بِسم الله الرَّحمنِ الرَّحیم
🔆 دوشنبه ۰۱ دی ۱۳۹۹ هجری خورشیدی
🌛الاثنین ۰۶ جمادیالاول ۱۴۴۲ هجری قمری
🎄 Monday 21 December 2020 AD
🔹 ۲۷۷مین روز سال، ۰۸۹روز مانده از سال
🔸 ۴۰مین هفته سال، ۱۲هفته مانده از سال
🌹 امروز متعلق است به :
حضرت امام حسن مجتبی علیهالسلام و
حضرت امام حسین علیهالسلام
📿 اذکار توصیه شده #دوشنبه ::
الف) ۱۲۹ مرتبه :
« یا لطیف » بعد از نماز صبح که موجب "یافتن مال کثیر" میگردد.
ب ) ۱۰۰ مرتبه :
« یا قاضِیَ الْحاجات »
« ای برآورندهی حاجتها »
ج ) ۱۰۰۰ مرتبه :
« سُبحانَ اللهِ وَ الحَمدُلِلّهِ »
#کانال_روزنگار
www.Roznegaar.ir
@Roznegaar
🔆 دوشنبه ۰۱ دی ۱۳۹۹ هجری خورشیدی
🌛الاثنین ۰۶ جمادیالاول ۱۴۴۲ هجری قمری
🎄 Monday 21 December 2020 AD
📿 #اوقات_شرعی به #افق_تهران
احتیاط یک تا دو دقیقهای لحاظ شود🌱
وقت دعا ما رو هم به خاطر داشته باشید🌱
@Roznegaar
#تقویم_نجومی_اسلامی
✴️ دوشنبه
👈 ۰۱ دی ۱۳۹۹ ه.ش
👈 ۰۶ جمادی الاول ۱۴۴۲ ه.ق
👈 ۲۱ دسامبر ۲۰۲۰ م
.
👶 زایمان خوب و نوزادش خوش قدم و پر روزی باشد . ان شاءالله
🤒 بیمار امروز شفا یابد. ان شاءالله
✈️ مسافرت خوب نیست و در صورت ضرورت همراه صدقه باشد .
👩❤️👩حکم مباشرت امشب .
مباشرت امشب (شب سه شنبه ) ، فرزند دهانی خوشبو دارد نرم دل و مهربان و سخاوتمند است .
🔭 احکام نجوم .
🌓 امروز انجام امور زیر نیک است :
✳️ کاشتن و بذر افشانی .
✳️ آغاز درمان و معالجه .
✳️افتتاح پروژه.
✳️شروع به کسب و کار.
✳️از شیر گرفتن کودک.
✳️ داد وستد و تجارت نیک است .
💇♂ طبق روایات، #اصلاح_مو (سر و صورت) در این روز از ماه قمری ، بلای ناگهانی است.
🔴 #خون_دادن یا #حجامت در این روز از ماه قمری ، موجب رعشه در اعضاء می شود.
🔵 دوشنبه برای #گرفتن_ناخن، روز مناسبی است و برکات خوبی از جمله قاری و حافظ قران گردد.
👕 دوشنبه برای بریدن و دوختن #لباس_نو روز بسیار مناسبی است و آن لباس موجب برکت میشود.
✴️️ وقت #استخاره در روز دوشنبه: از طلوع فجر تا طلوع آفتاب و بعداز ساعت ۱۰ تا ساعت ۱۲ ظهر و از ساعت ۱۶ عصر تا عشای آخر( وقت خوابیدن)
😴تعبیر خواب
شب سه شنبه اگر کسی خواب ببیند
تعبیرش از آیهی ۰۷ #سوره_اعراف است .
والوزن یومئذ الحق ...
و از مفهوم ان استفاده می شود که خواب بیننده انجام کاری از کارهای خود را به گروهی واگذارد بعضی در انجام ان تلاش کنند و باعث رفعت مقامشان شود برخی نیز کوتاهی کنند و از چشم وی بیفتند. و شما مطلب خود را در این مضامین قیاس کنید.
@taghvimehamsaran
@taghvimehmsaran
@Roznegaar
یادت باشه؛
که مشکلات هم تاریخ انقضا دارن
پس هر وقت عرصه بهت تنگ شد
این جمله رو زیاد تکرار کن:
این نیز بگذرد !
