مدرسه مجازی رویش اندیشه
💠 درختواره بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار نمایندگان مجلس شورای اسلامی (1397/03/30) #اطلاع_
✅✅✅ برای دریافت تصویر با کیفیت اصلی، روی پیوند زیر کلیک بفرمایید :
🆔 goo.gl/PdHXwZ
🔻به بهانه تبلیغات گسترده جهت حضور زنان در جایگاه تماشاگران استادیوم ها
💢نظر اسلام درباره حضور زنان در جامعه و اختلاط زن و مرد؛
در بیان #شهید_مطهری
✅اسلام با #اختلاط مخالف است نه با شرکت زن در مجامع ولو با حفظ حریم. اسلام میگوید: نه حبس و نه اختلاط بلکه #حریم.
#سنت جاری مسلمین از زمان رسول خدا(ص) همین بوده است که زنان از شرکت در مجالس و مجامع منع نمیشدهاند ولی همواره اصل «حریم» رعایت شده است.
✅در مساجد و مجامع، حتی در #کوچه و معبر، زن با مرد مختلط نبوده است. شرکت #مختلط زن و مرد در برخی مجامع، مانند برخی مشاهد مشرّفه که در زمان ما محل ازدحام فوقالعاده است، برخلاف مرضیّ #شارع مقدس اسلام است.
📚استاد مطهری، کتاب مسئله حجاب، ص۲۲۰
@rouyesh_andishe
هدایت شده از انتشارات دیدمان
📚 کتاب «منشور اخلاق رسانهای»
✍ به همت اندیشکده برهان
🔸جهت تهیه کتاب روی لینک زیر کلیک کنید👇
🌐 didemanbook.ir/rOExj
🆔 @dideman
📚 کتاب «او یک ملت بود»
💠 به مناسبت سالگرد آیت الله #شهید_بهشتی
🔸این کتاب که از مجموعه کتابهای #تاریخ_نگاشت و حاصل تلاش پژوهشگران اندیشکده برهان است، در ۴۶ صفحه و در ۵ بخش، از سوی انتشارات دیدمان به زیور طبع آراسته گردیده است.
🔸🔸🔸🔹🔹🔹🔸🔸🔸
📂 عناوین بخش ها :
🔹« شهید بهشتی به مفهوم #آزادی چگونه می نگریست؟»
🔹« آیا دین شهید بهشتی #مدرن بود؟»
🔹« دیدگاه شهید بهشتی نسبت به #قانون_اساسی کنونی »
🔹« ولایت فقیه از دیدگاه شهید بهشتی»
🔹«ارتباط #بنی_صدر با ماجرای ترور شهید بهشتی»
📖 در بخشی از مقدمه این کتاب میخوانیم:
✅ شهید سید محمد حسینی بهشتی متفکر و سیاستمداری است که نام او همیشه در #تاریخ باقی خواهد ماند. این مسئله بیش از هر چیز ناشی از ویژگی های منحصربه فردی است که این شهید والامقام دارا بود و او را در قیاس با دیگر مبارزین و انقلابیون، برجسته و متمایز می نمود.
🔶 مبارزات او در جهت پیروزی #انقلاب_اسلامی، شناخت او نسبت به غرب به واسطه ی زندگی در آلمان، شاگردی این شهید در محضر امام خمینی (ره)، نقش وی در تأسیس #حزب_جمهوری_اسلامی، اقدامات او در شورای انقلاب، تلاش های وی برای گنجاندن نظریه ی #ولایت_فقیه در قانون اساسی جمهوری اسلامی و حضور او در رأس قوه ی قضائیه، دلایل این برجستگی و تمایز است.
🔵 بررسی #اندیشه_سیاسی و #عمل سیاسی شهید بهشتی از آن رو دارای اهمیت است که با واکاوی آن، می توان چرایی و چگونگی تأسیس نظام جمهوری اسلامی را درک نمود، زیرا از یک طرف او خود از تأثیرگذارترین افراد در پایه گذاری این نظام جدید سیاسی بود و از طرفی دیگر، در میان مبارزان اسلامی جایگاهی والا داشت. از این جهت، شهادت وی خسرانی بزرگ برای نظام اسلامی تازه تأسیس بود.
