روزهای #شنبه، منتخبی از #اعمال_هفته
برگرفته از کتاب شریف #اقبال_الاعمال سیدبنطاووس (مورد توصیه حضرت آیت الله بهجت) و دیگر کتب ادعیه
🔷 بخشی از خطبه #پیامبراکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم هنگام ورود ماه رمضان:
🔸 ای مردم هرکه اخلاق خود را در این ماه نیکو کند، آسان و راحت بر صراط بگذرد آن روزی که قدمها بر آن بلغزد ... و هرکه در این ماه شر خود را از مردم بازدارد، حقتعالی خشم خویش را در قیامت از او بازدارد.
🔸... ای مردم، به یقین درهای بهشت در این ماه باز است، از خدا بخواهید که به روی شما نبندد و درهای دوزخ در این ماه بسته است، از خدا درخواست کنید که به روی شما نگشاید و شیاطین را در این ماه به زنجیر کشیدهاند، از خدا بخواهید که آنان را بر شما چیره نسازد.
📚 مفاتیح الجنان، اعمال ماه رمضان
▫️ از اعمال مشترک روزها و شبهای این ماه، مانند تعقیبات نمازها و دعای افتتاح و اعمال سحر و دعای ابوحمزه نیز نباید غفلت شود.
▫️ زیارت سیدالشهداء علیهالسلام نیز در شب اول و پانزدهم و پایان ماه، مستحب و قرائت قرآن هم از مهمترین اعمال این ماه است.
▫️ افطار کردن نیز آداب و دعاهای ویژهای دارد.
📚 اقبالالاعمال، ج۱، اعمال ماه رمضان
@Roznegaar
❤️ خدا را سپاس که هرچه از او خواستم به من میدهد، گرچه من بخل میورزم هنگامی که از من قرض بخواهد
📖 فرازی از دعای ابوحمزهثمالی
@Roznegaar
🗺️ #ایرانگردی
#روستای_ماخونیک
🔸اهالی #استان_خراسان_جنوبی شاید از وجود روستای ۳۰۰ ساله در نزدیکی #بیرجند بیخبر باشن، روستایی که یکی از روستاهای شگفتانگیزه جهانه و سیگار کشیدن در اون تا ۵۰ سال قبل ممنوع بوده!
@Roznegaar
#هر_صبح_یک_آیه
#قرآن_کریم
🌺 اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
« وَبِالْحَقِّ أَنزَلْنَاهُ وَبِالْحَقِّ نَزَلَ وَمَا أَرْسَلْنَاكَ إِلَّا مُبَشِّرًا وَنَذِيرًا»
و ما قرآن را به حق نازل کردیم؛ و به حق نازل شد؛ و تو را، جز به عنوان بشارتدهنده و بیمدهنده، نفرستادیم!
#سوره_إِسراء آیه ۱۰۵
@Roznegaar
❇ #تفسیر_آیه
بار دیگر قرآن، به سراغ اهمیت و عظمت این کتاب آسمانى مى رود و به پاسخ بعضى از ایرادات، و یا بهانه جوئى هاى مخالفان مى پردازد.
نخست، مى گوید: ما قرآن را به حق نازل کردیم (وَ بِالْحَقِّ أَنْزَلْناهُ).
بلافاصله اضافه مى کند و به حق نازل شد (وَ بِالْحَقِّ نَزَلَ).
و ما تو را جز براى بشارت و بیم دادن نفرستادیم و حق هیچ گونه تغییر در محتواى قرآن ندارى (وَ ما أَرْسَلْناکَ إِلاّ مُبَشِّراً وَ نَذِیراً).
🌺🌺🌺
در این که فرق میان جمله اول (وَ بِالْحَقِّ أَنْزَلْناهُ) و جمله دوم (وَ بِالْحَقِّ نَزَلَ) چیست؟ مفسران بیانات گوناگونى دارند از جمله:
1 ـ منظور از جمله اول، این است که ما مقدّر ساختیم قرآن به حق نازل شود و جمله دوم اضافه مى کند: این تقدیر تحقق یافت، بنابراین، یکى اشاره به تقدیر است، و دیگرى به مرحله فعلیت.