#سلام_صبح_بخیر
@Roznegaar
#هر_صبح_یک_آیه
#قرآن_کریم
🌺 اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
«وَآخَرُونَ مُرْجَوْنَ لِأَمْرِ اللَّهِ إِمَّا يُعَذِّبُهُمْ وَإِمَّا يَتُوبُ عَلَيْهِمْ ۗ وَاللَّهُ عَلِيمٌ حَكِيمٌ»
و گروهى دیگر،به فرمان خدا واگذار شده اند (و کارشان با خداست). یا آنها را مجازات مى کند، و یا توبه آنان را مى پذیرد (هر طور که شایسته باشند). و خداوند دانا و حکیم است.
#سوره_توبه آیه ۱۰۶
@Roznegaar
❇ #تفسیر_آیه
شأن نزول:
جمعى از مفسران گفته اند: آیه فوق، درباره سه نفر از متخلفان جنگ تبوک به نام هلال بن امیه، مرارة بن ربیع و کعب بن مالک نازل شده است که شرح پشیمانى و چگونگى توبه آنها، در ذیل آیه ۱۱۸ همین سوره، به خواست خدا خواهد آمد.
از بعضى دیگر از روایات استفاده مى شود: آیه فوق درباره بعضى از کفار است که در میدان هاى جنگ با مسلمانان، شخصیت هاى بزرگى مانند: حمزه سید الشهداء، و امثال او را شهید کردند، سپس دست از شرک برداشته و به آئین اسلام روى آوردند.
🌼🌼🌼
تفسیر:
در این آیه، اشاره به گروه دیگرى از گنهکاران شده است، که پایان کار آنها درست روشن نیست، نه چنانند که مستحق رحمت الهى باشند و نه چنانند که بتوان از آمرزش آنها به کلّى مأیوس بود.
لذا قرآن درباره آنها مى فرماید: گروه دیگرى کارشان متوقف بر فرمان خدا است، یا آنها را مجازات مى کند و یا توبه آنان را مى پذیرد (وَ آخَرُونَ مُرْجَوْنَ لاَِمْرِ اللّهِ إِمّا یُعَذِّبُهُمْ وَ إِمّا یَتُوبُ عَلَیْهِمْ).
مُرْجَون از ماده ارجاء، به معنى تأخیر و توقیف است و در اصل، از رجاء به معنى امیدوارى گرفته شده و از آنجا که گاهى انسان چیزى را به امید هدفى به تأخیر مى اندازد، این کلمه به معنى تأخیر آمده است، ولى تأخیرى که با یک نوع امیدوارى توأم است.
در حقیقت، این گروه، نه چنان ایمان پاک و محکم و اعمال صالح روشنى دارند که بتوان آنها را سعادتمند و اهل نجات دانست و نه چنان آلوده و منحرفند که بشود قلم سرخ به روى آنان کشید و آنها را شقاوتمند دانست، تا لطف الهى (البته با توجه به مقتضیات روحى و موقعیت آنان) با آنها چه معامله کند؟
و در پایان آیه اضافه مى کند: خداوند بدون حساب با آنها رفتار نمى کند، بلکه با علم خویش و به مقتضاى حکمتش، با آنها رفتار خواهد نمود; چرا که خداوند علیم و حکیم است (وَ اللّهُ عَلیمٌ حَکیمٌ).
سؤال:
در اینجا سؤال مهمى پیش مى آید، که مفسران کمتر به بحث جامعى پیرامون آن پرداخته اند، و آن این که این گروه، با گروهى که در آیه ۱٠۲ همین سوره وضع حالشان گذشت چه تفاوتى دارند؟
هر دو گروه جزء گنهکاران بودند، و هر دو از گناه خود توبه کردند; (زیرا گروه اول، با اعتراف به گناه ابراز پشیمانى نمودند، و از جمله إِمّا یَتُوبُ عَلَیْهِمْ استفاده مى شود که، گروه دوم نیز توبه نموده اند).
همچنین، هر دو گروه، در انتظار رحمت الهى هستند و در میان خوف و رجاء قرار دارند.
