📝 دو توییت پیرامون اتفاقات اخیر؛ موضع آیتالله صافیگلپایگانی در نقد سیاست خارجی ایران؛ واکنش توهینآمیز یک رسانه و شلوغ کاری اصلاحطلبان به نام دفاع از مرجعیت:
🔻صرف نظر از موافقت یا مخالفت با موضع آیتالله صافی، یادداشت رجانیوز بی ادبانه است. این هم که یک رسانه انقلابی و سیاسی، نتواند درک کند که حفظ شأنیت مراجع بالاتر از تحلیل سیاسیست؛ و یا نباید با توهین، بهانه دست نان به نرخ روز خورهای اصلاحطلب بدهد، یعنی هنوز سیاست را بلد نیست.
🔻دفاع از مرجعیت، وصله ناچسبی به اصلاحطلبان است. از منتظری گفتنشان هم آویزان شدن از عبای جناحی مرجعیت بود؛ چه رسد به پنهان شدن پشت صافی گلپایگانی. این آیات، لیدرهای سیستمی هستند که آغاجری آن را "کار میمون" دانست و اینان دفاع کردند. لوگوی سازندگی روی عمامه، ناخودآگاه نماد خوبی برای نگاه آنان شده است. (تصویر صفحه یک روزنامه سازندگی، ارگان رسمی حزب کارگزاران را ببینید)
🌓 روشنا البرز
🆔 https://eitaa.com/roshana_alborz
🆔 https://rubika.ir/roshana_alborz
🔰 لوح | حقههای حق نما
🔻 حضرت آیتالله خامنهای: «آمریکا در پشت صحنهی دیپلماسی، یک گرگ درنده است؛ ظاهر، دیپلماسی است و لبخند و حرف زدن، امّا باطن قضیّه یک گرگ وحشیِ درنده؛ یک مظهرش امروز وضعیّت افغانستان است.» ۱۴۰۰/۶/۶
🌓 روشنا البرز
🆔 https://eitaa.com/roshana_alborz
🆔 https://rubika.ir/roshana_alborz
پویش «روز ملی مبارزه با استکبار جهانی »
به آدرس اینترنتی
13ABAN.ccoip.ir
در آستانه برگزاری اجتماع باشکوه بزرگداشت یوم الله 13آبان از سوی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی برگزار می شود.
از تمام مردم عزیز ایران دعوت می شود تا با مراجعه به آدرس سایت فوق در پویش ضد استکباری شرکت کنند.
@roshana_alborz
⭕️ پشت پرده افزایش تهدیدات رژیم صهیونیستی علیه ایران؛ واقعی یا جنگ روانی؟!
🔸 در راستای افزایش فشار بر مسئولان ایرانی در مذاکرات هستهای پیشرو، میتوان نیات سازمانهای اطلاعاتی رژیم صهیونیستی و ایالاتمتحده در جلسات اخیر آنها را موردبررسی قرارداد و حتی پیشبینی نمود. با توجه به تمرکز موساد بر جاسوسی از ایران _که به دنبال آن دسترسیهایی هم برای شبکه آن در ایران فراهم گردیده و خرابکاریها و ترورهایی هم صورت گرفته_ و با عنایت به مقالهی اخیر نیویورکتایمز مبنی بر اضمحلال شبکههای اطلاعاتی آمریکا در ایران؛ به نظر میرسد در دیدارهای رؤسای سرویسهای امنیتی و مشاوران امنیت ملی آمریکا و اسرائیل در راستای ارزیابی و تبادلنظر در رابطه با چگونگی برخورد با برنامه هستهای ایران، سازمان موساد دست بالاتر را در ارائه اطلاعات محرمانه داشته باشد. رژیم صهیونیستی احتمالاً در جلسات فیمابین بر لزوم برخورد نظامی با ایران تأکید کرده و به نظر میرسد در مواجهه با افکار عمومی نیز سعی دارد تا با القاء احتمال وقوع جنگ و حمله هوایی؛ فشار روانی مستمری را بر مردم و نظام ایران تحمیل نماید.
🔹 دراینبین به نظر میرسد وظیفهی پیگیری این خطِ عملیات روانی بیش از هر رسانه دیگری بر عهده شبکه خبری «ایران اینترنشنال» قرار داده شده است. این رسانه که بهواسطه حمایتهای مالی سعودی، منافع صهیونیزم جهانی را پیگیری مینماید، مدتی است که اقدام به طرح گزاره «جنگ قریبالوقوع ایران و اسرائیل» تحت عنوان «حمله هوایی اسرائیل به ایران» مینماید.
📍 رسانههای تحت امر جبهه استکبار در تلاش هستند تا به طرق مختلف زمینه نارضایتی عمیق مردم را فراهم سازند. اين رسانهها میکوشند تا با پوشش همهجانبه و گسترده تجمعات، اعتراضات و معضلات کشور همچون فقر، تورم، بیکاری و ... اذهان عمومی را دچار تشویش نمایند. اکنون به نظر میرسد با توجه به نزدیک شدن به ایام اتفاقات آبان، تلاش رسانههای معاند از القای قریبالوقوع بودن جنگ میان ایران و اسرائیل در دو راستا قابلتحلیل باشد:
🔸 اول اینکه احتمالاً این رسانهها در تلاش هستند تا با القای اجتنابناپذیر بودن جنگ، آستانه تحمل مردم را پایین آورده و روحیه آنان را تضعیف نمایند. همچنین آنان درصدد هستند تا با شایعهپراکنی، موجبات افزایش ناگهانی نرخ ارز و کمبود برخی از کالاها را فراهم ساخته و درنهایت موجب ایجاد تعارض میان مردم و نظام گردند.