🔸🔸🔸🔹🔹🔹🔸🔸🔸
🔻جهت تهیه کتاب، روی لینک زیر کلیک کنید 👇
🌐 didemanbook.ir/a9cpa
🆔 @dideman
Siasate Khareje-P2.mp3
7.22M
🔉دیپلماسی عزت یا انفعال(۲)🔉
✅مدرس: دکتر علی باقری کنی
✅موضوع: نسبت جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی
#کلاس_مجازی #صوتی #سیاست_خارجی
#نظام_سلطه #دیپلماسی_عزت_یا_انفعال #صوتی
@rouyesh_andishe
📚 کتاب «اسلام و مدرنیته؛ تعارض یا تلازم؟»
💠 این اندیشنامه که حاصل تلاش پژوهشگران اندیشکده برهان است، در 40 صفحه از سوی انتشارات دیدمان به زیور طبع آراسته گردیده است.
🔸🔸🔸🔹🔹🔹🔸🔸🔸
🔻یکی از اندیشه های پرطرفدار، که سابقه ای طولانی در طول تاریخ بشر نیز دارد و به مخالفت جدی با اندیشه دینی -به ویژه مکتب حیات بخش اسلام- برخاسته، #اندیشه_مدرن است.
🔴 این اندیشه که مخالفت خود را با ادیان الهی در عرصه های مختلف #معرفت_شناختی، #جهان_شناختی، #اقتصادی، #اخلاقی و #سیاسی گسترانیده است، با ابداع #تکنولوژی و صنایع جدید برای تسلط بر عالم طبیعت و بهرهوری هر چه بیشتر از آن، تمام کشورهای دنیا را تحت هجوم وسیع و همه جانبه ی خویش قرار داده است و هر چه که مخالف #اندیشه_مدرن باشد را مورد حمله قرار داده و سعی در نابودی آن دارد.
💢 از این رو، فهم درست اندیشه مدرن برای مؤمنین به مکتب نورانی اسلام از چند جهت ضروری است :
1⃣تحول سریع و فراگیر #فرهنگ_غرب، دنیای مدرن را از سده های پیشین تمدن مغرب زمین، به صورت چشمگیری ممتاز ساخته است. این تحول فراگیر که به دنبال خویش، #تکنولوژی و صنایع مختلفی را پدید آورده، سبب شده که #بهره_وری انسان دنیای مغرب زمین از جهان مادی بسیار راحت تر و گسترده تر شود.
2⃣از سویی دیگر، دنیای نوین غربی با روحیه #تکبر و قدرت مدارانه خود، #فرهنگ و #تمدن خود را از جهات مختلف بر فرهنگ و تمدن کشورهای دیگر تحمیل کرده است. به اعتقاد آن ها هیچ فرهنگی ارزش بقا ندارد و از این جهت، با توسل به شعارها و ابزارهای مختلف سعی کردند تا با رخنه در فرهنگ دیگران و #استحاله آنها، تمام دنیا را تابع فرهنگ خویش سازند و در این مسیر از روش ها و اهرم های مختلف اقتصادی، سیاسی و فرهنگی بهره می برند.
3⃣آنچه که بر #ضرورت_شناخت جهان مدرن و اندیشه های بنیادین آن می افزاید، شرایط و وضعیت حاضر فرهنگ جهان اسلام به ویژه #وضعیت_فرهنگی_ایران اسلامی است. حضور غیرمشروع #جهان_بینی_مدرن با لوازم گوناگون آن در عرصه های مختلف فرهنگ اسلامی ایران و نیز رشد فزاینده گرایش به آن جهان بینی، پژوهش دقیق و همه جانبه در شناخت اندیشه های مدرن و بنیادهای معرفت شناختی، انسان شناختی، هستی شناختی و اخلاقی آن را بیش از هر زمان دیگر لازم می سازد.
