#شرحزیارتجامعهکبیره
#امامشناسی
🔅#قادة_الأُمم
#پیشوایان_امتها🔅
🔸 ائمّه اطهار (ع) به عنوان قائد و رهبر اُمم معرفی شدهاند. قیادت، عام است و شامل هرگونه رهبری مادی و معنوی میشود، چنان که امم نیز عام است و امتهای گوناگون را در بر میگیرد. بنابراین، هر امتی در هر زمان و مکانی از فیضی مادی یا معنوی بهرهمند شد، از برکت وجودی ائمّه اطهار (ع) است. سرّش آن است که آن پیشوایان نور، مجاری هرگونه #فیض_تکوینیوتشریعی خدا هستند و به واسطه آنها ارتباط بین عالم امکان و واجب تعالی برقرار میشود و چون فیض خدا عام است، همه امتها را به واسطه ائمه اطهار دربر میگیرد.
🔸 لکن مهمترین فیض الهی، #فیض_هدایت یا پیدا کردن مسیر حرکت الهی است؛ که عام است و تنها شیعیانشان، بلکه #هدایت_امتهای_پیشین نیز در گرو اطاعت از ائمّه اطهار (ع) است، لیکن به واسطه اطاعتی که از پیامبران خودشان داشتند. یعنی انبیای گذشته در بهره گرفتن از فیض وحی الهی واسطهای داشتند که آن واسطه، نور وجود ائمّه (ع) بود و اگر نور وجود آنها وساطت نمیکرد، انبیای سابق از وحی محروم میشدند.
🔸بدین ترتیب اگرچه امت های گذشته، ظاهراً پیامبران خودشان را اطاعت یا عصیان میکردند و بر سبیل هدایت یا ضلالت قرار می گرفتند، لیکن در واقع این اطاعت و عصیان یا هدایت و ضلالت به نور پاک چهارده معصوم (ع) باز میگشت.
🔸 همچنین شعاع رهبری و زعامت آن ذوات نورانی از عالم بشریت فراتر رفته و مجموعه نظام کیهانی با همه موجودات و مخلوقاتش را دربرمیگیرد.
📚#ادبفنایمقربان، ج۱
@roshana_esfahan
#امامشناسی
#امیرالمومنین(ع)
🔸 شما تاريخ زندگى اميرالمؤمنين را نگاه كنيد، از كودكى، از آنوقتىكه در نه سالگى يا سيزده سالگى، به نبوت رسول اكرم ايمان آورد و آگاهانه و هوشيارانه، حقيقت را شناخت و به آن تمسك جست، از آن لحظه تا لحظهاى كه در محراب عبادت، جان خودش را در راه خدا داد و خشنود و خوشحال و سرشار از شوق به لقاء پروردگار رسيد، در طول اين تقریباً پنجاه سال، از ده سالگى تا شصت وسه سالگى، شما ببينيد در شرح حال زندگى اميرالمؤمنين یك خط مستمرى وجود دارد و آن خط #ايثار و #از_خودگذشتگى است.
🔸 در تمام قضايايى كه در طول اين تاريخ پنجاه ساله بر اميرالمؤمنين گذشته، از اول تا آخر، حقيقتا این درس است براى ما.
🔸و ما ـ من و شما ـ كه علىگو و علىجو و در جهان معروف به محبت علىبنابيطالب هستيم، بايد از اميرالمؤمنين درس بگیریم، صرف محبت على كافى نيست، صرف شناختن فضيلت على كافى نيست، كسانى بودند كه در دلشان به فضيلت علىبن ابيطالب اعتراف داشتند شايد از ما هم كه حدود ۱۴۰۰ سال با آن روزگار فاصله داریم، همانها يا بعضىشان در دل، على را به عنوان يك انسان معصوم و پاكيزه، دوست هم مىداشتند، اما رفتارشان، رفتار ديگرى بود. چون همين خصوصيت را نداشتند، همين ايثار را، همين رها كردن منيّت را، همين كار نكردن براى «خود» را، هنوز در حصار «خود» گرفتار بودند و على امتيازش اين بود كه در حصار «#خود» گرفتار نبود. «#من» براى او هيچ مطرح نبود، آنچه براى او مطرح بود #وظيفه بود و #هدف بود و #جهادفىسبيلالله بود و #خدا بود.