2 ـ منظور از جمله اول، این است که ماده و محتواى قرآن حق است، و جمله دوم، اشاره به این است که نتیجه و ثمره آن نیز حق مى باشد.
3 ـ منظور از جمله اول، این است که ما قرآن را به حق نازل کردیم و جمله دوم، مى گوید: چون پیامبر از خود حق دخل و تصرفى نداشت به حق نازل شد.
ولى احتمال دیگرى در اینجا نیز وجود دارد که از تفاسیر گذشته، روشنتر مى باشد و آن این که گاه انسان شروع به کارى مى کند اما چون قدرتش محدود است، نمى تواند آن را تا به آخر به طور صحیح پیاده کند.
اما کسى که از همه چیز آگاه است و بر همه چیز توانا، هم آغاز را صحیح شروع مى کند و هم انجام را به طور کامل تحقق مى بخشد.
فى المثل، گاهى انسان آب زلالى را از سرچشمه رها مى کند، اما چون نمى تواند در مسیر راه آن را از آلودگى ها حفظ کند، پاک و زلال به دست مصرف کننده نمى رسد، ولى آن کس که از هر نظر بر کار خود مسلط است، هم آن را پاک و زلال از چشمه بیرون مى آورد، و هم آن را پاک و زلال در ظرف هاى تشنگان و نوشندگان وارد مى سازد.
قرآن نیز، درست چنین کتابى است که به حق از ناحیه خداوند نازل شده است، و در تمام مسیر ابلاغ ـ چه در آن مرحله که واسطه جبرئیل بوده، و چه در آن مرحله که گیرنده پیامبر(صلى الله علیه وآله) بود ـ در همه حال، آن را از هر نظر حفظ و حراست فرمود، و حتى با گذشت زمان به مقتضاى (إِنّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّکْرَ وَ إِنّا لَهُ لَحافِظُونَ) دست هیچ گونه تحریف به دامانش دراز نشده، و نخواهد شد، چرا که خدا پاسداریش را بر عهده گرفته است.
بنابراین، این آب زلال وحى الهى، از عصر پیامبر(صلى الله علیه وآله) تا پایان جهان، دست نخورده به همه دل ها راه مى یابد.
#تفسیر_نمونه
ذیل آیه ۱۰۵ #سوره_إسراء
@Roznegaar
🔰 رهبر انقلاب در اجتماع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی: امید آفرینی خود فریبی نیست. ۱۴۰۲/۱/۱
📜 #سخن_نگاشت
💻 Farsi.Khamenei.ir
📣دیدارنگار ۱۱۷ | راهِ مهار تورم و بهبود معیشت مردم
🔍ویژه بیانات رهبر انقلاب در اجتماع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی ۱۴۰۲/۰۱/۰۱
🔹«سرخط»، «مطالبه رهبری»، «بحث روز»، «کلیدواژههای مهم»، «جملات طلایی»، «برشمردنیها»، «نظام فکری»،«جهاد تبیین»،«آیات و روایات»، «یادآوری» و «دعا» از جمله بخشهای «دیدارنگار» است.
