روزنه
معرفی کتاب تحریفآمیز هدایتالله بهبودی در برنامه جهانآرا؟! برنامه جهانآرا شبکه افق (8بهمن1401)
ماجرای معرفی کتاب تحریفآمیز «رضانام تا رضاخان» در برنامه «جهانآرا»
[صفحه ۱ از ۲]
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
برنامه جهانآرا با اجرای آقای ثابتی در تاریخ 8بهمن1401 به معرفی 30 عنوان کتاب تاریخی و داستانی در رابطه با انقلاب اسلامی پرداخت و با تأسف فراوان نام کتاب «رضانام تا رضاخان» نیز در میان این کتب برگزیده(!!) مشاهده شد.
فیلم مربوطه را اینجا ببینید:
https://eitaa.com/rozaneebefarda/12194
کتاب مزبور نوشته آقای هدایتالله بهبودی است و مانند برخی دیگر از آثار وی از جمله کتاب الفلام خمینی، حاوی تحریفات فراوانی است که مهمترین آن تطهیر وثوقالدوله خائن و وجههبخشی به قرارداد ننگین و استعماری 1919 است.
فارغ از اصل ترویج رضانام، که در حقیقت مصداق ترویج مطالب تحریفآمیز محسوب میشود، تعریف ارائه شده از کتاب نیز با معیارهای فنی معرفی تخصصی کتاب فاصله داشت.
فردی به نام سلیمانی که معرفی کتابها را برعهده داشت، در معرفی کتاب مزبور چنین ابراز داشت:
«کتاب رضانام تا رضاخان کتابی که زندگی رضای پهلوی یا همان رضاشاه پهلوی را روایت کرده...در این کتاب مفصلا توضیح داده شده که اصلا رضاپهلوی از کجا سردرآورد به کجا رسید»
این در حالی است که «رضانام تا رضاخان» زندگینامه رضاخان نیست و تنها بخشی از زندگی وی تا سال 1299 است و اینکه «رضا پهلوی به کجا رسید»(که طبیعتا منظور رسیدن به سلطنت است) در این کتاب اساسا مورد بحث قرار نگرفته است.
مجری برنامه جهانآرا در این مقطع بهیاری همکار خود آمد و این اشتباه را اینگونه تصحیح کرد:
«تمرکز نویسنده ظاهرا روی سالهای قبل از شروع سلطنت رضاشاه بوده یعنی تا سال 1299»
علاوه بر این، سلیمانی در معرفی ناقص خود ابراز داشت:
«و همه [مطالب کتاب] هم بر اساس مستندات و بر اساس اسنادی که در بخشهای پایانی یکجاهاییش اشاره شده و نشان دادند اسنادش را»
🔸گفتنی آنکه یکی از نقصهای ثابت آثار بهبودی برخورد گزینشی با اسناد است و در بخش پایانی «رضانام تا رضاخان» نیز چیزی بهعنوان سند، آنگونه که در کتب تاریخی مرسوم است و عکس اسناد درج میشود، نیامده است.
در ضمن کتاب نیز به برخی اسناد بهصورت گزینشی و بدون درج عکس سند استناد شده است که بههمین دلیل از حیث تاریخی و معیارهای فنی نقد سند قابل اعتنا نیست.
در همینجا به یاری خدا ادعای مستند بودن این کتاب را به بوته نقد و بررسی خواهیم گذاشت تا مشخص شود دوستان از چه کتاب سست و تحریفآمیزی اینچنین با آب و تاب تمجید میکنند!
بهبودی در بخشی از این کتاب به احیای توجیهات «وثوقالدوله» در رابطه با انعقاد قرارداد استعماری 1919 پرداخته است.
وی در ابتدا قرارداد 1919 را در حد یک قرارداد نظامیِ برد-برد تقلیل میدهد و در ادامه تنها راه خروج کشور از بحران را زد و بند با انگلیس و بهتعبیر دقیقتر «استقلالفروشی» معرفی میکند.
ذکر این نکته ضروری است که این منطق از ابداعات و کشفیات بهبودی نیست و در ابتدا شخص «وثوقالدولة» بود که چنین ادبیاتی را در تطهیر و عادی جلوه دادن خیانتهای خود و همدستانش به کار برد.
