سهراب خلیلی:
بسم الله الرحمن الرحیم
✅یادداشتی انتقادی تحلیلی بر مبانی حقوق بشر غربی به مناسبت هفته حقوق بشر امریکایی
👈قسمت چهارم
👈حقوق بشر غربی بر مبانی نظری خاصی چون خودباوری علمی ،فردگرایی اومانیستی ،حقوق طبیعی و قرارداد اجتماعی و......مبتنی است.
👈منظور از خردباوری علمی ،باور کردن توانایی های آدمی بر شناخت علمی هستی و انسان است ،و نیز این که تنها شناخت قابل اعتماد ،معرفت علمی است .
👈شناخت علمی نیز شناختی اثبات پذیر و یا ابطال پذیر است .نظریه های علمی ،از یافته های تجربی ،که از راه آزمایش به دست آمده آند ،گرفته می شود .
👈بر اساس این رویکرد ،اولا،ماورای ماده از حوزه شناخت بیرون است و در نتیجه در عرصه تعریف حقوق بشر نقش چندانی ندارد
ثانیا،خرد مبتنی بر روش علمی و تجربی ،قادر به شناخت همه ابعاد هستی از جمله انسان و نیازهای اوست
ثالثا،حقوق بشر از حوزه انتظارات از دین خارج است و در قلمرو عقل بشری قرار می گیرد.
👈مقصود از فردگرایی ،برتر دانستن عقل و استدلال های فردی بر همه چیز و کنار گذاردن خدا و شریعت الهی از صفحه حیات بشری و خالی کردن آن برای جولان فردیت بر اساس اومانیسم است.
👈در نهایت می توان گفت که در تفکر غربی ،فرد برای خود یک کل است و با کل های دیگر مثل خود ویا محیط اجتماعی و طبیعی ،در تقابل است.به قول نیچه ،چنین برداشتی از فردیت ،نتیجه انکار خدا و زیستن در جهان بی خداست !
👈 اندیشه فردگرایی پیامدهایی دارد از جمله این که حقوق انسان را دارای منشأ فردی و فرد انسانی را موضوع ارزش ها قلمداد می کند.
👈ازاین منظر مراد از حقوق طبیعی ،حقوقی است که ناشی از حیثیت ذاتی انسان است و هیچ کدام از عوارض انسانی ،نظیر زبان ،نژاد ،جنسیت،و مذهب دران دخالتی ندارد،مثل آزادی ،حیات ،برابری و مالکیت و....بنیاد حقوق طبیعی انسان بر تمایلات و غرایز بنیادی او نهاده شده و آنچه به صورت مطلق برای او وجود دارد همین حقوق طبیعی است.وظائف نیز دراین حوزه محدود میشوند.
👈مبانی معرفت شناختی غربیان و دیدگاه آنها در زمینه اصالت فرد و پذیرش حقوق طبیعی مطلق و بنیادی ،موجب شد تا جامعه امری اعتباری و مبتنی بر قرارداد اجتماعی پنداشته شود.بنابراین نگرش ،قرارداد اجتماعی نقش ویژه ای در تنظیم قوانین و تفصیل مواد مربوط به حقوق بشر خواهد داشت.
👈 طرفداران این رویکرد از جمله ژان ژاک روسو و.... قرارداد اجتماعی را تنها منبع حق می دانند و معتقدند که حقوق ،پس از تشکیل جامعه،موضوعیت می یابد.
سهراب خلیلی
۸ تیر ماه ۱۴۰۱
#یادداشت
#حقوق_بشر_آمریکایی
سهراب خلیلی:
بسم الله الرحمن الرحیم
✅یادداشتی مقایسه ای بر حقوق بشر اسلامی با حقوق بشر غربی به مناسبت هفته حقوق بشر امریکایی
👈قسمت پنجم
👈پس از آشنایی اجمالی با مبانی حقوق بشر غربی ،در می یابیم که این مبانی با مبانی حقوق بشر اسلامی سازگار نیستند،زیرا :
از نظر متفکران دینی ،خردباوری به معنای غربی ( توانایی انسان به شناخت تام و جامع توانمندی ها و نیازهای خویش) پذیرفته نیست و چنین روشی نمی تواند ما را به شناخت واقعی از انسان رهنمون سازد.
👈روش علمی شناخت ،به دلیل محدودیت هایش در قالب استقراگرایی و ابطال پذیری ،صرفا دارای ارزش عملی است و در
مقابل عمل سودمند خواهد بود ،واز واقع نمایی و ارایه حقیقت نظام هستی عاجز است.
