◀️ استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق، تعارضات بنیادین اقتصاد کپیتالیستی را با اقتصاد اسلامی متوجه نشده است!
🏷
#اختصاصی_جنبش
📸
http://b2n.ir/28939
🔷 آقای
#عادل_پیغامی، استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق ادعا کرده که تفاوتی بین اقتصاد اسلامی و
#علم_اقتصاد نیست و اگر علم اقتصاد را به کودکانمان آموزش بدهیم در بیش از 95 درصد مشکلی نداشته و تفاوتی با اقتصاد اسلامی ندارد. او گفته است «کاپیتالیسم کنونی با کاپیتالیسم قرن ۱۸ و ۱۹ متفاوت است. بسیاری از ابعادی که چپ ها در قرن ۱۹ میگفتند در سرمایه داری الان استفاده می شود. از این رو زمانی که برنامه درسی کودکان در آمریکا را بررسی میکنیم میبینیم که دولت نقش اساسی دارد.»
🔶 این مواضع در حالی است که امام خامنهای بارها نسبت به علوم انسانی غربی، مواضع جدی و مهمی گرفتهاند، مثلاً در مهرماه 1390 تعبیر «اقتصاد آدام اسمیتی» را دربارهی اقتصاد غربی به کار بردند و در شهریور همان سال فرمودهاند : « تئوریپردازیهای غربی در زمینهی سیاست، در زمینهی اقتصاد، تئوریهای ناقص و عقیم و بیخاصیتی است.»
🔸 عجیب اینجاست که چنین کسی که مواضعش صراحتاً با مواضع رسمی نظام در تعارض قرار دارد، چگونه به عنوان نظریهپرداز
#اقتصاد_مقاومتی مطرح میشود که در عمل سرمایهگرایی را منعکس میکند و تحلیلهایش در سایتهای جریان اصلی نظام و یکی از بزرگترین دانشگاههای علوم انسانی اسلامی کشور قرار میگیرد؟!
🔷 در اقتصاد اسلامی، عرضه و تقاضا مادی به عنوان مالکیت درجه دو مطرح است و به عنوان اولویت موضوعیت ندارد بلکه آنچه مهم است مبایعهای است که انسان مومن با خداوند انجام میدهد. آنگاه خداوند جان و مال او را میخرد و هر آنچه در مقابل آن قرار بگیرد باید به زاویه برود که با این فرض علم اقتصاد مدرن زیر و رو میشود.
🔹 غایت، فرایند، مسأله و کارکرد اقتصاد اسلامی با اقتصاد غربی کاملاً متفاوت بوده و هیچ وجه اشتراکی ندارند زیرا یکی در پارادایم بشرمحوری و دیگری در پارادایم خدامحوری است.
🔹 برخی دچار اشتباه و خلط مفهومی شدهاند و میپندارند در اقتصاد اسلامی نقش دولت برجسته است و آن را وجه تمایز با اقتصاد لیبرال تصور میکنند، حال آنکه چنین نیست. اگرچه ممکن است واژهها تشابه داشته باشند، اما مسائل اصلی چیزهای دیگری است که خطوط کلی آن در قرآن کریم و روایات ترسیم شده است.
🔶 کپیتالیسم یعنی همهچیز را کالا دیدن و برای همهی کالاها قیمت بازاری تعریف کردن؛ کپیتالیسم امروز، خیلی افراطیتر از کپیتالیسم قرن 18 و 19 شده و همهی مناسبات قیمتگذاری میشود. مسألهی اقتصاد اسلامی، دولت یا بخش خصوصی نیست؛ هر دوتا در آن نقش حداقلی دارند؛ در اقتصاد اسلامی مردم محوریت دارند و این مردممحوری با بخش خصوصی و بخش عمومی تمایزهای ویژهای دارد. جلوهی کوچکی از اقتصاد اسلامی را میتوان در پیادهروی اربعین مشاهده کرد که با هیچیک از ابزارهای تحلیلی آقای عادل پیغامی قابل تفسیر نیست.
🔷 از طرف دیگر، امروزه دیگر ناکارآمدیهای اقتصاد غربی در آمریکا و اروپا اثبات شده است تا آن جایی که فوکویاما در آخرین مصاحبه خود به شکست آن اعتراف کرد.
🔸 در چنین شرایطی سخن از تشابه اقتصاد غربی و اقتصاد اسلامی سخن گزافی است که از کسانی مانند عادل پیغامی چنین انتظاری نمیرود و چنین سخنانی از ایشان بعید است! البته شاید هم بعید نباشد چرا که او سالهاست در دانشگاه امام صادق همان تئوریهای غربی منسوخ شده در اقتصاد خرد و اقتصاد کلان را تدریس میکند.
🔹 کسی که از دانشگاه امام صادق حقوق میگیرد تا از دل اسلام، اقتصاد را استخراج کند؛ میگوید اقتصاد اسلامی همان علم اقتصاد است غافل از آنکه خود نظریه پردازان لیبرالیسم، سرمایهگرایی را در تضاد با اسلام میدانند!
📎 اگر بعد از چهل سال از انقلاب هنوز دانشگاههای ما به الگوی مناسبی از نظام مالی برای ایران اسلامی نرسیدهاند به خاطر وجود امثال کسانی است که با ظاهر اسلام بر ضد اسلام عمل میکنند.
🖇 متن سخنان عادل پیغامی:
🖇
http://mehrnews.com/news/4468844
🔗 لازم به ذکر است که بسیاری از گزارههای الگوی معیشت اسلامی(اقتصادی اسلامی) توسط نیروهای انقلابی در کشور تولید شده و تمایزهای بنیادین آن با لیبرالیسم اقتصادی و علم اقتصاد مدرن مشخص شده است که بر روی سایت کدآمایی به آدرس ذیل قابل مشاهده علاقهمندان میباشد:
🔗
http://www.kadamaei.ir
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی مقاومت در جنگ ارزی
📱
@currency_war