🔹 دوم اینکه انتشار هدفمند اینگونه اخبار را میبایست در راستای اعمال فشار بر ایران بهمنظور متوقف نمودن پیشرفتهای هستهای و بازگشت هر چه سریعتر به مذاکرات هستهای در نظر گرفت، اما با توجه به اینکه در دهه گذشته، حتی در دوران رؤسای جمهور جنگطلبی مانند بوش هم آمریکا هیچگاه از ایده حمله نظامی اسرائیل به ایران حمایت ننموده و با عنایت به اینکه بنا بر نظر اکثریت کارشناسان سیاسی هرگونه حمله یکجانبه اسرائیل به ایران به معنای نابودی تمام و کمال رژیم صهیونیستی خواهد بود؛ بنابراین باید گفت که تهدیدات اسرائیل امکان تبدیل از ایده به عمل را نداشته و صرفاً ابزاری برای پیشبرد عملیات روانی علیه کشورمان تلقی میشود.
🌓 روشنا البرز
🆔 https://eitaa.com/roshana_alborz
🆔 https://rubika.ir/roshana_alborz
⭕️ بسته تشویقی مجلس برای چند فرزندی
👥 نرخ رشد جمعیت در ایران از ۱۰ سال گذشته تا کنون نزدیک به صفر و در سالهایی منفی بوده است. رئیس قوه مقننه با تاکید بر اینکه با تصویب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، منافع خانوادهها در اولویت قرار گرفته، گفت: در این قانون خانوادهها در اولویت تسهیلات مسکن، مشوقهای اقتصادی، تسهیلات آموزشی و تسهیلات شغلی قرار میگیرند.
👥 بر اساس این قانون به زوجین جوان وام ۲۰۰ میلیونی و به زوجین با سنین بالاتر وام ۱۴۰ میلیونی با ضمانتهای آسان و در دسترس اعطا میشود. همچنین در این قانون لحاظ شده که ۱۰۰ درصد هزینههای درمانی و بیمهای هر فرزند تا ۵ سالگی تحت پوشش دولت خواهد بود.
👥 افزایش ۵/ ۷ برابری حق عائلهمندی به مدت ۵ سال و افزایش سه برابری یارانه خانوادههای دارای ۳ فرزند، اعطای تسهیلات ویژه برای دو قلو و چند قلوزایی و... از جمله مواردی است که در بخش مشوقهای ازدواج مصوب شده است.
👥 در بخش فرزندآوری نیز به ازای تولد هر کودک در سال ۱۴۰۰ و پس از آن، مبلغ یک میلیون تومان بلاعوض برای سرمایهگذاری در بورس به نام آن کودک پرداخت میشود و سقف تسهیلات مسکن جهت خرید و ساخت و جعاله به ازای هر فرزند ۲۵درصد افزایش مییابد و دوره بازپرداخت تسهیلات مسکن نیز دو سال افزایش پیدا میکند.
🌓 روشنا البرز
🆔 https://eitaa.com/roshana_alborz
🆔 https://rubika.ir/roshana_alborz
بدعهدی های آمریکا.pdf
10.15M
⭕️ #بخوانید | بدعهدیهای امریکا
📍 به مناسبت ۱۳ آبان
🌓 روشنا البرز
🆔 https://eitaa.com/roshana_alborz
🆔 https://rubika.ir/roshana_alborz
⭕️ میزان تاثیرگذاری و نفوذ اینفلوئنسرهای هر کشور بر جامعه و مردم آن کشور
🌓 روشنا البرز
🆔 https://eitaa.com/roshana_alborz
🆔 https://rubika.ir/roshana_alborz
🔺 روزنامه صهیونیستی: زوال اسرائیل نزدیکتر از آنچه میپندارید
🔹روزنامه عبری "هاآرتص" طی یادداشتی جنجالی پیشبینی کرد که رژیم صهیونیستی به زوال نزدیک شده و رفتارهای این رژیم گواهی مرگ آن را امضا کرده است.
🔹در این یادداشت آمده: رفتارهای آپارتاید اسرائیل را میتوان عامل اصلی زوال این رژیم دانست. در واقع اسرائیلیها نه تنها اشغالگری را تایید میکنند بلکه به دنبال پایهگذاری آن هستند.
🔹این روزنامه می افزاید، نتانیاهو و میزان محبوبیت و تایید او از سوی شهرکنشینان صهیونیسم یکی از عوامل مهم دیگر در سوق دادن این رژیم به سوی فروپاشیست. وی مینویسد: طرفداران نتانیاهو فاشیست، نژادپرست و دشمن دمکراسی هستند.