📚#کتابانسان۲۵۰ساله
@roshana_esfahan
معامله با خدا_13996253528.mp3
5.48M
#صداهنگ(شنیدنی)👌
#معامله_با_خدا
✅ #شهادت یعنی معامله با خدا، یک معامله دوجانبه بیدغدغه با خدای متعال؛ جنس هم معلوم، بهای جنس هم معلوم. #جنس_عبارت_است_از_جان. جان یعنی سرمایه اصلی هر انسانی در این دنیای مادّی؛ در مقابل، چه میگیرید؟ در مقابل، سعادت ابدی و حیات جاودان در برترین نعمتهای الهی را میگیرید.
۱۳۹۶/۳/۲۸ - رهبر معظم انقلاب
@roshana_esfahan
✅ با این ستارهها میشود راه را پیدا کرد.
بعضیا ستاره فوتبال میشن
بعضیا ستاره سینما
بعضی هم #ستاره_آسمون...
#تبیین_سیره_شهدا
@roshana_esfahan
9.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⏪ ترس و دلهره ممنوع
سوره احزاب آیه ۲۲
✅ دچار ترس و دلهره در مواجه با حوادث نباید شد. در مواجه با حوادث سخت مثل همین تحریم یا حمله نظامی؛ اینها حوادث سختی است که از طرف دشمن ممکن است تحمیل بشود. ما توقّع نداشتیم که حکومت اسلامی در دوران حکومتهای مادّی در دنیا به وجود بیاید و مادّیّون دنیا که همه قدرتهای مادّی را هم دارند، ساکت بنشینند تماشا کنند. ما باید کاری بکنیم که به فکر نیفتند این کارها را بکنند و اگر به فکر افتادند و اقدام کردند، سرکوب بشوند.
۱۳۹۷/۱۲/۲۳ - رهبر معظم انقلاب
#تدبر_در_قرآن
@roshana_esfahan
🔆السلامعلیک یا زینبکبری🔆
🔸حضرت #زینب (س)، زن #تاریخ است؛ این زن، دیگر ضعیفه نیست. نمیشود زن را ضعیفه دانست. این جوهر زنانه مؤمن، اینجور خودش را در شرایط دشوار نشان میدهد. این زن است که الگوست؛ #الگو برای همه #مردان و #زنان بزرگ عالم.
مقام معظم رهبری ۱۳۸۹/۲/۱
🔸یکی از عوامل مولّد روحیّه و صبر در زینب کبری سلاماللهعلیها #صدق است؛ صادقانه با پیمان خدا برخورد کردن، #دل_را_صادقانه_به_راه_خدا_سپردن؛ این خیلی مهم است.
مقام معظم رهبری ۱۳۹۲/۸/۲۹
@roshana_esfahan
🔰«إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ الَّذينَ إِذا ذُكِرَ اللهُ وَجِلَتْ قُلُوبُهُمْ وَ إِذا تُلِيَتْ عَلَيْهِمْ آياتُهُ زادَتْهُمْ إيماناً وَ عَلى رَبِّهِمْ يَتَوَكَّلُونَ:
🔸منحصراً مومنان آن کسانی هستند که چون یاد شود خدا به بیم آید دلهایشان وقتی آیات خدا بر آنان فروخوانده میشود، ایمانشان افزون گردد و و بر پروردگار خود توکل و اتکاء میکنند» (انفال/۲)
🔰برای مؤمنین راستین چند خصلت در این جا معین شده است.
✅ اول، هنگام یادشدن خدا دلهایشان به بیم آید.
❓ترسیدن از خدا به چه معناست؟
⏪ ترس ناشی از معرفت؛ خاصیت وجودی انسان این است که در مقابل هر چیز باعظمتی، حالت دهشتی را در خود احساس میکند. این حالت دهشت و بیمناکی ناشی از احساس حقارت خویشتن در مقابل عظمت اوست. این چنین انسانی سعی می کند جز از آن خط سیر مستقیمی که خدای عالم برای او معین کرده از راه دیگری سیر نکند این بزرگترین ضامن اجرایی عمل و حرکت و تلاش در یک انسان مسلمان و در یک جامعه مسلم است.
