eitaa logo
روزنگار
823 دنبال‌کننده
60.5هزار عکس
27.5هزار ویدیو
1.4هزار فایل
مجله روزنگار ، حاوی مطالب مفید در موضوعات مختلف مرتبط با حال و هوای روز و کاربردی است. قدمت چندین ساله این کانال آنرا به مرجعی قابل جستجو تبدیل کرده است.
مشاهده در ایتا
دانلود
📌آیا شما هم فاطمه(س) را تنها می‌گذارید؟ 👈 این امتحان امروز ماست @Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
هر صبح یک آیه: 🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺 🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹 «مَا اتَّخَذَ اللَّهُ مِن وَلَدٍ وَمَا كَانَ مَعَهُ مِنْ إِلَهٍ إِذًا لَّذَهَبَ كُلُّ إِلَهٍ بِمَا خَلَقَ وَلَعَلَا بَعْضُهُمْ عَلَىَ بَعْضٍ سُبْحَانَ اللَّهِ عَمَّا يَصِفُونَ» خدا هرگز فرزندی برای خود انتخاب نکرده؛ و معبود دیگری با او نیست؛ که اگر چنین می‌شد، هر یک از خدایان مخلوقات خود را تدبیر و اداره می‌کردند و بعضی بر بعضی دیگر برتری می‌جستند (و جهان هستی به تباهی کشیده می‌شد)؛ منزّه است خدا از آنچه آنان توصیف می‌کنند! (سوره مبارکه مؤمنون، آیه ۹۱) @ayehsobh
تفسیر: در آیات گذشته بحثهایى در زمینه معاد، مالکیت، حاکمیت و ربوبیت پروردگار بیان شد، آیات بعد، به مسأله نفى شرک پرداخته، قسمتى از انحرافات مشرکان را مطرح کرده و به آن پاسخ مى گوید. نخست مى فرماید: خداوند هرگز فرزندى براى خود برنگزیده است و معبود دیگرى با او نیست (مَا اتَّخَذَ اللّهُ مِنْ وَلَد وَ ما کانَ مَعَهُ مِنْ إِله). اعتقاد به وجود فرزند براى خدا، منحصر به مسیحیان نیست که عیسى (علیه السلام)را فرزند حقیقى او مى خوانند! این اعتقاد براى مشرکان نیز بود که فرشتگان را دختران خدا مى پنداشتند و شاید مسیحیان این عقیده را از مشرکین پیشین گرفته بودند. از آنجا که فرزند از نظر ذات و حقیقت، بخشى از پدر است، براى فرشتگان یا حضرت مسیح(علیه السلام) و غیر او، سهمى از الوهیت قائل بودند و این از روشن ترین مظاهر شرک است. 🌺🌺🌺 پس از آن به بیان دلیل بر نفى شرک پرداخته، چنین مى گوید: اگر خداوند شریکى مى داشت و آلهه متعدد در جهان هستى حکومت مى کرد، هر یک از این خدایان، مخلوقات خاص خود را در پنجه تدبیر و اداره خویش قرار مى داد (و طبعاً هر بخشى از عالم، با نظام خاصى اداره مى شد و این با وحدت نظامى که بر آن حاکم مى بینیم سازگار نیست) (إِذاً لَذَهَبَ کُلُّ إِله بِما خَلَقَ). به علاوه هر یک از این خدایان براى گسترش قلمرو حکومت خود، سعى داشتند بر دیگرى تفوق جویند و این خود سبب دیگرى براى از هم گسیختگى نظام جهان مى شد (وَ لَعَلا بَعْضُهُمْ عَلى بَعْض). و در پایان آیه، به عنوان یک نتیجه گیرى کلى مى فرماید: منزه است خدا از توصیفى که آنها مى کنند (سُبْحانَ اللّهِ عَمّا یَصِفُونَ). عصاره این سخن، این است که ما به خوبى مشاهده مى کنیم نظام واحدى بر پهنه هستى حکومت مى کند، قوانین حاکم بر این جهان در زمین و آسمان همه یکسان است، نوامیسى که بر یک ذره فوق العاده کوچک اتم حکم‌فرما است بر منظومه شمسى و منظومه هاى عظیم دیگر نیز حاکم است. و به گفته دانشمندان، اگر یک اتم را بزرگ کنیم شکل منظومه شمسى را به خود مى گیرد، و اگر به عکس منظومه شمسى را کوچک کنیم به صورت یک اتم در مى آید... (تفسیر نمونه/ ذیل آیه ۹۱ سوره‌ مبارکه مؤمنون)
6_144260325992234777.mp3
2.68M
استاد قرائتی موضوع: تفسیر قرآن نوع:سخنرانی کوتاه سوره مبارکه مؤمنون آیات ۹۰_۹۱ @ayehsobh