🔹این روزنامه در ادامه میافزاید: دلیل دیگر، اسرائیلیهای تندرو هستند که دولت عبری خرج آنها را میدهد. اما دلیل دیگری که میتواند اسرائیل را از نقشه محو کند وضعیت اجتماعی سیاسی و ژئوپلیتیک است که بسیار شکنند و ناگوار است.
🔹این یادداشت در پایان اشاره میکند: این دلایل و در صورتی که همزمان محقق شوند، یک جنگ تمام عیار از چند محور علیه اسرائیل با هزاران موشک میتواند کار را یکسره کند.
🌓 روشنا البرز
🆔 https://eitaa.com/roshana_alborz
🆔 https://rubika.ir/roshana_alborz
⭕️ بیشترین حملات سایبری علیه کدام کشورها انجام شده است؟
🌓 روشنا البرز
🆔 https://eitaa.com/roshana_alborz
🆔 https://rubika.ir/roshana_alborz
New folder.rar
38.43M
📌بسته محتوایی به مناسبت 13 آبان ماه
📺 #تدریس_کنید |فایل پرده نگار و ارایه برای اساتید و حلقه های مطالعاتی
💠عناوین فایل ها:
📌با امریکا چه باید کرد
📌تبیین منطق دشمنی با امریکا
#تمد
🌓 روشنا البرز
🆔 https://eitaa.com/roshana_alborz
🆔 https://rubika.ir/roshana_alborz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#خبرفوری
♦️شکست آمریکا در دزدی نفت ایران در آبهای دریای عمان
🔹آمریکا در این اقدام یک نفتکش را که حامل نفت صادراتی ایران بود در آبهای دریای عمان مصادره کرد و با انتقال محموله نفت آن به یک نفتکش دیگر آن را بسوی مقصدی نامعلوم هدایت کرد.
🔹همزمان دلاورمردان نیروی دریایی سپاه با اجرای عملیات هلی برن بر روی عرشه نفتکش آن را به تصرف خود درآوردند و آن را بسوی آبهای سرزمینی ایران هدایت کردند.
🔹در ادامه نیروهای آمریکا با استفاده از چندین فروند بالگرد و ناو جنگی به تعقیب نفتکش پرداختند اما با ورود قاطعانه و مقتدرانه نیروهای جان برکف سپاه ناکام ماندند.
🔹نیروهای آمریکایی مجددا با استعداد بسیار و با استفاده از چند ناو جنگی بیشتر تلاش کردند مسیر حرکت نفتکش را سد کنند که باز هم موفق نشدند.
🔹این نفتکش هم اکنون در آبهای سرزمینی کشور عزیزمان است.
🌓 روشنا البرز
🆔 https://eitaa.com/roshana_alborz
🆔 https://rubika.ir/roshana_alborz
⭕️ نمودار مهم از پیشبینی میانه سنی جمعیت ایران
🔹نتایج سرشماریهای انجام شده در کشور نشان میدهد در سالهای آغازین دهه شصت، میانه سنی کشور، حدود ۱۸سال بوده است. یعنی در این سال نیمی از جمعیت کشور زیر ۱۸سال بوده اند.
🔸با کاهش رشد جمعیت، میانه سنی افزایش یافته و در آخرین سر شماری در سال ۹۵ میانه سنی برابر با ۳۱.۱ سال است. در همین سال تنها ۱۸ درصد از جمعیت کشور بالای ۵۰ سال سن دارند.
🔸برآوردهای جمعیتی نشان میدهد طی ۴ دهه آتی، میانه سنی کشور به ۵۰ سال خواهد رسید. یعنی نیمی از جمعیت سنی بیش از ۵۰ سال خواهند داشت.
📍 سالخوردگی جمعیت، به معنای کاهش جمعیت فعال و در سن کار است. این پدیده میتواند منجر به کاهش رشد اقتصادی و افزایش هزینههای دولت در حوزه درمان شود.
🌓 روشنا البرز
🆔 https://eitaa.com/roshana_alborz
🆔 https://rubika.ir/roshana_alborz
⭕️ معنای دزدیدن نفت ایران چه بود؟
🔹 شرکتهای ردیابی نفتکشها میگویند براساس دادههایی که از رصد نفتکشهای ایرانی جمعآوری کردهاند متوسط صادرات روزانه نفت ایران در نیمه ابتدایی سال جاری میلادی به ۶۵۰ هزار بشکه رسیده است. این میزان دو برابر متوسط سال گذشته است. این دو برابر شدن اما بهطور کامل نمیتواند افزایش درآمد ایران را نشان دهد زیرا در ماههای اخیر با بازگشایی اقتصادهای جهانی پس از شوک اولیه کرونا، قیمت نفت شاهد افزایش بوده است.
🔸 با این حال برخی دیگر میگویند صادرات نفت ایران بسیار بیشتر از 650 هزار بشکه است و این کشور تنها روزانه یک میلیون بشکه نفت به چین صادر میکند. پکن یکی از مشتریان نفت ایران است ولی تهران با استفاده از روشهای مختلف نفت خود را به مشتریان دیگری نیز میفروشد. مسالهای که نشان میدهد فروش نفت ایران حداقل بیشتر از دو برابر 650 هزار بشکه اعلامی است.