وثوق در توجیه و زمینهسازی برای اجرای این قرارداد در اعلامیه 13ذیالقعده1337 میگوید:
«...در اول امر محض تغییر و بهبودی موقتی اوضاع مجبور بودم با هر نوع سعی و تلاش وسایل آنی و فوری تهیه و تدارک نمایم تا با وضعیاتی که مستلزم مخاطرات و هالک آنی بود مقاومت و فرصت کافی برای امعان نظر و مطالعه دقیق حقایق در هنگامه عظیم دنیا و تجسس طرق ممکنه برای اصلاحات اساسی و تأمین حقیقی آتیه مملکت تحصیل بنمایم.»(تاریخ تحولات سیاسی و روابط خارجی ایران، ج2، ص325)
خلاصه منطق وثوقالدوله این است که بهدلیل مشکلات مملکتی باید در ابتدا کشور را به انگلیس میفروخت تا بعد در فرصت مناسب به بقیه مسائل فکر کند.
وثوقالدوله با انعقاد قراردادی استعماری ننگی تاریخی را نصیب خود ساخت اما در ادامه برخی افراد در پوشش تاریخنگار این منطق استعماری را در آثار تاریخی نیز احیا و بازتکرار کردند.
بهطور مثال عبدالحسین نوائی در این زمینه میگوید:
«...بگذریم از آن غرور ملی که دلمان نمیخواهد هیچ فرنگی در کارمان دخالت بکند و واقعا هیچ ایرانی حاضر نیست که دخالت فرنگی و مستشار فرنگی صورت بگیرد اما اگر بخواهیم منصف باشیم و کلاهمان را قاضی کنیم، در آن شرایطی که وثوقالدوله مملکت را گرفت، راهی جز این نداشت. اگر میخواست اخلاق را رعایت کند و دروغ نگوید، عهود و مواضع خودش را زیر پا نگذارد، مگر میتوانست حتی داستان نایبیان کاشان را جمع کند؟»(خاطرات و اسناد عبدالحسین نوایی، ص59)
#در_غیبت_حکمرانی_فرهنگی
@rozaneebefarda
روزنه
معرفی کتاب تحریفآمیز هدایتالله بهبودی در برنامه جهانآرا؟! برنامه جهانآرا شبکه افق (8بهمن1401)
ماجرای معرفی کتاب تحریفآمیز «رضانام تا رضاخان» در برنامه «جهانآرا»
[صفحه ۲ از ۲]
هدایتالله بهبودی نیز علاوه بر تکرار همان ادبیات استعماری در کتاب مزبور، در برخی اظهارات بعدی خود مجددا به دفاع از منطق استعماری وثوقالدوله پرداخته است. از جمله وی در مصاحبه خود با مجله عصر اندیشه در مقام معرفی «رضانام تا رضاخان»، چنین گفته است:
« اگر وثوقالدوله میماند و قرارداد ۱۹۱۹ به نحوی اصلاح میشد که از آن بوی سیطره انگلیس بر ایران بیرون نزند، سرنوشت ایران چه میشد؟
...پدران نکتهسنج ما وقتی از این موضوع آگاه شدند که کار از کار گذشته بود.
پرسش اصلی اینجاست: بر سر دو راهی پذیرش وثوقالدوله و ادامه نیمبند نظام مشروطه و پذیرش دیکتاتوری رضاخان با مرگ مشروطه کدام راه باید انتخاب میشد؟ کدام راه بهتر بود؟ کدام به منافع ملی ما نزدیکتر بود؟ حتماً میگویید: هیچکدام! آیا راه سومی پیش پای پدران ما بود؟ کدام راه؟ میتوان راههای آرمانی پیشنهاد داد، اما با درک حقیقی شرایط آن زمان، بعید است بتوان راه عملی پیشنهاد کرد. به نظر من راه سومی وجود نداشت.»(عصر اندیشه، شماره29، شهریور1401)
🔸اگر بنا باشد با چنین نگاهی وارد تاریخ شویم، هر خیانت و کارشکنی و وطنفروشی و اقدام خرابکارانهای قابل تطهیر و توجیه خواهد بود!
کما اینکه در این فراز از کودتای سیاه رضاخانی دفاع شده است!
🔸انتشار آثار تحریفآمیز در تمام مقاطع تاریخی وجود داشته و تاریخ انقلاب اسلامی نیز از آن مستثنا نیست اما نگارش و ترویج آثار تحریفآمیز توسط عناصر و مجموعهها و برنامههای منتسب به جریان انقلابی، خطایی بزرگ و راهبردی است که آثار تخریبگرانه بسیار وحشتناکی در اذهان جریان مؤمن و انقلابی بر جای خواهد گذاشت.
