اهلبیت عصمت و طهارت (ع)، این آیه را از «آیات المهدی» و در رابطه با ایجاد اختلاف بین اقوام در دوران غیبت حضرت مهدی (عج) و همچنین «خروج سفیانی» دانستهاند؛
چنانچه امام باقر (ع) در تفسیر این آیه، به خروج و حمله سفیانی اشاره نموده و فرمودند: «در آن روز چنان جنگی در میگیرد که تا آن زمان به وقوع نپیوسته است! و سپس مردی از بنیذنب به دمشق میآید و با همراهانش طوری کشته میشوند که کسی را تا آن زمان، بدانگونه نکشته باشند! پس این است معنی آیه: فَاخْتَلَفَ الْأَحْزابُ مِنْ بَیْنِهِمْ فَوَیْلٌ لِلَّذِینَ کَفَرُوا مِنْ مَشْهَدِ یَوْمٍ عَظِیمٍ» (تفسیر اهلبیت/ البرهان/ العیاشی/بحارالأنوار، ج۵۲، ص۲۲۲)
همچنین حضرت باقرالعلوم (ع) در حدیث دیگری فرمودند: «از اميرالمؤمنين (ع) دربارۀ فرمايش خداى تعالى: «فَاخْتَلَفَ الْأَحْزٰابُ مِنْ بَيْنِهِمْ» سؤال شد؛ در جواب فرمودند: از پديد آمدن سه چيز منتظر فرج باشيد:
١. اختلاف اهل شام در ميان خودشان؛
٢. بلند شدن پرچمهای سياه از خراسان؛
٣. ایجاد وحشتى در ماه رمضان... و آن همان نشانهاى است كه دوشيزگان پردهنشین را از پس پردههايشان بيرون كشد، و خُفتگان را بيدار، و بيداران را به وحشت افكند!» (تفسیر اهلبیت/ بحارالأنوار، ج۵۲، ص۲۲۹)
امام حسین (ع) نیز فرمودند: «امر ظهور که در انتظار آن هستید، صورت نپذیرد، مگر اینکه اختلافاتی بین شما پیش آید...»؛ پس یکی از اصحاب گفت: در آن زمان برای مردم، خیری نیست؟ حضرت جواب فرمودند: «تمام خير در همان زمان مجتمع و متراکم میگردد، چراکه قائم ما، قیام میکند و همهی اختلافات را کنار زده و بین مؤمنین وحدت ایجاد مینماید!» (الغيبة للنعمانی، ج١، ص٢٠۵)
✍️ و اما چند نکته درباره آیه فوقالذکر:
1️⃣ یکی از خسارتهای فقدان امام معصوم، ایجاد منازعات و اختلافات بین مردم است، چراکه نقش امام و رهبری در زندگی اجتماعی مردم، وحدت آفرینی و ایجاد انسجام و اتحاد بین اقشار مختلف مردم و افکار متفاوت آنهاست؛
2️⃣ با دیدن اختلافات زیاد در جامعه و در دنیا، نباید از «فرج» ناامید شد، زیرا در روایات اسلامی آمده که فرج و ظهور منجی در کوران همین اختلافات، محقق میگردد!
3️⃣ کسانی که در دوران آخرالزمان، در خط و راه امام زمان (عج) جمع نشوند و با هم اختلاف نموده و وحدت مسلمین را خدشهدار نمایند، باید در انتظار عذاب الهی در روز رستاخیز باشند: «فَوَيْلٌ لِّلَّذِينَ كَفَرُوا مِن مَّشْهَدِ يَوْمٍ عَظِيمٍ»
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: «ماه مبارک رمضان»
موضوع: «آیات المهدی ١٣»
روز شنبه، ١۴٠١/٠١/٢٧
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
💠 مسابقه قرآنی بهار مهدوی - ٢٧ فروردین
✍️ برگرفته از مطلب «#روزبرگ_شیعه»
❓طبق روایات اهلبیت (ع)، «فَاخْتَلَفَ الْأَحْزاب» در آیه ٣٧ سوره مریم به معنای اختلاف احزاب در چه زمانی است؟
1️⃣ در رابطه با تمامی جنگهایی که در طول تاریخ واقع شده است؛
2️⃣ در رابطه با اختلافات قومی و مذهبی بین اقوام عرب در زمان پیامبر (ص) است؛
3️⃣ در رابطه با ایجاد اختلاف بین اقوام در دوران غیبت حضرت مهدی (عج) و همچنین خروج سفیانی است.
