12.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
عکس العمل مردم با دیدن انگشتر حاج #قاسم_سلیمانی
@Roznegaar
#هر_صبح_یک_آیه
#قرآن_کریم
🌺 اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
«وَمَا كَانَ اسْتِغْفَارُ إِبْرَاهِيمَ لِأَبِيهِ إِلَّا عَن مَّوْعِدَةٍ وَعَدَهَا إِيَّاهُ فَلَمَّا تَبَيَّنَ لَهُ أَنَّهُ عَدُوٌّ لِّلَّهِ تَبَرَّأَ مِنْهُ ۚ إِنَّ إِبْرَاهِيمَ لَأَوَّاهٌ حَلِيمٌ»
و استغفار ابراهیم براى پدرش [= سرپرستش که در آن زمان، عمویش آزر بود]، فقط بخاطر وعده اى بود که به او داده بود. (تا وى را به سوى ایمان جذب کند). امّا هنگامى که براى او روشن شد که وى دشمن خداست، از او بیزارى جست. به یقین، ابراهیم دلسوز و بردبار بود.
#سوره_توبه آیه ۱۱۴
@Roznegaar
❇ #تفسیر_آیه
از آنجا که مسلمانان آگاه و آشنا به قرآن، در آیات این کتاب آسمانى خوانده و شنیده بودند ابراهیم براى (عمویش) آزر استغفار کرد، این سؤال ممکن بود در ذهن آنها پدید آید مگر آزر مشرک نبود؟
اگر این کار ممنوع است; چرا این پیامبر بزرگ خدا انجام داد؟!
لذا در آیه دوم، به پاسخ این سؤال پرداخته مى گوید: استغفار ابراهیم براى پدرش (عمویش آزر) به خاطر وعده اى بود که به او داد، اما هنگامى که براى او آشکار شد که وى دشمن خدا است، از او بیزارى جست و برایش استغفار نکرد (وَ ما کانَ اسْتِغْفارُ إِبْراهیمَ لاَِبیهِ إِلاّ عَنْ مَوْعِدَة وَعَدَها إِیّاهُ فَلَمّا تَبَیَّنَ لَهُ أَنَّهُ عَدُوٌّ لِلّهِ تَبَرَّأَ مِنْهُ).
و در پایان آیه اضافه مى کند: ابراهیم ع کسى بود که در پیشگاه خدا خاضع، از خشم و غضب پروردگار خائف و ترسان، و مردى بزرگوار و حلیم و بردبار بود (إِنَّ إِبْراهیمَ لاَ َوّاهٌ حَلیمٌ).
🌼🌼🌼
این جمله، ممکن است دلیلى براى وعده ابراهیم ع به آزر در زمینه استغفار بوده باشد; زیرا حلم و بردبارى از یک سو، و اوّاه بودن او، که طبق بعضى از تفاسیر به معنى رحیم بودن است از سوى دیگر، ایجاب مى کرد حداکثر تلاش و کوشش را براى هدایت آزر انجام دهد، اگر چه از طریق وعده استغفار و طلب آمرزش از گذشته او باشد.
این احتمال نیز وجود دارد که جمله فوق، دلیل این موضوع باشد که ابراهیم به خاطر خضوع و خشوعى که داشت، و ترس از مخالفت پروردگار، هرگز حاضر نبود براى دشمنان حق استغفار کند، بلکه این کار مخصوص به زمانى بود که امید هدایت آزر را در دل مى پروراند.
لذا به محض آشکار شدن عداوت او، از این کار صرف نظر کرد.
اگر سؤال شود: مسلمانان از کجا مى دانستند، ابراهیم براى آزر استغفار کرد؟
پاسخ این است: آیات سوره توبه، همان گونه که در آغاز اشاره کردیم، در اواخر عمر پیامبر(صلى الله علیه وآله)نازل شد، و قبلاً مسلمانان در سوره، مریم، آیه ۴۷ خوانده بودند که ابراهیم با جمله: سَأَسْتَغْفِرُ لَکَ رَبِّی به آزر وعده استغفار داده بود، و مسلماً پیامبر خدا(صلى الله علیه وآله)بیهوده وعده نمى دهد، و هر گاه وعده داده، به وعده اش وفا کرده است.
و نیز، در سوره ممتحنه آیه ۴ خوانده بودند که ابراهیم به او گفت:
لاَ َسْتَغْفِرَنَّ لَک: من براى تو استغفار خواهم کرد.
همچنین در سوره شعراء که از سوره هاى مکّى است، استغفار ابراهیم براى پدرش صریحاً آمده است، آنجا که مى گوید: وَ اغْفِرْ لاَِبی إِنَّهُ کانَ مِنَ الضّالِّین.
#تفسیر_نمونه
ذیل آیه ۱۱۴ #سوره_توبه
@Roznegaar