🔴 آنچه که بر حساسیت و اهمیت بیش از پیش آن می افزاید، ویژگی اسلامی و #هویت_دینی فرهنگ ما است.
❓از این رو، باید بررسی کرد که آیا جهان بینی مدرن، با #جهان_بینی_اسلامی سازگار است و یا اینکه در تعارض است؟
❓آیا می توان از اسلام قرائت و تفسیر جدیدی ارایه کرد که با اندیشه مدرن در زیر یک سقف اعتقادی به حیات خویش ادامه دهند و براساس آن، قرائت ها را از دین اسلام به #قرائت_سنتی و #قرائت_مدرن تقسیم کرد؟
✅✅✅ پاسخ دقیق به پرسش های یاد شده و تبیین نسبت میان جهان بینی اسلامی و جهان بینی مدرن از مباحث بسیار اساسی است که برای اندیشمندان اسلامی و حقیقتجویان نیز حیاتی میباشد.
🔸🔸🔸🔹🔹🔹🔸🔸🔸
🔸جهت تهیه کتاب روی لینک زیر کلیک کنید👇
🌐 didemanbook.ir/KEeHx
🆔 @dideman
📚 کتاب «چالشهای یک تحول»
📜 این کتاب که از مجموعه کتابهای اندیشنامه و حاصل تلاش پژوهشگران اندیشکده برهان است، در 49 صفحه از سوی انتشارات دیدمان به زیور طبع آراسته گردیده است.
🔸🔸🔸🔹🔹🔹🔸🔸🔸
📖 در بخشی از مقدمه این کتاب میخوانیم:
🔻در اندیشنامهی «مواجهه دانشگاه با تحول در علوم انسانی» منتشر شده توسط اندیشکده برهان، چهار جریان فکری عمده در نظام دانشگاهی ایران معرفی شد و مواضع آنان در ارتباط با علوم اجتماعی-اسلامی مورد تحلیل قرار گرفت.
🔴 بر اساس آنچه دربارهی جریانها و نحلههای فکری درون دانشگاهها و رایج در بین اندیشمندان و اساتید اجتماعی و انسانی بیان شد، انتظار گام گذاشتن این جریانها به ویژه سه جریان اول در مسیر #تولید_علم_دینی انتظاری به دور از واقعیت و واقعنگری است.
💢 از این رو سخن گفتن از #مانع یا موانع شاید بیوجه و نامناسب جلوه کند. سخن گفتن از مانع آنگاه لازم مینماید که اراده و انگیزهای در جهت نیل به آن #هدف در میان باشد، اما هنگامی که این اراده وجود ندارد و هیچ نیازی به تغییر کیفی وضع موجود احساس نمیشود، چه مانعی را میتوان مورد تحلیل قرار داد که خود این اندیشه بزرگترین مانع و سترگترین سد در راستای نیل به تولید علوم اجتماعی-اسلامی است؛ و به تعبیر حافظ «تو خود حجاب خودی حافظ از میان برخیز»!
🔸علیرغم این و با فرض وجود ارادههایی اندک و هر چند ناقص که در میان برخی اساتید و به ویژه دانشجویان قابل مشاهده است، #موانع_ساختاری و نرمافزاری مترتب بر نظام دانشگاهی در مسیر تولید علوم اجتماعی اسلامی را مورد تحلیل و بررسی مجمل و مختصر قرار میدهیم.
🔹عمده موانعی که در این جا مورد بحث و بررسی قرار میگیرند، موانعی است که برآمده و ناشی از حاکمیت و سیطرهی جریانهای سکولار (سه جریان اول) میباشند. اگر چه برخی از این اشکالات بر نظریهی اندیشمندان و اساتید معطوف به #مدرنیزاسیون تفکیکی (گرایش فکری چهارمی) نیز وارد است.
