هدایت شده از سید احمد رضوی | صراط
⭕️ چگونه شرایط غیرشرافتمندانه برای مذاکرهکنندگان تغییر کرد؟
✍️بهزودی مذاکرات غیرمستقیم ایران با آمریکا در عمان آغاز میشود. اما چگونه شرایط پیش مقدماتی اولیه برای مذاکرهکنندگان ایرانی از فضای غیر شرافتمندانه خارج شد؟
1️⃣ برای درک نوع و ماهیت این تغییر شرایط باید، پیشینه دو ماه گذشته را دوباره بازخوانی کرد. ایران قبل از این به دستور آیتالله خامنهای سلسله رزمایشهای برای تغییر محاسباتی نظامی امنیتی آمریکا و اسرائیل آغاز کرد که اینک بعد از چندین هفته میتوان گفت که برآوردهای جمعآوری شده نشان میدهد که تأثیرات مستقیمی بر محاسبات جامعه نظامی مورد هدف گذاشته است.
2️⃣ ترامپ تلاش و هزینه سنگین امنیتی، سیاسی، رسانهای و اقتصادی را از قبل و بلافاصله بعد از آغاز ریاستجمهوری خود آغاز کرد که همانند آنچه برای اوکراین و زلنسکی برای ایران هم رقم بزند و جمهوری اسلامی را وادار به مذاکره مستقیم در شرایط غیرشرافتمندانه کند. اما این پروژه پرفشار درباره ایران با آنچه قرار بود اتفاق بیفتد، اکنون فاصله جدی پیدا کرده است.
3️⃣ نامه ترامپ به ایران که بعدازاین دو مرحله اتفاق افتاد، با سیاستورزی رهبر ایران سرعت تحولات بین دو کشور و شرایط دیپلماسی را متفاوتتر از قبل کرد. گرچه درباره جزئیات پاسخ ایران به نامه ترامپ، محتوای چندانی منتشر نشد، ولی از نحوه پاسخ ایران میتوان نکات مهمی را برداشت کرد.
4️⃣ اولین نکته این است که مدتزمان پاسخ ایران به آمریکا از یک اعتمادبهنفس و شجاعت قابل تأملی حکایت دارد. ایران به دنبال خرید زمان نرفت و در مدتزمان نسبتاً کوتاهی پاسخنامه را کامل و همهجانبه داد.
5️⃣ ایران در برابر گزینه مذاکرات هستهای، پنجره را نبست ولی پیشنهاددهنده، تعیینکننده و تحمیلکننده مراحل و پیششرطهای خودش شد. پیششرطهای که اولاً مذاکره مستقیم را هم منوط به رضایت از روند مذاکره غیرمستقیم و هم در تعیین کشور واسطه انتقالنامه و حتی بهنوعی مکان شروع مذاکره یعنی عمان، را بهطرف آمریکایی تحمیل کرد. ایران همچنین در حوزه مذاکره درباره اضلاع مقاومت، نهتنها در دام طراحی دیپلماسی آمریکا نیفتاد بلکه تلاش کرد که گروههای مقاومت را بهصورت مستقل تبدیل به گذرگاهها و ظرفیتهای جدید دیپلماسی تبدیل کند و سطح استقلال، کنش سیاسی و همچنین وزن بینالمللی آنها را افزایش داد. تعیین و تحمیل واسطه دلخواه، تعیین و تحمیل نوع مذاکره (غیرمستقیم) با شرط آزمون عملی، متغیرهای جدی بود که باید در هر نوع تحلیل درباره دلیل شروع و چگونگی مذاکرات باید به آن توجه کرد.
