🔶 رفع اختلال نافرمانی مقابلهای با تحریک الکتریکی خارج مغزی
▪ این اختلال به گفته متخصصان، یک اختلال تدریجی و مزمن است که همیشه در روابط بین فردی و عملکرد تحصیلی اختلال ایجاد میکند. اختلال نافرمانی مقابلهای، سومین اختلال شایع روانپزشکی است که در کودکان ۳ تا ۱۷ ساله بهدفعات گزارش شده است. این اختلال در بازهای وسیع، بین دو تا ۱۶ درصد افراد را در سنین مدرسه مبتلا میکند. مطالعات نشان میدهند که اختلال نافرمانی مقابلهای در پسران بیشتر دیده میشود، اما پس از بلوغ در هر دو جنس وضعیتی تقریباً یکسان دارد. در بحث عوامل آسیبشناسی و دلایل بروز این اختلال، ترکیبی از خصوصیات و گرایشهای ژنتیکی یا زیستشناختی کودکان، شیوههای فرزندپروری ناکارآمد و شرایط روانشناختی کودک نقش دارند.
▪ محققان کشور با توجه به اهمیت این موضوع، پژوهشی را انجام دادهاند که در آن اثربخشی تحریک الکتریکی فراجمجمهای مغز بر بهتر شدن کودکان مبتلابه اختلال فوق از طریق بالارفتن همدلی و قضاوت اخلاقی در آنها بررسی شده است.
▪ این تحقیق روی ۳۰ نفر از دانشآموز پسران ۸ تا ۱۱ ساله دارای اختلال نافرمانی مقابلهای از شهر ارومیه انجام شده است. محققان پس از اجرای مداخله مربوطه، وضعیت همدلی و قضاوت اخلاقی را در این دانش آموزان با استفاده از مقیاسهای علمی ارزیابی کردند.
▪ نتایج پژوهش فوق نشان داد که درمان تحریک الکتریکی فراجمجمه ای بر روی سطوح همدلی اثربخش است و باعث بهبود سطوح همدلی و همچنین قضاوت اخلاقی در کودکان مبتلابه اختلال نافرمانی مقابلهای میگردد.....👇
https://www.migna.ir/news/59493/preview/
🔱 کانال اخبار روانشناسی میگنا
https://t.me/MignaChannel