#در_مسیر_بندگی ۹۵۴
نگر به موسی عمران که از بر مادر
به مدین آمد و زان راه گشت او مولا
#پیامبراکرم صلی الله علیه و آله:
قُبْلَةِ اَوْلادِكُمْ فَاِنَّ لَكُمْ بِكُلِّ قُبْلَة دَرَجَةً فِى الْجَنَّةِ مَسیرَةَ خَمْسِمِأَةِ عام
#فرزندان خود را ببوسید كه برای هر #بوسه ای كه بر فرزندان می زنید، یك درجه در #بهشت خواهید داشت كه فاصله ی هر درجه تا درجه دیگر به اندازه ی پانصد سال راه است
طبرسی، ۱۴۱۴ق، ص۲۲۰
@Roznegaar
🔻 #دعای_روز اول #ماه_رمضان
✨بسم الله الرحمن الرحیم✨
⚜ اللهمَ اجْعلْ صِیامی فـیه صِیـام الصّائِمینَ وقیامی فیهِ قیامَ القائِمینَ ونَبّهْنی فیهِ عن نَومَةِ الغافِلینَ وهَبْ لی جُرمی فیهِ یا الهَ العالَمینَ واعْفُ عنّی یا عافیاً عنِ المجْرمینَ⚜
👈 خدایا قرار بده روزه مرا در آن روزه داران واقعی و قیام و عبادتم در آن قیام شب زنده داران و بیدارم نما در آن از خواب بی خبران و ببخش به من جنایتم را در این روز ای معبود جهانیان و در گذر از من ای بخشنده جنایات کاران 🍁☘
#اول_رمضان
@Roznegaar
🌙 آمد #رمضان و مقدمش بوسیدم
در رهگذرش طبق طبق گل چیدم
من با چه زبان شکر بگویم که به چشم
یک بار دگر #ماه_خدا را دیدم . . .
@Roznegaar
#هر_صبح_یک_آیه
#قرآن_کریم
🌺 اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
🌺 بِسمِ اللّهِ الرَّحمنِ الرَّحیم 🌺
«إِنَّ الَّذِينَ اتَّخَذُوا الْعِجْلَ سَيَنَالُهُمْ غَضَبٌ مِّن رَّبِّهِمْ وَذِلَّةٌ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا ۚ وَكَذَٰلِكَ نَجْزِي الْمُفْتَرِينَ»
کسانى که گوساله را (به خدایى) برگزیدند، بزودى خشمى از جانب پروردگارشان و ذلتى (بزرگ) در زندگى دنیا به آنها مى رسد.
و اینچنین، کسانى را که (بر خدا) افترا مى بندند، کیفر مى دهیم!
#سوره_اعراف آیه ۱۵۲
@Roznegaar
❇ #تفسیر_آیه
همان طور که گفتیم واکنش شدید موسى(علیه السلام) سرانجام کار خود را کرد، و گوساله پرستان بنى اسرائیل که اکثریت قوم را تشکیل مى دادند از کار خود پشیمان شدند، این پشیمانى در چند آیه قبل نیز، منعکس است.
ولى براى این که تصور نشود تنها این ندامت و پشیمانى براى توبه آنها از چنین گناه عظیمى کافى بوده است، قرآن چنین اضافه مى کند:
کسانى که گوساله را معبود خود انتخاب کردند به زودى خشم پروردگار و ذلت در زندگى این جهان به آنها خواهد رسید (إِنَّ الَّذینَ اتَّخَذُوا الْعِجْلَ سَیَنالُهُمْ غَضَبٌ مِنْ رَبِّهِمْ وَ ذِلَّةٌ فِی الْحَیاةِالدُّنْیا).
و نیز براى این که تصور نشود این قانون اختصاصى به آنها دارد، اضافه مى کند: همه کسانى که افترا (بر خدا) مى بندند را این چنین کیفر مى دهیم (وَ کَذلِکَ نَجْزِی الْمُفْتَرینَ).
🌼🌼🌼
تعبیر به إِتَّخَذُوا اشاره به این است که بت هیچ گونه واقعیتى ندارد، تنها انتخاب و قرارداد مردم بت پرست است که به آن شخصیت و ارزش موهومى مى دهد و لذا کلمه عِجْل را پشت سر این جمله مى آورد، یعنى آن گوساله پس از انتخاب براى پرستش باز همان گوساله بود!