6️⃣ در حوزه نظامی، ایران در بیان خطوط قرمز خودش در جواب نامه ترامپ صراحت رسمی داشت ولی نکته قابلتوجه آن بود که ایران هیچ جغرافیای سیاسی را مانع اقدام خود علیه پایگاهها و منافع آمریکا ندانست، این بدین معناست که ایران در هر نوع شرایط جنگی اهداف ثابت از پیش تعیین شده و قابلدسترس برای آسیب رساندن دارد و خسارت دیدن سنگین آمریکا قطعی هست. ایران با اینکار گزینه تهدید و اقدام متقابل نظامی را بهشدت برای طرف آمریکایی معتبر کرد.
7️⃣ در این میان مرحله اول یک سناریو بسیار پرهزینه و بزرگ تیم امنیتی و سیاست خارجه دونالد ترامپ نیز توسط رهبر انقلاب خنثی شد. این سناریو اینگونه طراحی شده بود که با گسترش عملیات روانی و افزایش اعتبار حمله نظامی به ایران، فاز التهابات اقتصادی و اجتماعی در ایران در فاصله زمانی کوتاهی، روند و شتاب صعودی گرفته و سپس زمینه اقدامات ضدامنیتی بزرگ در محیط داخلی ایران فراهم شود. رهبر انقلاب در خطبههای مهم عید فطر چند روز قبل با اعلام اینکه «ما خیلی اطمینان نداریم و احتمال زیاد نمیدهیم که از بیرون شرارتی انجام بگیرد» در واقع فاز اول این سناریو را که عمدتاً در محیط روانی ایران در حال پیشروی بود، را دچار وقفه سنگین کردند. گرچه این سناریو در ماههای آینده ادامه همچنان پیدا خواهد کرد ولی در شروع و زمانبندی طراحی شده خود با آسیب جدی روبهرو شد.
8️⃣ اما نکته مهمی که غفلت می شود این است که گفتگو غیر مستقیم در عمان پیش شرط مذاکره حقیقی است. یعنی به نوعی در مرحله پیش از آنچه که بتوان آن را مذاکره حقیقی نامید، هستیم. با این وجود هم، آیتالله خامنهای شرایط را برای مذاکرهکنندگان ایرانی حتی برای شروع گفتگوهای غیر مستقیم تغییر داده و آنها باید از جوانب این موضوع حراست کنند و البته طرف آمریکایی در روزهای آتی نشان خواهد داد که به دنبال شروع مذاکره واقعی است یا صرفا به دنبال تحمیل خواستههای خود است. اگر مورد دوم باشد ایران و رهبر آن نشان داده که ورود به شرایط غیر شرافتمندانه را لحظهای هم تحمل نخواهند کرد.
✍ مهدی جهان تیغی
۲۰ فروردین
هدایت شده از تربیت فطری
✨ اطلاعیه #ازسرگیری دروس_جاری حجتالاسلام استاد هادیزاده ✨
طلاب محترم،
با سپری شدن ایام نوروز و ماه مبارک رمضان، دروس جاری حجتالاسلام استاد هادیزاده از این هفته مجدداً آغاز شده است و طبق برنامهای مشخص ادامه خواهد یافت.
🗓 #زمان: 17:45 تا اذان مغرب
🏫 #مکان: مدرس پانزده خرداد
📍 آدرس مدرس: پانزده خرداد 6 فرعی 1 یا عمار یاسر 53 فرعی 1 پ ۱۰ زنگ پایین (در صورت غیر فعال بودن زنگِ پایین، در بزنید)
دروس جاری به شرح زیر است:
1. شنبهها: #تفسیر (سوره مبارکه قارعه)
2. یکشنبهها: #فقهتربیت (تأثیر تربیت وحیانی بر حوزه عواطف و احساسات)
3. دوشنبهها: #فقهاحکام (بلوغ)
4. سهشنبهها: #اصولفقهمعارف (دلالتیابی)
5. چهارشنبهها: #تربیتبالغ (چهره تحققی نظام تربیتی)
📌 📌 این دروس هم اکنون در حال برگزاری است و برای طلاب علاقهمند به این حوزهها در دسترس قرار دارد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و هماهنگیهای لازم به @ya_moein در ایتا پیام دهید.
