⁉بودن یا نبودن "قطب"؛ مسئله این نیست!
✍در ادامه یادداشت گذشته در باب بررسی جایگاه و نقش آخرین قطب فرقه گنابادی, در این مختصر , نیم نگاهی می افکنیم به آنسوی قضیه, یعنی حال و روز کنونی منصب قطبیت.
🔹پس از مرور رویکرد و اعمال نورعلی تابنده و آثار آن بر ماهیت و هویت فرقه و رقم خوردن شرایط کنونی, جا دارد از منظر مقابل به این امر بنگریم. پرسش, آن است که مجموعه تحولات رخ داده در فرقه گنابادی, چه اثری بر مفهوم و جایگاه نقشی به نام قطب(مراد)در فرقه گذاشته است.
🔹نیک واقفید که در مرام درویشی گری و بالاخص, فرقه نعمت اللهی گنابادی, قطب , مراد یا پیر, از جایگاهی معنوی و بسیار پراهمیت برخوردار است. لزوم تجسم صورت مرشد در هنگام نماز یا سجده در برابر وی در آداب تشرف و از همه مهم تر, قطب را ولی وقت دانستن, شاهد بارز این مسیله است.
🔹اما به نظر می رسد این نگرش نیز همچون ماهیت و هویت درویشی گری, دستخوش تغییر و دگرگونی شده, قطبیت امروز با دیروز قابل قیاس نیست.
اگرچه همگان در ظاهر , دم از عشق به مولا می زنند لیکن نه رفتارها نشانه این عشق است و نه سرسپردگی ها دیگر آن سر و جان دادن های سابق.
🔹امروز, قطب همچنان بر صندلی قطبیت تکیه زده, فرمان فقری صادر می کند اما مدعیان, آشکارا و پنهان, تمرد قطب نموده, در حال تلاش برای جا دادن خویشتن بر اریکه زعامت فرقه اند.
🔹در این کوشش و رقابت نیز هدف, وسیله را توجیه می کند, لذا هر جا اقتضا نماید برای تخریب حریفان, اقوال قطب را تحریف شده, اعمالش را دیکته شده, شرایط امنیتی خاصش را "حصر" خوانده و در یک کلام, وی را فاقد اراده و توان تصمیم گیری عنوان می کنند.
🔹از بیماری های گوناگونش یاد کرده و وی را متاثر این و آن می خوانند. جرگه ای نیز به ابراز ارادت ها و عشق های ظاهری بسنده کرده, با این شگرد در پی جلب توجه مریدان اند.
⁉به راستی، این قرایت از قطبیت چه سنخیتی با معنای سابق دارد؟
🔹 امروز, مدعیان بی توجه به وجود قطب در حال رقابت اند. به تعبیری, بودن یا نبودن قطب, هنگامی "مسیله است" که از این دنیا رخت بربندد تا در نهایت, یکی از رقبا پیروز میدان شود. البته اگر در انتها چیزی برای حکومت باقی بماند!
👈القصه, قطبیت در فرقه گنابادی نیز چونان مرام و هویت درویشی گری در سراشیبی تحول مفهومی و کارکردی قرار گرفته که جهات و پیامدهایش در آینده مشخص خواهدشد.
📚بخش تحلیلی روشنگر
@Feraghvaadyan
انتخابی قابل تحسین
علی کاردر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در حکمی خانم تالین منصوریان را بهعنوان سرپرست مدیریت سرمایهگذاری و کسب و کار این شرکت منصوب کرد که این انتخاب برخاسته از نگاه متفاوت در وزارت نفت برای جوانگرایی و شایستهسالاری بدون تبعیض جنسیتی است و قابل تحسین.
http://newspaper.hamshahri.org/id/34129/%D8%A7%D9%86%D8%AA%D8%AE%D8%A7%D8%A8%DB%8C-%D9%82%D8%A7%D8%A8%D9%84-%D8%AA%D8%AD%D8%B3%DB%8C%D9%86.html
روشنگر مدیا
🔴 اعتراض رهبران مسیحی اورشلیم به رفتار دولت اسرائیل ▪️ تل آویو قصد غصب موقوفات کلیساها را دارد
🔹 رهبران کلیسای ارمنی، یونانی و کاتولیک مستقر در اورشلیم طی نامهای به "بنیامین نتانیاهو"، نخست وزیر رژیم حاکم بر اسرائیل نسبت به بررسی وضعیت زمینهای موقوفه این جوامع در کنست، مجلس اسرائیل اعتراض کرده و آن را رفتاری غیر قانونی و ظالمانه دانستهاند.
"هونان باغداساریان"، رییس دفتر کلیسای ارمنی در اورشلیم با اشاره به متن این نامه میگوید، رهبران کلیساها تعجب خود را نسبت به بررسی گذاشتن طرح پیشنهادی "راکل آزاریا"، نماینده مجلس اسراییل در مورد زمینهای متعلق به جوامع مسیحی در برنامه کاری کمیسیون ویژه دولت اعلام داشته و افزودهاند: "ما خواهان ورود دولت به این مسئله و حل و فصل سریع آن یک بار برای همیشه هسیتم".
رهبران دینی ضمن شرم آور خواندن لایحه مذکور، به نتانیاهو تذکر دادهاند که وی پیش از این در نامه جوابیه خود در ماه جولای نیز قول باز پس گرفتن این لایحه را از مجلس داده بود.
قابل ذکر است که این لایحه قبلاً نیز یک بار در کنست به بحث گذارده شده و با اعتراضات رهبران مسیحی از دستور کار خارج شده بود، اما علیرغم اعمال تغییراتی جزیی مجدداً به مجلس فرستاده شده است.
به گفته رییس دفتر کلیسای #ارمنی در اورشلیم، با وجود اعمال تغییراتی در لایحه جدید، این امکان برای دولت فراهم است تا اراضی و موقوفات متعلق به کلیسا را غصب کند./آراکس نیوز
@Feraghvaadyan
روشنگر مدیا
🔴 کلیسای چوپان؛ پرستشگاهی تاریخی در جوار رودخانه ارس.
▪️کلیسای چوپان یا کلیسای آندره ورتی مقدس یکی از کلیساهای ارامنهی ایران در استان آذربایجان شرقی است.
▪️این کلیسا متعلق به قرن شانزدهم میلادی است و در میان کوههای رسوبی سرخ رنگ واقع شده است. کلیسای چوپان در زبان محلی به «ناخیرچی» مشهور است.
▪️طبق روایتی گفته میشود این کلیسا محل عبادت چوپانهای ارمنی منطقهی دره شام بوده است. براساس روایتی دیگر، دو کلیسا به همت دو برادر چوپان بنا شده که یکی در این سمت رودخانه ارس و دیگری دقیقن رو به روی آن واقع شده بود ولی متاسفانه در سالهای اخیر تخریب شده است.
▪️کلیسای چوپان در ماه می ۲۰۰۸ میلادی در فهرست آثار یونسکو به ثبت جهانی رسید. این بنا توسط سازمان میراث فرهنگی و همکاری سازمان منطقه آزاد ارس در سال ۲۰۱۵ میلادی مرمت گردید.
@Feraghvaadyan