🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
🌱 بسم الله الرحمن الرحیم
🔵 جلسه ۴۰۷ (۲۱) (۱۴۰۳.۲.۲۲ / ۲ ذیقعده / شنبه)
🔴 بخش اول
✅ معمولاً هر یک از عرفا منازل را به شکلی صورتبندی میکنند؛ برخی در سه و برخی در هفت و برخی در صد منزل. حضرت استاد در سی منزل مراحل سلوک را بیان کرده است. ایشان یک دستهبندی در پایان این سی منزل دارد که در سه مقام است: ۱. از خلق به حق؛ ۲. در حق؛ ۳. مع الحق. مقام سوم سلوک در مقام قرب است. عملاً آنچه از منزل اول تا منزل هجدهم و با یک لحاظ تا منزل شانزدهم، مرحله اول است که از خلق به حق رسیدن است. عرض کردیم سلوک از خلق به حق را میتوان یک طلب کلی در نظر گرفت. شوق، طلب، خلوص و محبت را نشان دادیم. محبت که باید برخی را دوست داشت و از برخی تبری جست. بعد رسیدیم به ریاضت کلی. در ریاضت باید دست به کار شد. ابتدا ریاضت است، بعد اطاعت و بعد مراقبت و صمت و فکر و ذکر که از لوازم ریاضت است و کمککار مراقبت. از منزل یازدهم به بعد تتمه ریاضت است.
🔵 درجه شانزدهم: تسلیم
✅ کسی که مراقبت کرده است و توکل به خدا پیدا کرده است و به مقام رضا رسیده است و همراه و همدل است، بعد از این حضرت استاد میفرماید: تسلیم. بعد از اینکه امتحان الهی را انجام داد، به جایی میرسد که هیچ دغدغهای ندارد و تسلیم حق است. منطقش این است. به یک آرامشی میرسد که همراه خدا است. نه مبرری برای اعتراض پیش میآید و نه مبرری برای خواسته و طلب. در واقع از همه این قیود کَنده شده و همراه حق شده است.
🔵 تسلیم بیتعینی میخواهد
✅ حضرت استاد تعبیر میکند: سکون و طمأنینهای پیدا میکند و آرامشی پیدا میکند که مطلوب و اعتراضی ندارد. این مقام تسلیم است. تسلیم از یک جهت نوعی زلالی و بیقیدی میخواهد. یک نوع بیتعینی میخواهد. تا تعین در کار است، مشکل وجود دارد و نمیتواند تسلیم باشد.
🔵 هشدار نسبت به تندروی
✅ اینها بیشتر نقشه راه است. اگر به شما گفتند: میخواهید بالای کوه دماوند بروید و این چند راه هست و هر کدام چند منزل دارد. الان که پایین هستیم معنایش این نیست که ما باید آنجا باشیم پس چرا اینجا هستیم؟!
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