🔴برگزاری نشست شورای کلیساهای واتیکان با موضوع آزار جنسی کودکان
روشنگر به نقل از مؤسسه گفتگوی ادیان/پاپ فرانسیس گردهمایی مشورتی شورای کلیسایی را با نام « جوانان، دین، و شناخت حرفهای» در واتیکان آغاز کرده است، ناظران میگویند این شورا زمانی اغاز به کار کرده است که پروندههای رسواییهای اخلاقی کلیسای کاتولیک یکی پس از دیگری آشکار میشود؛ آنها میگویند بحث درباره این رسوائیها دستورکار غیر رسمی این شوراست.
🔹فرانسیس از رهبران کلیسهای مختلف کاتولیک در افتتاحیه این مراسم سراسری که در میدان سنت پیتر برگزار شد، خواسته است اجازه ندهند ایمان نسل جوان در راه، بر اثر کمبودها، کم کاریها، و اشتباهات و گناهان کلیسای کاتولیک کمرنگ شود.
🔺در سال گذشته فشار بسیار زیادی بر روی واتیکان برای تحقیق و بررسی درباره پرونده های آزار جنسی کودکان وجود داشته است. این فشارها به حدیست که برخی از اسقفان کلیسای کاتولیک خواستار لغو این نشست سراسری شده بودند تا فرصتی برای نشست تخصصی تر اسقفان کلیسا برای بررسی موضوع آژار جنسی فراهم شود.
🔹این سی و چهارمین دوره نشست اسقفان، کاردینالها و کشیشان کلیسای کاتولیک با موضوع جوانان است. در این مراسم که یک ماه به طول میانجامد، ۲۵۰ مقام کلیسای کاتولیک از سراسر جهان حضور دارند و قرار است به مدت یک ماه به نحوه تعامل و برنامه های کلیسای کاتولیک برای نسل بعدی جوانان پرداخته شود.
🆔 https://t.me/feraghvaadyan
🆔 https://eitaa.com/feraghvaadyan
🆔 https://sapp.ir/feraghvaadyan
طاهری(سرکره فرقه حلقه):
📣روشنگر به نقل از پایگاه تخصصی مقابله با حلقه/ « کالبد ذهنی و ادامه زندگی با تسخیر ما؛ یعنی میآید، سوار میشود، ستاد ما را اشغال میکند و ما متوجه میشویم که رفتار غیرعادی داریم... یک موقع میبینیم کارهای ما شبیه کارهای مادرمان یا پدرمان است که فوت کردهاند...
(جزوه تشعشع دفاعی، ص 34)
منبع تصویری:سی دی تشعشع دفاعی از 30/07/2 تا 39/10/2
تشعشع دفاعی از دقیقه 20/23/1 تا 35/26/1
تشعشع دفاعی از 26/31/2 تا 50/36/2
طاهری:
«خیلیها (ارواح مردگان) تا سالها بر روی قبر خودشان هستند، به همین دلیل است... قبرستان یکی از جاهای آلوده است.»
(جزوه تشعشع دفاعی، ص 31)
طاهری در روش تشعشع دفاعی مدعی است علل بیماریهایی که مربوط به حوزه پزشکی میشود، در رسوخ جن و روح سرگردان افراد متوفی (موجودات غیر ارگانیک) در بدن افراد است.
(ن ک به مباحث در جزوه دفاعی)
منبع تصویری:تشعشع دفاعی از دقیقه 00/24 تا 12/36
طاهری در جزوه تشعشع دفاعی، علناً مثال میآورد:
«من دو شب قبل، یک دخترخانمی در جنوب کشور حدوداً 20 ساله را تشعشع دفاعی دادم که این خانم یک حالت روانپریشی عجیبوغریبی داشتند. سالهای سال اینها درگیر بودند؛ از این روانپزشک به اون روانپزشک، باید بستری نشود، چهکار بکند و... تشعشع دفاعی دادیم، یک موجودی به نام بهزاد خارج شد و ایشان نجات پیدا کردند...»
