طرح رشد علمی 🇮🇷🇵🇸
✨محبوبه اسپیدکار:
فعالیت کتابخوانی محور کلیه فعالیت ها و پرورش تفکر اصلی ترین هدف آن می باشد
✨نشست تخصصی بازخوانی فعالیت کتابخوانی از منظر پرورش تفکر در پاسخ به این سوال که چگونه باید فعالیت های مرتبط با خواندن از مسیر پرورش تفکر گذر کند و چه فعالیت هایی در کانون ظرفیت و قابلیت رسیدن به پرورش تفکر را دارند، آغاز شد و در حاشیه ی این نشست گفت و گویی با محبوبه اسپیدکار متخصص میهمان این نشست انجام گرفت که تقدیم دوستداران پرورش تفکر می شود:
🔺بازخوانی فعالیت کتابخوانی از منظر پرورش تفکر از نظر شما به چه معنایی است؟
در پاسخ این سوال باید دید بازخوانی کتابخوانی را چگونه تعبیر می کنید آنچه مدنظر است آیا فعالیت کتابخوانی را در خدمت پرورش تفکر بگیریم یا پرورش تفکررا اصل ومبنا قرار دهیم، اما به نظر من باید فعالیت کتابخوانی رامجموعه ای از پرورش تفکر در نظر گرفته تا سواد خواندن افزایش یابد وبچه ها زیاد کتاب بخوانند و از خواندن لذت ببرند و آنچه را که می خوانند درک وفهم کنند و با دیدانتقادی به آن بنگرند.درواقع فعالیت کتابخوانی محور کلیه فعالیت هاست وپرورش تفکر اصلیترین هدف آن است که هرگز جداشدنی نیستند، ولی اگربخواهیم روشهای فعالیتهای کتابخوانی را به شکل اصولی از جنبه های مختلف پرورش تفکر بازخوانی وبررسی کنیم می بایست یکبار دیگر این فعالیت بازخوانی شود که خوشبختانه برای اولین بار کانون پرورش فکری استان گیلان به شکل خوبی این امر را آغاز نموده است. مجموعه فکرهایی که در این نشست تخصصی تولید می شود می تواند با سامان دهی وجهت دهی در راستای رسیدن به اهداف اصلی فعالیت های مرتبط با کتابخوانی به کار گرفته شود.
🔺آیا بازخوانی فعالیت کتابخوانی از منظر پرورش تفکر را ضروری می دانید؟
یکی از اصولی که در برنامه ریزی درسی و آموزشی همیشه مد نظر است اینکه بطور مداوم بر اساس یافته ها و دستاوردهای مختلف علمی وتغییراتی که جوامع پیدا می کنند ، برنامه های درسی وفعالیتهای فرهنگی بخصوص برای کودکان و نوجوانان باز خوانی و متحول بشود. مطمئنا آنچه به عنوان فعالیت فرهنگی در کانون و سایر نهادهای فرهنگی به آن پرداخته می شود در اصل وبنیاد خودش اتکا برستونهای قوی دارد که ممکن است هر از گاهی بازگشتن به آن محور و تاکید براهداف آن فعالیت ها از بیراهه رفتن ما جلوگیری کنیم چرا که ممکن است پرداختن به ظاهر و قالب فعالیت ما را از اهداف اصلی آن دور کند و مارا به اهداف وسیر صحیح آن فعالیت نزدیک نسازد.
🔺البته خود کتابخوانی شاید به تنهایی نتواند به عنوان یک قالب فرهنگی نام بگیرد ، در واقع فعالیت کتابخوانی مجموع توانمندی ها ومهارتهایی را به کار می گیرد تا به واسطه ی آن بتوان به همان اهداف یعنی لذت بردن از خواندن ، درست خواندن ، درک و فهم مطالب و داشتن دیدگاه انتقادی در انتخاب کتاب و در بالاترین سطح ، پیداکردن سیر مطالعاتی در بچه هاست همین مهارتها هر کدام می تواند یکی از فعالیت های چند گانه فرهنگی در کانون را شامل شود ولی هیچکدام به تنهایی نمی توانند تحت عنوان کتابخوانی نام بگیرند. در هر کدام از مهارتهای یادشده جنبه هایی از تفکر پرورش می یابد که با هدف گذاری درست ،شناخت صحیح از مخاطب و رشد ساختار ذهن مخاطب وشناخت ظرفیت قالبی که به کار گرفتیم می تواند بهترین راه را برای رسیدن به اهداف ذکر شده باشند در غیر اینصورت ممکن است سالهای سال درگیر اجرای فعالیت هایی باشیم که تنها عنصر گمشده در آن هدف باشد.
