🔹۱۲ ملاحظه فقهی درباره پول وجود دارد!/ پدیده ناکارآمد بانک بر تعریف غلط از پول تکیه دارد.
👌قبلاً گفته ایم که مکاتب اقتصادی موجود -مانند مکتب نئوکینزی و مکتب نهاد گرایی - رابطه پول با سبک زندگی و روابط انسانی را تحلیل نمی کنند و حتی دغدغه تحلیل این رابطه را هم ندارند. تحلیل مکاتبِ موجود درباره پول را سطحی، ضعیف و مضر برای بخش اقتصاد می دانیم و تحلیل جدیدی را درباره موضوع پول ارائه کرده ایم.
👌تحلیل پول از نظر طبقه بندی، یک تحلیل از نوع تحلیل های اقتصادی نوع چهارم محسوب می شود. به عبارت بهتر برای تحلیل بهتر پول سه دسته تحلیل بالا دستی شاملِ : ۱- طبقه بندی مشاغل، ۲- الگوی تولید و ۳- الگوی بازار وجود دارد. همچنین برای تحلیل بهتر پول باید نسبت متقابل بین پول و عقود هم تحلیل شود. به عبارت دیگر پول ابزار مبادله در قالب عقود مبادله است و تحلیل آن به شکل انتزاعی صحیح نیست.
👌در مجموع عناوین بسته فقهی تحلیل پول شامل ۱- تحلیل ارتباط پول و طبقه بندی مشاغل(سه سرفصل)، ۲- تحلیل ارتباط پول و الگوی تولید (سه سرفصل)، ۳- تحلیل ارتباط پول و الگوی بازار (سه سرفصل) و ۴- تحلیل ارتباط پول و عقود (سه سرفصل) می باشد. البته باید توجه کنیم؛ که با تغییر تعریف پول؛ مفاهیمی مانند سیاست های پولی، بهره، تورم و... دچار تحول و تغییر معنا خواهند شد.
👌اصطلاح "پول طلا" یا دینار (قیمةُ الدِّینارِ عشرةُ دَراهَم - من لا یحضره الفقیه -ج ۴) را برای شروع تفاهم مفید می دانیم؛ ولی باید توجه داشت که نقره (شش دانقی) هم پولِ دارای مالیت محسوب می شود و بدون لحاظ آن معاملات خرد با اختلال روبرو خواهند شد. به فضل الهی دوره مباحثاتی پول غیر اعتباری را در حوزه علمیه قم برگزار خواهیم کرد
حجت الاسلام علی کشوری- تبیین سرفصل های نظریه پول غیر اعتباری - بامداد جمعه انتظار ۵ دی ماه ۱۳۹۹ - قم
#نظام_سازی_فقهی #نظریه_پول_غیر_اعتباری
#پول_طلا #جمعه_انتظار
@olgou4
🏅ان شاءالله با ورود موسسۀ «الگوی پیشرفت اسلامی» به موضوع
#پولطلا ، روند تغییر نظام پولی کشور تسریع خواهد شد.
#گروه_معیشت_و_اقتصاد_متا
@MataNevesht BinesheTamadoni.ir