#معرفی_آثار_مفاخر_خوزستان_۶
🔴 النجعه فی شرح اللمعه
تالیف این کتاب به زبان عربی، در ۱۱ جلد ، هشتاد وهفت سال پیش (۱۳۵۴ق) در شوشتر به انجام رسیده است.
این کتاب هرچند شرحی بر لمعه شهید اول است که از ابتدای باب طهارت شروع میشود و تا انتهای باب دیات ادامه می یابد اما به عنوان یک کتاب مستقل که همه مسائل فقهی را مستند سازی کرده است ارزیابی میشود.
از آنجا که به روش روایی و تحلیلی نوشته شده است، ابتدا مساله فقهی را ازمتن لمعه ذکر می کند سپس روایات آن را از منابع دست اول مجامع روایی همراه با تصحیح و تدقیق می آورد و آنگاه اقوال فقهای متقدم را همراه با تحلیل نقل می کند.
روش مولف در نقل احادیث چنین است که آنها به طور صحیح و منقح از منابع اصلی کتب اربعه و غیر آن بدون واسطه نقل میکند لذا لغزشهایی که در منابع روایی متاخر مانند وسائل الشیعه رخ داده و به تبع در کتب فقهی پدید آمده را تذکر می دهد .و روش او در نقل دیدگاه فقها اولا تمرکز بر متقدمین است به گونه ای که از محقق حلی( متوفای ۶۷۶ق) به بعد نقل نمی کند جز موارد نادر، و ثانیا تحلیل و ارزیابی آراء فقها .
روایی بودن
#النجعه موجب کم رنگ شدن جانب استدلالی بودن و تحلیلی بودن اثر نشده است چنانکه استدلالی بودن آن، و از سویی کم بودن تمسک به اصول عملیه به وضوح هویدا است.
این اثر ماندگار به خامه قلم
#علامه_حاج_شیخ_محمد_تقی_شوشتری از رجالیان و حدیث شناسان شیعه در قرن ۱۴ متولد ۱۳۲۰ق (و به گفته آقابزرگ ۱۳۲۱ق)و متوفای ۱۴۱۶ق درشوشتر است.
تالیف کتب متعدد حدیثی،فقهی، رجالی که قاموس الرجال مشهور ترین آن است و تربیت شاگردان و خدمات اجتماعی از برکات عمر ۹۶ ساله این مرجع تقلید خوزستانی است.
🔹 مطالعه این کتاب و دست کم مراجعه و آشنایی با آن را به مدرسین جوان توصیه میکنم برای استفاده و پس از آن افاده در تدریس ها و بحثهای علمی.
✍رضاحیدری ۱۳۹۹/۳/۱۰- اهواز
http://eitaa.com/Heydari_org