✅ دوم: ایمان او مانند بذری در دلش رشد میکند و ستبر میشود.
👌 مؤمن راستین آن مؤمنی است که اگر یک کلمه از حقایق و معارف دینی در دل اوست آن یک کلمه را با #تدبر، دقت نظر و اندیشیدن تقویت کند و ایمان خود را از زایل شدن نجات بدهد.
✅ سوم، #توکل.
❓ یعنی چه توکل؟
⏪ یعنی در همه حال اتکا و امید به خدا باشد.
با این تعبیر، #توکل از یک چیز مخدر در میآید، به صورت یک عامل تحرک، جلوهگری میکند.
برای انسان با خدا در بنبستها، در #توکل خدا باز میشود. از نظر خدا بن بست نداریم.
📚#کتابطرحکلیاندیشهاسلامی در قرآن؛ ص ۵۰-۵۴
#تدبر_در_قرآن
@roshana_esfahan
#مهدویت
« ما مأمور به انتظاریم؛ انتظار یعنی چه؟ انتظار به معنای مترصّد بودن است. در ادبیّات نظامی یک چیزی داریم به نام «آمادهباش»؛ انتظار یعنی «آمادهباش»! باید «آمادهباش» باشیم. انسان مؤمن و منتظر، آنکسی است که در حال «آمادهباش» است. اگر امام شما که مأمورِ به ایجاد عدالت و استقرار عدالت در کلّ جهان است، امروز ظهور بکند، باید من و شما آماده باشیم. این «آمادهباش» خیلی مهم است؛ انتظار به این معنا است. انتظار به معنای بیصبری کردن و پا به زمین کوبیدن و چرا دیر شد و چرا نشد و مانند اینها نیست، انتظار یعنی باید دائم در حال «آمادهباش» باشید.»
۱۳۹۶/۰۲/۲۰
#سخن_ناب
#انتظار
@roshana_esfahan
▫️معنای وفاق این است که نسبت به هم خوش بین باشید، "رُحماء بینهم" باشید، همدیگر را تحمّل کنید. در جهت ترسیم هدفهای والا و برای رسیدن به آنها به یکدیگر کمک کنید و از ایجاد تشنّج، بد اخلاقی، درگیری، اهانت و متهّم کردن بپرهیزید. امروز به نظر من وظیفه ما این است.
#کتاب_اصول_و_قواعد_تشکیلات_اسلامی
#سیر_مطالعاتی
#منظومه_فکری
#جهاد_تبیین
@roshana_esfahan
▫️امکان ندارد که انسان از فرهنگ دیگران استفاده نکند. استفادهکردن از فرهنگ دیگران، انسان را تکمیل میکند. اما فرق است بین اینکه یک انسان یک دارو یا غذا را با معرفت و هشیاری از میان صد نوع دارو مناسب بداند و انتخاب کند، یا اینکه چیزی را به او بخورانند. این نوع اخذ فرهنگ بیگانه، تکمیل فرهنگ نیست و ارزشی ندارد.
#کتاب_دغدغههای_فرهنگی
#سیر_مطالعاتی
#منظومه_فکری
#جهاد_تبیین
@roshana_esfahan
▫️مسئلهی خانواده، مسئلهی بسیار مهمی است؛ پایهی اصلی در جامعه است، سلول اصلی در جامعه است. نه اینکه اگر این سلول سالم شد، سلامت به دیگرها سرایت میکند؛ یا اگر ناسالم شد، عدم سلامت به دیگرها سرایت میکند؛ بلکه به این معناست که اگر سالم شد، یعنی بدن سالم است. بدن که غیر از سلولها چیز دیگری نیست. هر جهازی، مجموعهی سلولهاست. اگر ما توانستیم سلولها را سالم کنیم، پس سلامت آن خانواده بنیاد بسیار مهم و حائز اهمیتی است.
#کتاب_اخلاق_و_تربیت
#سیر_مطالعاتی
#منظومه_فکری
#جهاد_تبیین
@roshana_esfahan