هدایت شده از معیار
☘
✅ #یادداشت_کوتاه| «شکست تاریخی» که در کانون توجهات نیست؟!
🍃🌹🍃
🔻یک لحظه فکر کنید جای آمریکا در افغانستان با یک قدرت دیگری مثلاً ایران یا چین و روسیه عوض شود و بنا به فرض، این کشورها متحمل این شکست پس از سرمایهگذاری هنگفت 20 ساله میشدند. در این صورت واکنش و نحوه مواجهه رسانههای آمریکایی با این موضوع چگونه بود؟ رسانههای سمپاتِ غرب و آمریکا در این کشورها چگونه قضیه را تحلیل میکردند؟ چرا شکست تاریخی آمریکا در افغانستان آنطور که باید در کانون توجهات قرار نمیگیرد؟
♻️ نکات تحلیلی: 1⃣ یک دلیل میتواند این باشد که ما هنوز از انگارهبافیهای استعاری و تبلیغاتی از ابرقدرتی آمریکا رها نشدهایم. سخت است باور کنیم آمریکا از افغانها شکست خورده باشد! هنوز دنبال علل و سناریوهای ناپیدا و پشتپرده برای چرایی خروجِ به تعبیر «هنری کیسینجر» فاجعهبار آمریکا از افغانستان میگردیم؛ درحالیکه آمریکا واقعاً در افغانستان شکست خورده و امیدی به آینده سودمند در آنجا ندارد. 2⃣ شاید هنر و مهارت آمریکاییها در تبدیل تهدید به فرصت که انصافاً در آن استاد هستند، مانع از دیدن واقعیت میدانی «شکست تاریخی آمریکا» در تغییر معادلات ژئوپلیتیک منطقهای و بینالمللی و تغییر هندسه قدرت جهانی شده است؛ چراکه آمریکاییها مبتنی بر همین مهارت، از شکستشان در افغانستان، فرصت و روایتی برای فرار به جلو و ضرورت تمرکز بر آسیای شرقی ساختهاند؛ اما از اول هم یکی از دلایل آمریکا برای اشغال افغانستان مگر همین هدف نبود؛ بود اما نشد! 3⃣ آمریکا در حوزه رسانه و جنگ شناختی و ادراکسازی، شکست خود را وارونه میکند و با تبلیغات رسانهای تلاش میکند تصویری دیگر از «پیروزی و تغییر استراتژی» به تعبیر استفان والت ارائه کند. البته در این موضوع هواداران و شبکه جهانی غربباوران در تقویت این نگاه در کشورهای خود یا با سکوت یا توجیهتراشی بهاصطلاح علمی، به آمریکا کمک میکنند. استقبال سرد رسانههای اصلاحطلب در داخل ایران از خروج آمریکا از افغانستان شاهد مثال خوبی است. گویی آنها از این فضاحت ناراحتاند! البته شاید حق دارند. چون میدانند شکست آمریکا در افغانستان آخرین میخ بر تابوت ادعاهای این کشور در زمینه رهبری جهانی و افول نظام لیبرال سرمایهداری در حوزه سیاست و اخلاق است و رسالت دلار بگیران وطنی و ضدانقلاب، چیزی غیر از پنهانسازی این واقعیت نیست!
🔺جمعبندی: آمریکا با شکست در افغانستان، بهاضافه سرعتیابی افول هژمونیک و پایان ابرقدرتی در جهان مواجه است. ابعاد و زوایای این شکست باید بررسی و آنالیز گردد. بررسیهای عمیق و تحلیلی در این موضوع، میتواند بدل تکنیک فرار به جلوی آمریکا باشد.
✍️ فتحالله پریشان
#طالبان
#روشنگری
#ثامن
🆔 splus.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔rubika.ir/meyar_pb
🍀
هدایت شده از معیار
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☘
🎥 #موشن_گرافیک| سهم #واکسن_برکت در واردات #واکسن خارجی
🍃🌹🍃
#روشنگری
#ثامن
🆔 splus.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔rubika.ir/meyar_pb
🍀
هدایت شده از معیار
☘
✅ #پرسش_و_پاسخ (۵) | پرسش: علت تمرگز ناگهانی تمامی رسانه های غربی- صهیونیستی برای کلید واژه ی داعش خراسان چسباندن کلمه داعش به نام خراسان در اذهان و افکار عمومی جهانیان چیست؟
🍃🌹🍃
🔻 پاسخ: در چند روز گذشته به یکباره صدها روزنامه و مجله از این کلمه استفاده میکنند و این نشان از برنامه ریزی خاصی برای منطقه و افغانستان است.