✍ در «یادداشت بیاناتی» این شماره با عنوان «راهِ مهار تورم و بهبود معیشت مردم»، برخی از نکات مهم رهبر انقلاب درباره موضوع رشد تولید و الزامات آن مرور شده است.👇
💬 #سخن_هفته | نسخه حل مشکل اقتصاد و معیشت
نگاهی به نامگذاری سال ۱۴۰۲ به نام «مهار تورم، رشد تولید» از سوی رهبر انقلاب
🔺 تحریم، جنگ واقعی است
🔹 یکی از اولویتهای اصلی و دغدغههای اساسی حکمرانی در کشور ما، بهبود و اصلاح وضعیت اقتصادی و معیشت مردم است. نامگذاری سالها و انتخاب شعارهای اقتصادی در شانزده سال اخیر از سوی رهبر انقلاب اسلامی، نشان از فوریت و ضرورت مسئله اقتصاد برای کشور دارد. مسائلی از قبیل ارزش پول ملی، رونق تولید، افزایش صادرات غیر نفتی، پرهیز از واردات کالاهای غیرضروری، افزایش حمایت از شرکتهای دانشبنیان و دهها شاخص و موضوع اقتصادی دیگر به علت تأثیرات مستقیمی که بر زندگی و معیشت اقشار مختلف جامعه دارند، بسیار حائز اهمیت هستند. دشمن نیز با درک اهمیت مسئله اقتصاد، سالهاست توان خود را بر ضربه زدن به این بخش مهم متمرکز کرده و از ابزارهای مختلفی همچون تحریم و تلاش برای محدودسازی روابط اقتصادی ایران با کشورهای همسایه، استفاده کرده است. در این جنگ سنگین اقتصادی، وزارت خزانهداری آمریکا به مکانی برای رصد و اعمال اقدامات محدود کننده اقتصادی،کارشکنیهای مالی و هجمههای تحریمی علیه ملت ایران تبدیل شده است و دشمنان کشور به خصوص آمریکاییها، در این سالها تلاش کردهاند با تمرکز بیشتر بر حربههای اقتصادی به کشور و انقلاب ضربه بزنند. «جنگ واقعی جنگ اقتصادی است، جنگ واقعی تحریم است، جنگ واقعی گرفتن عرصههای کار و فعّالیّت و فنّاوری در داخل کشور است؛ این جنگ واقعی است.»۱۳۹۵/۱۱/۲۷
🔺 پیوست رسانهای جنگ اقتصادی دشمن: سیاهنمایی و یأس پراکنی
🔹 دشمن با مشاهده پیشرفتهای نظامی ایران اسلامی، گزینه تهدید نظامی را به اجبار کنار گذاشته و بر مسئله اقتصادی متمرکز شده و در جنگ اقتصادی همه توان خود را برای ضربه زدن به معیشت مردم به میدان آورده است. آمریکاییها و دنبالهروهای غربی آنها با سرمایهگذاری وسیع رسانهای، درصدد تضعیف اراده و روحیه مردم و از بین بردن ثبات اقتصادی کشور هستند. تهییج مردم برای ورود به بازارهای غیر مولد، ایجاد شغلهای کاذب و از سوی دیگر رواج دلسردی و ناامیدی در میان نخبگان و فعالان جوان دانشگاهی و مأیوس کردن قشر زحمتکش کارگر، از جمله شگردهای آنها در این جنگ است. جنگی ترکیبی و تمام عیار علیه ایران اسلامی که رسانههای مواجب بگیر دشمن به آن دامن میزنند و با نعل وارونه زدن به حقایق، چهره خشن دشمنی که حتی از تحریم داروهای کودکان مبتلا به بیماری پروانهای ابایی ندارد را هم تطهیر میکنند. دشمن در این جنگ، معیشت اقشار مختلف جامعه را هدف گرفته و سالهاست با اقدامات گسترده چند لایه و سیاهنمایی وضعیت اقتصادی، تلاش دارد تا نخبگان و صاحبان سرمایه را به مهاجرت و ترک کشور ترغیب کند. هدف دشمن از این توطئه وسیع، فلج کردن چرخه اقتصادی کشور و ضربه به ستون فقرات جامعه است.