➖➖➖➖➖➖
✅ اسامی برندگان مسابقه قرآنی بهار مهدوی ۲۶ فروردین ۱۴۰۱
1️⃣ سرکار خانم فاطمه خوشدل
2️⃣ جناب آقای محمد خوجانی
3️⃣ جناب آقای جواد طهماسبی نوا
✍️ پاسخ صحیح روز گذشته: گزینه دو
➖➖➖➖➖➖
🎁 جوایز: هر روز به سه نفر، مبلغ ۱۱۰ هزار تومان اهدا میگردد؛
⏱ مهلت ارسال پاسخ: تا ساعت ٢٣ امروز
👇👇👇👇👇👇👇👇
🔰 برای شرکت در مسابقه امروز، لطفاً پاسخ صحیح را به ◀️ اینجا ▶️ ارسال نمایند.
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ یکشنبه - ٢٨ فروردین ١۴٠١
🌙 الأحد، ١۵ رمضان ١۴۴٣
🌲م Sunday 17 April 2022
👈 امروز متعلق است به امیرالمؤمنین (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س)
🕋 اذکار روز:
- یا ذَالْجَلالِ وَالْاِكْرام (١٠٠ بار)
- ایاک نعبد و ایاک نستعین(١٠٠٠ بار)
- یا فتاح (۴٨٩ بار) برای فتح
❇️ وقایع مهم روز:
🌙 ولادت امام حسن مجتبی علیه السلام (٣ قمری)
🌙 شهادت شهید ثانی (٩۶۵ قمری)
🌙 هفته كمك به محرومان و مستضعفان (١۵ تا ٢١ رمضان)
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «#ماه_مبارک_رمضان»
موضوع: «#احکام_روزه»
❓اوائل #سن_تکلیف، والدین به جهت لاغر بودن، مرا قانع کردند که #روزه_ماه_رمضان برایم ضرر دارد، نسبت به قضا و کفاره این روزها چه وظیفهای دارم؟
✅ اگر منظورتان از قانع شدن این است که مطمئن شدید برای خوردن روزه، مجوز شرعی دارید، قضای روزه واجب است ولی کفّاره ندارد.
❓دختری که به سن تکلیف رسیده، ولی به علت ضعف جسمانی توانایی روزه گرفتن ندارد، و بعد از ماه مبارک رمضان هم نمی تواند قضای آن را به جا آورد تا اینکه ماه رمضان سال بعد فرا میرسد، چه حکمی دارد؟
✅ ناتوانی از گرفتن روزه و قضای آن به مجرد ضعف و عدم قدرت موجب سقوط قضای روزه نمیشود، بلکه قضای روزههای ماه رمضان که از او فوت شده، بر وی واجب است.
