کانال روزنگار::
لویى پاستور، پزشک معروف فرانسوی در 27 دسامبر سال 1822م در خانواده ای تنگ دست در فرانسه به دنیا آمد.
در سال 1847م موفق به اخذ دکترا در رشته علوم طبیعی شد و سال بعد به عنوان استاد شیمی دانشگاه استراسبورگ برگزیده شد.
وی در سال 1857 م عهده دار ریاست دانشکده علوم در شهر لیل فرانسه شد.
لویى پاستور پس از 17 سال تحقیق و مطالعه در آزمایشگاه، با شناسایى باکتری های زیان آور به عنوان عامل بیماری ها موفقیت بزرگی در پیشرفت شیمی، پزشکی و صنعت به دست آورد. کشفیات او دانش مدرن میکروب شناسی را پایه ریزی کرد.
این پزشک شهیر در سال 1888 م انستیتو پاستور را به منظور تولید سرم تأسیس کرد که هم اکنون این مؤسسه با صدها شعبه در جهان، برخی امور مربوط به بهداشت مواد غذایی و ساخت واکسن ها و سرم ها را برعهده دارد.
لویی #پاستور سرانجام در 28 سپتامبر سال 1895م درگذشت و در انستیتوی پاریس به خاک سپرده شد.
@Roznegaar
#تاریخچه_پیاده_روی_اربعین
💢آیا این پیاده روی پدیده ای نو و تازه خلق شده توسط حکومت است؟
پس از استقبال بی نظیر مردم و مشارکت گسترده در این اجتماع عظیم بشری، حالا عده ای از سر بُغض یا ترس این شبهه را وارد میکنند که این پیاده روی مستند نیست و در تاریخ سابقه ندارد.
✅اما بخوانید...
سید محمدعلی قاضی طباطبایی در کتاب تحقیق درباره اول #اربعین سیدالشهداء، راهپیمایی اربعین را سنت و رفتار مداومِ شیعیان از زمان ائمه دانسته که در زمان بنیامیه وبنیعباس نیز به این حرکت پایبند بودهاند.
📚درباره اول اربعین سید الشهدا، ص۲
✅ پس از دوره شیخ انصاری این سنت فراموش شده بود و محدث نوری آن احیا کرد.
نویسنده کتاب ادب الطف در گزارشی از مراسم اربعین در کربلا، اجتماع در این مراسم را به اجتماع مسلمانان در مکه تشبیه و به حضور هیئتهای عزاداری در آن اشاره کرده که برخی به ترکی، عربی، فارسی و اردو مرثیه میخواندهاند.
ادب الطف در سال ۱۳۸۸ق/۱۹۶۷م منتشر شده و نویسنده آن، جمیعت راهپیمایان اربعین را بیش از یک میلیون نفر تخمین زده است.
📚شبر، ادب الطف و شعراء الحسین، ج۱، ص۴۱.
✅اما با روی کار آمدن #حزب_بعث از پیاده روی ممانعت بعمل آمد تا جاییکه در سال ۱۹۷۷ با تیراندازی به زائران در نزدیکی شهر کربلا به اوج خود رسید.
در زمان #صدام شرکت در این پیاده روی جریمه هایی نظیر زندانی و اخراج از پستهای دولتی دربرداشت.
با این حال در همان سال آیت الله صدر در فتوایی شرکت در این راهپیمایی را واجب اعلام کرد.
📚مظاهری، فرهنگ سوگ شیعی، ۱۳۹۵ ش، ص ۱۰۲.
@Roznegaar
کانال روزنگار::
ادوین پاوِل هابِل، اخترشناس برجسته آمریکایی در بیستم نوامبر 1889 میلادی در ایالت «میسوری» این کشور به دنیا آمد.
در ابتدا در رشته حقوق به تحصیل پرداخت، اما با مطالعه درباره آسمان و ستارگان، به نجوم و ستاره شناسی گرایید و از سال 1914 به مدت سه سال در یک رصدخانه با تلسکوپ، به تحقیقات نجومی پرداخت.
هابِل علاقه خاصی به سحابی ها داشت. سحابی ها توده های ابری شکلی هستند که معمولاً در قسمت های مختلف آسمان دیده می شوند که دانشمندانِ نجوم از ساختمان درونی و نحوه پیدایش آن ها بی خبر بودند.
در عصر هابل، ابعاد کهکشان، دقیقاً تعیین شده بود، اما سخن در این بود که آیا ورای ابرهای توده ای و در آن سوی کهکشان هم چیزی وجود دارد یا خیر؟
هابل در سال 1924 میلادی، با کمک تلسکوپ موفق شد ستارگان درون سحابی را کشف کند. هابل همچنین این مسئله را به اثبات رساند که سحابی های دیگری وجود دارند که مسافت شان با زمین، به مراتب بیشتر از مسافت هایی است که تا آن زمان شناخته شده بود.
او مطالعه در جهان ماورای کهکشان را بنیاد گذاشت و نخستین بار وجود اجرام سماوی را که از آن ها به عنوان سحابی های برون کهکشانی تعبیر می کرد، اعلام کرد. او هم چنین قانون هابل را بیان کرد که طبق آن، فواصل بین کهکشان ها دائم در حال زیاد شدن است که به گسترش کیهان تعبیر می شود.
ادوین هابل سرانجام در 28 سپتامبر 1953 میلادی در 64 سالگی درگذشت.
سال ها بعد از مرگ او و در اوایل دهه 90 تلسکوپ فضایی عظیمی به فضا پرتاب شد تا به رصد ستارگان بپردازد که به افتخار این دانشمند بزرگ، تلسکوپ #هابل نامیده شد.
@Roznegaar