🔸ادامه 👇
4⃣در روایت دیگری پیامبر گرامی فرمود ؛
«اللّهُمَّ ارْحَمْ خُلَفائِي قِيلَ يا رَسُولَ اللّهِ وَ مَنْ خُلفَائُكَ؟ قالَ الَّذيِنَ يَأتُونَ بَعْدِي وَ يَرْوُونَ عَنِّي حَدِيثِي وَ سُنَّتِي » « خدايا بر جانشينان من رحمت فرست. پرسيدند اى رسول خدا جانشينان شما كيانند؟ فرمود: آنان كه بعد از من مى آيند و حديث و سنت مرا نقل مى كنند. »
📚الفقیه ج 4 ص 420 _ امالی صدوق ص 180
5⃣و در روایت دیگر فرمود ؛
«عالمان وارثان پيامبران هستند. به درستى انبيا درهم و دينار از خود به ارث نمى گذارند، اما ارث آنان «علم» است. پس هر كس از آن (علم ) بهره گيرد، بهره فراوان برده است »
📚الکافی ج 1 ص 32
👌این که در این دو روایت ، فقیه ، در تبلیغ دین و نشر احکام پیامبر گرامی ، به عنوان خلیفه و وارث پیامبر ، معرفی شده اند ، به وضوح ثابت می کند که برای اجرای احکام اسلام در جامعه نیز ، همین فقها که وارثان و خلیفه پیامبر در نشر دین اند ، از دیگران سزاوار تر هستند .
6⃣امام كاظم ع فرمود ؛
« فقهاى مؤمن دژهاى اسلام اند؛ همانگونه كه ديوارهاى شهر، دژ مستحكم آن هستند. » « لان المومنین الفقهاء حصون الاسلام کحصن سور المدینه لها »
📚الکافی ج 1 ص 38 _ علل الشرایع ج 2 ص 462
👌مرحوم امام خمینی می گوید ؛
« اينكه فرموده اند «فقها دژهاى اسلام اند»، يعنى مكلف اند اسلام را حفظ كنند و زمينه حفظ اسلام را فراهم آورند ( حكومت تشكيل دهند و احکام اسلام را در جامعه پیاده کنند ) تا بتوانند حافظ اسلام باشند و اين از اهم واجبات است. »
📚شوون و اختیارات ولی فقیه ص 67
7⃣و فرمود ؛
«فقيهان امانتداران رسولان هستند.» « الفقهاء امناء الرسل »
📚الکافی ج 1 ص 46
👌امام خمينى با استناد به اين روايت، مهمترين امانت پيامبر را رهبرى امت و گسترش عدالت در جامعه و ( و تشکیل حکومت و اجرای احکام پیامبر اسلام در جامعه می داند ) .
📚شوون و اختیارات ولی فقیه ص 44
8⃣امام ع على ع به يكى از قضات به نام شريح فرمود ؛
« ا ى شريح ، تو بر جايگاهى تكيه زده اى كه جز پيامبر يا وصى پيامبر يا انسان نگونبخت، كسى ديگر بر آن تكيه نمى زند. »
📚الکافی ج 7 ص 406 _ الفقیه ج 3 ص 5
👌مرحوم امام خمینی در توضيح اين روايت بيان مى کند ؛
«از روايت برمى آيد كه تصدى منصب قضا با پيغمبر يا وصى اوست. اما در اينكه فقهاى عادل به حسب تعيين ائمه (عليهم السلام) منصب قضا را دارا هستند و منصب قضا از مناصب فقهاى عادل است، اختلافى نيست ....» و چون فقيه عادل نه پيامبر است و نه شقى، پس وصى است و وصى از تمام اختيارات وصيت كننده ( یعنی امامان ) برخوردار است ( و یکی از اختیارات امامان ع حکومت و زمامداری است )
📚شوون و اختیارات ولی فقیه ص 45
👌بنابراین به حسب این روایت هم که فقیه را وصی ائمه ع در نشر دین و احکام اسلام معرفی می کند ، اولویت فقیه برای حکومت و زمامداری نسبت به دیگران روشن می شود ، زیرا برای اجرای احکام اسلام در جامعه ، کسی که در دین و احکام ، وصی ائمه است ، نسبت به دیگران اولویت دارد .
9⃣امام صادق ع فرمود ؛
« از تصدى مقام حكومت و داورى بپرهيزيد؛ زيرا حكومت براى پيشوايى است كه دانشمند به قضاوت و در ميان مسلمانان عادل و دادگر باشد. چنين امرى براى پيامبر يا جانشين اوست »
📚الکافی ج 7 ص 406 _ الفقیه ج 3 ص 5
❕این حدیث نیز می گوید کسی حق قضاوت و داوری دارد که پیامبر یا وصی پیامبر باشد ، و این که فقها حق قضاوت دارند ، یعنی وصی پیامبر اند ، و وصی پیامبر ، نسبت به دیگران در زمامداری و اجرای احکام اسلام در جامعه اولویت دارد .
0⃣1⃣علی ع فرمود ؛
« العلماء حکام علی الناس » « علما ، حکام ( و حکمرانان ) بر مردم اند »
📚بحار الانوار ج 1 ص 183
👌این حدیث نیز از علما به عنوان افرادی نام می برد که مردم باید از آنان تبعیت کنند ، روشن است که در حکمرانی جامعه برای اجرای احکام اسلام نیز ، چنین علمایی نسبت به دیگران سزاوارتر هستند .
1⃣1⃣علی ع فرمود ؛
« جريان امور و احكام به دست دانشمندان الهى است كه به حلال و حرام خدا امين هستند. »
📚تحف العقول ، ص 238 _ بحار الانوار ج 97 ص 80
👌روشن است که وقتی امور و اجرای احکام الهی در جامعه به دست علما است ، آنان نسبت به دیگران در حکومت و زمامداری و اجرای احکام اسلام در جامعه ، سزاوارتر هستند .
❕این روایات به وضوح اولویت و شایستگی فقیه را برای زمامداری جامعه و اجرای احکام اسلام در جامعه ، ثابت می کند .
🔸ادامه 👇