🔺 تولید ملی، مسیر رشد سریع و مستمر اقتصادی
🔹 رشد اقتصادی، تنها از طریق جهش تولید حاصل میشود و در شرایطی که اتاقفکرهای آمریکایی، نبردی همه جانبه علیه اقتصاد کشور به راه انداختهاند، بهبود وضعیت اقتصادی کشور نیازمند یک رشد سریع و مستمر است. باید با اتّکا به سیاستهای درونزا و برونگرای اقتصاد مقاومتی، وضعیت اقتصادی کشور را سرو سامان بخشید و با مهار تورم و حفظ ارزش پولی ملی، با همت صنعتگران و کارآفرینان داخلی، نرخ تولید ملی را افزایش داد. « ما کِی میتوانیم این رشد سریع و مستمر را به دست بیاوریم؟ آن وقتی که با کمک و هدایت مردم بتوانیم تولید را افزایش بدهیم.» ۱۴۰۲/۱/۱ باید مراقب بود که اگر روند تولید در کشور کاهش پیدا کند، همه بلایای اقتصادی از جمله بیکاری، رکود، سختی معیشت و ... را به همراه میآورد و این اتفاق دیگر خیلی ارتباطی به خارج از کشور ندارد. اگر در مسیر تولید سنگاندازی شود و تولید ملی کاهش پیدا کند «جوان ما بیکار میشود، اشتغال ما کم میشود، رکود بر کشور حاکم میشود، وضع زندگی و معیشت مردم دشوار میشود. اینها را که دیگر از طریق ارتباط با آمریکا و با اروپا نمیشود حل کرد، اینها را خودمان باید حل بکنیم. اینها کارهایی است که به عهدهی خود ما است.» ۱۳۹۵/۵/۱۱
🔍 ادامه👇
🔍 ادامه #سخن_هفته
🔺 مردم پایکار میدان مشارکت اقتصادی برای تحقق ایران قوی
🔹 مردم ایران همیشه پای کار کشور و انقلاب و در صف اول یاریرسانی به یکدیگر بودهاند. در سالهای اخیر یکی دیگر از مظاهر حل مشکلات بزرگ به دست مردم در دوران کرونا و با رزمایش مواسات و کمکهای مومنانه نمایان شد. با وجود چنین ظرفیتهایی در کشور، صاحب نظران اقتصادی نیز برای بهرهمندی از ظرفیت مردمی در جهت رشد تولید باید راهکار ارائه کنند. «یکی از اشکالات مهمّی که ما داریم، این است که روی راههای مشارکت مردم فکر نکردهایم. من ... به مسئولین محترم، به صاحبنظران اقتصادی، به کسانی که علاقهمند به سرنوشت کشورند توصیه میکنم بنشینند راههای مشارکت عموم مردم در مسائل اقتصادی را پیدا کنند. هر جا مردم وارد شدهاند ما پیشرفت کردهایم. در دفاع مقدّس مردم وارد شدند، ما پیروز شدیم؛ در مسائل سیاسی کشور مردم هر جا وارد شدند ما پیروز شدیم؛ در مسائل اقتصادی هم همین جور است.» ۱۴۰۲/۱/۱
🔺 ضرورت رسیدگی به معیشت طبقات ضعیف
🔹 حل قطعی مشکلات اقتصادی مردم نیازمند اقدامات بنیادین و اساسی است، از این رو اقدامات اثرگذار در کوتاه مدت خوب اما ناکافی است « چرا کافی نیست؟ زیرا برطرف کردن مشکل معیشتی از قشر کارگر و معلّم و قشرهای دیگر، به اصلاح مبانی اقتصاد کشور بستگی دارد. فرض کنیم ما حقوق این انسان زحمتکش را بیست درصد یا چهل درصد اضافه کردیم؛ اما اگر تورّم را مهار و ارزش پول ملی را تأمین نکردیم، آن مقداری که او امسال از ما اضافه میگیرد، چنانچه از رشد بی رویّه قیمتها پایینتر باشد، فایدهای برای او ندارد؛ پس ما برای او کاری نکردهایم؛ بنابراین اساس کار آنجاست.» ۱۳۸۲/۲/۱۰