امید است قوه عاقله جریان انقلابی با التفات به انذارهای متعدد امام خمینی و مقام معظم رهبری، تا دیر نشده در برابر این پدیده جدید (ترویج مطالب تحریفآمیز توسط عناصر و مجموعههای خودی) اقدامی کارآمد انجام دهند.
در واکنش به نقدهای علمی نسبت به آثار برخی عناصر منتسب به جریان انقلابی، گاهی با دفاعهای احساسی و شخصمحورانه مواجه میشویم که طبیعتا در منطق دینی فاقد وجاهت و اعتبار است.
در منطق قرآن کریم و سیره معصومین علیهم السلام، اقدام ناپسند از سوی مدعیان دینداری بسیار بیشتر از انجام همین اقدام توسط اغیار نکوهش شده است.
اگر پاسخ علمی و دفاع منطقی در مقابل نقدها وجود دارد، حتما با جان و دل پذیرا هستیم اما تا کنون آقای بهبودی حتی یک مورد از نقدهای متکثر را نیز نتوانسته پاسخگو باشد!
امید است ترویجگران آثار بهبودی ضمن بررسی عالمانه و منصفانه نقدها، در رویکرد پیشین خود تجدیدنظر کرده، به جبران گذشته بپردازند.
امید است این عزیزان بدون لحاظ برخی القائات و شبهتحلیلهای بخشینگرانه و شخصمحورانه،
در لبیک به امر رهبری مبنی بر مقابله با تحریف و فریضه جهاد تبیین، بدون لکنت و با تمام توان اقدام و قیام نمایند.
در ادامه به نقد تفصیلی این کتاب خواهیم پرداخت.
#در_غیبت_حکمرانی_فرهنگی
@rozaneebefarda
روزنه
#پروندهویژه روزنه در نقد #تحریفات کتاب #الفلامخمینی روزنه به مناسبت سالگرد ارتحال امام خمینی م
بهبودی و آثار تحریفآمیزش!
پیش از مطالعه نقدهای کتاب تحریفآمیز رضانام تا رضاخان، نقدهای وارده بر اثر پر سر و صدای دیگر بهبودی با نام الفلامخمینی را دوباره تقدیم میکنیم. توجه به این پیشینه در شناخت رویکرد و روش روایتسازی تاریخی بهبودی بسیار مؤثر است.
هجده یادداشت در نقد کتاب تحریفآمیز #الفلامخمینی نوشته هدایتالله بهبودی را اینجا بخوانید
https://eitaa.com/rozaneebefarda/11066
#در_غیبت_حکمرانی_فرهنگی
@rozaneebefarda
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📸 حضور رهبر انقلاب در مرقد مطهر امام راحل و گلزار شهدای بهشت زهرا(س)
🔻در آستانه ایامالله دهه فجر و چهلوچهارمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب صبح امروز (سهشنبه) با حضور در حرم امام خمینی(ره) یاد و خاطره بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران را گرامی داشتند.
🔹رهبر انقلاب اسلامی سپس با حضور در مزار شهدای حادثه هفتم تیر و شهدای انفجار دفتر نخست وزیری در هشت شهریور سال ۱۳۶۰ یاد شهیدان بهشتی، رجایی و باهنر و یاران شهیدشان را گرامی داشتند.
🌷 حضرت آیتالله خامنهای همچنین بر مزار شهید مدافع امنیت آرمان علیوردی و تعدادی از شهدای مدافع حرم، شهدای گمنام و شهدای مدافع سلامت نیز حضور یافتند.
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📸 صبح امروز؛ حضور رهبر انقلاب بر مزار شهید آرمان علیوردی
💻 Farsi.Khamenei.ir
روزنه
📸 صبح امروز؛ حضور رهبر انقلاب بر مزار شهید آرمان علیوردی 💻 Farsi.Khamenei.ir
در کنار همه فضائل و خصائل نیکو و بعضا بیبدیل رهبرمان
#وفاداری و قدرشناسی نسبت به #سربازان__بیادعا_و_بینشان_انقلاب_اسلامی
بسیار پر رنگ و درخشان است.