🔺 به نظر شما سایر فعالیتهای کانون قابلیت بازخوانی از منظر پرورش تفکر را دارندو این امر چگونه امکان پذیر می باشد؟
نه تنها این قابلیت برای سایر فعالیت های کانون وجود دارد بلکه ظرفیت های هر کدام از این قالبها می تواند به ما کمک کند که در یک دسته بندی صحیح این فعالیت ها را از منظر پرورش تفکر هدف کذاری کنیم آسیب شناسی برخی از فعالیت های جاری نشان می دهد که گاهی عدم شناخت صحیح از ظرفیت قالب ،بزرگترین آسیب را در رسیدن به اهداف ایجاد کرده است . دسته ای از فعالیت های کانون قابلیت آن را دارند که به پرورش خلاقیت منتهی شوند ،دسته ای دیگر حتی در روانشناسی یادگیری روشهای اصلی ایجاد مهارت تفکر انتقادی هستند ،دسته ای دیگر از فعالیت ها می توانند به منظور تسریع و تسهیل جنبه های مختلف رشد که زمینه ساز تفکر هستند بپرورانند.
🔺باید بدانیم در روشهایی که مناسب پرورش خلاقیت هستند در صورت عدم شناخت صحیح و رعایت نکردن اصول اجرای آن می توانند به مانع خلاقیت تبدیل شوند همین مسئله در مورد تفکر انتقادی جنبه های مختلف رشد نیز وجود دارد در واقع مربی فرهنگی بر لبه تیغی حرکت می کند که با کوچکترین اشتباه می تواند
🔺 اما مربیان در باز خوانی فعالیت ها نیازمند چه اطلاعات و معلوماتی هستند ؟
مربیان باید به دانش شناخت رشد انسان از جنبه های مختلف به شکل کاربردی آشنا شوند و فقط در دوره های
طرح رشد علمی 🇮🇷🇵🇸
✨محبوبه اسپیدکار: فعالیت کتابخوانی محور کلیه فعالیت ها و پرورش تفکر اصلی ترین هدف آن می باشد ✨نشس
آموزشی و اصول تئوری های علمی اکتفا نکنند چرا که با جریان فرآیند فعالیت ها ارتباطی ندارندهمچنین با ماهیت تفکر و ذهن و روشهایی ساخت و پرورش آن به شکل اصولی و علمی آشنا شوند و در زمینه ی رشد اخلاقی بویژه اخلاقی به معنای واقعی و اسلامی آگاه باشند پس از اینکه این سه حیطه شناخته شد می توان فعالیت ها را با توجه به ظرفیت های آن به عنوان روشها و ابزارهایی برای موارد قبل به کار برد.
🔺 پس از باز خوانی فعالیت کتابخوانی از منظر پرورش تفکر بازخوانی چه فعالیت دیگری را مناسب می بینید ؟
فعالیت کارگاهی که در دو روز در استان گیلان برگزار شد نشان می دهد که همکاران در خصوص اجرای فعالیت هایی که جنبه های مختلف رشد را تقویت می کند سوالات و ابهامات بیشتری دارند کارکرد تشکیل گروه و اهمیت آن به خصوص در سنین نوجوانی برای همکاران مهم و مورد نیاز می باشد پیشنهاد می کنم یکی از فعالیت های این رده مثلا نشریه نگاری مبنای کار قرار داده و از منظر تفکر بازخوانی شود.
گفت و گو از: اکرم السادات حسینی کارشناس روابط عمومی کانون استان گیلان
هدایت شده از نوجهان
🌀کرم ابریشم
کودک شما را #رازق خود میداند، پس ای رازق امروز، به قول خود وفا کن و حساب فردای او را بکن که میباید به #رازق_حقیقی اعتماد کند. اگر زمینه بیاعتمادی فرزند با رازق کنونی یعنی پدر بهم بخورد، او جور دیگری پرورش مییابد؛ به این صورت که روی پدر حساب نمیکند و او را حذف نموده، در خودش فرو میرود و غریب و منزوی میشود. بچهای که به پدر خود شک کرد، هر چه پدر به او بگوید باور نمیکند. او یک سلسه اوهام در ذهن خودش مثل پیله کرم ابریشم بوجود میآورد و خیالاتی میشود.
✏مرحوم آیتالله حائری شیرازی «ره»
💠 هاتف پیامآور تربیت اسلامی
🆔️ @hatef_app
هدایت شده از نوجهان
✅نکات #تربیتیـبزرگان
✅مواد خام
🌹مسئله دیگر در تربیت عقلانی، توأم بودن «عقل» و «علم» با یکدیگر است. کارخانه ای که ماده خام ندارد یا ماده خامش کم است؛ قهرا نمی تواند کار بکند یا محصولش کم خواهد بود.
🌹«علم»، به منزله تحصیل مواد خام است و «عقل»، تفکر و استنتاج و تجزیه و تحلیل است. «تلک الامثام نضربها للناس و ما یعقلها الا العالمون.» /سوره العنکبوت، آیه۴۳.
⬅️شهید مطهری/ کتاب #تعلیمـوـتربیتـدرـاسلام/ #تربیتـعقلانی
⬅️#هاتف پیام آور #تربیتـاسلامی
📌@hatef_app
📌http://hamrahmorabi.ir
✨پایگاه اینترنتی "کالک" را با هدف ترویج تفکر تشکیلاتی در میان مراکز فرهنگی و تغذیۀ محتوای تشکیلاتی مراکز فرهنگی راه اندازی کردهاند.