در پاسخ این سؤال مى توان گفت: این دو گروه از دو جهت با هم تفاوت دارند:
۱ ـ گروه اول، زود توبه کردند، و آشکارا به علامت پشیمانى ـ همانند ابو لبابه ـ خود را به ستون مسجد بستند، خلاصه ندامت خود را با صراحت اظهار داشتند و آمادگى خود را براى هر گونه جبران بدنى و مالى اظهار کردند.
اما گروه دوم، کسانى بودند که پشیمانى خود را در آغاز اظهار نکردند، هر چند در دل پشیمان شدند، و اعلام آمادگى براى جبران ننمودند و در حقیقت مى خواستند به سادگى از گناهان بزرگ خود بگذرند.
این گروه، که نمونه آشکار آنها سه نفرى است که در بالا اشاره شد و شرح حال آنها به زودى خواهد آمد، در میان خوف و رجاء باقى ماندند.
لذا مى بینیم، پیامبر(صلى الله علیه وآله)دستور داد: مردم از آنها فاصله بگیرند، با آنها قطع ارتباط کنند، این وضع، آنان را در محاصره اجتماعى شدیدى قرار داد و سرانجام ناچار شدند از همان راهى بروند که گروه قبل رفتند، و چون قبولى توبه این گونه اشخاص، در آن زمان، باید با نزول آیه اى اعلام مى شد، پیامبر(صلى الله علیه وآله)همچنان در انتظار وحى بود، تا این که پس از پنجاه روز، یا کمتر توبه آنان پذیرفته شد.
به همین جهت، در ذیل آیه اى که درباره گروه اول است، جمله إِنَّ اللّهَ غَفُورٌ رَحِیْم که دلیل بر پذیرش توبه آنها است وارد شده، ولى درباره گروه دوم، تا زمانى که مسیرشان را عوض نکرده اند، جمله وَ اللّهُ عَلیمٌ حَکیمٌ آمده است، که هیچ نشانه اى از قبول توبه در آن نمى باشد.
البته، جاى تعجب نیست که در گناهان بزرگ، مخصوصاً در عصر نزول آیات قرآن، ندامت و پشیمانى، براى قبول توبه کافى نباشد، بلکه اقدام به جبران و اعتراف آشکار به گناه، و سپس نزول آیه اى دائر بر قبولى توبه، شرط باشد.
۲ ـ فرق دیگرى که ممکن است میان این دو گروه گذاشت، این است که: گروه اول، ـ هر چند از یک وظیفه بزرگ اسلامى مانند جهاد سر پیچیده بودند، و یا بعضى از اسرار جنگى را به دشمن داده بودند ولى ـ آلوده گناهان عظیمى همانند کشتن حمزه سید الشهداء نشده بودند، لذا پس از توبه و آمادگى براى جبران، خداوند توبه آنها را پذیرفت، اما اقدام به گناهى همچون قتل حمزه ، چیزى نبود که بتوان آن را جبران نمود، لذا نجات این گروه، بسته به فرمان خدا بود، که آیا آنها را مشمول عفوش مى سازد و یا مجازات مى کند؟.
به هر حال، پاسخ اول، با آن دسته از روایات که در شأن نزول آیه وارد شده، و آیه مورد بحث ر
ا مربوط به سه نفر از متخلفان جنگ تبوک مى کند، سازگار است.
در حالى که پاسخ دوم، با روایات متعددى که از طرق ائمه اهل بیت(علیهم السلام)وارد شده و مى گوید: این آیه اشاره به قاتلان حمزه و جعفر و مانند آنها است، موافقت دارد.
و اگر درست دقت کنیم، این دو جواب منافاتى با هم ندارند، و ممکن است هر دو در تفسیر آیه منظور گردد.