📚 منبع: leader.ir
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «آیات المهدی ١۴»
روز یکشنبه، ١۴٠١/٠١/٢٨
✍️ مناسبت روز: امروز پانزدهمین روز ماه مبارک رمضان و سالروز میلاد با سعادت کریم اهل بیت عصمت و طهارت، امام حسن مجتبی (ع) است؛ لذا ضمن تبریک و تهنیت این روز فرخنده، سخن امروز را با تفسیر کوتاه یکی دیگر از «آیات المهدی» در قرآن کریم آغاز مینمائیم؛
💠 «وَلَقَدْ كَتَبْنَا فِی الزَّبُورِ مِن بَعْدِ الذِّكْرِ أَنَّ الْأَرْضَ يَرِثُهَا عِبَادِیَ الصَّالِحُونَ»: «و ما بعد از "تورات" در "زبور" (داود) نوشتیم که البته بندگان صالح و نیکوکار خدا، وارث تمام زمین خواهند شد» (انبیاء/١٠۵)
كلمهى «زبور» در لغت عرب به معناى هر نوع نوشته و كتاب است: «وَ كُلُّ شَيْءٍ فَعَلُوهُ فِی الزُّبُرِ»(قمر/۵٢) ولى به قرينهى آيه «وَ آتَيْنا داوُدَ زَبُوراً» (اسراء، ۵۵)، مفسرین، زبور را در این آیه، كتاب اختصاصى حضرت داود (ع) دانستهاند، و مراد از کلمهی «ذِكْر» را کتاب آسمانی تورات دانستهاند، چنانكه در آيه ۴٨ سوره انبیاء نیز «تورات» با عنوان «ذکر» آمده: «وَلَقَدْ ءَاتَيْنَا مُوسَىٰ وَهَٰرُونَ ٱلْفُرْقَانَ وَضِيَآءً وَذِكْرًا لِّلْمُتَّقِينَ»: «و همانا ما به موسی و برادرش هارون کتاب تورات را عطا کردیم که جدا سازنده میان حق و باطل و روشنیبخش (دلها) و یادآور متقیان است»
اما بعضى از مفسرین نیز گفتهاند كه منظور از «زبور» در اين آيه، تمام كتب آسمانى و مراد از «ذكر»، قرآن مجيد است! و كلمهى «مِن بَعْدِ» را نيز به معناى «علاوه بر آن» دانستهاند، و این آیه را بدین صورت معنا نمودهاند: «ما علاوه بر قرآن، در تمام كتب آسمانى نوشتيم كه وارثان زمين در آينده، بندگان صالح خدا خواهند بود»
✍️ همچنین مفسرین بر اساس روایات اهلبیت عصمت و طهارت (ع) این آیه را از «آیات المهدی» دانستهاند؛ چراکه در روایات متعدد در تفسیر این آیه آمده است كه بندگان صالحى كه وارث زمين خواهند شد، حضرت مهدى (عج) و ياران ایشان هستند؛ چنانچه امام باقر (ع) فرمودند: «"عِبادِیَ الصَّالِحُون" یاران حضرت مهدی (عج) در آخرالزمان هستند» (تفسیر اهلبیت، البرهان، و نورالثقلین)
✍️ و اما چند نکته درباره آیه ١٠۵ سورهی انبیاء:
1️⃣ همه ادیان الهی معتقدند که منجی خواهد آمد؛ لذا در این آیه علاوه بر قرآن، به کتب دیگر الهی اشاره شده و همچنین در سلام به حضرت نیز در زیارات آمده: «السَّلَامُ عَلَى مَهْدِىِّ الْأُمَم»، یعنی سلام بر امامى كه همه امتها منتظر او هستند، نه فقط مسلمانان!
2️⃣ این وعده و سنّت حتمی الهى است كه بندگان صالح خدا، حاكم و وارث جهان خواهند شد! لذا در کوران فتنهها و حوادث نابسامان آخرالزمان، کسی نباید ناامید شود، زیرا مسلماً «پایان شب سیه، سپید است!»