با تشکر و آرزوی توفیق برای همه طلاب عزیز.
#اطلاعیه_دروس
#دفتر_مطالعات_تربیت_فطری
سایت تربیت فطری: tarbiatfetri.ir
کانال تربیت فطری: @tarbiat_fetri
۲۰ فروردین
هدایت شده از KHAMENEI.IR
23.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📢 ویژه؛ انتشار نخستینبار
🎥 نماهنگ | شهید صدر؛ نابغه علمی و انقلابی
📹 انتشار فیلم دیدار خانواده شهید صدر با رهبر انقلاب اسلامی
☝️ حضرت آیتالله خامنهای: ما در زمینهی مسائل فکری و اسلامی و در زمینهی فقه و اصول و بقیّهی چیزها، آدمهای پیشرفته زیاد داریم؛ منتها نابغه خیلی نادر است. مرحوم آقای صدر جزو نادرهایی بود که حقیقتاً نابغه بود. ذهن و فکر ایشان فراتر از کارهایی که دیگران میکنند حرکت میکرد.
🗓 ۱۹ فروردینماه، سالروز شهادت شهید آیتالله سیدمحمدباقر صدر در سال ۱۳۵۹
📥 مطلب مرتبط: یادداشت بیاناتی
📥 سایت | آپارات
💻 Farsi.Khamenei.ir
۲۰ فروردین
11.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⁉️ مقایسه پرجاذبه تیتر رسانهها در یک ماجرا !؟
حجتالاسلام راجی
ــــــــــــــــــــــ
🌷🇮🇷🌷
۲۰ فروردین
هدایت شده از انباز
۱۴۰۳۱۲۰۹ کرسی مفهومشناسی امربهمعروف، اسدپور.mp3
24.14M
🎙 صوت کرسی علمی ترویجی
📌 نسبتسنجی امر به معروف و نهی از منکر با مسائل فرهنگی-تربیتی بر اساس مفهوم شناسی اعتباریات شرعی
📝 توضیح: روش رایج در تعریف امر به معروف و نهی از منکر، روش تجزیئی-لغوی است، اما برخی از دانشمندان (از جمله علامه طباطبایی و امام خمینی) از روشی دیگر در تعریف اعتباریات عرفی و شرعی بهره بردهاند که میتوان آن را روش ترکیبی-اعتباری نامید.
در این کرسی تعریف متفاوتی از «امر به معروف و نهی از منکر» توسط حجت الاسلام امین اسدپور ارائه شد، که با فرهنگ و مطالعات فرهنگی و فقه فرهنگ گره میخورد.
🔍 نکات ارزندۀ ناقد محترم، حجت الاسلام و المسلمین علیرضا قائمینیا نیز برای تدقیق و تکمیل این مسیر، راهگشا است.
🗓 تاریخ برگزاری: 9 اسفند 1403
📍 مکان برگزاری: پژوهشکدۀ امر به معروف و نهی از منکر
https://eitaa.com/anbaz60/1765
۲۱ فروردین
۲۱ فروردین
چند خط برای شهید آیتالله العظمی
سید محمد باقر صدر «رحمةاللهعلیه»
یکی از علمای شهید را که خیلی از صمیم قلب دوست دارم، ایشان هستند...
در حوزه علمیه، پس از اینکه دروس ادبیات عرب به پایان میرسد، خواندن دروس فقهی و اصولی آغاز میشود. برخی از مدارس علمیه کتاب «حلقات» شهید صدر را به عنوان کتب درسی اصولی انتخاب میکنند. در مدرسهای که سطح یک را در آنجا خواندم (حاج ملاصادق مجتهد قمی) هم این کتب حلقات (حلقه اولی و حلقه ثانی) را طلاب برای آشنایی و ورود به علم اصول طی دو سال میخوانند.
