⭕️ حجاب در ایران باستان 🏛⚜🇮🇷
1⃣ به گفته ویل دورانت ( william durant ) در دوره هخامنشی ، زنان و دختران پارسی جرئت آن را نداشتند که مو و صورت خود را به دیگران نشان دهند . زنان شوهر دار حق نداشتند هیچ مردی را ببینند و در کتیبه های هخامنشی صورت هیچ زنی دیده نمی شود!!!!
📚 منبع : کتاب تاریخ تمدن ،ویل دورانت ، تهران ، انتشارات علمی فرهنگی ، جلد ۱ صفحه ۴۳۴
2⃣ در متون پهلوی زرتشتی آمده است که زنان باید ساده و پوشیده لباس بپوشند ، بنابراین پوشاندن سر و پاها در مورد زنان بسیار اهمیت داشت.
📚 منبع : کتاب شاهنشاهی ساسانی، تورج دریایی، ترجمه ثاقب فر، صفحه 171
3⃣ ضیاءپور ، باستان شناس و تاریخدان در کتاب خود «پوشاک باستانی ایرانیان :
زنان در زمان هخامنشیان، چادر به سر میکردند و دامن های بلند میپوشیدند :
زنان در آن دوره چادری مستطیلشکل بر روی همه لباس خود افکنده و در زیر آن، یک پیراهن با دامن بلند و در زیر آن نیز، پیراهن بلند دیگری تا به مچ پا نمایان است.
📚 منبع : کتاب پوشاک باستانی ایرانیان، ضیاءپور ، ص 56
4⃣ حجاب زنان در این دوره چنان اهمیتی داشت که «حتی لباس هنرپیشگان زن، مانند لباس های بلند سایر بانوان، تا پشت پا کشیده شده است.»
📚 منبع : کتاب پوشاک زنان ایرانی، جلیل ضیاء پور، ص 114
5⃣ لازم به ذکر است که کلمه چادر که واژه سانسکریتی است ، به اسلام اختصاص ندارد ! بلکه از دیرباز ایرانیان آن را به سر میکردند .
پیش از آن که اسلام چادر را به خود اختصاص دهد و شکل آن را تغییر دهد ، وظیفه زینت یا محافظت را به عهده داشت ، در آن زمان چادر عبارت بود از یک تکه پارچه مستطیل شکل که با دوخت به هر طرف بدن جمع می شد و زنان آن را روی پوشش سرشان مرتب می کردند و ...
📚منبع : کتاب پوشاک در ایران باستان ، فریدون پور بهمن ، ترجمه هاجر ضیاء سیکارودی ، صفحه ۱۵۰
#حجاب_در_ایران_باستان
#قسمت_اول
🌹🇮🇷🌹
✋راهنمای مباحث عفاف ویژه اساتید
https://eitaa.com/Chastity/3191