3️⃣ در این آیه، نوید ظهور و مژده حکومت صالحان، با نهایت تأکید بیان شده است؛ چراکه یکی از مهمترین حربههای دشمنان مهدویت، ایجاد شک و تردید و تزلزل اعتقادی در منتظران ظهور است؛ لذا خداوند در این آیه با دو کلمهی «لَقَدْ» و «کتَبْنا» که هر دو بیانگر قطعیت میباشند، تأکید بر حتمیت این وعده الهی مینماید؛ و همچنین در این آیه از واژهٔ «الْأَرْضَ» بهطور مطلق استفاده شده تا معلوم شود که حکومت حضرت مهدی (عج) همهی عالم را در برمیگیرد! تا جای هیچ تردیدی برای منتظران منجی باقی نماند؛
4️⃣ به بیان برخی از مفسرین، تعبیر «اباصالح» درباره حضرت مهدی (عج) نیز، برگرفته از همین آیه است؛ چراکه حضرت، امام و مقتدای «عِبَادِیَ الصَّالِحُون» هستند؛
5️⃣ در پایان نباید فراموش کنیم که «منتظرانِ مصلح، خود باید صالح باشند»، لذا کسی که در خانه یا در اجتماع و محل کار، اهل گناه و ظلم باشد، هرگز نمیتواند از عباد صالح و یاور امام صالحان باشد! چنانچه امام صادق (ع) فرمودند: «کسی که میخواهد از یاران حضرت قائم باشد، باید منتظر بوده و از گناهان دوری کرده، به اخلاق پسندیده عمل کند در حالی که چشم به راه ظهور مهدی (عج) میباشد» (الغیبة نعمانی، ص ۲۰۰، ح ۱۶)؛ بر همین اساس، میتوان گفت که یکی از دلایل مهم تأخیر در فرج و ظهور منجی، نبود «عِبَادِیَ الصَّالِحُون» مورد نظر برای یک قیام و انقلاب جهانی است! لذا با عنایت به این موضوع باید بدانیم که برای زمینهسازی حکومت صالحان، هم باید صالح باشیم، و هم در پرورش صالحان بکوشیم!
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: «ماه مبارک رمضان»
موضوع: «آیات المهدی ١۴»
روز یکشنبه، ١۴٠١/٠١/٢٨
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
💠 مسابقه قرآنی بهار مهدوی - ٢٨ فروردین
✍️ برگرفته از مطلب «#روزبرگ_شیعه»
❓طبق روایات اهلبیت (ع) "عِبادِیَ الصَّالِحُون" در آیه ١٠۵ سوره انبیاء، چه کسانی هستند؟
1️⃣ همهی انبیاء الهی؛
2️⃣ بندگان صالح خدا در تمام دورانها؛
3️⃣ حضرت مهدی (عج) و یاران ایشان.
➖➖➖➖➖➖
✅ اسامی برندگان مسابقه قرآنی بهار مهدوی ۲٧ فروردین ۱۴۰۱
1️⃣ سرکار خانم معصومه خدایی فر
2️⃣ جناب آقای مهدی عمانی
3️⃣ جناب آقای علیرضا مرادیان
✍️ پاسخ صحیح روز گذشته: گزینه سه
➖➖➖➖➖➖
🎁 جوایز: هر روز به سه نفر، مبلغ ۱۱۰ هزار تومان اهدا میگردد؛
⏱ مهلت ارسال پاسخ: تا ساعت ٢٣ امروز
👇👇👇👇👇👇👇👇
🔰 برای شرکت در مسابقه امروز، لطفاً پاسخ صحیح را به ◀️ اینجا ▶️ ارسال نمایند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌙 دعای روز شانزدهم ماه رمضان
خدایا من را از رفیق بد دور کن...
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ دوشنبه - ٢٩ فروردین ١۴٠١
🌙 الإثنين، ١۶ رمضان ١۴۴٣
🌲م Monday 18 April 2022
👈 امروز متعلق است به امام حسن و امام حسین علیهماالسّلام
🕋 اذکار روز:
- یا قاضِیَ الْحاجات (١٠٠ مرتبه)
- سبحان الله و الحمدلله (١٠٠٠ مرتبه)
- یا لطیف (١٢٩ مرتبه) برای کثرت مال
❇️ وقایع مهم روز:
☀️ روز ارتش جمهوری اسلامی ایران
🌙 هفته كمك به محرومان و مستضعفان (١۵ تا ٢١ رمضان)
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «#ماه_مبارک_رمضان»
موضوع: «#احکام_روزه»
✅ اگر روزهدار به گفتن يا به نوشتن يا به اشاره و مانند اينها، به خدا و پيغمبر اسلام و جانشينان آن حضرت، عمداً نسبت دروغ بدهد، اگر چه فوراً بگويد دروغ گفتم، يا توبه كند، روزه او باطل میشود و احتياط واجب آن است كه حضرت زهرا سلام الله عليها و ساير پيغمبران الهی و جانشينان آنان نیز در اين حكم فرقى ندارند.
