#کانال_روزنگار ::
#هشتم_صفر 36 هجری قمری : رحلت #سلمان_فارسی صحابی بزرگوار پیامبر اسلام(ص) در سن ۲۵۰ سالگی
#روزبه معروف به سلمان فارسی اهل منطقه جِی اصفهان بود که در ابتدا آیین زرتشتی داشت. وی در راه عزیمت برای یافتن کیش برتر، راهی شام و سپس حجاز شد. او را در این زمان به عنوان برده ای خرید و فروش کردند و سال ها قبل از هجرت پیامبر اکرم(ص)، در مدینه به کارگری برای یک یهودی مشغول بود.
سالیان اولیه حضور پیامبر(ص) در مدینه نیز با این ایام همراه بود. سلمان فارسی سرانجام به دین اسلام مشرف شد و پیامبر(ص) او را #سلمان نام نهاد و از نزدیک ترین یاران رسول خدا شد. پیامبر(ص) درباره او فرموده اند: «سلمان از ما اهل بیت است.»
طرح حفر خندق در #جنگ_احزاب را این صحابی بزرگ #پیامبراکرم (ص) پیشنهاد داد. سلمان در زمان #خلیفه_دوم به حکومت #مداین برگزیده شد و به مدت 19 سال در این منصب بود. مرقد شریف این صحابی بزرگ پیامبر اسلام در مدائن، در نزدیکی بغداد قرار دارد.
@Roznegaar
📚 #داستان_کوتاه
💎 مادربزرگ تعریف میکرد:
🧂 نمک، سنگ بود.
برنجِ چلو را ساعتی با نمکسنگ میخواباندیم تا کمکم شوری بگیرد.
📷 عکسِ یادگاریِ توی دوربین را هفتهای، ماهی به انتظار مینشستیم تا فیلم به آخر برسد و ظاهر شود.
⚱ قلک داشتیم؛
💰 با سکهها حرف میزدیم تا حسابِ اندوخته دستمان بیاید.
📬 هر روز سر میزدیم به پستخانه،
به جست و جویِ خط و خبری،
مگر که برسد. «انتظار» معنا داشت.
دقایق «سرشار» بود.
⏳ هر چیز یک صبوری میخواست تا پیش بیاید. زمانش برسد.
جا بیفتد.
قوام بیاید…
💡 "انتظار" قدردانمان ساخته بود .
💎 صبوری را از یاد نبریم . . .
@Roznegaar
🔰 #لوح | #نور_هدایت انسان
🔺 #رهبرانقلاب :
حسین (علیهالسّلام) متعلّق به انسانیّت است؛ ما #شیعیان افتخار میکنیم که پیرو #امام_حسین هستیم، امّا امام حسین فقط متعلّق به ما نیست؛ مذاهب اسلامی، شیعه و سنّی، همه زیر پرچم امام حسین هستند. در این راهپیمایی عظیم حتّی کسانی که متدیّن به اسلام هم نیستند شرکت میکنند و این رشته ادامه خواهد داشت انشاءالله؛ این یک آیت عظمایی است که خدای متعال دارد نشان میدهد. ۱۳۹۸/۰۶/۲۷
🏷 #الحسین_یجمعنا
@Roznegaar
#کانال_روزنگار ::
🔹 #پانزدهم_مهر 1286 هجری خورشیدی : تعیین رنگ #پرچم_ایران
دِرَفش، بیرق، علم، لَوا یا رایت به معنی #پرچم از دیرباز مورد استفاده بوده و از آن به عنوان علامت معین شاه، حکمران، فرمانده نیرو و لشکریان استفاده می شده است. اندازه و رنگ بیرق ها از دوران کهن مختلف بوده، ولی گزینش رنگ های سه گانه سبز، سفید و قرمز را در پرچم کشورمان، مربوط به دوران ناصرالدین شاه قاجار دانسته اند. در نهایت در جریان انقلاب مشروطیت این سه رنگ تثبیت شد و با تدوین قانون اساسی مشروطه، رنگ پرچم ایران معین شد که بر اساس اصل پنجم متمم این قانون، رنگ سبز در پرچم ایران به عنوان نشانه دین اسلام و مذهب شیعه و نیز خرّمی کشور و صفای روح و باطن؛ رنگ سفید نشان صلح خواهی، دوستی و آرامش طلبی ملت ایران؛ و قرمز نشان مشروطیت ایران و آمادگی ملت برای دفاع از استقلال و آزادی به قیمت ریخته شدن خون فرزندان خود، به کار رفته است.