🔻 ناتوانی آمریکا از اعمال فشار بر مشتریان نفت ایران و همچنین موفقیت تهران در ایجاد شبکهای برای بازگرداندن درآمدهای نفتی، باعث شده است تا واشنگتن از یک اهرم موثر علیه دشمن خود تا حد زیادی محروم شود.
🔻 فروش نفت ایران درحالی ادامه دارد که مذاکرات هستهای ایران و 1+4 بیشتر از 4 ماه متوقف مانده و واشنگتن به همین دلیل تهران را به وقتکشی برای خرید زمان متهم میکند. ایران اما از مذاکرات جدی سخن میگوید؛ مذاکراتی که نتیجه آن لغو تحریمها باشد. در چنین شرایطی که فرصت مذاکره فراهم نشده و ایران میتواند نفت خود را به طرق مختلف بفروشد، ممانعت از فروش نفت میتوانست به آمریکا در مذاکرات آتی کمک قابلتوجهی بکند. اقدام اخیر واشنگتن در توقیف نفتکش ایرانی و مصادره محمولهاش و انتقال آن به یک نفتکش دیگر آن هم در نزدیکی مرزهای ایران اقدامی برای احیای فوری «بازدارندگی تحریمها» علیه ایران بود.
🔹 اگر این سرقت بدون پاسخ مناسب انجام میگرفت، واشنگتن مدعی میشد جلوی صادرات نفت ایران را از مبدا گرفته است و ایران برای ممانعت از تداوم این وضع باید در مذاکرات هستهای امتیازات بیشتری را تقدیم بکند. اقدام جسورانه ایران و عملیات هوشمندانه در آبهای بینالمللی، درواقع پاسخ در خوری به این عملیات بود.
🌓 روشنا البرز
🆔 https://eitaa.com/roshana_alborz
🆔 https://rubika.ir/roshana_alborz
⭕️ تو به ما جرئت طوفان دادی...
🔻 تصویری از آرامش جالب دو تن از اعضای نیروی دریایی سپاه پاسداران در مقابل ناو آمریکایی
🔻 این صحنه رویارویی با ابرقدرت دنیاست؛ خمینی چنین فرزندانی تربیت کرد.
🌓 روشنا البرز
🆔 https://eitaa.com/roshana_alborz
🆔 https://rubika.ir/roshana_alborz
🔺 صداوسیما فقط تریبون مدافعان انقلاب است/حتی میزبان منتقدان غیر ساختارشکن نیست
روزنامه جوان نوشت:
▫️صدا و سیما از سه اتهام رنج میبرد؛ اتهام سانسور، اتهام نبودن در تراز ملی و سلیقهگرایی سیاسی. اگر این اتهامات درست است باید منجر به تحول شود و اگر جنگ روانی است باید خنثی شود.
▫️مهمترین نیاز امروز رسانه ملی باز کردن دروازه اندیشه است.در دوران تثبیت انقلاب دگراندیشان مطلق، در سیما بحث میکردند، اما امروز منتقدان غیرساختارشکن نیز در کنار بهترین مدافعان انقلاب در صدا و سیما دیده نمیشوند.
▫️ بنابراین برای تحول باید شعاع کمککنندگان بیرونی به مدیران صدا و سیما گسترش یابد. اگر محور کسانی باشند که صرفاً خوانشی از انقلابیگری را میپسندند تحولی رخ نخواهد داد و خوف-رجا جایگزین تحول پایدار خواهد شد.
🌓 روشنا البرز
🆔 https://eitaa.com/roshana_alborz
🆔 https://rubika.ir/roshana_alborz
🔺فیلم زندگی شهید ستاری از هفته آینده اکران می شود
🔹فیلم سینمایی «منصور» به کارگردانی سیاوش سرمدی با محوریت مقطعی خاص از زندگی سردار شهید «منصور ستاری» از چهارشنبه ۱۹ آبان روانه پرده سینماهای سراسر کشور خواهد شد.
🔹فیلم سینمایی «منصور» با نگاهی به بخشهایی از زندگی شهید ستاری و طراحی و تولید اولین جنگنده کاملاً ایرانی ساخته شده و در آن بخشهای ناگفتهای از هشت سال دفاع مقدس روایت شده است.
🔹محسن قصابیان نقش شهید ستاری را در فیلم سینمایی «منصور» ایفا می کند و لیندا کیانی، حمیدرضا نعیمی، علیرضا زمانینسب، سید جواد هاشمی، مهدی کوشکی و قاسم زارع سایر بازیگران این فیلم هستند.
🌓 روشنا البرز
🆔 https://eitaa.com/roshana_alborz
🆔 https://rubika.ir/roshana_alborz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ ببینید...
