💢 مروری کوتاه بر
#نکات_تفسیری آیات سوره نور ( آیات 40 )
🌺🍃✨🌸✨🌺🍃
🕋أَوْ كَظُلُماتٍ فِي بَحْرٍ لُجِّيٍّ يَغْشاهُ مَوْجٌ مِنْ فَوْقِهِ مَوْجٌ مِنْ فَوْقِهِ سَحابٌ ظُلُماتٌ بَعْضُها فَوْقَ بَعْضٍ إِذا أَخْرَجَ يَدَهُ لَمْ يَكَدْ يَراها وَ مَنْ لَمْ يَجْعَلِ اللَّهُ لَهُ نُوراً فَما لَهُ مِنْ نُورٍ «40»
🦋🦋يا همچون ظلماتى است در درياى عميق و متلاطم موجى بزرگ آن را مىپوشاند، كه روى آن، موج ديگرى است و بالاى آن ابرى، ظلماتى است تو در تو (كه كافر در آنها غرق شده است) هرگاه دست خود را برآورد، آن را نمىبيند و براى هر كس كه خداوند نورى قرار ندهد، هيچ نورى براى او نخواهد بود.
📝نکته ها👇
🔷كافر عادّى به اسلام نزديك است و اميدى به بازگشت او هست، مانند كدورت سادهاى كه ميان دو نفر وجود دارد و كار آن دو به صلح و آشتى نزديك است. امّا كافرانى كه در راه كفر، تلاشها و اعمال خلاف بسيارى دارند، برگشت آنان بسيار سخت است. كافرى كه در عقيدهاش اصرار ورزيده و به دنبال كفرش، حقّ را تحقير و جنگها كرده و بودجهها خرج نموده و افرادى را دور خود گردآورده و به اين عنوان معروف شده، بازگشت او به دامن اسلام بسيار سخت و بعيد است. زيرا هر تلاش او، موجى از ظلمت بر موجهاى قبل افزوده و اعمال كفرآلودش، كفر او را محكمتر ساخته و به جاى اين كه راه را براى آنان باز كند، گمراهترشان مىكند و حجابى روى حجابهاى قبلى است.
در برابر نور الهى (آيه 35) كه «نُورٌ عَلى نُورٍ» بود، در اين آيه سخن از ظلمت فوق ظلمت است. «ظُلُماتٌ بَعْضُها فَوْقَ بَعْضٍ»
📚جلد 6 - صفحه 195
📝پیام ها🔰
🔶1- الگوهاى مثبت و منفى، هر دو را بايد معرّفى كرد. (الگوى مثبت؛ رِجالٌ لا تُلْهِيهِمْ ... و الگوى منفى: وَ الَّذِينَ كَفَرُوا ... أَوْ كَظُلُماتٍ ...
🔶2- عمل مؤمن، نور و عمل كافر، ظلمات است. أَعْمالُهُمْ ... كَظُلُماتٍ
🔶3- اعمال خوب كفّار، همچون سراب واعمال بد آنها، همچون ظلمات است.
كَسَرابٍ ... أَوْ كَظُلُماتٍ
🔶4- علم، انسان را از نور وحى بىنياز نمىكند. اگر نور الهى نباشد، هيچ نورى انسان را نجات نمىدهد. «فَما لَهُ مِنْ نُورٍ»
-------------------------------------------------
📚 برگرفته از تفسیرنور
#تفسیر
#سوره_نور
❤️🍃
🆔
@QURAN_SOUND114
📎 با ما همراه باشید👆