@Roznegaar
#کانال_روزنگار ::
♦️ #هفتم_اکتبر 1849 میلادی : درگذشت #ادگار_آلن_پو نویسنده بزرگ داستان های پلیسی اهل آمریکا
#دگار_آلنپو نویسنده، شاعر و منتقد ادبی #نوزدهم_ژانویه 1809 در آمریکا متولد شد. پدر و مادرش هنرپیشههای دورهگرد بودند و پدرش خیلی زود خانواده را ترک کرد و مادر نیز بر اثر سل درگذشت. پس از آن سرپرستی او به یک تاجر ثروتمند سپرده شد و ادگار تحت یک تربیت غیرمعمول قرار گرفت. او به قدری با پدرخواندهاش مشکل داشت که مدام از خانه فرار میکرد. پس از مدتی که تحت سرپرستی قرار داشت با پذیرفته شدن در دانشگاه ویرجینیا، آزادی بیشتری یافت، اما طولی نکشید که حمایتهای مالی خانواده قطع شد و او تحصیل را ترک کرد. ادگار 27 ساله بود که با دخترعموی 13 سالهاش ازدواج کرد و این زندگی بیش از 12 سال طول نکشید و همسرش به دلیل بیماری سل درگذشت. این حادثه آغازگر دشوارترین سالهای زندگی ادگار آلنپو بود که البته 2 سال بیشتر طول نکشید، چرا که او سال 1849 در 40 سالگی بدرود حیات گفت.
تنها گذاشته شدن خانواده او از سوی پدر، مرگ مادر، کشمکش همیشگی ناپدری، ترک تحصیل، محروم شدن از ارث، استخدام در ارتش و ترک خدمت، فوت همسر و از همه مهمتر تنگدستی مادامالعمر در نوع تفکر او در شعرها و داستانهایش تاثیر گذاشت و شاید تمام این حوادث در شکلگیری طنز سیاه در ادبیات او تاثیر داشته است.نخستین نوشتههای چاپ شده پو، 3 مجموعه شعر بود که در سالهای 1827 تا 1831 منتشر شد. منظومه «کلاغ» معروفترین اثرش در ایران به شمار میرود. اما آثار داستانی پو، مهمتر از اشعارش است و در تاریخ ادبیات اثر ماندگاری بر جای گذاشته است. آثار او تأثیر چشمگیری بر ادبیات بعد از خود گذاشت. داستان کوتاه به عنوان یک گونه ادبی رایج، از ادگار آلنپو آغاز شد و توسط «آنتوان چخوف» به تکامل رسید. پو همچنین یکی از پایهگذاران داستان پلیسی، علمی، تخیلی و وحشت شمرده میشود. نوع طنز او که امروزه طنز سیاه نامیده میشود، تأثیر بسیار شگرفی بر ادبیات گذاشته است. ادگار آلنپو، معتقد بود که داستان باید به گونه ای باشد که بتوان آن را در یک نشست خواند. به نظر او کوتاهی، سوژه عالی و صرفهجویی در واژگان از صفات مهم داستان خوب است. موضوع اغلب آثار پو، مبارزه دائم با فقر مالی است. باید یادآور شویم که پو اولین نویسندهای بود که سعی کرد از طریق نویسندگی امرار معاش کند. ادگار آلنپو سرانجام در هفتم اکتبر سال 1849 میلادی در 40 سالگی درگذشت.
@Roznegaar
🔰 #لوح |
#راهپیمایی_اربعین ؛ راهنمای نصرت
🔺️ #رهبرانقلاب :
در روزگاری که #دشمنان_اسلام و دشمنان امّت اسلامی با انواع و اقسام ابزارها و وسایل، با پول، با سیاست، با سلاح علیه امّت اسلامی دارند کار میکنند، خداوند متعال ناگهان حادثهی راهپیماییِ #اربعین را اینجور عظمت میدهد، این جور جلوه میدهد. این آیت عظمای الهی است، این نشانهی ارادهی الهی بر نصرت امّت اسلامی است، این نشان میدهد که ارادهی خدای متعال بر نصرت امّت اسلامی تعلّق گرفته است. ۹۸/۶/۲۷
🏷 #الحسین_یجمعنا
@Roznegaar