#موشن_گرافیک
🖼 موشن گرافیک دیدنی بمناسبت ایام ۱۳ آبان
🇮🇷 مرکز آفرینش های فرهنگی هنری استان البرز
🆔 @mahealborz118
🌐 www.mahealborz.ir
📺 تلویزیون در آینهی آمار
🌐اهمیت انواع رسانهها، به ویژه رسانههای دیداری و شنیداری باعث شده است تا دولتها سیاست گسترش رسانهای، چه از طریق بخش دولتی و چه با مشارکت بخش خصوصی را در پیش بگیرند. البته سیاستگذاری دولتهای مختلف در گسترش و توسعه رسانهها با یکدیگر متفاوت است. با وجود این، حتی سیاستهای محدود کننده نیز نتوانسته است از افزایش روزافزون انواع رسانه و به ویژه شبکههای تلویزیونی و ماهوارهای جلوگیری کند.
🔹طبق آخرین آمارهای موجود بیش از ۲۷ هزار و ۸۳۱ شبکه تلویزیونی فعال در سراسر جهان وجود دارد که این تعداد پیوسته در حال افزایش است. همچنین، بیش از ۱.۴ میلیارد خانواده در سراسر جهان دارای یک دستگاه گیرنده تلویزیونی هستند. برآوردها نشان میدهد که این عدد ۷۹ درصد تمام خانوادههای جهان را در بر میگیرد.
🔺البته آمارهای موجود برای کشورهای مختلف متفاوت است. برای مثال ۱۰۰ درصد خانوادهها در کشورهای توسعه یافته دارای تلویزیون هستند، اما در کشورهای در حال توسعه دست کم ۶۹ درصد خانوادهها یک دستگاه گیرنده تلویزیونی را در خانه خود مورد استفاده قرار میدهند.
🔸در بین تمام کشورهای جهان روسیه با ۷۳۰۶ کانال بیشترین تعداد شبکه تلویزیونی را در اختیار دارد. چین با ۳۲۴۰ شبکه تلویزیونی بعد از روسیه قرار میگیرد.
🔹شبکه تلویزیونی CCTV چین بیش از یکمیلیارد بیننده دارد. این تلویزیون دارای ۱۹ شبکه با برنامههای گوناگون است که مهمترین آنها عبارتند از برنامههای عمومی، اقتصادی، هنر و سرگرمی، ورزش، فیلم، کشاورزی، علوم و آموزش، حقوق و بینالملل است. در حال حاضر این شبکه ۱۰۲۱۶ برنامه را به ۷۷ ایستگاه تلویزیونی خارجی ارسال میکند.
🔸همچنین، اتحادیه اروپا با ۲۷۰۰ شبکه تلویزیونی و ایالات متحده آمریکا با ۲۲۱۸ شبکه تلویزیونی بعد از روسیه و چین قرار دارند. بر اساس گزارش سال ۲۰۱۴ میلادی ایران از نظر تعداد شبکههای تلویزیونی در رتبه سی و هفتم جهان قرار گرفته است.
🔹در ایران نیز تا قبل از انقلاب دو شبکه تلویزیونی وجود داشت که یکی فقط برای تهران و دیگری برای پوشش ۵۰ درصد کشور بود. بعد از انقلاب همواره توسعه تعداد شبکههای تلویزیونی و رادیویی در دستور کار مسئولین قرار داشته است بطوری که در دهه ۱۳۷۰ تعداد کانالهای تلویزیونی به هفت شبکه افزایش یافت. امروزه صدا وسیما ۲۸۰ شبکه تلویزیونی و ۱۶۵ شبکه رادیویی را از طریق سیگنالهای ماهوارهای ارسال میکند.
🔺همچنین میزان پوشش آنالوگ در کشور ۱۰۰ درصد بوده و در حوزه دیجیتال هم به پوشش ۹۵ درصدی رسیده است. بنابراین مردم در سراسر کشور دسترسی به تلویزیون دارند علاوه بر این #شبکههای_استانی نیز وجود دارند که همهی آنها پخش ۲۴ ساعته دارند و از حالت استانی محض خارج شده اند.
🌓 روشنا البرز
🆔 https://eitaa.com/roshana_alborz
🆔 https://rubika.ir/roshana_alborz
📌پيش بيني وقوع تورم فزاینده در سال آینده در صورت ادامه همین روند
🔹سازمان برنامه و بودجه دولت رئیسی پیش بینی کرده است که در سال آینده کشور با تورم فزایندهای روبرو خواهد بود. پیشبینی سازمان برنامه و بودجه بر این است که اگر مقابله با فساد انجام نشود و سیاستهای اقتصادی بر همین پاشنه بچرخد اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۱ با یک تورم فزایندهای مواجه میشود.
🔹این درحالی است که تورم در تابستان امسال به ۴۷ درصد رسید. همچنین تورم در سال گذشته، ۵۲ درصد بوده که بالاترین نرخ هفتاد سال اخیر بوده است. در سال جاری نیز روند رو به رشد قیمت اقلام مختلف از جمله کالاهای اساسی متوقف نشده و گرانیهای مداوم مردم را کلافه کرده و باعث نارضایتی عمومی در کشور شده است.
🌓 روشنا البرز
🆔 https://eitaa.com/roshana_alborz
🆔 https://rubika.ir/roshana_alborz
🎯 صد پدر در خون بغلتد گم نگردد مادری...