🌑پوپر فیلسوف مادی گرای غربی می گوید :
بدین سان بنیاد تجربی علم عینی هیچ چیز مطلقی ندارد.علم بر اساس مستحکمی استوار نیست و گویی مبنای تهور آمیز نظریه های آن بر باتلاقی افراشته شده است و همانند ساختمانی است که بر ستون هایی استوار شده که در درون باتلاقی فرو رفتهاند ،اما نه به سوی شالوده ای طبیعی و معلوم ،و اگر از فرو بردن عمیق ستون ها باز می ایستیم از آن رو نیست که به زمین رسیدهایم ،ما فقط توقف می کنیم که راضی شده باشیم.
ما معتقدیم که تعیین حقوق بشر ،از یکسو ،مبتنی بر مقدماتی نظیر شناخت نظام هستی و شناخت نیازهای کاذب از نیازهای واقعی است ،و چنین شناختی ،بدون استمداد از وحی,حتی برای خردمندان ممکن نیست، و از سوی دیگر تعیین حقوق جهانی برای بشر مبتنی بر وجود اصولی فراتر از دیدگاه انسان هاست ،زیرا انسان ها به دلیل اختلاف علاقه ها،سلیقه ها و آداب و رسوم نمی توانند به وحدت نظر برسند ،بنابر این ،به مرجع مشترکی که فراتر از قراردادها و دیدگاه بشری باشد ،نیاز است
👈در بینش توحیدی ،خداوند ،هستی محض و مطلق است و همه عالم در هستی خود وابسته به اوست .علم خداوند به تمام هستی و ابعاد حیات آدمی ،توانایی ها ،نیازمندی ها و استعدادها ،تام و کامل است ،و تنها خداوند است که راه سعادت و مسیر کمال بشر را می داند و قادر به هدایت اوست .از این رو دین شامل حقوق بشر میشود و به عبارت دیگر ،حقوق بشر در قلمرو انتظار از دین قرار دارد
👈فردگرایی غربی نیز با بینش اسلامی، ناسازگار و با بینش توحیدی در تعارض است ،زیرا فردگرایان ،جنبه مادی حیات و تمایلات بشری را اصیل می دانند و منکر هر گونه اقتدار برتر از انسان هستند،در صورتی که بنابر جهان بینی توحیدی ،انسان در اصل هستی و تداوم حیاتش ،به موجود برتر از خویش نیازمند است،ولی فاعلیت وی افسار گسیخته نیست ،بلکه در سلسله علل طولی به خداوند منتهی می شود.
به دیگر سخن ،فاعلیت انسان از نظر حدوث و بقا در گرو اراده ذات حق است و بدون آن هیچ امری محقق نمی شود.
👈 حقیقت این است که اومانیسم و فردگرایی در فلسفه غرب ،به جای احترام ،باعث فروکاهی شخصیت انسان شده است ،چنانچه استاد شهید مطهری می فرماید :
در فلسفه غرب سال هاست که انسان از ارزش و اعتبار افتاده ...و تا حد یک ماشین تنزل پیدا کرده ،روح و اصالت آن مورد انکار واقع شده است...از نظر برخی فلسفه های نیرومند غربی ،انسان شیءآست که محرک او جز منافع اقتصادی نیست ،دین و اخلاق و فلسفه و علم و ادبیات و هنر هم روبناهایی هستند که زیر بنای آنها طرز تولید و پخش و تقسیم ثروت است.
👈 گذشته از تعارض رویکرد اصالت انسان با جهان بینی توحیدی ،نگرش مزبور با تفسیر متون دینی (قرآن و سنت)از انسان نیز ناسازگار است.از دیدگاه قرآن کریم انسان فقط حیوانی مادی نیست بلکه موجودی است برگزیده خداوند ،مرکب از روح و جسم ،دارای فطرتی خدا اشنا ،امانت دار خدا،مسئول خویشتن و جهان ،مسلط بر طبیعت،اشنا به خیر و شر ،کمال پذیر ،برخوردار از کرامت ذاتی ،شایسته بهره مندی از نعمت های الهی و مسئول در برابر خداوند خویش.
👈اعتقاد به چنین مقام و منزلتی برای انسان با آنچه فرد گرایان غرب و اومانیست ها به آن معتقدند ،تفاوت بنیادین دارد و تقدم انسان شناسی اسلام بر دیدگاه فردگرایان به خوبی مشخص می شود.