⬅️ اگر روزهدار چيزى را به اعتقاد اين كه راست است از قول خدا يا پيغمبر نقل كند و بعد بفهمد دروغ بوده، روزهاش باطل نمىشود.
⬅️ اگر روزهدار از قول خدا يا پيغمبر حرف راستى را بگويد، بعد بگويد دروغ گفتم، يا در شب دروغى را به آنان نسبت دهد و فرداى آن روز كه روزه مىباشد بگويد آنچه ديشب گفتم راست است، روزهاش باطل مىشود.
⬅️ اگر از روزهدار بپرسند كه آيا پيغمبر (ص) چنين مطلبى فرمودهاند و او جايى كه در جواب بايد بگويد نه، عمداً بگويد بلى! يا جايى كه بايد بگويد بلى، عمداً بگويد نه، روزهاش باطل مىشود.
📚 توضیح المسائل مراجع عظام تقلید
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «آیات المهدی ١۵»
روز دوشنبه، ١۴٠١/٠١/٢٩
✍️ مناسبت روز: ۲۹ فروردین، مصادف با روز ارتش جمهوری اسلامی ایران و بزرگداشت حماسه آفرینیهای دلاور مردان نیروی زمینی ارتش است؛
در چنین روزی، هم زمان با به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی، ارتشیان رژیم شاهنشاهی که اغلب آنها از جوانان مسلمان و غیور این مرز و بوم بودند، به ندای آسمانی رهبر کبیر انقلاب، لبیك گفته و با پیوستن به ملت قهرمان ایران به عنوان نخستین بازوی توانمند نظامی انقلاب به ستیز بیامان با دشمنان داخلی و خارجی ایران اسلامی پرداختند و در این راه مقدس، شهدای گرانقدری را تقدیم اسلام و انقلاب نمودند؛ لذا سخن امروز را با سلام و صلوات به روح بلند تمامی شهیدان ارتش جمهوری اسلامی ایران آغاز مینمائیم؛
اما در شانزدهمین روز ماه مبارک رمضان قرار داریم و طبق روال روزهای قبل، سخن امروز را نیز به تفسیر کوتاه یکی دیگر از «آیات المهدی» در قرآن کریم اختصاص میدهیم؛
💠 «وَعَدَاللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُم فِی الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِی ارْتَضَي لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُم مِّن بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْناً يَعْبُدُونَنِي لَا يُشْرِكُونَ بِی شَيْئاً وَمَن كَفَرَ بَعْدَ ذَلِكَ فَأُوْلَئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ»: «خداوند به كسانى از شما كه ايمان آورده و كارهاى شايسته انجام دادهاند، وعده داده است كه حتماً آنان را در زمين جانشين قرار دهد، همان گونه كه كسانى پيش از ايشان را جانشين قرار داده بود، و قطعاً دينى را كه خداوند براى آنان پسنديده است، برایشان استقرار و اقتدار بخشد و از پى ترسشان، امنيّت را جايگزين كند، تا (تنها) خدا را بپرستند و چيزى را شريك او نكنند، پس بعد از آن هر که کافر شود، به حقیقت از فاسقان تبهکار است!» (نور/۵۵)
✍️ مفسرین این آیه را از «آیات المهدی» دانستهاند؛ چراکه در روايات متعدد از اهلبیت (ع) آمده که مصداق كامل این آیه، حكومت جهانى حضرت مهدى (عج) است؛ چنانچه امام سجاد(ع) بعد از تلاوت این آیه شریفه، فرمودند: «به خدا قسم، آنها شیعیان ما اهلبیت هستند! خداوند به دست مردی از ما، که «مهدی» این امت است، این کار را انجام خواهد داد و او همان کسی است که رسول خدا (ص) درباره او فرمودند: اگر از عمر دنیا فقط یک روز باقی مانده باشد، خداوند آن روز را آنقدر طولانی میگرداند تا مردی از خاندانم که همنام من است، امور را بر عهده گیرد و زمین را پر از عدل و داد نماید، همانگونه که از ظلم و ستم پر شده است!» (البرهان؛ نورالثقلين)