#تفسیر_نمونه
ذیل آیه ۱۰۶ #سوره_توبه
@Roznegaar
#کانال_روزنگار ::
🔹 امروز: دوشنبه #اول_دی 1399 هجری خورشیدی
☀️ رویدادهای مهم امروز در #تقویم_هجری_خورشیدی :
0 ه.ش : انقلاب زمستانی خورشید(کوتاهترین روز) در نیمکره شمالی و انقلاب تابستانی خورشید(بلندترین روز) در نیمکره جنوبی کره زمین
0 ه.ش : اورمزدروز و خورروز(خورشیدروز) یا جشن نودروز (نودروزتا نوروز) و روز میلاد خورشید و جشن خرم روز و نخستین جشن دیگان(1دی)
1290 ه.ش : کشتار وحشیانه مردم تبریز توسط قزاقان روسی
1294 ه.ش : قوای روس در رباط کریم با قوای ژاندارم و سواران مسلح هندی جنگ بسیار شدیدی کردند. قوای ژاندارم و سواران مسلح شکست خورده جمعی کشته و عده ای اسیر شدند و دسته ای فرار کردند
1294 ه.ش : مستوفی الممالک رئیس الوزراء استعفا داد و فرمانفرما از طرف سلطان احمدشاه به رئیسالوزرائی منصوب شد
1303 ه.ش : تولد نصرتاله کریمی در تهران؛ بازیگر، کارگردان و مجسمهساز ایرانی
1305 ه.ش : مهدی فرخ (معتصم السلطنه) مدیر کل حسابداری وزارت امور خارجه وزیر مختار ایران در افغانستان شد
1308 ه.ش : تولد محمد نوری در رشت، خواننده ایرانی
1309 ه.ش : تولد عبدالرحمان وثوق معروف به قاسملو در ارومیه، فعال سیاسی چپ و دبیرکل حزب دموکرات کردستان ایران و نماینده مردم استان آذربایجان غربی در مجلس خبرگان قانون اساسی
1321 ه.ش : دکتر علی اکبر سیاسی وزیر فرهنگ لایحه ای به قید دوفوریت در دو ماده برای مطبوعات تقدیم مجلس نمود
1325 ه.ش : تولد سرلشکر یوسف کلاهدوز، قائممقام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
1339 ه.ش : شروع به کار رسمی بانک مرکزی : بانک مرکزی ایران با سرمایه سه هزار و ششصد میلیون ریال و 541 کارمند رسماً شروع بکار کرد
1340 ه.ش : به مناسبت یکصدمین سال تولد رابیندرانات تاگور متفکر و شاعر بزرگ هند مجلس جشنی از طرف دانشگاه تهران برپاگشت. در این مجلس اساتید دانشگاه و متفکران درباره شخصیت علمی و اجتماعی تاگور به تفصیل سخن گفتند
1341 ه.ش : طرح تازه دولت مبنی بر سپاه دانش برای مبارزه با بیسوادی آغاز شد. به موجب این طرح همه ساله عدهای از مشمولین نظام وظیفه که دارای لیسانس و دیپلم هستند به جای خدمت در سربازخانه برای تعلیم به مردم بیسواد به روستاها میروند. این عده چهار ماه تعلیمات مقدماتی نظامی خواهند دید و بقیه مدت خدمت را در فرهنگ خواهند گذرانید
1345 ه.ش : تولد فریبا کوثری در زاهدان، بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر ایران
1349 ه.ش : در دانشگاه تهران تظاهرات وسیعی علیه رژیم برپا شد و شعارهائی دارند
1350 ه.ش : تأسیس خبرگزاری رادیو و تلویزیون ایران
1350 ه.ش : تولد رامبد جوان تبریزی در تهران، بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون، کارگردان و مجری تلویزیون
1350 ه.ش : سیل مهیب در طبس صد خانه را ویران ساخت
1352 ه.ش : تولد نیما بانک (بانکی) کارگردان، بازیگر و عکاس سینمای ایران
1352 ه.ش : کنفرانس وزیران نفت و دارائی اوپک در تهران آغاز به کار کرد
1356 ه.ش : اعلامیه ای به امضای «اتحاد نیروهای جبهه ملی ایران » تحت عنوان «هم میهنان» در مورد اعتراض نسبت به تبعید چند تن از روحانیون شهرهای قم و مشهد به نقاط بد آب و هوای کشور منتشر شد
1356 ه.ش : حضرت آیت الله خمینی برای کمک به بازماندگان فجایع اسرائیل در لبنان پیام فرستاد. در این پیام آمده بود: ما باید به جبران خدمت آنها، به بازماندگان و عزیزان آنها خدمت کنیم، خدمتی محترمانه و شرافتمندانه
1356 ه.ش : خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از تلویزیون ملی ایتالیا: «شاه اظهار داشت که در کشور وی هیچ محدودیت آزادی مگر برای خائنین وجود ندارد. شاه گفت که ایران تنها یک حزب دارد و همه مردم مملکت در آن عضویت دارند.»