در پایه چهارم، وقتی پای درس حلقه اولی شهید صدر نشستم و آرامآرام با مباحث کتاب آشنا میشدم، خیلی مشتاق بودم تا از شخصیت نویسنده کتاب، آیتالله محمد باقر صدر که اسمشان همراه کلمه مبارک شهید زینت داده شده بود، بیشتر بدانم و از زندگانی، تألیفات، مبارزات و اخلاقیات ایشان بیشتر آگاه شوم.
روزی در دست یکی از رفقا کتابی دیدم که روی جلد آن با خط بزرگ نوشته شده بود «نا». از رفیقم درباره کتاب پرسیدم. گفت: رمانی است از زندگی شهید صدر. من که تا آن روز تشنه شناختن این شهید بودم، خیلی خوشحال شدم و کتاب را برای چند روز امانت گرفتم.
دقیق یادم نیست، یک روزه یا دو روزه کتاب را خواندم. خط به خط کتاب مرا بیشتر تشنه میکرد که کتاب را به آخر رسانم. هر کسی قدری با شخصیت شهید سید محمد باقر صدر آشنا شود و از زندگانی ایشان بخواند، خصوصاً اگر کتاب «نا» را مطالعه کند، عاشق ایشان خواهد شد؛
عاشق تلاش و کوشش شهید،
عاشق صبر و استقامت شهید،
عاشق ایستادگی تا پای جان در برابر ظلم،
عاشق فداکاری در راه اسلام،
عاشق شهادت در راه خدا.
با خواندن کتاب فهمیدم شهید صدر یک نابغه بوده است، ایشان قبل از اینکه به سن بلوغ برسد درجه اجتهاد را از مرحوم آیت الله خویی ره دریافت کرده بود.
فهمیدم تا قبل از سن بلوغ چند کتاب بسیار مهم را نیز خود تألیف کرده است،مثل کتاب فدک فی تاریخ. کتب اقتصادنا و فلسفةنا را که ایشان نوشته اند از مهمترین و با ارزش ترین کتابها هستند.
فهمیدم که در راه اسلام و هدف مقدس تا پای جان باید ایستاد ،حتی اگر تا مدت ها خانهات در محاصره باشد ،ارتباط با دوستان و همسایه ها ممکن نباشد،دستیابی به غذا برای کودکان و خانواده ات ممکن نباشد و...
فهمیدم حتی اگر از طرف اشخاصي هدایا و ثروت های فراوان از شهرها و کشور های اسلامی به او میرسید باز هم در نهایت سادگی زندگی میکرد
فهمیدم که دشمن ، مخالف علم است و با دانشمندان مقابله میکند و تمام تلاشش را برای نابودی دانشمندان مسلمان انجام میدهد.
و در آخر فهمیدم که میشود حدود چهل سال عمر کرد اما با برکت زندگی کرد که پس از شهادت هم ثمرات عمر با برکت انسان به مردم مسلمان و کشور های اسلامی برسد.
مثل شهید صدر رحمة الله علیه
[نوشته شده به مناسبت چهل و پنجمین سالگرد شهادت شهید آیتالله العظمی سید محمد باقر صدر]
#شهیدـصدر
#مرجعیت
#اسلام
✍ #رستگارِـفارسی [علی رستگار]
🌷🇮🇷🌷
۲۱ فروردین
6.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 شهید آیتالله العظمی
سید محمدباقر صدر (رضوانالله علیه):
لِمَن وِلاءُ هذهِ القلوب؟
محبت دلهایمان برای کیست؟
#حب_الله
#حب_الدنیا
🌱دقایقی کوتاه صدای دلنشین شهید را گوش دهیم…به قلبمان رجوع کنیم و ببینیم واقعا جای کیست...
کنال شهید آیتالله العظمی
سید محمد باقر صدر رحمهالله
@shahidsadr
#شهیدـصدر
۲۱ فروردین