امام صادق(ع) نیز فرمودند: «این آیه دربارهٔ حضرت قائم (عج) و اصحاب ایشان نازل شده است» (بحارالأنوار، ج۵۱، ص۵۸)
✍️ مفسرین با توجه به این آیه، به چهار ویژگی حکومت موعود مهدوی، اشاره نمودهاند:
١. تسلط و خلافت مؤمنین صالح بر همه زمین: «لَيَسْتَخْلِفَنَّهُم فِی الْأَرْضِ»
٢. تمکین همهی مردم دنیا به دین اسلام ناب: «وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِی ارْتَضَی لَهُمْ»
٣. ایجاد امنیت و آرامش کامل در کل زمین بعد از ترسها و مشکلات قبل از ظهور: «وَلَيُبَدِّلَنَّهُم مِّن بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْناً»
۴. نمایان شدن توحید ناب در سرتاسر گیتی، و مهیا شدن ظرفیت عبادت و پرستش خداوند متعال، بدون هیچگونه ترس و تقیه: «يَعْبُدُونَنِی لَا يُشْرِكُونَ بِی شَيْئًا»
✍️ و اما چند نکته درباره آیه ۵۵ سوره نور:
1️⃣ براى بدست گرفتن حكومت جهانی مهدوی، تنها ايمان زبانی و قلبی کافی نیست، بلکه باید حرکت کرد و عمل صالح انجام داد: «الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ»
2️⃣ هدف از تشکیل حكومت اهل ايمان، استقرار دين الهى در زمين و رسيدن به امنيّت كامل است: «وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ - وَلَيُبَدِّلَنَّهُم - لَا يُشْرِكُون»
3️⃣ دين اسلام، تنها دين مورد رضايت الهى است: «دِينَهُمُ الَّذِی ارْتَضَی لَهُمْ» و منظور، همان دینی است که در روز غدیر کامل شد: «الْیوْمَ أَکمَلْتُ لَکمْ دینَکمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَیکمْ نِعْمَتی وَ رَضیتُ لَکمُ الْإِسْلامَ دینا»؛ (مائده/٣)؛ لذا طبق این آیه، حكومت حضرت مهدى(عج) ادامه راه غدیر و تنها راه رضایت خداوند است: «دِينَهُمُ الَّذِی ارْتَضَی لَهُمْ»
4️⃣ امنيّت واقعى، در سايهى حكومت مهدوی به دست میآید: «وَلَيُبَدِّلَنَّهُم مِّن بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْناً»
5️⃣ ایجاد امنيّت کامل در آرمان شهر مهدوی، مقدمه براى عبادت و ارتقاء و نزدیکی انسانها به خداوند است.
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: «ماه مبارک رمضان»
موضوع: «آیات المهدی ١۵»
روز دوشنبه، ١۴٠١/٠١/٢٩
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
💠 مسابقه قرآنی بهار مهدوی - ٢٩ فروردین
✍️ برگرفته از مطلب «#روزبرگ_شیعه»
❓مفسرین طبق آیه ۵۵ سوره نور، چه ویژگیهایی برای حکومت موعود مهدوی برشمردهاند؟
1️⃣ تمکین همهی مردم دنیا و تسلط مؤمنین صالح بر کل زمین؛
2️⃣ ایجاد امنیت و آرامش کامل در زمین و مهیا شدن ظرفیت برای عبادت و پرستش خداوند بدون هیچ ترس و تقیه؛
3️⃣ هر دو مورد صحیح است.