👈اما حقوق طبیعی ای که در بینش اومانیستی مطرح است _طبیعت بشر فارغ از پیوندش با موجودی فراتر (خداوند)خاستگاه حقوقی مطلق و بنیادی دارد _بدون تردید با بینش اسلامی در تعارض است ،زیرا طبیعت انسان ،به خودی خود و صرف نظر از اتصال و پیوند آن با خداوند و هدفمندی وی نمی تواند به وجود آورنده حقی باشد.
👈شهید مطهری ره دراین باره می فرماید:
از نظر ما حقوق طبیعی از آنجا پیدا شده که دستگاه خلقت با روشن بینی و توجه به هدف ،موجودات را به سوی کمالاتی که استعداد آنها را در وجودشان نهفته است،سوق می دهد .هر استعداد طبیعی منشأ یک حق طبیعی است...استعدادهای طبیعی مختلف آند .دستگاه خلقت هر نوع از انواع موجودات را در مداری مخصوص به خود قرار داده است و سعادت او را هم در این قرار داده که در مدار طبیعی حرکت کند ... ادامه...
#یادداشت
۸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 ناامنترین کشور دنیا برای زنها!
❌ وقت آن رسیده که با واقعیت آشنا شوید...
♨️ رتبه اول دنیا در #تجاوز به زنها!
⁉️ کدام کشور رتبه اول جهان در تولید و استفاده از فیلمهای مستهجن است؟
🍃🌹ـــــــــــــــــــــــــ
صـــراط
#صحنه_تلخ_تاریخی
🌹تیرماه ۱۳۱۴ در مسجد گوهرشاد مشهد، بدستور #رضا_شاه صدها نفر بخاطر اعتراض به #کشف_حجاب کشته شدند.
🗓 بیست و یکم تیر سالروز قیام مسجد گوهرشاد و روز «حجاب و عفاف»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹۲۳ تیر ۷۸ روز پیمان وفاداری و بیعت امت مومن و همیشه در صحنه با آرمانهای والای انقلاب اسلامی بود روزی که دشمنان نقشه هایشان را نقش بر آب و دوستان دلهایشان را گرم از شور همدلی و وحدت دیدند.
♦️ ۲۳تیر ماه ۷۸ فرا می رسد ، روزی که دشمنان ملت و نظام اسلامی در معادلات خود هیچ حسابی برای آن باز نکرده بودند ، حماسه ای که نشان از عمق ناآشنایی دشمنان از روحیه مردم انقلابی و وفادار ایران داشت .
♦️در آن روز دیگر عربده های تعدادی وطن فروش فریب خورده و نیز ساده اندیشانی که آسایش خود را در ایجاد ناامنی و غارت بیت المال و ضرب و شتم مردم می دیدند ، به چشم نمی خورد بلکه خیابانها مملو از انسانهای بصیر و مومنی بود که در دفاع از حیثیت ملی و نظام مقدس جمهوری اسلامی و رهبری آن یکپارچه و پرشور به میدان آمده بودند.
♦️دیگر جای درنگ نیست ، چرا که دشمن برای دین ، ناموس و شرف این ملت دندان تیز کرده ، باید با قدرت ظاهر شد و ریشه فتنه و فتنه گران را خشکاند. این همان لحظه تاریخی است که ملت بزرگ ایران اسلامی در ابراز وفاداری به دین ، نظام ، کشور و خون پاک شهیدان ، و لبیک به بیانات صریح و روشن رهبر معظم انقلاب ، با حضور گسترده در خیابانها ، فتنه را در نطفه نامشروع آن خفه می کند .
♦️فتنه ای که با کمک عوامل داخلی استکبار و با حمایت و فرماندهی دشمنان ایران برای تغییر نظام و پایمال کردن خون شهدا و جانفشانی های ملت ایران ، برنامه ریزی شده بود
🍃 عملیات بزرگ رمضان 🍃
🌷 ۲۳ تیرماه سالگرد عملیات سرنوشت ساز رمضان ، در سال ۱۳۶۱ ، گرامی باد.
💠 اهمیت عملیات بزرگ و سرنوشت ساز رمضان آنجا آشکار می شود که ، با توجه به بازسازی سریع ارتش متجاوز صدام توسط شرق و غرب جنایتکار ، پس از فتح خرمشهر، جهت حمله مجدد به خوزستان و تصرف مناطق از دست رفته در چندین عملیات بزرگ و اعاده حیثیت برباد رفته ، این عملیات سحرگاه ۲۳ تیرماه سال ۶۱ (شامگاه ۲۲ تیر) در دمای بالای ۵۰ درجه ، با رمز " یا صاحب الزمان ادرکنی " ، آغاز و طی پانزده روز ، ماشین جنگی صدام را در این منطقه منهدم و ارتش بعثی عراق را برای همیشه در منطقه شرق بصره از حالت تهاجمی به لاک دفاعی فرو می برد و برای چندین سال خطر تصرف خرمشهر و خوزستان را از این منطقه دفع می کند.