🔸 همانطور که میدانید پرچم های سیاه از خراسان جزو مهم ترین یاران امام مهدی در آخرالزمان هستند. در مورد این افراد هم در احادیث اهل سنت و هم در احادیث شیعیان بسیار ازشان یاد شده و گفته شده که هر مسلمان وظیفه دارد به یاری آنها برود.
🔹 در استان بزرگ سین کیانگ چین اقلیت ایغور مسلمان زندگی میکنند که دنبال جدایی طلبی از چین هستند همینطور مسلمانان زیادی در روسیه زندگی میکنند که اکثرا هم از آسیای میانه به روسیه مهاجرت کردند البته نقاطی از روسیه با مردم مسلمان مثل داغستان و چچن هم وجود دارد و ایران هم که در همسایگی افغانستان هست.
🔺 حالا غربیها قرار هست #افغانستان را خراسان جا بزنند و داعش را هم دارندگان پرچم های سیاه که یاری اونها برای هر مسلمان واجب هست و گروهک های تروریستی را علیه چین و روسیه و ایران فراهم بکنند. باید دید موضع طالبان در این زمینه چیست.
#روشنگری
#ثامن
🆔 splus.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔rubika.ir/meyar_pb
🍀
هدایت شده از معیار
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☘
🎥 #موشن_گرافیک| موضوع: آیا بهتر نیست بجای زیارت کربلا پولش رو به نیازمندی بدهیم؟
🍃🌹🍃
#روشنگری
#ثامن
🆔 splus.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔rubika.ir/meyar_pb
🍀
هدایت شده از معیار
☘
✅ #یادداشت_کوتاه | تبلیغات حکومتی یا مردمی؟
🍃🌹🍃
🔻 این که اجزای حکومت دینی نسبت به فضا سازی محیطی در مناسبت های دینی و ملی اقدام کنند، امری طبیعی و ضروری است، اما تبلیغات مردمی اثر مضاعفی دارد.
🔹 نصب یک پرچم از نمادهای محرم یا پرچم ایران در مناسبت های ملی در سر در یک اداره یا پایگاه بسیج خوب و لازم است، اما نصب همین پرچم در سر در یک منزل شخصی یا پشت شیشه یک مغازه پیام بسیار محکم تر و روشن تری دارد.
🔸 اگر در هر ساختمانی که چندین واحد آپارتمانی دارد فقط یک پرچم ایران مثلاً در هفته دفاع مقدس توسط یکی از ساکنان آن ساختمان (یک رزمنده یا یک بسیجی) نصب شود، تصور نمایید که چقدر جلوه شهرها تغییر کرده و چه پیام روشنی منتقل خواهد شد و امید و شادابی اجتماعی در جامعه نیز به طور نسبی گسترش خواهد یافت.
🔺 در این میان شهرداریها و سازمانهای فرهنگی میتوانند پیشقدم شده و ضمن فرهنگ سازی در این زمینه، پرچم های ارزان قیمت یا رایگان برای این امر را در اختیار مردم قرار دهند.
✍ دکتر قاسم حبیب زاده
#روشنگری
#ثامن
🆔 splus.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔rubika.ir/meyar_pb
🍀
هدایت شده از معیار
☘
✅ #یک_خبر_یک_تحلیل (۴۳)
🍃🌻🍃
🌐 خبر: روزنامه ابتکار، وابسته به جریان اصلاحطلب دیروز (شنبه) نوشت: «یک دیپلمات ارشد آمریکایی گفت که آنها هنوز منتظر پاسخ ایران در مورد زمان آماده شدن برای ازسرگیری مذاکرات بینالمللی بهمنظور احیای احتمالی برجام هستند.
🌀 گزاره تحلیلی:
🔸 دور ششم مذاکرات کمیسیون مشترک برجام روز ۳۰ خرداد به پایان رسید. پاسخ درخور انتظار مقامات آمریکا مبنی برافزایش سرعت نتیجه و برگشت ورق را میتوان در آخرین بخش گفتوگوی تلویزیونی دیشب رئیسجمهور مبنی بر پیگیری ادامه مذاکرات البته نه مذاکره برای مذاکره و نه مذاکره تحتفشار و زورگویی غربیها دانست.
