آراء تمدن ساز
🔸رهبری در بیان اخیر خود از مشارکت در انتخابات تعبیر به وظیفه تمدنی کردند.
او چه تصویری از تمدن سازی دارد که شرکت در انتخابات را در راستای این مسئله جدی راهبردی جمهوری اسلامی میشمارد؟
مشارکتی که ظاهرا جزء مسائل اختصاصی مردم ایران است و ارتباطی با دنیای خارج ندارد.
🔸به نظر میرسد تصویری که ما از تمدن سازی داریم نیاز به ترمیم دارد. هرچند تمدن اسلامی جزء مسائل درجه اول بدنه نخبگان است اما مسیری که رهبر انقلاب برای رسیدن به این نقطه در حال مدیریت آن است، فاصله روشنی از اقدامات دغدغهمندان این عرصه دارد.
🔸رهبری در یکی از بیانات خود خطوطی را به عنوان تصویری از نظم آینده بیان میکنند که از مهم ترین آن گسترش منطق مقاومت است. این مهم ترین اتفاقی است که میتوان آن را گامی مهم در راستای شکل گیری تمدن اسلامی در نظر گرفت. و به نظر میرسد رهبر انقلاب طرحی برای شناساندن این منطق به نگاههای چاره جوی جهانی دارد
اما این منطق چگونه گسترش پیدا میکند؟
🔸برای فهم چگونگی گسترش منطق مقاومت باید نمونه عینی آن را مشاهده کرد. حماسه غزه و گروههای مقاومت همچون خورشیدی در صحنه جهانی میدرخشند.
آنچه که موتور محرک این گروهها و مردم مقاوم فلسطین است همین منطق مقاومت است. چنین معرفت ایمانی عمیقی است که میتواند حماسهای نظیر آنچه که میبینیم را رقم بزند.
🔸اما این منطق از محور آن یعنی ایران جوشیده.
هر بیننده بی قصد و مرضی بعد از مشاهده مردم ایران حتما از خود خواهد پرسید چه چیزی چنین قدرتی به اینها داده؟ مردمی که هیچ پشتوانه مادیای و هیچ یک از مولفههای قدرتی که جهانیان میشناسند نداشته اما به آنچه که از ابتدا شعارش را داده پایبند مانده و بر خلاف نظم حاکم حرکت کرده.
و این یعنی اصلی ترین پایگاه محقق کننده تمدن اسلامی وجود جمهوری اسلامی است.
🔸مشارکت در انتخابات یعنی با وجود همه تلاشها برای دست کشیدن از حضور در صحنه مدیریت کشور ۲۵میلیون نفر از مردم در اصلی ترین و بارز ترین عرصه حضور و مشروعیت بخشی به نظام حضور پیدا میکنند.
آیا هر بیننده بی قصد و مرضی از خود نخواهد پرسید چه منطقی است که اینها را در چنین شرایط سختی به صحنه کشانده؟
رهبر انقلاب از این پدیده تعبیر به رایحه خوشی که به مشام مردم جهان میرسد میکند.
🖌علی محمدیراد
@ghalayan
🔹.............🔹............🔹
💫 به "خانه طلاب جوان" بپیوندید:
🌐
@khanetolab