(جزوه تشعشع دفاعی، ص 29)
🆔 https://t.me/feraghvaadyan
🆔 https://eitaa.com/feraghvaadyan
🆔 https://sapp.ir/feraghvaadyan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آقای «كاراميان»، جانباز #مسيحی (از جامعه ارامنه ايران)، از عِرق ملی مسيحيان، آثار انقلاب اسلامی بر زندگی #ارامنه و انگيزههايش از شركت در جبهههای دفاع مقدس میگويد.
#قسمت_اول
@FERAGHVAADYAN
🔶روشنگر به نقل از مؤسسه گفتگوی ادیان/ده ها هزار نفر مسیحی روز یک شنبه ۴ آذر، در افتتاحیه کلیسای جامع جدید ارتدوکس در بخارست شرکت کردند، این حضور پر رنگ به رغم انتقادات مخالفانی رخ داد که میگفتند هزینه سنگین ساخت چنین کلیسایی میتوانست خرج امور عام المنفعه تری مثل ساخت بیمارستان یا مدرسه در رومانی شود. رومانی یکی از فقیرترین کشورهای اتحادیه اروپاست.
🔹این مراسم که با حضور خیلی عظیم مومنان رومانیایی برگزار شده بود، بعد از اتمام عشای ربانی که از سوی اسقف ویژه واتیکان صورت گرفت به خشونت کشیده شد. افراد حاضر در رو به روی این کلیسای جامع که ساعتها در بیرون در منتظر بودند و به قصد دیدن این کلیسا آمده بودند، به دلیل ازدحام جمعیت با ممانعت پلیس ضد شورش مواجه شدند.
🔸بنا به گزارش رسانه های رومانی، ۸۲ نفر از حاضران در این مراسم به مراقبتهای پزشکی نیاز پیدا کردند. بیشتر مصدومیتها به دلیل افت فشار در سرما بوده است.
🔹قرار است ساختمان این کلیسای مجلل در سال ۲۰۲۴ به اتمام برسد. بنای این کاتدرال در ۱۴ هزار متر مربع ساخته شده است و با ۱۲۰ متر ارتفاع دومین کلیسای مرتفع جهان و مرتفع ترین کلیسای جامع ارتدوکس است. ظرفیت این کلیسا برای مراسم عشای ربانی ۵۰۰۰ نفر است. این بنا تاکنون ۱۱۰ میلیون یورو هزینه در براداشته است.
۸۸ درصد از جمعیت رومانی معتقد به کلیسای ارتدوکس هستند.
🆔 https://t.me/feraghvaadyan
🆔 https://eitaa.com/feraghvaadyan
🆔 https://sapp.ir/feraghvaadyan
🔺رد درخواست اعاده دادرسی محمدعلی طاهری در دیوان عالی کشور
👈شعبه ۳۳ دیوان عالی کشور درخواست اعاده دادرسی محمدعلی طاهری، سركرده فرقه عرفان حلقه را رد کرد. این حکم امروز دوشنبه 5 آذرماه جاري به وکلای وی ابلاغ شد. در مردادماه سال جاری حکم ۵ سال حبس تعزیری وی در دیوان عالی کشور تائید شده بود.
🆔 https://t.me/feraghvaadyan
🆔 https://eitaa.com/feraghvaadyan
🆔 https://sapp.ir/feraghvaadyan
6.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 آقای «كاراميان»، جانباز #مسيحی (از جامعه ارامنه ايران)، از عِرق ملی مسيحيان، آثار انقلاب اسلامی بر زندگی #ارامنه و انگيزههايش از شركت در جبهههای دفاع مقدس میگويد.