➖➖➖➖➖➖
✅ اسامی برندگان مسابقه قرآنی بهار مهدوی ۲٨ فروردین ۱۴۰۱
1️⃣ جناب آقای قنبرعلی قلی پور
2️⃣ جناب آقای محسن اسدی
3️⃣ جناب آقای مصطفی حکیمیان
✍️ پاسخ صحیح روز گذشته: گزینه سه
➖➖➖➖➖➖
🎁 جوایز: هر روز به سه نفر، مبلغ ۱۱۰ هزار تومان اهدا میگردد؛
⏱ مهلت ارسال پاسخ: تا ساعت ٢٣ امروز
👇👇👇👇👇👇👇👇
🔰 برای شرکت در مسابقه امروز، لطفاً پاسخ صحیح را به ◀️ اینجا ▶️ ارسال نمایند.
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ سهشنبه - ٣٠ فروردین ١۴٠١
🌙 الثلاثاء، ١٧ رمضان ١۴۴٣
🌲م Tuesday 19 April 2022
👈 امروز متعلق است به امام سجاد، امام باقر و امام صادق عليهم السلام
🕋 اذکار روز:
- یا اَرْحَمَ الرّاحِمین (١٠٠ مرتبه)
- یا الله یا رحمان (١٠٠٠ مرتبه)
- یا قابض (٩٠٣ مرتبه) برای حاجت
❇️ وقایع مهم روز:
🌙 وقوع غزوه ي «بدر» اولين جنگ بين اسلام و كفر (٢قمری)
🌙 معراج پيامبر اسلام صلی الله علیه وآله وسلّم(١٢قمری)
🌙 سالروز صدور فرمان ساخت مسجد مقدس جمكران توسط امام زمان (عج) به حسن بن مثله جمکرانی در سال ٣٧٣ قمری (برگرفته از کتاب نجمالثاقب، محدث نوری)
🌙 هفته كمك به محرومان و مستضعفان (١۵ تا ٢١ رمضان)
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «#ماه_مبارک_رمضان»
موضوع: «#احکام_روزه»
✅ اگر روزهدار عمداً تمام سر را در آب فرو ببرد، بنابر احتیاط واجب روزهاش باطل است و باید روزهی آن روز را قضا نماید؛
⬅️ در حکم مسألهی قبل، فرقی ندارد که در هنگام فرو بردن سر در آب، بدن او نیز در آب باشد یا این که بدن او در بیرون باشد و فقط سر را در آب فرو ببرد؛
⬅️ اگر نصف سر را در آب فرو ببرد و سپس بیرون بیاورد و نصف دیگر سر را در آب فرو کند روزهاش باطل نمیشود؛
⬅️ اگر تمام سر زیر آب برود ولی مقداری از موها بیرون بماند روزه باطل میشود؛ ولی اگر شک کند که تمام سر زیر آب رفته یا نه، روزهاش صحیح است؛
⬅️ اگر روزهدار بیاختیار در آب بیفتد و تمام سر او را آب بگیرد روزهاش باطل نمیشود، ولی باید فوراً سر را از زیر آب خارج کند، همچنین اگر فراموش کند که روزه است و سر در آب فرو ببرد، روزهی او باطل نمیشود؛ ولی هرگاه یادش آمد باید فوراً سر را بیرون بیاورد؛
⬅️ آب ریختن روی سر توسط ظرف و مانند آن به صحت روزه ضرر نمیرساند.
✅ رساله آموزشی امام خامنهای (مدظلهالعالی)
https://eitaa.com/ROOZBARG