محمد مهدی همت نوشت:
🔺بعضی چیزها هستند توی تاریخ که یکیشان هم زیاد است، بعضی چیزها که کمر قطورترین کتاب های تاریخ هم زیر بار آنها خم میشود.
مثلا مادر مفقود الاثر برای تمام تاریخ یکی هم زیاد بود، حالا دوباره یک نفر یک عمر دنبال مادرش خاک را جستجو کرده است!
مگر ما یک فاطمه نداشتیم توی تاریخ؟ مگر کم گریه کردیم برای آن زنی که بین آن همه نامحرم بود؟ مگر قرارمان "صد پسر در خون بغلتد گم نگردد دختری" نبود؟ حالا چرا این قصهها را برای ما تعریف میکنید؟
من که روضه خوان نیستم و خیلی حرفها از دهان قلم من بزرگتر است، اما این همه گفتند و شنیدیم و شنیدید، چرا دوباره یکی باید بیاید و دم دروازه فاطمیه برایمان روضه مادر بخواند؟
🔺بعضی چیزها هستند توی تاریخ که با همه چیز فرق دارند، مثلا ما توی زندگیمان خیلی مادر دیده بودیم که چشم به راه فرزند بود، چهل و شش هزار جفت چشم مادرانه که یکیشان مادربزرگ مادری خودم بود دیده بودیم که به سمت سر کوچه باز و بسته میشدند و حالا یکی آمده و میگوید که یک جفت چشم هست که با همه چشمها فرق میکند.
یک جفت چشم دخترانه که سی و چند سال به یک چهارچوب فلزیای دوخته شده بود که روزی مادر از آن بیرون زده بود و قرار بود زود برگردد، خودش که بر نگشت هیچ، خبری هم از او نیامد، آنقدر که وقتی آمدند و گفتند این استخوانهایی که توی این جعبه چوبی است مال مادرت است آن چشمها به گریه افتادند.
برای اینکه از دیدن یک جنازه خوشحال شوی یا باید مثل سنگ شده باشی یا مثل باران! او معلوم بود باران است، از قطره های روی صورتاش معلوم بود!
🔺بعضی چیزها هستند توی تاریخ که هیچ وقت اثرشان از بین نمیرود، مثلا اثر زخمی که روی چشم های دختری افتاده که گهواره ای خالی را سی و چند سال تکان داده هیچ وقت خوب نمیشود.
میگویند خاک سرد است، اما نه آن خاکی که روی گهواره و پستانک و لباسهای نوزاد را نمیپوشاند، آن خاکی سرد است که سینه داغ دیده را میپوشاند، بله، بعضی چیزها هستند که یکی شان هم برای یک عمر زیاد است، مثل داغ!
آخ داغ، داغ، داغ... بله آقای قاضی، اگر سینه سوخته ما خوب شد، سینه سوخته آن زن هم خوب میشود.
🔺اینها را گفتیم، اما بعضی چیزها هستند که هم کم اند و هم زیادند. مثلا با خودم فکر میکنم که برای چهارپاره استخوان زنی که سی و چند سال توی قبری که خودش برای خودش کنده بوده خوابیده، برای زنی که کلی شکنجه شده و روی آرامش ندیده، برای زنی که استخوانهای گلوله خوردهاش ترک برداشته یک مادر شهید رشیده کافی بود تا بیاید و کفن کند و تربت و گلاب بپاشد. لازم نبود همسر شهید همدانی و مادران شهیدان عسکری و حدادیان و قاسمی و میانلو بیایند.
بعد حساب میکنم برای بلند کردن اینهمه داغ و زخم از توی کاور تفحص و چیدن یکی یکی استخوانها لای کفن، آن هم زنی که صدای گریههای نوزادش توی گوشاش پیچیده و هیچ کاری از دست اش بر نیامده تمام مادرهای دنیا هم جمع شوند کم است! برداشتن این داغ کار یکی دو نفر نیست. برداشتن این داغ یک اربعین روضه است!
🔺بعضی چیزها هستند که هزارتاشان هم کم است، مثلا دلیل برای آدمی که نمیخواهد مظلومیت یکی دیگر را بپذیرد.
چندتا از این گلها باید توی باغچههای باور کاشت تا ثمر بدهد؟
عکساش را به مادرم نشان دادم، مادرم که معلمی بود در پاوه، مادرم که همان سالها و در همان خاک با معلمی دیگر که بعدها فرمانده سپاه پاوه شد، یعنی پدرم آشنا شده بود، پرسیدم میشناسید؟
بغض کرد. گفت: «خاک ما از این گلها کم دارد؟ از پدرت بپرس، ما از این آتشها زیاد به خرمنمان افتاده است!»
🌓 روشنا البرز
🆔 https://eitaa.com/roshana_alborz
🆔 https://rubika.ir/roshana_alborz
rud8_کتاب_مساله_عمومی.pdf
5.34M
🔺کتاب مسئله عمومی، چیستی و کشف آن
✅با توجه به رویکرد مسئله محوری سازمان بسیج دانشجویی کتاب «مسئله عمومی، چیستی و کشف آن» به همت معاونت پژوهش و فناوری سازمان بسیج دانشجویی در سه بخش شامل چیستی مسئله، مسئله یابی و اولویت بندی مسائل منتشر شد.
