.
در اسلام به موضوع تفریح تا آن جا اهمیت داده شده که یک سلسله مسابقات را حتى با شرطبندی اجازه داده است، تاریخ نشان داده که قسمتى از این مسابقات در حضور شخص پیامبر اکرم (ص) و با داورى و نظارت او انجام میگرفت حتى گاه شتر مخصوص خود را براى مسابقهای سوارى در اختیار یاران میگذاشت.
تیراندازی، شنا، مسافرت، گردش در صحرا، باغات، مزارع کشاورزى و کلّاً در فضاى سبز، مزاح و شوخى با برادران دینى که از نزاکت خارج نباشد از دیگر تفریحات سفارش شده است.
آنچه مورد اشاره قرار گرفت نمونههایی از تفریحات سالم بود که در برخی منابع دینى آمده وگرنه تفریحات سالم منحصر به این موارد نیست هر قوم و ملّتى متناسب بافرهنگ خویش از ورزشها و تفریحاتى برخوردارند که اگر خلاف دستورات شرعى نباشند و گناهى در آن انجام نگیرد مورد تأیید اسلام نیز میباشد.
۴. دغدغه شما که دوری از لهو و غفلت است ارزشمند است و مسئله تفریحاتی که نیاز به پول زیاد دارد هم درست است.
اگرچه در مثالهایی که زدیم مواردی بود که نیاز به پول زیاد ندارد یا بهاصطلاح رایج عرفی لاک چری نیست مانند شنا یا شوخی یا سفرهای درونشهری و پیکنیک و... ولی چون تفریحات سالم و حلال زیاد است و در طول زمانها تغییر میکند میتوان گفت تفریحاتی که دارای ویژگیهای زیر باشد مجاز است:
الف: در راستای فرآیند تکامل و رشد شخصیت اسلامی و انسانی
ب: نشاطآور
ج: در چارچوب قوانین شرع
د: متعادل (نه افراط، نه تفریط)
و: دارای فواید عقلی، جسمی و روحی
ه: جلوگیری از خفت و سبکی عقل (توجه به عقل و تفکر در نظام اسلام) مثل پرهیز از شرب خمر، پرهیز از گوش دادن به موسیقی حرام، عدم مصرف مواد مخدر و ...
ی: دوری از آزار و اذیت دیگران (تحقیر، مسخره کردن، همسایه و مردمآزاری و ...)
نتیجه:
تفریح یک نیاز اصیل و لازم و مفید در همه انسانهاست. این موضوع درآیات و روایت، تأییدشده است منتها دارای دو شرط است:
اول اینکه بدون اندیشه و تعالی و رشد نباشد و دوم اینکه انسان را به گناه و آلودگی و تباهی نکشاند.
تفریحات زیادی مانند اسبسواری، تیراندازی، شنا، پیکنیک، شوخی، مسافرت، بازیهای فکری ورزشی و... وجود دارد ولی از آنجا که در هر زمانی تفریحات جدیدی به میان میآید بهصورت خلاصه میتوان ادعا کرد تفریحاتی که در راستای تکامل روحی، نشاطآور و بهدور از گناه و آزار دیگران باشد مجاز است و دیگر لهو نخواهد بود.
📕
https://B2n.ir/w81783
#سرگرمی #تفریح
⁉️
@PorsemanShia