فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عکس العمل مردم با دیدن انگشتر حاج #قاسم_سلیمانی
@Roznegaar
#هر_صبح_یک_آیه
#قرآن_کریم
🌺 اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
«وَمَا كَانَ اسْتِغْفَارُ إِبْرَاهِيمَ لِأَبِيهِ إِلَّا عَن مَّوْعِدَةٍ وَعَدَهَا إِيَّاهُ فَلَمَّا تَبَيَّنَ لَهُ أَنَّهُ عَدُوٌّ لِّلَّهِ تَبَرَّأَ مِنْهُ ۚ إِنَّ إِبْرَاهِيمَ لَأَوَّاهٌ حَلِيمٌ»
و استغفار ابراهیم براى پدرش [= سرپرستش که در آن زمان، عمویش آزر بود]، فقط بخاطر وعده اى بود که به او داده بود. (تا وى را به سوى ایمان جذب کند). امّا هنگامى که براى او روشن شد که وى دشمن خداست، از او بیزارى جست. به یقین، ابراهیم دلسوز و بردبار بود.
#سوره_توبه آیه ۱۱۴
@Roznegaar
❇ #تفسیر_آیه
از آنجا که مسلمانان آگاه و آشنا به قرآن، در آیات این کتاب آسمانى خوانده و شنیده بودند ابراهیم براى (عمویش) آزر استغفار کرد، این سؤال ممکن بود در ذهن آنها پدید آید مگر آزر مشرک نبود؟
اگر این کار ممنوع است; چرا این پیامبر بزرگ خدا انجام داد؟!
لذا در آیه دوم، به پاسخ این سؤال پرداخته مى گوید: استغفار ابراهیم براى پدرش (عمویش آزر) به خاطر وعده اى بود که به او داد، اما هنگامى که براى او آشکار شد که وى دشمن خدا است، از او بیزارى جست و برایش استغفار نکرد (وَ ما کانَ اسْتِغْفارُ إِبْراهیمَ لاَِبیهِ إِلاّ عَنْ مَوْعِدَة وَعَدَها إِیّاهُ فَلَمّا تَبَیَّنَ لَهُ أَنَّهُ عَدُوٌّ لِلّهِ تَبَرَّأَ مِنْهُ).
و در پایان آیه اضافه مى کند: ابراهیم ع کسى بود که در پیشگاه خدا خاضع، از خشم و غضب پروردگار خائف و ترسان، و مردى بزرگوار و حلیم و بردبار بود (إِنَّ إِبْراهیمَ لاَ َوّاهٌ حَلیمٌ).
🌼🌼🌼
این جمله، ممکن است دلیلى براى وعده ابراهیم ع به آزر در زمینه استغفار بوده باشد; زیرا حلم و بردبارى از یک سو، و اوّاه بودن او، که طبق بعضى از تفاسیر به معنى رحیم بودن است از سوى دیگر، ایجاب مى کرد حداکثر تلاش و کوشش را براى هدایت آزر انجام دهد، اگر چه از طریق وعده استغفار و طلب آمرزش از گذشته او باشد.
این احتمال نیز وجود دارد که جمله فوق، دلیل این موضوع باشد که ابراهیم به خاطر خضوع و خشوعى که داشت، و ترس از مخالفت پروردگار، هرگز حاضر نبود براى دشمنان حق استغفار کند، بلکه این کار مخصوص به زمانى بود که امید هدایت آزر را در دل مى پروراند.
لذا به محض آشکار شدن عداوت او، از این کار صرف نظر کرد.
اگر سؤال شود: مسلمانان از کجا مى دانستند، ابراهیم براى آزر استغفار کرد؟
پاسخ این است: آیات سوره توبه، همان گونه که در آغاز اشاره کردیم، در اواخر عمر پیامبر(صلى الله علیه وآله)نازل شد، و قبلاً مسلمانان در سوره، مریم، آیه ۴۷ خوانده بودند که ابراهیم با جمله: سَأَسْتَغْفِرُ لَکَ رَبِّی به آزر وعده استغفار داده بود، و مسلماً پیامبر خدا(صلى الله علیه وآله)بیهوده وعده نمى دهد، و هر گاه وعده داده، به وعده اش وفا کرده است.
و نیز، در سوره ممتحنه آیه ۴ خوانده بودند که ابراهیم به او گفت:
لاَ َسْتَغْفِرَنَّ لَک: من براى تو استغفار خواهم کرد.
همچنین در سوره شعراء که از سوره هاى مکّى است، استغفار ابراهیم براى پدرش صریحاً آمده است، آنجا که مى گوید: وَ اغْفِرْ لاَِبی إِنَّهُ کانَ مِنَ الضّالِّین.