🔹 همین موضع را میتوان در گفتگوی تلفنی اخیر وزیر امور خارجه ایران با همتای آلمانی خود نیز دنبال کرد؛ آقای امیر عبداللهیان در این گفتگو اعلام کرد: «مذاکرهای را قبول داریم که به رفع واقعی تحریمها و تأمین حقوق حقه ایران بینجامد... آمریکاییها درک درستی از منطقه و مردم آن، بهویژه ایران ندارند ... آمریکاییها باید بدانند جز با زبان احترام، ادب و منطق نمیتوانند صحبت کنند و این ادبیاتی که گاه و بیگاه به کار میگیرند، نهتنها کمکی به حل مشکلات نمیکند، بلکه خود مسئلهساز است».
🔸 تجربه بهوضوح نشان داده است که ادامه مذاکرات هستهای باید با بازنگری و شناخت دقیق منافع نرمافزاری و سختافزاری نظام جمهوری اسلامی ایران، با رویکردی قوی و انقلابی پیگیری شود و از تکرار روشهای گذشته که «خسارت محض» به بار آورد، پرهیز گردد.
🔹 در نگاه انقلابی و تحولآفرین، هشدارهای راهبردی پیش رو، میتواند مبنای مذاکرات آتی قرار گیرد؛ عدم موکول کردن برنامههای داخلی بخصوص اقتصاد کشور به همراهی غرب، بیصداقتی و بدعهدیهای مکرر مقامات اروپائی و آمریکائی، عدم استقلال اروپائیها در مواضع و تصمیمات، تلاش غربیها برای تحمیل حرف باطل در مقابل حرف حق با بهکارگیری راهبرد فشار حداکثری، کنار گذاشتن هر آنچه خلاف مصالح و امنیت ملی است و داشتن صراحت و شجاعت در مذاکرات توسط تیم مذاکرهکننده دولت سیزدهم.
🔺 نکته پایانی: اولین دور مذاکرات هستهای در دولت سیزدهم دیر یا زود شروع خواهد شد. تجربه تلخ برجام بیفرجام دولت آقای روحانی را باید با این هشدار مقام معظم رهبری در ۱۳۹۷/۱۱/۱۹ را به تیم جدید مذاکرهکننده نیز یادآوری کرد که: «نتیجه این شده که خود مسئولینی که آن روز مذاکره میکردند، امروز دارند میگویند آمریکا غیرقابلاعتماد است! خب، از اوّل بایستی این غیرقابلاعتماد بودن را تشخیص میدادند و حرکت میکردند».
✍ حسین عباسیان
#روشنگری
#ثامن
#رئیسی
🆔 splus.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔rubika.ir/meyar_pb
🍀
هدایت شده از * *
☘
✅ #یک_خبر_یک_تحلیل (۴۴)
🌀 در کانون خبرها نخستین گفتگوی تلویزیونی رئیس جمهور را داشتیم که بعضی از نکات آن قابل تحلیل است که در چند بند قابل توجه می باشد.
🍃🌻🍃
1⃣ صداقت و شفافیت با مردم که از مطالبات مقام معظم رهبری نیز میباشد از ویژگیهای آن بوده که نمونه بارز آن را در دوران کوتاه شهید رجایی که کابینه سی و شش میلیونی معروف بود را نداشتیم و دولت سیزدهم نیز با همین شعار و کابینه مردمی و هشتاد میلیونی را مورد توجه قرار داد که باید آن را به فال نیک گرفت.
2⃣ عمل به وعده های داده شده رئیس جمهور در دوران تبلیغات انتخاباتی که باید یکی بعد از دیگری محقق شود و خلاف وعده هم در شرع مقدس و هم در افکار عمومی عملی مضموم و ناپسند است که دکتر رئیسی آن را بخوبی می داند.
3⃣ دیدار چهره به چهره و لمس کردن مشکلات مردم از نزدیک و دوری از عمل دستوری از پشت میز و صندلی و اتاقهای مدیریت اشرافی و تشریفاتی که دور از شأن و منزلت یک رئیس جمهور مردمی و اسلامی می باشد، نمونه دیگری از تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی و بیانیه گام دوم انقلاب است.
4⃣ دوری از اشرافیگری و برخورد متواضعانه با مردم و پای درد دل آنها نشستن و همواره در خدمت مردم بودن و ترمیم آسیب های اعتماد مردم می تواند دراین دیدارها موثر واقع شود که مورد تاکید مقام معظم رهبری در دیدار اعضای هیئت دولت نیز بوده است.
