🔰
ماجرای رمزآلود قتلگاه فکه چه بود؟ چه شد که شهید آوینی به فکه رفت و در آنجا آخرین قسمت مستند «روایت فتح» را با خون خود ثبت نمود؟
🔸در سال ۱۳۶۱ و در شب عملیات والفجر مقدماتی (همان عملیاتی که ابراهیم هادی در آن شهید شد)، فرماندهان تصمیم می گیرند که زخمی ها را به پشت میادین مین و به یک شیار منتقل کنند تا از رگبار شدید در امان باشند. همه عقب نشینی می کنند و این مجروحان پس از پنج روز در حالی که شدیداً تشنه لب بودند آنجا می مانند. عدهای از تشنگی شهید شدند و برخی نیز با تیر خلاص دشمن. به علت مینگذاری منطقه، تا سه سال پس از اتمام جنگ (سال ۱۳۷۰) هیچ کس از سرگذشت آنها اطلاع نداشت!
🔸بالاخره رزمنده ای به نام جعفر ربیعی (نویسنده کتاب رمل های تشنه) از اسارت آزاد می شود و همسر شهید محمد راحت که در فکه مفقود شده بود از او می پرسد از همسر من خبر داری؟ او پاسخ می دهد: «محمد به همراه تقریبا ۱۵۰ رزمنده دیگر شهید شده و محل شهادت آنها را به یاد دارم.»
🔸بچه های تفحص در سال ۱۳۷۰ به فکه آمدند و پس از گذشت ۹ سال از شهادتشان، آنان را همانگونه که شهید شده بودند پیدا کردند. نقل است که شهید خسرو انور چهارزانو شهید شده بود و چهارزانو نیز تفحص شد.
🌷حنجره شهیدان و راوی روایت فتح؛
شهید مرتضی آوینی از این قضیه مطلع و به حاج سعید قاسمی می گوید چرا مرا در زمان تفحص این شهدا با خود نبردی تا از آنها مستند تهیه کنم؟ دو سال بعد آوینی را برای ساخت مستند در فکه همراهی می کنند و الباقی ماجرا که در فیلم مشاهده می کنید.
🌷
سالروز شهادت شهید آوینی گرامیباد
🆔
@hudauniversity