1359 ه.ش : بمباران شدید آبادان توسط رژیم بعث عراق
1360 ه.ش : شهادت "مجتبی استَکی" نماینده شهرکرد در مجلس شورای اسلامی توسط منافقین کوردل
1363 ه.ش : تولد مازیار زارع در بندر انزلی، بازیکن فوتبال اهل ایران
1364 ه.ش : تولد امیر جعفری ارنگه در تهران، وزنه بردار اهل ایران
1370 ه.ش : تولد توحید غلامی بازیکن فوتبال اهل ایران
1375 ه.ش : بازی فوتبال تیم ملی ایران با کویت باعنوان جام ملتهای آسیا1996 در ابوظبی امارات و نتیجه باخت 4بر3
@Roznegaar
💠 #پیامبراکرم (ص) :
✨كسی كه برای برآوردن #حاجت شخص بيماری کوشش کند؛ خواه آن حاجت برآورده شود یا نه، همه گناهانش آمرزيده میشود؛ همانند روزی كه از مادر متولد شده است.
@Roznegaar
برآی ای صبح مشتاقان اگر نزدیک روز آمد
که بگرفت این شب یلدا ملال از ماه و پروینم
@Roznegaar
#یلدا در آثار ادبی شاعران ایران زمین
🍉 فردوسی
شب اورمزد آمد از ماه دی
زگفتن بیاسای و بردار می
(شب اورمزد از ماه دی = شب چله)
🥥 حافظ
خلوت دل نیست جای صحبت اضداد
دیو چو بیرون رود فرشته درآید
صحبت حکام ظلمت شب یلداست
نور ز خورشید جوی بو که برآید
🍍 سعدی
هنوز با همه دردم امید درمانست
که آخری بود آخر شبان یلدا را
باد آسایش گیتی نزند بر دل ریش
صبح صادق ندمد تا شب یلدا نرود
روز رویش چو برانداخت نقاب شب زلف
گفتی از روز قیامت شب یلدا برخاست
نظر به روی تو هر بامداد نوروزیست
شب فراق تو هر شب که هست یلداییست
🍒وحشی
شام هجران تو تشریف به هر جا ببرد
در پس و پیش هزاران شب یلدا ببرد
روز عیشی خواستم زاید چه دانستم که چرخ
حامله دارد به سد ماتم شب یلدای من
🍈 ناصرخسرو
قندیل فروزی به شب قدر به مسجد
مسجد شده چون روز و دلت چون شب یلدا
🍓 منوچهری
نور رایش تیره شب را روز نورانی کند
دود خشمش روز روشن را شب یلدا کند
🍏 خاقانی
در زرد و سرخ شام و شفق بودهام کنون
تن را به عودی شب یلدا برآورم
گر آن کیخسرو ایران و تور است
چرا بیژن شد اندر چاه یلدا
همه شبهای غم آبستن روز طرب است
یوسف روز، به چاه شب یلدا بینند
🍇 خواجوی کرمانی
تا در سر زلفش نکنی جان گرامی
پیش تو حدیث شب یلدا نتوان کرد
هست در سالی شبی ایام را یلدا ولیک
کس نشان ندهد که ماهی را دو شب یلدا بود
مهره مهر چو از حقه مینا بنمود
ماه من طلعت صبح از شب یلدا بنمود
🍉 اوحدی
شب هجرانت، ای دلبر، شب یلداست پنداری
رخت نوروز و دیدار تو عید ماست پنداری
🍌 فیض کاشانی
چه عجب گر دل من روز ندید
زلف تو صد شب یلدا دارد
تیر مژگان تو گر هر لحظه
جا کند در دل من جا دارد
🍋 عرفی شیرازی
آبروی شمع را بیهوده نتوان ریختن
صد شب یلداست در هر گوشه ی زندان ما
🍊 صائب تبریزی
آه ما رعناترست از آه ماتم دیدگان
آنچنان کز جمله شبها شب یلدا یکی است
.
گل فتد در دیده روزن مرا از ماهتاب
در شب یلدای بخت من نیارد شد سفید
🍎امیرخسرو دهلوی
هر شبی در غم هجرت شب یلداست مرا
که به سالی به جهان یک شب یلدایی هست
🍐حکیم نزاری
مگر خود این شب یلدا به روز دانم برد
کدام یلدا کاین شب هزار چندان است.
@Roznegaar