5⃣ اولویت بندی مشکلات مردم که میراث دولت لیبرال گذشته است که کم کاری و بعضا خیانت دولت یازدهم و دوازدهم باعث مشکلات عدیده اقتصادی این روزهای کشور شده است که البته از ویروس منحوس کرونا نباید غافل باشیم که همه اجزای دولت برای مهار آن و اجرای طرح واکسیناسیون عمومی آن بسیج شده است و این از نقاط مثبت و قوت ابتدای آغاز کار دولت سیزدهم می باشد.
6⃣ مبارزه با فساد و از بین بردن گلوگاههای فسادخیز با هماهنگی نیروهای انقلابی و هماهنگی مراکز اطلاعاتی و امنیتی و دستگاه قضایی نیز عامل اعتماد مردم و موفقیت دولت خواهد بود که البته این کار به خوبی و مستمر باید ادامه پيدا کند.
7⃣ استفاده از ظرفیتهای داخلی و اتمام پروژههای نیمه تمام و هدایت نقدینگی به طرف تولید و بالا بردن کیفیت تولیدات داخلی و ایجاد امنیت سرمایه گذاری خارجی و داخلی خصوصا بخش خصوصی و امنیت شبکه های اجتماعی وایجاد زیر ساختهای دولت الکترونیک در کشور که مورد توجه قرار گرفته است.
✍ عبدالله کیا
#روشنگری
#ثامن
#رئیسی
#ک_ب
🍀
هدایت شده از * *
☘
✅ #بسته_خبری
1⃣ رئیس بیمارستان سینای تهران: حتی یک فوتی مبتلا به کرونا از بین کسانی که کاملا واکسینه شدهاند، در بیمارستان ما گزارش نشده است.
2⃣ وزیر ارتباطات: به هیچ وجه دنبال مسدودسازی فضای مجازی و کسب و کار نیستیم، اما این فضا باید نظاممند شود.
3⃣ معاون عمرانی استاندار ایلام: تردد زمینی زائران اربعین از مرز مهران ممنوع است و نظارتها در این زمینه تشدید میشود.
#ثامن
#روشنگری
#واکسن
#ک_ب
🍀
هدایت شده از * *
12.mp3
5.09M
☘️
📣#صدای_ثامن(۱۲)| شکستهای آمریکا در #افغانستان چگونه اتفاق افتاده است؟
🍃🌹🍃
🎙 کارشناس: دکتر حنیف غفاری
#روشنگری
#ثامن
#پنجشیر
#ک_ب
🍀
هدایت شده از * *
☘
✅ #یک_خبر_یک_تحلیل (۴۶)
🌀 خبر: کشتیهای حامل سوخت ایران به لبنان رسیدند و لبنانیها برای کشتیهای نفتکش ایرانی سرود ساختند.
🍃🌻🍃
🔻 تحلیل: زمانی که استکبار جهانی در عرصههای نظامی و سیاسی و جنگ روانی کم می آورد به قصد در هم شکستن اراده ملت ها و دولتهای انقلابی و مستقل از اهرم فشار تحریم اقتصادی بهره می گیرد که تحریم کشورهای کوبا ایران- ونزوئلا- چین- روسیه- سوریه از این قبیل است. حزب الله لبنان با ابتکار وگروگان گرفتن امنیت اسرائیل و تلقی کردن کشتیهای حامل سوخت به عنوان خاک لبنان و داشتن حق مقابله به مثل سیاستهای ظالمانه و استکباری آمریکا و اسرائیل را به چالش کشیده و در هم میشکند.
🔹 اگر چه فعلا حجم این موضوع محدود و منطقهای است ولی اثرش جهانی بوده و قدرتهای عظیم مستکبر جهانی را به چالش می کشد و تولد قدرتهای مستقل با ارادههای انقلابی نو ظهور منطقهای و جهانی را نوید می دهد.
🔸 آمریکا و سلطه جهانی که از نظر نظامی و سیاسی در سوریه- یمن- ایران- افغانستان- لبنان- غزه- کوبا- ویتنام در تحریمها ناکام گشته، نیز به قصد درهم شکستن اراده ملتها در حال عقب نشینی است.
🔹 وقتی که رهبر معظم انقلاب میفرمایند: دشمن از نظر نظامی،سیاسی و امنیتی به عقب رانده شده و به فضل الهی در زمینه تحریم و فشار حداکثری نیز شکست حداکثری را تحمل خواهد کرد.
🔺 به لطف خدا زمینههای عملی آن در حال شکلگیری است، براستی نصرت الهی نزدیک است و پرچم حق در مقیاس جهانی در حال بر افراشته شدن پرچم باطل در حال سرنگونی تدریجی است.
