☑️
#پرسمان_عاشورايي:
👈 «کوفيان در ازاي جنگ با امام حسين(عليه السلام)، چقدر پول دريافت کردند»؟
اخیرا در فضاي مجازي اين سخن مطرح شد: «یزید به هر يک از مردم (یا خواص) کوفه ۳۰ هزار دینار (سکه طلا) داد تا با امام حسین(ع) بجنگند. اين وجه، حدوداً معادل ۱۳ میلیارد تومان امروز است، و اگر ما هم جاي کوفيان بوديم، وسوسه ميشديم...»(!).
✍️پاسخ:
🔹ترديدي در اين نيست که:
يک) کوفيان بر اثر دنياگرايي، دشمني با امام حسين(ع) را برگزيدند؛ چنانکه امام فرمود: النّاس عبيد الدّنيا...؛ نيز فرمود: «شکمهايتان از حرام آکنده شده است»؛
دو) يکي از روشهاي معاويه و يزيد و ديگر امويان اين بود که با پرداخت رشوههاي کلان، اشراف و خواص را با خود همراه ميکردند؛ مثلا معاويه براي ساکتکردن مروانبنحکم در برابر وليعهدي يزيد، ماهانه هزار دينار برايش مقرري تعيين کرد.
🔹اما:
رقم «۳۰ هزار دينار» صرفاً يک ادعا است و طبق بررسيهاي انجام شده، در منابع معتبر تاريخي رقم مشخصي براي جنگ با امام حسين(ع) ذکر نشده است.
دراينباره فقط در نقلي آمده است که ابنزياد به مردم کوفه «وعده» داد که عطاي حکومتي آنان را دو برابر خواهد کرد که اين صرفاً وعده بود و قطعاً با رقم نجومي «۳۰ هزار دينار» فاصله بسيار داشت.
مُجَمِّعبنعبدالله عائِذي نيز هنگام پيوستن به امام حسين(ع) در مسير کربلا، براي امام گزارش کرد: «به اشراف کوفه رشوههاي کلاني داده شده...» (تاريخ طبري، ج5، ص405). در اين گزارش نيز عدد مشخصي ذکر نشده، و صرفاً از دريافتهاي کلان «اَشراف»، سخن به ميان آمده که خود، گوياي اين است که مردم عادي، مبالغ کلان دريافت نکردند.
🔹امام صادق(ع) نيز به ناچيزبودن اموال دريافتي دشمنان سيدالشهداء(ع) تصريح فرمود: «...آخرتشان را به بهاي ناچيز فروختند... َبَاعَ حَظَّهُ بِالأرْذَلِِ الأدْني و َشَرَي آخِرَتَه بالثَّمَنِ الأوْکسِ... (تهذيب الاحکام، ج6، ص126).
#وجه_دريافتي_کوفيان
✅ کانال تشيع پژوهي در ایتا:
🏴
https://eitaa.com/Tashayo