🌱 نقش آفرینی فعال در سیاست خارجی
➕
#استاد_صفدری
(خارج فقه سیاست خارجی - فروردین۱۴۰۲)
🔹 یکی از عرصه های نقش آفرینی نظام حکومتی اعم از اینکه اسلامی باشد یا نباشد، مساله
#سیاست_خارجی است.
🔸 کشورها معمولا تعداد زیادی دستگاههای اجرایی در سطح وزارتخانه دارند که برخی از وزارتخانهها فعالیت اقتصادی و برخی فعالیتهای تجاری و برخی فعالیت خدماتی دارند به عنوان مثال وزارت نیرو در زمینهی تأمین نیرو، آب، برق و گاز خدماتی ارائه میدهد، وزارت ورزش در حوزهی ورزش خصوصا برای نسل جوان فعالیت میکند و یا وزارت فرهنگ و ارشاد ماموریت ارتقای سطح فرهنگی جامعه را به عهده دارد.
🔹 در این بین وزارت خارجه نقطه و حلقه وصل بین دولتها است -بین دولتها با یکدیگر یا دولتها با سازمانهای بین المللی-.
بنابراین بخشی از فعالیت وزارت امور خارجه که سکاندار سیاست خارجی است مربوط به خدماتی میباشد که اصالتا به عهده خودش است و بخشی دیگر مرتبط با ریل گذاری برای فعالیت سایر سازمانها و وزارتخانهها است.
🔸 یعنی مثلاً وقتی وزارت کشاورزی میخواهد در زمینه کشاورزی با کشور دیگری کار کند از ریل گذاری وزارت خارجه استفاده میکند یا در حوزه فعالیت وزارت صنعت و معدن باید اول دستگاه سیاست خارجی یا همان وزارت خارجه ریل گذاریها را انجام دهد تا سایر دستگاهها و سازمانها در این حوزه فعال باشند. لذا دولتها برای حفظ منافع ملی ناچار به نقش آفرینی فعال در این عرصه هستند.
🔹 اصل ارتباطات بین ملتها و دولتها امری ناگزیر و لازم میباشد. مردم یک کشور را نمیتوان در شیشهای حبس کرد تا با هم تماس نگیرند و ارتباط نداشته باشند. اینکه دنیا در عصر ارتباطات به یک روستا یا قریه بزرگ تبدیل شده است یعنی همه در این دهکده بزرگ باهم در تماس و ارتباط هستند، اگر دولتها این ارتباطات را سامان ندهند و در چهارچوب منافع ملی تعریف نکنند، آسیبهای زیادی متوجه کشورها میشود. پس اصل ارتباط بین دولتها و ملتها یک امر مفروغ عنه است و نباید در عرصه ارتباطات و تعامل منفعل بود و صحنه ارتباط را به طرفهای مقابل واگذار کرد بلکه باید با نقش آفرینی فعال ابتکار عمل را بدست گرفت و تحولاتی که احیانا به وجود میآید را به نفع کشور رقم زد حال این کشور، اسلامی یا غیراسلامی باشد. همه تلاش میکنند که تحولات پیش رو را در عرصه ارتباطات بین المللی به نفع خودشان رقم بزنند.
#دانشهای_حوزوی
💠 موسسه دین و تمدن
➕
eitaa.com/joinchat/2739667154Cc7f3f5b56d