▫️ادامه 👇
4. تبرك به جايگاه اصحاب كهف :
👌وقتى مؤمنان و يكتاپرستان، مخفىگاه جوانمردانِ «اصحاب كهف» را يافتند، با خود مىانديشيدند كه چه كنند؟ همه اتفاق نظر داشتند كه بر قبور آنان مسجدى بسازند تا محلّ عبادت باشد و وسيلهاى براى تبركجستن به عبادت در كنار آن پيكرهاى مطهّر گردد. قرآن كريم چنين نقل مىكند: «قالَ الَّذِينَ غَلَبُوا عَلى أَمْرِهِمْ لَنَتَّخِذَنَّ عَلَيْهِمْ مَسْجِداً» «آنان كه از راز آنان آگاه شدند، گفتند: برمدفن آنان مسجدى مىسازيم.» ( کهف ٢١ )
❕مفسران مىگويند هدف از ساختن مسجد، برپايى نماز و تبرك به اجساد مطهّر آنان بوده است. "
📚سیمای عقاید شیعه ص ١٠٨
❕برخی دیگر ادامه می دهند :
👌در اين زمينه روايات فراوانى است كه به برخى از آنها اشاره مىكنيم:
1- عايشه نقل مىكند: صحابه دائماً فرزندان خود را نزد رسول خدا صلى الله عليه و آله مىآوردند تا آنان را تحنيك كرده و مبارك گرداند.
📚مسند احمد ج ٧ ص ٣٠٣ ح ٢٥٢٤٣
2- امّ قيس فرزندش را- كه هنوز غذا نخورده بود- نزد رسول خدا صلى الله عليه و آله آورد و او را در دامن آن حضرت صلى الله عليه و آله قرار داد .... "
📚صحیح بخاری ج ١ ص٦٢ کتاب الغسل
👌ابن حجر در شرح اين حديث مىگويد: «از اين حديث استفاده مىشود كه تحنيك طفل و تبرك به اهل فضل مستحب است».
📚فتح الباری ج ١ ص ٣٢٦
3- انس مىگويد: رسول خدا صلى الله عليه و آله را ديدم كه حلّاق سر مباركش را مىتراشيد و اصحاب دور وجودش طواف مىكردند تا اگر دانه مويى از سر حضرت صلى الله عليه و آله جدا شود بر دستان آنها قرار گيرد. "
📚صحیح مسلم با شرح نووی ج ١٥ ص ٨٣ _ مسند احمد ج ٣ ص ٥٩١
4- ابى حجيفه مىگويد: خدمت رسول خدا صلى الله عليه و آله رسيدم، در حالى كه وضو مىگرفت و مردم بر هم سبقت مىگرفتند تا از آب وضوى پيامبر صلى الله عليه و آله بهره ببرند. هر كس از آن آب بر مىداشت، براى تبرك به خود مىماليد و كسى هم كه به آن دسترسى پيدا نمىكرد از رطوبت ديگرى استفاده مىبرد. "
📚صحیح بخاری ج ١ ص ٥٥ کتاب الوضوء باب استعمال فضل وضوء الناس
👌عروه از مسور و ديگران نقل مىكند: هنگام وضوى رسول خدا صلى الله عليه و آله، نزديك بود كه مردم به دليل هجوم آوردن براى تبرك از آب وضوى پيامبر صلى الله عليه و آله خودشان راهلاك كنند.
📚همان منبع
5- سعد مىگويد: از اصحاب رسول خدا شنيدم كه مىگفتند: رسول خدا صلى الله عليه و آله كنار چاه بضاعه آمد و با دلوى از چاه آب كشيد و با آن وضو گرفت و بقيه آن را داخل چاه ريخت. بعد از اين جريان هرگاه شخصى مريض مىشد، از آن چاه آب مىكشيدند و او را مىشستند؛ و فوراً شفا مىيافت.
📚همان منبع
6- ابو ايوب انصارى مىگويد: بعد از آن كه رسول خدا صلى الله عليه و آله وارد خانه ما شد؛ من براى حضرتش غذا مىآوردم، هنگامى كه ظرف غذا را بر مىگرداندم، من و همسرم از محل دستهاى پيامبر صلى الله عليه و آله در غذا به نيت تبرك برداشته و استفاده مىكرديم."
📚طبقات ابن سعد ج ٥ ص ٤٠٦ ( به نقل از کتاب شیعه شناسی ج ١ ص ١٧٧ )
👌در مورد مشروعیت تبرک در تاریخ و روایات اهلسنت , عالم مكّى شيخ محمّد طاهر، كتاب مستقلى به نام تبرك الصحابة دارد و دانشمند ارجمند، جناب احمدى كتاب ديگرى بنام التبرك منتشر نمودهاند و همگى به گردآورى روايت دراينباره پرداختهاند.
▫️ادامه 👇