#قسمت_دوم
@FERAGHVAADYAN
🔺نقدی بر کتاب توهم خدا ریچارد داوکینز
🔸روشنگر به نقل از کانال نقد الحاد و آتئیسم/ داوکینز در کتاب پندار خدا فصلی را به این امر اختصاص میدهد که چرا به احتمال قریب به یقین خدایی نیست. او نخست در این بخش، از برهان نامحتملی خدا با عنوان «بوئینگ 747 غایی» (the ultimate Boeing 747) سخن به میان می آورد و آن را بهترین و متقاعد ترین دلیل برای الحاد میداند. به نظر او این استدلال، استوار و پاسخ ناپذیر است. بسیار جالب میباشد که هم متألهان و هم ملحدان برای اثبات نظر خود به این برهان متوسل شده اند!
برهان میگوید که وجود امور پیچیده نمیتواند حاصل تصادف باشد. تصادفی تلقی کردن وجود امور پیچیده، مساویست با قبول ساخته شدن تصادفی هواپیمای بزرگی همچون بوئینگ 747 از آهن قراضه های داخل یک انبار. یعنی همانقدر که ساخته شدن بوئنگ ۷۴۷ از آهن قراضه ها نامحتمل هست، دقیقا همان قدر ایجاد یک امر بسیار پیچیده نیز نامحتمل میباشد.
با این فرق که متالهین با رد تصادف از این برهان نتیجه میگیرند که وجود این امور پیچیده، ناشی از خالقی هدفمند است.
از سوی دیگر، در نگاه زیست شناسانه داوکینز هر موجود پیچیده ای نتیجه تکاملی تدریجی است. با در نظر گرفتن این دو، داوکینز به این نتیجه میرسد که خدا نیز باید حاصل یک فرایند تکامل داروینی باشد!
پس داوکینز در این بخش میخواهد با پاسخ دادن به این پرسش معروف و مهم که «خدا را چه کسی آفریده است؟» به انکار وجود باری تعالی بپردازد. او با فراهم آوردن یک برهان میکوشد به مقصود خود برسد: «خدایی که قادر به طراحی هر چیزی باشد، به قدر کافی پیچیده خواهد بود»
این اشکال داوکینز، بیان دیگری از همان پرسش معروف است که «چه کسی طراح را طراحی کرده است ؟» گرچه این استدلال داوکینز ممکن است از لحاظ الاهیاتی، اشکالات پر شماری داشته باشد، ما بدون اینکه وارد به آن مباحث الاهیاتی شویم با رویکردی علم گرایانه، به اشکال «بی نهایت شدن تبیین ها» پاسخ میدهیم.
-اگر دانشمندان بتوانند نمونه مقبولی ارائه دهند که بدون نیاز به تبیین، به توضیح امور دیگر میپردازد، به راحتی استدلال داوکینز خدشه دار شده است. دانشمندان در مقابل اظهارات داوکینز «نظریه همه چیز» ( Theory of Everything) را مطرح میکند. آنان میکوشند با ارائه این نظریه (که بزرگترین مسئله فیزیک نوین است) هر چیزی را تبیین کنند. مک گراث ادامه میدهد که اگر این استدلال قدر و وزنی داشت، دانشمندان چنین تلاش گستردهای نمیکردند و در همان آغاز تمام بنیاد کارشان با طرح مسئله «هر تبیین کنندهای نیاز به تبیین دارد» فرو می ریخت. همین مقدار نشان میدهد که تبیین ناپذیر بودن یک تبیینگر، از لحاظ منطقی و ادراکی ناسازگار نیست.
📙 ن.ک: مکگراث، ص28، چاپ 2007
-گذشته از آن، این گزاره که «هر تبیین کننده ای نیاز به یک تبیین گر دیگر دارد» متوجه اشکالات فلسفی گوناگونیست. با توجه به دیدگاه فلسفه علم، باید مبادی تصدیقی هر علمی متکی به یک گزاره ای باشد که خود آن گزاره دیگر نیاز به تبیین نداشته باشد که نام آنرا گزاره اولیِ بدیهی مینامند. با نگاه نو صدرایی که علامه طباطبایی آنرا پی ریزی کرده است میتوان اینگونه گفت که؛ تمام علوم که از سنخ حصول هستند باید متکی به یک گزاره از سنخ حضور شوند.