✍احمد جنتی
#روشنگری
#ثامن
#ک_ب
🍀
هدایت شده از * *
✍#یاداشت...
♦️مقایسه آمار کرونایی در ایران و چند کشور درگیر کرونا
مدتی است که گفته میشود: «اگر ما تعامل بهتری با دنیا داشتیم امکانات بیشتری (مثل واکسن و دارو) وارد میکردیم و تا به این اندازه درگیر مرگ هموطنان نمیشدیم.»
برای سنجش «صحت» این گزاره، «تعداد مرگ ناشی از کرونا» نسبت به «جمعیت» هشت کشور آمریکا، برزیل، روسیه، آلمان، فرانسه، ایتالیا، انگلستان و اسپانیا را با «ایران» مقایسه میکنیم.
با سنجش «تعداد مرگ ناشی از کرونا» با «جمعیت» هر کشور میتوان میزان «موفقیت هر کشور» را سنجید.
نکته: در این تحقیق «جمعیت» کشورها مطابق آمار سال ۲۰۱۹ و تعداد «کروناییهای فوت شده» از سایت worldometers.info استخراج شده که مربوط به ۳۰ مرداد ۱۴۰۰ است که تعداد «مرگ ناشی از کرونا» در ایران حدود ۱۰۰ هزار نفر بود.
۱- مقایسه آمریکا با ایران:
جمعیت آمریکا حدود ۳۲۸ میلیون نفر و جمعیت ایران حدود ۸۳ میلیون نفر است یعنی ۳ برابر و ۹۵ صدم بیشتر از ایران است یعنی تقریبا ۴ برابر ایران. مرگ ناشی از کرونا در آمریکا حدود ۶۴۰ هزار نفر و در ایران حدود ۱۰۰ هزار نفر است.
با توجه به اینکه جمعیت آمریکا حدود ۴ برابر ایران است اگر «امکانات پزشکی» و «دسترسی به منابع» در هر دو کشور آمریکا و ایران «مساوی» باشد، آمریکا باید حداکثر ۴۰۰ هزار کشته میداد (چون جمعیت آن ۴ برابر ایران است پس کشتههای آن حداکثر ۴ برابر ایران میتواند باشد) اما الان حدود ۶۴۰ هزار نفر کشته داده است. یعنی مدیریت آمریکا ۶۲ درصد بدتر بوده است.
۲- مقایسه برزیل با ایران:
جمعیت برزیل حدود ۲۱۱ میلیون نفر یعنی حدود دو و نیم برابر ایران (به صورت دقیق ۲.۵۴ برابر ایران است). اما «مرگ ناشی از کرونا» در برزیل حدود ۵۷۰ هزار نفر است.
با توجه به دو و نیم برابر بودن جمعیت برزیل، باید حداکثر ۲۵۰ هزار کشته میداد اما الان حدود ۵۷۰ هزار نفر کشته داده است. یعنی مدیریت برزیل ۱۲۵ درصد بدتر بوده است.
۳- مقایسه روسیه با ایران:
جمعیت روسیه حدود ۱۴۵ میلیون نفر یعنی حدود ۱.۷۵ برابر ایران است. مرگ ناشی از کرونا در روسیه حدود ۱۷۳ هزار نفر بوده. یعنی «مرگ ناشی از کرونا» نسبت به «جمعیت» در مورد روسیه و ایران تقریبا یکسان است و مدیریت روسیه فقط یک درصد بهتر از ایران بوده است. این را در نظر بگیرید که روسیه دارای تکنولوژی ساخت واکسن است و مقداری هم به ایران داده.
۴- مقایسه آلمان و ایران:
جمعیت آلمان حدود ۸۳ میلیون نفر و با ایران برابر است. مرگ ناشی از کرونا در آلمان حدود ۹۲ هزار نفر بوده که کمی کمتر از ایران است. یعنی آلمان با همه امکاناتی که دارد، فقط ۸ درصد بهتر از ایران مدیریت کرده است.
۵- مقایسه فرانسه و ایران:
جمعیت فرانسه حدود ۶۷ میلیون نفر و ۱۹ درصد از ما کمتر است اما تعداد مرگ ناشی از کرونا در فرانسه حدود ۱۱۳ هزار نفر بوده. یعنی با جمعیت کمتر اما مرگ کرونایی بیشتر.