خداوند وجود نازنین نور چشم مان را حفظ فرماید
@rozaneebefarda
یادداشت انتقادی خبرگزاری فارس در واکنش به صدور مجوز برای کتاب جدید زیباکلام
در بخش پایانی این یادداشت چنین آمده است:
سخنی با وزیر محترم ارشاد
فارغ از سابقه سیاه پریوش در همراهی با ساواک و سرویس جاسوسی انگلیس که باعث دیپورت و اخراج این فرد از خاک ایران شد، سؤالی که باید مطرح شود این است که مشاوران و تیم تخصصی در وزارت ارشاد، دقیقاً و بر اساس کدام منطق، به وزیر محترم این پیشنهاد را دادهاند که مجوز چاپ کتاب زندگینامه این جاسوس انگلیسی مشکلی ندارد؟
متن کامل یادداشت انتقادی فارس را اینجا بخوانید
https://www.farsnews.ir/news/14011111000480/%D9%85%D8%AC%D9%88%D8%B2-%D8%A7%D8%B1%D8%B4%D8%A7%D8%AF-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%DA%86%D8%A7%D9%BE-%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D8%B2%D9%86%D8
🔸حاشیه روزنه
وقتی از #غیبت_حکمرانی_فرهنگی و بهم ریختگی اوضاع در صدور مجوزهای ارشاد سخن میگوییم، دقیقا منظورمان همین موارد است!
امیدواریم اشتغال تمام وقت و مجاهدانه به مسائل جاری و معیشتی موجب نشود رئیسجمهور محترم و دغدغهمند از اتفاقات تلخ عرصه فرهنگی غفلت کند.
گرچه بعید است جناب ایشان از این قبیل نوشتجات اطلاع یابد یا التفات داشته باشد اما چنانچه دلسوزانی دسترسی دارند، به ایشان خبر بدهند بلکه علاج عاجلی بشود.
حافظه تاریخی ملت عزیز ایران و خصوصا نسل جوان در معرض تهاجم همه جانبه قرار گرفته و رهبری حکیم انقلاب اسلامی نیز انذارها و هشدارهای صریحی دارند و در چنین شرایطی اینکه تحریفگران صدای رسا برای انتشار مطالب داشته باشند و جریان انقلابی در محدودیت باقی بماند، با هیچ عقلی سازگار نیست.
@rozaneebefarda
در سالروز ورود امام عزیز به وطن در ۱۲ بهمن ۱۳۵۷، نام و یاد آن رهبر الهی و احیاگر را گرامی میداریم.
یادمان هست که این انقلاب، با تقدیم خون پاک هزاران جوان مجاهد و مؤمن به پیروزی رسیده است.
پاسداشت آرمانهای این انقلاب الهی از تحقق آن به مراتب سخت تر است.
خدا کند در ادای این وظیفه شرمنده امام و شهیدان نشویم...
@rozaneebefarda
هدایت شده از بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
25.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥فیلم کامل سخنرانی امام خمینی در بهشت زهرا 12بهمن1357
گزیدهای از بیانات امام خمینی:
🔹من به مادرهای فرزند از دست داده تسلیت عرض میکنم و در غم آنها شریک هستم. من به پدرهای جوان داده، من به آنها تسلیت عرض میکنم. من به جوانهایی که پدرانشان را در این مدت از دست دادهاند تسلیت عرض میکنم.
🔸آنهایی که در سن من هستند میدانند و دیدهاند که مجلس موسسان که تاسیس شد، با سرنیزه تاسیس شد. ملت هیچ دخالت نداشت در مجلس موسسان.
🔹من باید عرض کنم که محمدرضای پهلوی، این خائن خبیث رفت، فرار کرد و همه چیز ما را به باد داد. مملکت ما را خراب کرد، قبرستانهای ما را آباد کرد.
🔸تمام نفت ما را به غیر دادند! به امریکا و غیر از امریکا دادند. آنی که به امریکا دادند عوض چه گرفتند؟ عوض، یک اسلحههایی برای پایگاه درست کردن برای آقای امریکا! ما هم نفت دادیم و هم پایگاه برای آنها درست کردیم! امریکا با این حیله، که این مرد هم دخالت داشت، با این حیله نفت را از ما [ربود] و برای خودش در عوض، پایگاه درست کرد.
🔹من دولت تعیین میکنم! من تو دهن این دولت میزنم! من دولت تعیین میکنم! من به پشتیبانی این ملت دولت تعیین میکنم!
🔸ما تا هستیم نمیگذاریم اینها سلطه پیدا کنند. ما نمیگذاریم دوباره اعاده بشود آن حیثیت سابق و آن ظلمهای سابق.
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید | لحظه ورود رهبر انقلاب به مراسم جشن تکلیف دختران دانشآموز. ۱۴۰۱/۱۱/۱۴
⭐️ جشن فرشتهها
💻 Farsi.Khamenei.ir