اما در ادامه داوکینز از بسیار پیچیده بودن خدا، نامحتمل بودن وجود او را نتیجه گرفته است. مک گراث پرسشی را در پاسخ مطرح میکند که چرا هر چیزی که پیچیده است باید نامحتمل باشد؟! اگر چنین باشد، باید «نظریه همه چیز» که بسیار پیچیده تر از نظریه های کوچک تر است، از همان آغاز نامحتمل تلقی شود. در نظریه فرگشتی داوکینز نیز با اینکه به وجود آمدن انسان، بسیار بسیار نامحتمل به شمار آمده، اما با این حال انسان به ورطه هستی گام نهاده و هماکنون در حال زیستن است. استبعاد داشتن چیزی برابر با موجود نبودن آن نیست. به همین سبب، پرسش از محتمل بودن خدا را کنار بگذاریم و از بودن یا نبودن بالفعل خدا سخن بگوییم.
ر.ک: مک گراث، ۲۰۰۷، ص۲۸
-ضعف گفتار داوکینز وقتی بیشتر روشن میشود که به تبیین چیستی مفهوم خدا بپردازیم؛ داوکینز زعم کرده است که خدا یک موجود دارای ماهیت و مرکب میباشد در حالی که هیچ یک از متألهین این گفتار را ندارند، بل خدا را یک موجود در اوج بساطتت میدانند و براهینی بسیار دقیق در فلسفه های وجودی، مانند فلسفه صدرالمتالهین اقامه شده است. پس وقتی اشکال پیچیدگی گریبانگیر مفهوم خداست که آنرا یک امر مرکب و ذی اجزاء بدانیم.
#TheUltimateBoeing747
📙منابع:
1. The Dawkins Delusion? Atheist Fundamentalism and the denial of the; McGrath,Alister E., 2007
2.The Language of God; Collins, Francis S, New York, Free Press.
3. The science of God; McGrath, Alister E., 2003
4. The God Delusion, Dawkins, Richard, Oxford
5. The Blind Wathmaker, 1986, New York, Norton
6. تبیین براهینی اثب
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آقای «كاراميان»، جانباز #مسيحی (از جامعه ارامنه ايران)، از عِرق ملی مسيحيان، آثار انقلاب اسلامی بر زندگی #ارامنه و انگيزههايش از شركت در جبهههای دفاع مقدس میگويد.
#قسمت_سوم
@FERAGHVAADYAN
🔶 واکنش اسقفاعظم ارامنه تهران به احتمال بستهشدن مرز ایران و ارمنستان
🔻روشنگر به نقل از اسپوتنیک، سبوه سرکیسیان، نماینده کلیسای ارامنه در تهران گفت: بیانیه نیکول پاشینیان در مورد احتمال بسته شدن مرز بین ایران و ارمنستان درست نیست.
به گفته وی، "ایران تنها کشوری بود که طی 28 سال گذشته بدون هیچ مشکلی مرز با ارمنستان را باز نگه داشته است".
🔸به گفته سرکسیان، اگر چنین اتفاقی بیفتد، تنها قربانی در این مورد ارمنستان خواهد بود. رهبر کلیسای اعظم ارامنه در تهران گفت: "ایران یک کشور قدرتمند است و می تواند در مقابل همه چیز مقاومت کند و در صورت وقوع وخامت روابط با تهران، تنها ارمنستان رنج خواهد برد."
بگذارید یادآوری کنیم که در 1 نوامبر پاشینیان در پارلمان اعلام کرد که مرز ارمنستان و ایران می تواند در هر لحظه به علت روابط آمریکا و ایران و سایر مشکلات ژئوپولیتیک بسته شود.