اگر «امکانات پزشکی» و «دسترسی به منابع» در هر دو کشور فرانسه و ایران «مساوی» باشد باید حداکثر ۸۰ هزار کشته میداد اما الان ۱۱۳ هزار نفر کشته داده. یعنی مدیریت فرانسه ۴۹ درصد بدتر بوده است.
۶- مقایسه ایتالیا و ایران:
جمعیت ایتالیا حدود ۶۰ میلیون نفر و ۲۸ درصد از ایران کمتر است اما تعداد مرگ ناشی از کرونا در ایتالیا حدود ۱۲۸ هزار نفر بوده. یعنی با جمعیت کمتر اما مرگ کرونایی بیشتر.
اگر «امکانات پزشکی» و «دسترسی به منابع» در هر دو کشور ایتالیا و ایران «مساوی» باشد ایتالیا باید حداکثر ۷۲ هزار کشته میداد (چون جمعیت آن ۲۸ درصد کمتر از ایران است و باید ۲۸ درصد از ۱۰۰ هزار کشته در ایران، کمتر کشته میداد) اما حدود ۱۲۸ هزار نفر کشته داده است. یعنی مدیریت ایتالیا ۷۷ درصد بدتر بوده است.
۷- مقایسه انگلیس و ایران:
جمعیت انگلستان حدود ۵۶ میلیون نفر و ۳۳ درصد از ما کمتر است اما تعداد مرگ ناشی از کرونا در انگلستان حدود ۱۳۱ هزار نفر بوده. یعنی با جمعیت کمتر اما مرگ کرونایی بیشتر.
اگر «امکانات پزشکی» و «دسترسی به منابع» در هر دو کشور انگلیس و ایران «مساوی» باشد باید حداکثر ۶۷ هزار کشته میداد (چون جمعیت آن ۳۳ درصد کمتر از ایران است و باید ۳۳ درصد از ۱۰۰ هزار کشته در ایران، کمتر کشته میداد) اما الان نزدیک دو برابر یعنی ۱۳۱ هزار کشته داده است. یعنی مدیریت انگلیس ۹۴ درصد بدتر بوده است.
۸- مقایسه اسپانیا و ایران:
آخرین کشوری که وضعیت ایران با آن مقایسه میشود اسپانیاست که حدود ۴۷ میلیون نفر و ۴۳ درصد از ایران کمتر است.
اگر شرایط ایران و اسپانیا مساوی فرض شود باید حداکثر ۵۶ هزار کشته میداد اما الان ۸۳ هزار کشته داده است. یعنی مدیریت اسپانیا ۴۶ درصد بدتر بوده است.
🍃🌹🍃
#روشنگری
#ثامن
#واکسن
#ک_ب
🍀
هدایت شده از * *
☘️
📢 #یادداشت_کوتاه | اصلاحطلبان به پنجشیر بروند و اسم یگان نظامیشان را هم بگذارند اصلاحاتیون
🍃🌹🍃
🔻 "بعد از ساختن داعش توسط آمریکا، صهیونیستها، انگلیس، فرانسه و عربستان" سران داعش بیمهابا و به صراحت اعلام کردند که هدف نهایی ایران است.
🔹ایران و حزبالله لبنان به کمک سوریه شتافتند ولی فرقه اصلاحات، فریاد برآورده و زمین و زمان را به هم دوخت که چرا باید جوانانمان را برای مقابله با داعش به سوریه و عراق اعزام کنیم؟!
🔸 اکنون هم که آمریکا در افغانستان با شکست مفتضحانهای روبهرو شده و آرزوی دیرینه خود که برپایی جنگ مذاهب و اقوام و کشاندن پای ایران به این توطئه است را برباد رفته میبیند، همان فرقه برخلاف سروصدای قبلی که سوریه و عراق و داعش به ما چه ربطی دارد، امروز جیغ میکشند که چرا علیه طالبان (به نفع آمریکا) وارد جنگ نمیشویم؟!
🔺 حالا یک پیشنهاد منطقی و همهپسند در میان است و آن اینکه یک تیپ از مدعیان اصلاحات تشکیل شود و این افراد جهت اعزام به افغانستان ثبتنام کرده و برای مبارزه به پنجشیر و یا هر نقطه دیگر #افغانستان اعزام شوند. نامش هم میشود تیپ اصلاحاتیون!
✍ حسین شریعتمداری
#روشنگری
#ثامن
#پنجشیر
#ک_ب
🍀
. لذا این دو قابل مقایسه نیستند.