🔺در کتاب «مسئله عمومی، چیستی و کشف» به سوالاتی از قبیل مسئله عمومی چیست؟، تفاوت مسئله و مشکل چیست؟، فرآینده مسئله یابی چگونه است؟ و اولویت بندی مسائل چگونه است پاسخ داده شده است.
🌓 روشنا البرز
🆔 https://eitaa.com/roshana_alborz
🆔 https://rubika.ir/roshana_alborz
⭕️ آزادی ۴ میلیارد دلار بدون مذاکره
🔹 لندن پذیرفته که ۴۰۰ میلیون پوند (۵۳۵ میلیون دلار) از بدهیهای ایران را آزاد کند و منابع نزدیک به دولت هم از آزاد شدن بیش از ۵/۳ میلیارد دلار از منابع ایران خبر میدهند. این دو رویداد یعنی اینکه به فاصله ۱۷ روز به شروع مذاکرات در وین، تحولاتی قابلتوجه در حال رخ دادن است که میتواند چشماندازی متفاوت به پروسه وین بدهد.
🔹آزاد شدن حدود ۴ میلیارد دلار از داراییهای ایران در کمتر از ۱۰۰ روز شروع به کار دولت جدید، هرچند برای ایران قانعکننده نیست، اما در شرایطی رخ داده که این بار، برخلاف سال ۹۲، مذاکره چندانی انجام نشده و ظرفیت برنامه هستهای ایران هم در حال گسترش است؛ این یعنی آنکه، بعضی وقتها خیز برنداشتن به سمت مذاکره، به خصوص با طرفهای غربی، بهتر جواب میدهد. و گره زدن حتی آب خوردن مردم به مذاکره کاری بس اشتباه می باشد.
🌓 روشنا البرز
🆔 https://eitaa.com/roshana_alborz
🆔 https://rubika.ir/roshana_alborz
📝ماهی چقدر حقوق میگیری؟
👤 کبری آسوپار
🔻در جدولبندی وسط اتوبان تعدادی کارگر با بیل و نهال و... مشغول کار هستند. رئیسجمهور نزدیک کارگران میرود و یکی از آنها را مخاطب قرار میدهد: «ماهی چقدر حقوق میگیری؟» پاسخ سریع داده میشود: «۳۷۰۰». همین و تمام. کسی از هیچ طرف این دیالوگ، نمیگوید کم است، زیاد است، خوب است و یا هر چیز دیگری که یک فایدهی آنی را بر دانستن میزان حقوق او مترتب کند. گویی همه ارزش قرار است همین اصل گفتگو باشد!
🔻نفر بعدی که مخاطب همین سؤال واقع میشود، مستأصل میماند که چه بگوید و دستهایش را به گونهای حرکت میدهد و به کارگران دیگر نگاه میکند که یعنی چه بگویم! یکی از همراهان رئیسجمهور متوجه استیصال او نمیشود و –شاید کمی بی فکرانه- میگوید خبر نداری چقدر میگیری؟!
🔻تعجب از او و نگفتن حقوق ماهیانهاش نیست؛ تعجب از کسی است که تا سطح همراهی رئیسجمهور بالا آمده، اما توانایی تشخیص استیصال و بلکه ترس آن کارگر را ندارد. تعجب از این است که درنمییابد موضوع «ندانستن» نیست. مگر میشود کارگر حساب ریال ریال حقوقش را نداشته باشد؟! اهل حساب و کتاب هم که نباشد، نسبت وضعیت اقتصادی کشور با میزان دریافتیاش، او را اهل حساب میکند. نسبت به نفر اول، او کمی فرصت مصلحتاندیشی داشته؛ به همین دلیل مستأصل است. موضوعش «ترس» است. یک حرکت اشتباه، او را به کیش و مات میرساند و همان حقوقی را هم که از بیان مقدارش میترسد، از دست میدهد و با خود فکر میکند آن وقت رئیسجمهور کجاست؟
🔻یکی میگوید ۴ تومان و دیگری ۴۸۰۰ و... یک نفر از میان جمع، غائلهای را که مسئولان حاضر گویی حتی متوجهاش هم نشدهاند، جمع میکند و میگوید به قدر قانون کار. همین پرسش و پاسخ و استیصال، بعد از سؤال «روزی چند ساعت کار میکنید؟» رئیسجمهور هم تکرار میشود.
🔻رئیسجمهور و آن جمع باید این سؤال برایشان پیش بیاید که چرا این کارگرها گلایه ندارند. تعارف که نداریم؛ ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان یا ۲ میلیون و... که از دهان یکیشان در میرود و عدد را ناتمام میگذارد، رقمی نیست که وقتی آن را به بالاترین مقام اجرایی کشورت گفتی، بعدش گلایه نکنی... اصلاً مگر او چندبار فرصت صحبت با چنین مقامی را خواهد یافت؟ رئیسجمهور بالاترین مقام اجرایی کشور است؛ اما برای آن کارگر، بالاترین مقام مسئول همان سرکارگر و در نهایت کارفرماست که به او حقوق میدهد. امورش دست اوست و اگر از خلال گفتوگویش با رئیسجمهور، حرفی بزند که منافع کارفرما را به خطر بیندازد، زندگیاش به هم میریزد و آن وقت رئیسجمهور کجاست؟ همین دوربینها هم برای رئیسجمهور آنجاست؛ وگرنه صدای کارگر را وقتی بیکار شود، چه کسی میشنود؟ برای او مسئول کسی است که میتواند صدایش را به او برساند.
