ایران در پس زمینه واکنش مورد انتظار خود علیه اسقاطیل در حال برنامهریزی یک حمله پیچیده» اس که شامل پرتاب موشکهایی با کلاهکهای قویتر و بهتر است.
بر اساس این گزارش، ایران همچنین به دیپلماتهای عرب گفته است که ارتش رسمی این کشور در حمله به اسقاطیل شرکت خواهد کرد زیرا چهار سرباز و یک غیرنظامی را در حملات اسقاطیل در ۲۶ اکتبر از دست داده است. مشارکت ارتش منظم ایران به معنای استفاده از سرباز نیست، اما در این مورد سپاه پاسداران - که معمولاً مسئولیت مرزبندی در برابر اسقاطیل را بر عهده دارد - این بار به تنهایی وارد عمل نخواهد شد.
یک مقام مصری به وال استریت ژورنال گفت که ایران به طور خصوصی هشداری درباره پاسخ «قوی و پیچیده» علیه اسقایل داده است. یک مقام ایرانی گفت: ارتش ما افرادی را از دست داد، پس باید پاسخ دهند. به گفته وی، ایران می تواند از خاک عراق برای بخشی از عملیات پاسخ خود استفاده کند و احتمالاً این بار نیز پایگاه های ارتش اسقاطیل را هدف قرار خواهد داد اما به روشی بسیار تهاجمی تر از دفعه قبل