وقتی دشمن بر مسئله معیشت مردم متمرکز شده و عرصه اقتصاد را آماج حملات خویش قرار داده است، در مقابل این هجمه مسئولین نیز باید آرایش جنگی مناسب به خود بگیرند و برای رفع مشکلات معیشتی طبقات ضعیف تلاش همهجانبهای داشته باشند. «مسئولین... به مسئلهی معیشت مردم یک اهتمام ویژه مصروف کنند؛ امروز مهمترین کار و اولویّت این است، چون دشمن روی این متمرکز است؛ معیشت طبقات ضعیف. مشکلاتی که برای طبقات ضعیف در امر معیشت پیش میآید، جزو اساسیترین کارها است برای مسئولان کشور، مسئولان دولتی، عمدتاً مسئولان دولتی؛ این مهمترین کارها است.» ۱۳۹۷/۱۰/۱۹
🔺 رفاه عمومی در سایه رشد تولید
🔹 باید دانست که اگر موانع رشد تولید برطرف شود و ظرفیتهای مردمی در اقتصاد به میدان بیایند با رفع گرانی، کام مردم شیرین شده و در این شرایط «ثروت ملّی به وجود میآید، رفاه عمومی به وجود میآید؛ حتّی پیشرفت علمی به وجود میآید؛ وقتی تولید رونق پیدا بکند، کارخانجات، دستگاههای صنعتی، دستگاههای کشاورزی، احساس احتیاج میکنند به شیوهها و روشهای علمی، دانشگاهها وارد میدان میشوند، رونق علمی هم به وجود میآید؛ یعنی کلید حلّ مشکلات اقتصادی کشور، عبارت است از مسئلهی رونق تولید ... این گرانی، این تورّم، این کمارزش شدن پول ملّی، خب اینها به مردم فشار میآورد؛ اگر بخواهیم اینها برطرف بشود، تنها راه همین است که بپردازیم به مسئلهی تولید ملّی.» ۱۳۹۸/۸/۱۲ البته همه این توفیقات به شرط برنامهریزی صحیح و کار شبانهروزی مسئولان محقق خواهد شد. روحیه جهادی کارگشاست و با کار مخلصانه و روحیه بسیجی است که دشمن به طور کامل عقب خواهد رفت. در دوران دفاع مقدس هم اگر همین روحیه جهادی نبود دشمن عقب نمیرفت، امروز نیز در نبرد اقتصادی روحیه جهادی لازم است. «در همهی بخشها، کمربسته بودنِ مثل یک جهادگر لازم است؛ این اگر بود، کارها راه میافتد؛ این اگر بود، بنبستها باز میشود، شکافته میشود.» ۱۳۹۶/۲/۱۰ و در این صورت همانطور که «دشمن را در همه عرصه ها عقب زدیم؛ در جنگ اقتصادی نیز عقب خواهیم زد.» ۱۳۹۸/۸/۲۸
🔖 منتشرشده در شماره جدید نشریه خط حزبالله
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎧 تلاوت سوره اعلی توسط حضرت آیتالله خامنهای
📢 در ماه مبارک رمضان، روزانه بخشی از تلاوت قرآن توسط رهبر انقلاب منتشر خواهد شد.
⭐️ #بهار_معنویت
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
نسخه تابلو اعلانات.pdf
3.69M
🔖 نسخه #تابلو_اعلانات | شماره جدید نشریه خط حزب الله
هدایت شده از KHAMENEI.IR
✍یادداشت_بیاناتی | راهِ مهار تورم و بهبود معیشت مردم
🔍مروری بر چند اقدام اصلی برای رشد تولید ملی از منظر رهبر انقلاب
✏️رهبر انقلاب اسلامی همواره جایگاه بیبدیل رشد تولید در رونق اقتصاد کشور و بهبود معیشت مردم را مورد توجه قرار دادهاند: «عمدهترین سرفصل اقتصادی ما برای پیشرفت اقتصاد مسئلهی تولید است. یعنی حقیقتاً بهبود معیشت مردم، مسئلهی اشتغال، مسئلهی قدرت خرید، مسائل گوناگون دیگر اقتصادی، وابستهی به تولید داخلی است که باید به آن خیلی اهمّیّت داد.» ۱۴۰۱/۰۶/۰۸
🔹ایشان در سخنرانی خود در حرم مطهر رضوی در ابتدای سال ۱۴۰۲ نیز بار دیگر بر اهمیت تولید و نقش آن در مهار تورم تأکید کردند.
🔹در ادامه برخی از راهکارهای اصلی رشد و تقویت تولید ملی را براساس بیانات ایشان بازخوانی میکنیم.