#تفسیر_نمونه
ذیل آیه ۱۱۴ #سوره_توبه
@Roznegaar
#کانال_روزنگار ::
🔹 امروز: سه شنبه #نهم_دی 1399 هجری خورشیدی
☀️ رویدادهای مهم امروز در #تقویم_هجری_خورشیدی :
1287 ه.ش : ترور نافرجام شیخ فضل اله نوری در جلوخان منزل عضدالملک توسط شخصی به نام دست کریم دواتگر عامل کمیته مجازات: حاج شیخ فضل الله نوری در جلوخان منزل عضدالملک توسط شخصی به نام کریم دواتگر مورد سوء قصد قرار گرفت. شیخ و سه نفر از اطرافیان وی زخمی شدند. ضارب چون نتوانست فرار کند تیری در دهان خود خالی کرد و مجروح شد. پس از مدتی شیخ فضل الله ضارب خود را بخشید
1290 ه.ش : میرزاعلی آقا ثقه الاسلام تبریزی مجتهد بزرگ و مبارز تبریز هنگام خروج از منزل خود توسط عده ای از اعضا کنسولگری روس دستگیر شد. در همان روز عده ای قریب دویست نفر از طرف روس ها دستگیر و به زندان کشیده شدند
1295 ه.ش : ادیب پیشاوی که اشعاری راجع به فتح رومانی و تصرف بخارست توسط دو سردار بزرگ آلمانی سروده بود برای ویلهلم دوم قیصر آلمان فرستاد
1295 ه.ش : راسپوتین مرد مرموز و افسانهای دربار تزار روس به دست پرنس یوسوپف و به همراهی گراندوک دیمتری عموزاده تزار به قتل رسید
1300 ه.ش : عضویت ایران در جامعه ملل پس از جنگ جهانی اول: مجلس شورای ملی در جلسه امروز خود عضویت ایران را در جامعه ملل تصویب نمود
1300 ه.ش : مجلس شورای ملی در جلسه امروز خود عضویت ایران را در جامعه ملل تصویب نمود
1309 ه.ش : نمایش «آبی و رابی»؛ نخستین فیلم بلند داستانی صامت ایرانی، در سینما مایاک
1311 ه.ش : دکتر احمد متین دفتری در غیاب علی اکبر داور به کفالت وزارت دادگستری انتخاب شد.
1311 ه.ش : علی اکبر داور وزیر دادگستری، حسین علاء وزیر مختار سابق ایران در پاریس، انوشیروان سپهبد وزیر مختار در برن و نصرالله انتظام عضو مقدم اداره عهود و جامعه ملل عازم اروپا شدند تا در جلسات شورای جامعه ملل که برای رسیدگی به اختلاف ایران و انگلیس در مورد لغو امتیاز قرارداد دارسی منعقد می شد شرکت و دفاع نمایند
1323 ه.ش : معرفی "شاپور بختیار" به عنوان نخست وزیر خاندان پهلوی
1323 ه.ش : ورود حضرت آیت اللَّه "سید حسین طباطبایی بروجردی" به قم
1325 ه.ش : عمادالسلطنه فاطمی استاندار فارس شد
1329 ه.ش : قسمت وسیعی از جنگل های شمال طعمه حریق شد. حریق مجموعاً 60 ساعت ادامه داشت
1336 ه.ش : پنجاه دستگاه لکوموتیو دیزل از امریکا خریداری شد
1341 ه.ش : شهر تهران از لحاظ شهرداری به ده منطقه تقسیم شد و هر منطقه یک شهردار خواهد داشت
1350 ه.ش : بنا به ادعای دولت، سی هزار ایرانی از عراق اخراج شدند
1355 ه.ش : عباس آرام وزیر اسبق امور خارجه سناتور انتصابی شد
1357 ه.ش : معرفی "شاپور بختیار" به عنوان نخست وزیر خاندان پهلوی
1361 ه.ش : شهادت شهید صادق مزدستان
1363 ه.ش : تولد محمد قاضی نجفآبادی در اصفهان، بازیکن فوتبال اهل ایران که در باشگاه فوتبال نفت تهران
1388 ه.ش : بازی فوتبال تیم ملی ایران با مالی با عنوان تورنمنت4جانبه قطر در دوحه و نتیجه باخت 2بر1
1388 ه.ش : راهپیمایی میلیونی مردم ایران در واکنش به هتک حرمت امام حسین علیه السلام توسط مخالفان نظام
1388 ه.ش : روزملی بصیرت و میثاق امت با ولایت (راهپیمایی بیعت با ولایت ملت ایران در نهم دیماه 1388 هشت ماه پس از فتنه انتخابات همان سال)(9دی)
@Roznegaar
#کانال_روزنگار ::
امروز: سه شنبه #چهاردهم_جمادی_الاول 1442 هجری قمری
🌙 رویدادهای مهم امروز در #تقویم_هجری_قمری :
453 ه.ق : درگذشت "ابوسعید عبیداللَّه بن جبراییل" پزشک نامدار و داروساز شهیر
1312 ه.ق : رحلت "حاج ملااسماعیل سبزواری" محدث و واعظ شهیر در تهران
1326 ه.ق : وفات "میرزا عبدالغفّار تهرانی" ریاضیدان ایرانی
@Roznegaar