اما در این که این غضب و ذلت چه بوده است؟
قرآن در آیه فوق صریحاً چیزى ذکر نکرده، و تنها با اشاره سربسته اى گذشته است، ولى ممکن است اشاره به بدبختى ها، گرفتارى ها و مشکلاتى بوده باشد که بعد از این ماجرا و قبل از حکومت در بیت المقدس، دامان اسرائیلیان را گرفت.
یا اشاره به مأموریت عجیب کشتار یکدیگر باشد که به عنوان کیفر و مجازات در برابر چنین گناه سنگینى به آنها داده شد که شرح آن در ذیل آیه ۵۴ سوره بقره گذشت.
🌼🌼🌼
در اینجا ممکن است این سؤال پیش بیاید که ما شنیده ایم با ندامت و پشیمانى، حقیقت توبه تحقق مى یابد، چگونه بنى اسرائیل که از کار خود پشیمان شدند مشمول عفو خدا واقع نشدند؟!
پاسخ این سؤال این است: ما هیچ دلیلى نداریم که پشیمانى به تنهائى در همه جا کافى بوده باشد، درست است که ندامت یکى از ارکان توبه است، ولى یکى از ارکان، نه همه ارکان.
گناه بت پرستى و سجده در برابر گوساله آن هم در آن مقیاس وسیع و گسترده.
آن هم در آن مدت کوتاه.
آن هم براى ملتى که آن همه معجزات دیده بودند، گناهى نبود که به این آسانى بخشوده شود و مثلاً با گفتن یک استغفر اللّه همه چیز پایان یابد.
بلکه باید این ملت غضب پروردگار را ببیند و طعم ذلت را در این زندگى بچشد و شلاق کیفر کسانى که به خدا افترا مى بندند را بر پیکر خود احساس کند تا بار دیگر به این آسانى و سادگى به فکر چنین گناه عظیمى نیفتد.
#تفسیر_نمونه
ذیل آیه ۱۵۲، #سوره_اعراف
@Roznegaar
نور در کاسه مس ، چه نوازشها میریزد
نردبان از سر دیوار بلند ،
صبح را روی زمین میآرد ...
#سلام
#صبح_بخیر
@Roznegaar
💠 #رسول_خدا (ص)
✨ اگر #بنده میدانست در #ماه_رمضان چه برکتی وجود دارد، آرزو میکرد تمام سال رمضان باشد.✨
@Roznegaar
🔰 با ترویج فرهنگ مواسات، یکی از مقدمات #ظهور مهیا میشود
🔰 #مواسات یعنی آنچه داریم با مؤمنین تقسیم کنیم؛ همانطور که انصار پیامبر(ص) این کار را کردند
🔻مواسات و همدلی مردم، مقدمه ظهور(۱)
🔸اصل مواسات، هم در جامعۀ مهدوی خیلی اهمیت دارد و هم در آمادگی برای #فرج در بین مقدمهسازان ظهور. بر اساس برخی روایات، میتوان گفت یکی از شرایط ظهور این است که بین مؤمنین، مواسات برقرار باشد و مؤمنین به جایی برسند که با همدیگر «ندار» باشند.
🔸مواسات به این معناست که ما هرچه داریم با مؤمنین، تقسیم کنیم؛ یعنی اگر من دارایی یا پولی دارم که تو به آن نیاز داری، باهم خرج کنیم. این ایثارگری عملاً باید در زندگی جاری بشود همانطور که در صدر اسلام، وقتی پیامبر(ص) و مؤمنین به مدینه هجرت کردند، انصار پیامبر(ص) در مدینه، مهاجرین را به خانۀ خود میبردند و آنچه داشتند، با آنها تقسیم میکردند.
🔸کسانی که میخواهند در تحقق فرهنگ مواسات در جامعه، فعال باشند، در این #بحران_کرونا ، به کمک محرومین و آسیبدیدگان بروند و یکی از کارهای خوب در این زمینه، «پویش افطاری ساده» و افطاری دادنهای گسترده در #ماه_رمضان است.
🔸همین اقدام ساده-که شما سفرۀ افطار خود را کوچکتر میکنید و به جایش سفرۀ #افطار پهن میکنید برای کسانی که همین مقدار را هم ندارند- در واقع یک اقدام بزرگ محسوب میشود، چون از این طریق، با ترویج فرهنگ مواسات، دارید مقدمات فرج حضرت را مهیا میکنید.
👤استاد #علیرضاپناهیان
🚩برنامۀ نگار- شبکه سه- ۹۹.۱.۲۸
👈🏼متن کامل:
📎 Panahian.ir/post/6197
@Roznegaar