۱- مقابله با عوامل تضعیفکننده تولید
اولین موضوع در این زمینه به مقابله با عوامل تضعیفکنندهی تولید برمیگردد: «واقعاً با هر چیزی که تولید را تضعیف میکند باید مقابله کنید. با هر چیزی که تولید داخلی را به زانو درمیآورد و شکست میدهد، باید با جدّیّت مقابله کرد؛ قاطعانه بایستی مبارزه کنید؛ چه در صنعت، چه در کشاورزی.» ۱۴۰۱/۰۶/۰۸
۲- نقشآفرینی مردم در اقتصاد ملی
راهکار دیگری که میتواند به رونق تولید ملی کمک کند نقشآفرینی آحاد مردم در اقتصاد و فعالیتهای تولیدی است: «ما کِی میتوانیم این رشد سریع و مستمر را به دست بیاوریم؟ آن وقتی که با کمک و هدایت مردم بتوانیم تولید را افزایش بدهیم... اگر از توانایی ملّت در قضیّهی اقتصاد استفاده بشود وضع معیشت مردم حتماً بهتر خواهد شد... مهار تورّم متوقّف است به افزایش تولید و افزایش تولید، دست مردم است.» ۱۴۰۲/۰۱/۰۱
۳- پشتیبانی و حمایت از کارگران
بحث بعدی در این زمینه به حمایت از کارگران بهعنوان نیروی کار کشور برمیگردد: «یکی از مهمترین انواع پشتیبانی از تولید، پشتیبانی از کارگران و حمایت از کارگران است؛ اگر میخواهیم از تولید داخلی کشور، تولید ملّی کشور حمایت کنیم، باید از کارگران حمایت بکنیم.» ۱۴۰۰/۰۲/۱۲
۴- افزایش قدرتِ خرید مردم
افزایش قدرت خرید مردم یکی دیگر از مولفههای اصلی برای تقویت تولید است: «یک کمک عمده برای تولید این است که قدرت خرید مردم بالا برود، وَالّا اگر تولید شد و تقاضای مردمی وجود نداشت، تولید شکست میخورَد؛ [یعنی] قدرت خرید مردم که این [همان] مسئلهی ارزش پول ملّی است.» ۱۴۰۰/۰۱/۰۱
۵- دانشبنیان کردن تولید
دانشبنیان کردن فعالیتهای تولیدی هم از دیگر راهکارهای رشد تولید ملی است: «برای رشد اقتصاد کشور و اصلاح امور اقتصادی کشور، به طور قاطع باید به سمت اقتصاد دانشبنیان حرکت بکنیم... «اقتصاد دانشبنیان» یعنی چه؟ یعنی اینکه دانش و فنّاوری پیشرفته نقشآفرینیِ فراوان و کاملی داشته باشد در همهی عرصههای تولید.» ۱۴۰۱/۰۱/۰۱
💻Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کلید خزائن الهی
🔹 حضرت آیتالله خامنهای: کلامی از امیرالمؤمنین علیهالسّلام نقل شده است که ایشان - بنا بر نقل - فرمودهاند: «ثم جعل فی یدک مفاتیح خزائنه، بما اذن فیه من مسألته.»؛ «خدای متعال، به اینکه به تو اذن داد از او بخواهی، کلید همه گنجینههای خود را در دست تو قرار داد.» پس، اذنی که خداوند متعال داد تا هر چه میخواهی از او بخواهی، کلید همه خزائن الهی است.
📱رسانه KHAMENEI.IR به مناسبت فرارسیدن ماه مبارک رمضان، گزیدهای از صوت بیانات رهبر انقلاب درباره دعا را در قالب مجموعه #لحظههای_استجابت منتشر میکند.
⭐️ #بهار_معنویت⚡️
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تلاش برای یک سال شیرین
🔹 گزارشی از مهمترین مسئله و دغدغه مردم در سال ۱۴۰۲
⭐️ #بهار_معنویت | #گزارش_مردمی
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📲 بازپخش اینترنتی سخنرانی نوروزی رهبر انقلاب در حرم مطهر رضوی
⏰ امشب ساعت ۱۹:۳۰
👈🏻 از Farsi.Khamenei.ir/live