✅
#بیان_نکته
⏮
در کسی که تفقه در دین نمیکند خیری نیست!
👤 آیت الله ملک زاده
🔶 قَالَ أَبُو عَبْدِاللَّهِ (ع): «لَا خَيْرَ فِي مَنْ لَا يَتَفَقَّهُ مِنْ أَصْحَابِنَا يَا بَشِيرُ إِنَّ الرَّجُلَ مِنْهُمْ إِذَا لَمْ يَسْتَغْنِ بِفِقْهِهِ احْتَاجَ إِلَيْهِمْ فَإِذَا احْتَاجَ إِلَيْهِمْ أَدْخَلُوهُ فِي بَابِ ضَلَالَتِهِمْ وَ هُوَ لَا يَعْلَمُ».
🔶 در کسانی از اصحاب ما که تفقه در دین نمیکنند چند نکته وجود دارد. نکته اول اینکه در آنها خیری نیست. نکته دوم اینکه اگر تفقه نکنند و با تفقه خودشان مستغنی نشوند محتاج منحرفین و مخالفین میگردند و ناچار میشوند در خانه آنها بروند، پس تفقه در دین کنید تا محتاج در خانه آنها نشوید. نکته سوم اینکه وقتی محتاج آنها شدید آنها شما را در باب ضلالت خودشان داخل میکنند و شما نمیفهمید و خیلی هم خوشحال هستید و با خوشحالی جلو میروید.
🔶 گمان میکنم با این مقدار تأمل و توقفی که در آیه شریفۀ نفر شد، بسیاری از ابعاد تفقه در دین روشن شد. یعنی اگر کسی بر اساس همین مطالبی که عرض شد کار پژوهشی کند، رسالتهای حوزه، رسالتهای طلبه و وظایف طلبگی، حال و آینده طلبگی همه این مسائل روشن میشود.
🔶 اینکه میگوییم فقیه در دین شدن شرعاً واجب کفایی میباشد، جدی است یعنی اگر «من به الکفایه» به این کار قیام نکند و به اندازه کفایت افراد طلبه واقعی نشوند، همه در قیامت مسئول هستند و باید پاسخگو باشند. یعنی یکی از گناهانی که مردم به خاطر آن جهنم میکشند همین است که به اندازه کافی طلبه نشدند و کسانی که طلبه شدند به اندازه کافی تفقه نکردند و همان اوائل مقداری ثبت نام کردهاند و به دنبال کارهای دیگر رفتهاند.
💥 برگرفته از درس فلسفه فقه و روش شناسی اجتهاد
🗓 زمان: پاییز ۱۳۹۹
http://eitaa.com/joinchat/761921543C9cf554b0c9