نکاتی از مواعظ استاد #مؤیدی
در ویدیوکلیپ «بندگی صادقانه در پیشگاه خدا»
یکم؛
تعالیم قرآنی، سیره اهلبیت و انبیای الهی علیهمالسلام این پیام را دارد که انسان باید از درون پاک و زلال شود.
دوم؛
سوال این است که انسان چگونه میتواند از درون و باطن پاک و زلال باشد؟! در پاسخ باید گفت که اگر آنچه که انسان به درون خود میریزد، پاک و طیب باشد، از باطنی پاکیزه برخوردار خواهد بود.
سوم؛
«یَـٰۤأَیُّهَا ٱلرُّسُلُ كُلُوا۟ مِنَ ٱلطَّیِّبَـٰتِ وَ ٱعۡمَلُوا۟ صَـٰلِحًا»؛ یعنی اگر آنچه را که انسان به نور وجودی خود میسپارد، پاک و طیب باشد، به اعمال صالح توفیق خواهد یافت.
چهارم؛
«اکل طیب»، هم درباره جسم مطرح است و هم درباره جان! «اکل طیب جسمانی» یعنی تقیّد به لقمه حلال و فرار از هر گونه حرامخوری! از آنجا نیز که چشم و گوش مجرای ورودی روحاند، «اکل طیب روحانی» هم به دیدنیها و شنیدهها مربوط است.
پنجم:
امروز فضای مجازی، ولنگاریهای آن و غفلتهای افراد در استفاده از آن، مشکلات پیچیدهتری را ایجاد کرده است.
ششم؛
با زلالی سرّ و سریره و طیّب و قدسی شدنِ جان، «افضل الاعمال» از انسان سر خواهد زد. به بیان دیگر، بهترین اعمال هم در رابطه با خدا پدیدار میشود و هم در ارتباط با خلق خدا!
شخصی که چنین شده باشد، خدا را صادقانه بندگی خواهد کرد؛ در تعامل با مردم نیز خیرخواهی پیشه کرده و همواره در پیِ نیکی کردن به آنهاست؛ حتی درباره کفار نیز خیرخواهانه تعامل میکند. چنانکه رسول اکرم صلیاللهعلیهوآله نیز درباره کفار میفرمودند: «ما میخواهیم آنان را به بهشت بریم، اما آنان نمیآیند.»
هفتم؛
دلی که ارتباطی با خدا برقرار نکرده، هرگز روی آرامش را نخواهد دید. دلی با چنین وضعیتی، مدام خود را با سرگرمیهای پوشالی مشغول میکند؛ با این خیال که با این سرگرمیها به آرامش میرسد! نشان، آنکه در لحظههای تنهایی که شخص به درون خود متوجه است، درمییابد که جهنمی شعلهور در درون روشن است.
هشتم؛
کدورتها، بدبینیها، بدخواهیها و سوءظنها که در حقیقت همان جهنم شعلهور است، همه به این دلیل است که انسان، نفْس را همچون خدا در کانون توجهات خود قرار داده و از مطالبات او پیروی میکند.
نسخه تصویری:
eitaa.com/ShiaTowhid/1312
نسخه صوتی:
eitaa.com/ShiaTowhid/1310
——————
با «
توحید تشیّع» همراه باشید؛
@ShiaTowhid
تلگرام|
اینستگرام|
سروش|
توییتر
ـ
#مکارم_الاخلاق #رمضانیه