🔻همه فایده صحبت با رئیسجمهور نباید این خشنودی و فخرفروشی احتمالی باشد که «من رئیسجمهور را از نزدیک دیدم و با او حرف زدم»؛ رئیسجمهور که سلبریتی نیست تا صرف گرفتن یک سلفی با او یا فخرفروشی از دو جمله همکلامی، همه هدف از دیدار او باشد؛ او باید کار کند، زندگیها را بهتر کند، رسیدگی کند، تغییر دهد، متحول کند؛ او رئیس همه رؤساست.
آقای رئیسی عزیز!
🔻از سر زدن شما به کارگرها باید کارفرما و سرکارگر بترسند، نه آنکه آن کارگر لکنت بگیرد و حتی از پاسخ به بدیهیترین سؤال ممکن درماند. میدانم در دوره بدی رئیسجمهور شدهاید و مردم انتظار تحقق همه وعدههای انتخاباتی رئیسجمهور ۹۲ و ۹۶ را هم از شما دارند؛ باید شکر کنیم از رئیسجمهوری که داخل کارخانه منتخب و از پیش تعیین شده هم، فقط از پشت شیشه شاسی بلندش با تکان دادن سر، جواب استقبال کارگرها را میداد، به رئیسجمهوری رسیدهایم که از نزدیک و سرزده با کارگرها صحبت میکند، اما یادآوری تفرعن دیگری، کار شما را بیشتر از یک «انجام وظیفه» قابل تحسین نمیکند. فرامتن دیدارهایتان را هم دریابید.
🔻شما گفتید و ما شنیدیم و در همین شنیدن متوقف نشدیم و رأی هم دادیم؛ حال کارگرها گفتند و شما شنیدید و دیدید، شما هم در همین شنیدن و دیدن متوقف نشوید. میخواهید با کارگرانی که میترسند حتی میزان حقوقشان را به شما بگویند، چه کنید؟ میدانید، در سرزمینی که گرفتن حقوق نجومی شرمآور نباشد، داد زدن حقوق کارگر میتواند ترسناک باشد! وقتی کسانی که امور مردم دستشان است، از مقامات عالی رتبه حساب نبرند و اقتدار قانون را بر خود ناظر ندانند، کارگر باید حتی از حرف زدن با عالیترین مقام اجرایی بترسد!
🔻ما قدردان اتفاق مبارکی که دارید رقم میزنید، هستیم؛ اما از این گفتگوها قرار است به چه نتیجهای برسید؟ این هدفگذاری است که باید مبنای ارزشگذاری چنین رویدادهایی قرار بگیرد.
🌓 روشنا البرز
🆔 https://eitaa.com/roshana_alborz
🆔 https://rubika.ir/roshana_alborz
🔻آیا استاد مرتکب سرقت ادبی شده است؟
🔹آزاده مسیح زاده کارگردان فیلم مستند مدعی شده چند سال پیش در ورکشاپی یک فیلم مستند به فرهادی نشان می دهد و امسال در کمال ناباوری می بیند فیلم قهرمان با اثرپذیری جدی از کار او ساخته شده است.
🔸آزاده مسیخ هنرجوی فرهادی در موسسهی کارنامه هم بوده؛ چندین سال پیش مستندی در شیراز ساخته با عنوان «دوسر برد، دوسر باخت» که داستان زندگی شخصیت اصلی قصه فیلم فرهادی است. او که با این فیلم تقدیرنامه «هشتمین جشنواره فیلم کوتاه شیراز» را هم دریافت کرده، فیلم مسیح زاده داستان زندانی بندباز شیرازی است که در زندان به رنگآمیزی دیوارهای زندان مشغول است، روزی برای خرید رنگ از زندان خارج میشود و کیف حاوی پول پیدا میکند.
🔹 به گفته خودش میتوانسته این پول را برای خودش بردارد، اما مبلغ پول به اندازهای نبوده که بتواند بدهی خود را داده و از زندان خلاص شود. پس به دنبال صاحب پول میگردد و پس از پس دادن پول به صاحبش، این ماجرا رسانهای میشود و خیرین شیراز بدهی این فرد را پرداخت میکند و او با این حرکت قهرمانانه از زندان آزاد میشود
فیلمی که این کارگردان جوان چند سال پیش ساخته را در لینک زیر می توانید ببینید:
https://youtu.be/Y66MElQXutA
کسانی که فیلم قهرمان را دیده اند، با مشاهده فیلم مسیح زاده در اوج ناباوری می بینند حتی خط اصلی قصه، رویدادها، و حتی لوکیشن ها، لهجه از این فیلم کپی شده است.
🌓 روشنا البرز
🆔 https://eitaa.com/roshana_alborz
🆔 https://rubika.ir/roshana_alborz