این پایگاه قسمتهای مختلفی دارد مانند:
اردویی که در این بخش بسته های محتوایی و ارتباطی مختلفی را به مجموعه های فرهنگی معرفی می کند؛ بسته هایی مانند بستۀ اردوی مشهد، قم و جمکران و...
تجربه نگاری اردوهای مختلف مانند اردوهای جهادی دانشگاهی و...
گزارش اردوهای تشکیلاتی مناطق مختلف کشور
مهارتی؛ شامل آموزش مهارت های مختلفی که فعالان فرهنگی به آن ها نیاز دارند
معرفی استادها و اشخاص مرتبط با فعالیتهای تشکیلاتی
برگزاری کارگاههای مختلف و متنوع مانند آموزش اصول کار تشکیلاتی، خانواده و ازدواج، طراحی نشریه، آموزش چارت و ساختار در قالب نام "مدرسۀ کالک"
www.kalk.ir
@kalk_ir
هدایت شده از 📿 تبلیغ نیوز | دفتر تبلیغات اسلامی
وفات حضرت خدیجه.pdf
3.02M
🔰 #ویژه_نامه |وفات حضرت خدیجه(س)
👈 مقام معظم رهبری(مدظله العالی): خدیجهى کبرى علیهاالصلاةوالسلام در آغاز اسلام ایمان آورد؛ بزرگترین حرکت را به عنوان یک بانوى کامله و عاقله و بزرگوار انجام داد، اول مؤمن به اسلام او بود، بعد هم همه ثروت خود را در راه دعوت اسلام و ترویج اسلام خرج کرد، و تأثیر این کار را کسانى مىدانند که در مبارزات و دوران اختناق نقش کمکهاى مالى را به مبارزین تجربه کردند. که اگر کمکهاى خدیجه علیهاالسلام نبود شاید در حرکت اسلام و پیشرفت اسلام یک اختلال و وقفه عمدهاى به وجود مىآمد. بعد هم با رسول خدا(ص) و همه مسلمین به شعب ابىطالب تبعید شدند و چند سال، دو- سه سال زندگى دشوار و طاقتفرسا را در آنجا تحمل کرد و در همان شعب ابىطالب هم دعوت حق را لبیک گفت و در حال تبعید از دنیا رفت.
بیانات در خطبه نمازجمعه ۱۳۶۵/۰۳/۰۲
♨️ #وفات_خدیجه
♨️ #رهبر_انقلاب
♨️ #ویژه_نامه
🔹با ارسال این ویژه نامه برای حداقل☝🏻نفر، در ثواب آن شریک باشید.
🔔 #تبلیغ_نیوز| پایگاه خبری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
🌐 Tablighnews.Dte.ir
🆔 @tablighnews
هدایت شده از مجتبی وافی
🖼 امضای صیاد دلها
✅ غایت تربیت خودمون و دیگران همین یه جملهست: "من کان لله کان الله له"
🔸هم مقصدمون رو مشخص میکنه و گیج دیگه زندگی نمی کنیم.
🔸هم بیهوده خرج نمیشیم و حسرت نمی خوریم.
🔸هم از تنهایی و دشمن درون و بیرون نخواهیم ترسید.
🌹سالگرد شهادت سپهبد صیاد شیرازی گرامی باد.
🆔 @m_vafi
هدایت شده از موسسه اندیشه شهید آوینی
@Emamhosseinjan - @Emamhosseinjan.mp3
3.6M
🌹 برایم مادری کن روز محشر
🎤 #حاج_میثم_مطیعی
🇮🇷 @Sh_Aviny
هدایت شده از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
⬅️سلسله نشست های معارف اسلامی و انقلاب اسلامی
✅نشست سوم: انقلاب اسلامی و سبک زندگی قرآنی
👤ارائه کننده: حجت الاسلام عیسی عیسی زاده رئیس میز تخصصی توسعه و تعمیق فرهنگ قرآنی دفتر تبلیغات اسلامی
📒دبیر علمی: دکتر سید جواد میر خلیلی
⏰زمان: سه شنبه 23 فروردین ماه 1401 ساعت 13:30 الی 15
⬅️مکان: تهران- خیابان انقلاب-بین خیابان وصال شیرازی و قدس-کوچه اسکو-پلاک 15
🔷لینک ورود به جلسه
🌐 dte.bz/maarefconf
⬅️مجری: پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی با مشارکت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
هدایت شده از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
✅سلسله نشستهای جایگاه، کارکرد و نقش مسجد در جامعه اسلامی.
📒نشست اول، «مسجد، الگوی جامعه اسلامی»
👤ارائه دهنده:حجت الاسلام و المسلمین دکتر محسن الویری
📒دبیر علمی: حجت الاسلام و المسلمین دکتر حامد قرائتی
💠زمان : سه شنبه 23 فروردین ماه 1401 مصادف با دهم ماه مبارک رمضان ساعت 18
⬅️لینک ورورد به جلسه
🌐 http://dte.bz/historyconf
📒مجری: پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت علیهم السلام و مرکز همکاری های علمی و بین الملل
🌐https://eitaa.com/isca24/11265