در سوریه دولت مرکزی و در یمن شورای مرکزی وجود داشته که از ایران کمک رسمی خواسته اند؛ ایران درباره افغانستان هم اعلام آمادگی برای کمک کرده بود اما اشرف غنی دل به آمریکایی ها بسته بود و نتیجه شد آنچه شد. هیچ گروه دیگری در وضعیت کنونی افغانستان نیز نمیتواند نماینده مردم یا اکثریت آنان باشد؛ لذا ایران نمیتواند از منطق سابق خود برای کمک به یک طرف استفاده کند.
از سوی دیگر گفته میشود که ایران میتواند مانند آنچه که در سوریه و عراق اتفاق افتاد و نیروهای همپیمان خود را وارد عرصه جنگ با داعش کرد، در افغانستان نیز فاطمیون را وارد عرصه جنگ با طالبان کند. اینجا نیز تفاوت شرایط در عراق و افغانستان به وضوح مشخص است.
در سوریه و عراق وارد کردن گروههای همپیمان با خواست و تایید دولت برای کمک به ارتش اتفاق افتاد؛ درحالیکه برخی اظهارات مبنی بر وارد کردن فاطمیون به افغانستان برای جنگ با طالبان با این منطق نمی سازد. از طرف دیگر چگونه یک گروه کمتر از 15هزار نفری را به جنگ گروهی بیش از 100هزارنفر بفرستیم و امید به حداقل پیروزی داشته باشیم؟ و از اینها مهمتر اینکه چگونه یک گروه عموما شیعه و هزاره را به جنگ گروهی عموما سنی و پشتون بفرستیم و امید داشته باشیم با این کار جنگ قومی-مذهبی در افغانستان اتفاق نیافتد؟
با این حال باید به این نکته توجه داشت که جمهوری اسلامی ایران هیچگاه بنای ورود به یک جنگ داخلی برای حمایت از یک گروه در برابر گروه دیگری را نداشته است، حتی اگر آن گروه مورد ظلم دیگران واقع شده باشد. میتوان مثال بحرین را ذکر کرد، در بحرین در حالی که دولت مرکزی دست به کشتار مردم زد، اما ایران هیچ گاه از انقلابیون بحرین حمایت نظامی نکرده و برایشان سلاح و... نفرستاد، بلکه به صورت رسانهای و سیاسی از آنان حمایت کرد.
در مورد افغانستان نیز نمیتوان انتظار حمایت نظامی از یک گروه داخل افغانستان را داشت؛ یعنی ایران کاری به جنگهای داخلی که وجه داخلی داشته باشند ندارد و در هرجایی که کمک نظامی یا مستشاری داده با خواست دولت مرکزی یا گروهی که نمایندگی یک اکثریت را داشته بوده است.
📎لینک خبر:
https://www.farsnews.ir/amp/14000617000912
*🔰چرا ایران در جنگ سوریه و عراق وارد شد اما در افغانستان مداخله نمیکند؟*
*ایران کاری به جنگهای داخلی که وجه داخلی داشته باشند ندارد و در هرجایی که کمک نظامی یا مستشاری داده با خواست دولت مرکزی یا گروهی که نمایندگی یک اکثریت را داشته بوده است.*
گروه سیاسی خبرگزاری فارس: تحولات میدانی و اوضاع پر تنش همسایه شرقی کشورمان طی هفتههای اخیر، نهایتا منجر به تصرف عمده مناطق افغانستان توسط طالبان و تشکیل دولت توسط این گروه شده است؛ همین روز گذشته بود که طالبان کابینه خود شامل 21 عضو به نخست وزیری ملا محمد حسن آخوند را برای اداره افغانستان را معرفی کرد.
با اینحال، در برخی نقاط افغانستان، کماکان در برابر پذیرش حاکمیت طالبان بر این کشور مقاومت میشود که عمدهترین آن، مقاومت جبهه پنجشیر به رهبری احمد مسعود فرزند شهید احمدشاه مسعود است که این روزها در کانون توجهها قرار دارد.
فارغ از نظرات و دیدگاههای مختلفی که این روزها درباره گروه طالبان مطرح میشود که بعضا قائل به تغییر ماهیت طالبان و اصلاح شیوههای غلط این گروه در گذشته است، سابقه طالبان به خصوص در دوران حکومتش بر افغانستان باعث شده تا گروههایی خواستار دخالت دولتهای خارجی برای سرکوب طالبان و واگذاری قدرت به گروههای مقاومت در برابر طالبان برای تشکیل دولت وفاق ملی شوند.