با این مقدمه به شرح و تبیین موانع نرم افزاری و بعضاً ساختاری موجود در دانشگاههای #علوم-انسانی و اجتماعی بر سر راه تولید علوم انسانی اسلامی میپردازیم.
🔸🔸🔸🔹🔹🔹🔸🔸🔸
🔸جهت تهیه کتاب روی لینک زیر کلیک کنید👇
🌐 didemanbook.ir/BEYnF
🆔 @dideman
💠 نظریه #ولایت_فقیه در گذر تاریخ (۶)
✅ شيخ طائفه شيعه ( #شیخ_طوسی ) (۴۶۰ ه. ق) - بخش اول
🔻هنوز چند صباحی از فضای مناسب سیاسی برای شیعیان عصر شیخ مفید (۳۷۰ ه.ق) که به دلیل تسلط بوئیان شیعی مذهب بر دستگاه خلافت بنی عباس ایجاد شده بود، نگذشته بود که خلیفه عباسی، القائم بامرالله، پنهانی طغرل بیگ حکمران سلجوقی را که سنی متعصبی بود، تشویق به اشغال بغداد و جلو گیری از نضج قدرت ارسلان بساسيری ،حاکم شیعی بغداد، کرد.
🔸طغرل بیگ در سال ۴۴۷ ه.ق وارد بغداد شد و خلیفه عباسی را نجات داد. بساسيری فرار کرد و سلسله آل بویه در بغداد به کلی منقرض شد.
🔹از آن روز، سختگیری بر شیعیان فزونی گرفت. شیعیان از گفتن «حیّ علی خير العمل» در اذان ممنوع شدند. تمام شعارها و کتیبه هایی را که شیعیان بر دیوارها و دروازه های کَرْخ نوشته بودند، محو کردند.
🔴 شیخ طوسی نیز پنهان گشت و خانه اش غارت شد. کتاب های وی را چندین بار جلو مسجد نصر در ملا عام آتش زدند؛ افزون بر اینها، محاکمه شیخ طوسی در مورد مطلبی که در کتابش ذکر و چهار نفر را لعنت کرده بود، همگی نشان دهنده این است که شیخ نمی توانست در کتابهایش به طور مستقیم و به صراحتِ شیخ مفید، « #ولایت_فقیه » را اثبات کند؛
✅ بنابراین ایشان با بیانی غیر مستقیم، ولایت های متعددی را برای فقیه اثبات می کند که با تعمق می توان به آنها دست یافت؛ البته این تعمق را محقق ثانی، شیخ عبدالعالی کرکی ( #محقق_کرکی ، وفات ۹۴۰ ه.ق ) #نخستین_ولی_فقیه مبسوط اليد تاريخ شیعه که به کتاب های پیشینیان دسترسی داشت، در نظر و عمل انجام داد و می گوید :
📝 «یاران ما (فقیهان و دانشمندان امامیه) اتفاق کرده اند بر این که فقیه عادل شیعه که جامع شرایط فتوا باشد (فقیهی که از او در احکام شرعی به مجتهد تعبیر میشود)، نایب امامان هدایت (علیهم السلام) در حال غیبت، در تمام آنچه که قابلیت نیابت را داشته باشد، است.»
📚 احمد جهان بزرگی، کتاب درآمدی بر تحول نظریه دولت در اسلام
#حکومت_اسلامی #اندیشه_سیاسی
@rouyesh_andishe
مدرسه مجازی رویش اندیشه
💠 #کلاس_مجازی مطالعات آمریکا (۲) 👤دکتر ایزدی ✅موضوع جلسه دوم : بررسی وضعیت اقتصادی آمریکا #نظام_سل
💠 سلام خدمت مخاطبان عزیز و گرامی
✅✅✅ برای دریافت فایل #تصویری جلسه دوم و بقیه جلسات، کانال ما را در پیام رسان سروش دنبال کنید :
🆔 sapp.ir/rouyesh_andishe
👈 جلسه دوم همین الان بارگزای شد.