🆔 https://t.me/feraghvaadyan
🆔 https://eitaa.com/feraghvaadyan
🆔 https://sapp.ir/feraghvaadyan
🔺مصوبهای برای نفوذ بهائیت در ایران
🔹روشنگر به نقل از بیداری پلاس؛ موضوع نفوذ و قدرتیابی بهائیت در این لایحه به حدی آشکار بود که امام خمینی نیز با اشاره به آن، استقلال و اقتصاد کشور را در خطر قبضه بهائیان دانست و اعلام نمود: «مملکت را به همین دلیل نیز اینجانب حسب وظیفه شرعیه به ملت ایران و مسلمین جهان اعلام خطر می کنم. قرآن کریم و اسلام در معرض خطر است. استقلال مملکت و اقتصاد آن در معرض قبضه صهیونیستها است که در ایران به حزب بهایی ظاهر شدند...تلویزیون ایران پایگاه جاسوس یهود است.»
🔹دوره پهلوی را میتوان دوره طلائی رشد و گسترش بهائیت دانست. بسیاری از چهرههای شاخص بهائیت در این دوره با بهرهمندی از حمایتهای ویژه شاه، سمتهای سیاسی و اقتصادی متعددی را کسب نمودند. علاوه بر حمایت مستقیم شاه و رژیم از این جریان سیاسی که از طرق مختلف همچون کمکهای مالی صورت میگرفت، حمایتهای غیرمستقیم مانند تصویبنامههای قانونی، از دیگر روشهای رژیم در راستای افزایش قدرت بهائیان است. از جمله این سیاستها میتوان به لایحه انجمنهای ایالتی و لایتی اشاره نمود که بهرغم اهداف متفاوتی که در ظاهر بر آنها تأکید میشد، تمرکز آن بر قدرتیابی بهائیان بود. این لایحه جنجالی که در سال 1341 به تصویب رسید، ظاهراً بر اهداف اقتصادی و حقوق سیاسی بخشهایی از جامعه تأکید داشت؛ اما در واقعیت بر مبنای حمایت از بهائیت پیریزی گردید، از این رو مورد اعتراض مردم و گروههای مذهبی قرار گرفت.
🔺اهداف لایحه
🔹1. معرفی اسلام به عنوان دینی مهجور و عقبمانده
🔹2. کنار گذاشتن گروههای مذهبی و حذف آنان از قدرت
🔹در یکی از بیانیههای اعتراضی امام که در رابطه با این لایحه و از طریق تلگراف به شاه منتشر شد، آمده است: «ما میگوییم زنها را به اسم آزادی و ترقی به فساد نکشید و منحرف نسازید. شما حساب کنید در این بیست و چند سالی که از این کشف حجاب مفتضح میگذرد چه چیزی عاید زنها شده، چه چیزی عاید مردها شده و چه چیزی عاید این مملکت گردیده است.»
🔹بررسی این موضوع پیرامون لایحه انجمنهای ایالتی و ولایتی از زمان تصویب تا لغو آن نشان داد که لایحه مذکور که ظاهراً در راستای اعطای حقوق به افراد یا گروههای متعدد به تصویب میرسید، پیش از آنکه برخاسته از فلسفه واقعی آن قوانین باشد، در راستای افزایش قدرت رژیم و یا گروههای مخالف مذهبیون یعنی بهائیان و یهودیان بود. درواقع از آنجا که رژیم به خوبی میدانست توان مقابله مستقیم با مردم و گروههای مذهبی را ندارد و برخورد مستقیم میتواند تبعات خطرناکی به همراه داشته باشد، تصویب قوانین را مسیری آسان برای حذف تدریجی گروههای مذهبی قرار داده بود؛ مسیری که در نهایت نتیجهای جز تضعیف رژیم و حاکمیت در بر نداشت.
🆔 https://t.me/feraghvaadyan
🆔 https://eitaa.com/feraghvaadyan
🆔 https://sapp.ir/feraghvaadyan