در ایران نیز شاهد اظهار نظرهایی عمدتا از سوی اصلاحطلبان داخلی هستیم که بر این موضوع تأکید دارند که جمهوری اسلامی ایران در برابر تغییر و تحولات در افغانستان و قدرت گرفتن طالبان، باید با اعزام نیرو و کمک به جبهه پنجشیر وارد یک جنگ در افغانستان شود تا مانع از قدرت گرفتن طالبان در این کشور شود.
گذشته از نظرات قبلی این افراد که با تخطئه تلاش و جانفشانی مدافعان حرمی که در کشورهای عراق و سوریه به منظور کمک مستشاری به نیروهای مسلح این کشورها حضور یافتند، میتوان این سوال را مطرح کرد که چرا جمهوری اسلامی ایران مانند عرصه مبارزه با داعش، وارد درگیری در افغانستان نمیشود؟
پاسخ به این سوال را باید در چند محور دنبال کرد:
نخست آنکه ایران، هرگز راسا وارد هیچ جنگی نشده؛ در مواردی مانند عراق و سوریه نیز ایران پس از درخواست رسمی دولتهای قانونی دو کشور آن هم نه با لشکرکشی، بلکه برای مبارزه با تروریسم به آنها «کمک مستشاری» کرد و هرگز طرف اصلی جنگ نبود.
در عراق و سوریه، دولتهای مستقر و نیروهای مسلحشان تصمیم به دفاع از خود گرفتند و در کنار آنها گروههای انبوه و متعدد مردمی نیز به صورت داوطلبانه تصمیم گرفتند در کنار دولتشان باشند؛ بنابراین ایران هم عمدتا با کمک مستشاری، به ساماندهی خطوطو دفاعی و تهاجمی برای نبرد علیه تروریستها پرداخت.
حالا چنین شرایطی را با افغانستان مقایسه کنید؛ دولت و ارتش این کشور فاقد ریشه مردمی بودند و توسط ایالات متحده تجهیز شده بودند؛ به همین دلیل هم بود که تنها ظرف چند هفته، همه شهرها و امکانات نظامی را بدون کمترین مقاومت تسلیم طالبان کردند.
در وهله دوم؛ نوع نزاع در افغانستان متفاوت از آن چیزی است که در سوریه و عراق اتفاق افتاد. در سوریه و عراق، ایالات متحده با ایجاد و سپس تجهیز داعش، در حقیقت به دنبال شکستن خط مقاومتی بود که از ایران آغاز و امتداد آن در عراق و سوریه و لبنان بود، اما در افغانستان اوضاع متفاوت است! در افغانستان آنچه جریان دارد نزاع اقوام مختلفی است که در این کشور حضور دارند. با اینحال ورود هر طرف خارجی به این نزاع داخلی، میتواند آتش جنگ داخلی گستردهای را بیفروزد که سالهای سال ادامه داشته باشد.
از سوی دیگر با توجه به تنوع قومیتها در افغانستان، نمیتوان صرفا جبهه مقاومت پنجشیر یا طالبان را نماینده کل مردم افغانستان حساب کرد؛ پس حمایت از هرکدام نمیتواند به معنای حمایت از مردم افغانستان باشد، بلکه حمایت از یک طرف قومیتی یا مذهبی است که خود به شعلهور کردن آتش یک جنگ بزرگ دامن میزند.
البته از این حیث باید طراحیهای آمریکایی را نیز در نظر داشت؛ آمریکا پس از دو دهه حضور بدون دستاورد در افغانستان و صرف هزینههای هنگفت تریلیون دلاری، این کشور را ترک کرد و شکست سنگینی در کارنامهاش درج شد، حال باید به این نکته توجه داشت که مطالبه محافل غربگرای داخلی برای سوق دادن ایران به ورود به صحنه افغانستان، طراحی از سوی ایالات متحده باشد تا ایران را به زمین بازی که خود طراحی کرده بکشاند.
حالا شاید کماکان این سوال مطرح باشد که حمایت از آزادیخواهان و مظلومان جهان آرمان انقلاب اسلامی است و ایران باید به هر قیمت ممکن، حامی این حرکتها باشد و تفاوتی میان فلسطین و سوریه و عراق و یمن با افغانستان قائل نباشد.
پاسخ به این نکته نیز در تفاوت افغانستان با گزینههای فوق است؛ در فلسطین موضوع ورود یک گروه بزرگ خارجی و اشغالگری است درحالیکه طالبان از مردم افغانستان هستند گرچه قطعا نماینده اکثریت نیستند