💐 هدیه به ارواح طیبه شهدای مظلوم و سر افراز این عملیات بزرگ ، فاتحة مع الصلوات.
🌿 الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ و عَجّل فَرَجَهم 🌿
Ali Ghelich - Iliya.mp3
10.77M
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷
📝#یادداشت_کوتاه | آدرس غلط و تحريف تاريخ
🍃🌹🍃
🔻دولت دوازدهم در حالي در تابستان سال ۱۴۰۰ به پايان کار خود رسيد که با بيشترين انتقادات از جانب قشرهاي مختلف جامعه روبرو بود. ضعفها و ناکارآمديها در آن تراز بود که حتي دوستان و همراهان روحاني نيز بهصف منتقدين پيوسته و ديگر دفاعي از عملکرد وي نداشتند!
🔹 اينک پس از یک سال سکوت رئیسجمهور پيشين در مراسمي به مناسبت عيد غدير پشت تريبون قرارگرفته تا به تطهیر عملکرد خود بپردازد و به تعبير خودش مانع از تحريف حقايقي شود. اما برخلاف ادعا، دقیقاً در همان مسير تحريف حرکت کرده است.
1⃣ بخشي از اظهارات آقاي روحاني اختصاص به مسئله تحريم داشته و مدعي شده که «قطعاً اين مسئله و رفع مجدد تحريمها قابلحل بود و ایکاش دچار ۹/۱۱ (۱۱ آذر ۹۹) و مصوبه هستهاي مجلس نميشديم تا ميتوانستيم در اسفند ۱۳۹۹ تحريمها را پايان دهيم.»اين اظهارات در حالي است که آقاي روحاني با شعار "عبور از تحريمها با مذاکره و گفتگو" توانست در ارديبهشت سال ۱۳۹۲ به قدرت رسيد و تا 9/11/1399 بيش از هفت سال و نيم فرصت داشت تا براي رفع تحريمها تلاش نمايد!
2⃣ در حالی آقای روحانی و جریان غربگرای داخلی دولت را براي عملياتي کردن حذف ارز ترجیحی موردحمله قرار میدهند که خود بهعنوان "بانيان وضع موجود" نقش اصلي را در شکلگیری خط فسادزاي اعطاي ارز ۴۲۰۰ اي را بر عهده داشتند. اين اظهارات نقطه آغاز حرکتي جديد خواهد بود که زين پس با شدت بيشتري ادامه خواهد يافت. چراکه انتخابات سال ۱۴۰۲ نزديک است و "بانيان وضع موجود" بازهم ميل صندلي قدرت داشته و براي دستيابي به آن خيز برداشتهاند!
🔺نکته مهم اینکه؛ آقاي روحاني بهجای آنکه تلاش کند تا با تحريف حقايق، چهره عملکرد خود را ترميم نمايد، خوب است که به خطاها و اشتباهات خود اعتراف کند تا فرصتي براي درسآموزي و عبرت گیری فراهم آيد و خطاهاي ديروز توسط دولت امروز تکرار نگردد!
✍مهدي سعيدي
#روشنگری | #ثامن | #عید_غدیر
🇮🇷
💥 نشست مجازی
🍃🌹🍃
🎙سخنران: سردار دکتر سنایی راد - معاون محترم سیاسی رئیس دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا
🖌موضوع: تحلیل مسائل روز و جنایات و خیانتهای امریکا به ملتها خصوصا مردم ایران در قبل و بعد از انقلاب
🕤 زمان: سه شنبه ۲۸ تیر ماه ۱۴۰۱. راس ساعت ۲۱
✅ لینک ورود به نشست 👇👇
🆔https://rubika.ir/baseratkermanshah
🇮🇷
📝#صرفا_جهت_اطلاع | دروغسازی جدید ضدانقلاب
🍃🌹🍃
🔻روابط عمومی دانشگاه امام خمینی(ره): در تاریخ ۲۱ تیر بهمناسبت هفته عفاف و حجاب نشستی علمی با عنوان «عفاف و چالشهای جدید» در دانشگاه امام خمینی(ره) برگزار شده بود.
🔺متاسفانه تصویر پوستر مراسم توسط فرد یا افرادی مغرض مورد دستکاری و جعل قرار گرفته و با عنوانی جعلی و نادرست در فضای مجازی منتشر شد.
#روشنگری | #ثامن | #حجاب