◀️شبهه
#شمار_489
💡کلمات کلیدی :
#مرغداری،
#پلمپ،
#پودر_جیوه_و_آهن
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
« اخبار ۸/۳۰ اعلام کرد بیش از بیست مرغداری دیشب پلمب شده ، بدلیل پودر جیوه و آهن که ماده ای خطرناک وسرطان زا بوده که درغذای مرغها میریختن بخاطراینکه مرغها سنگین وزن شوند لکه های سطح بدن مرغها را ملاحظه بفرمایید »
✅ پاسخ شایعه ✅
1⃣ خبر پلمب کردن مرغداری ها به علت وجود جیوه در گوشت مرغ، توسط مدیر کل نظارت بر بهداشت عمومی سازمان دامپزشکی، از اساس تکذیب شده است و وی خواست تا مردم برای اطمینان از سلامت گوشت مرغ مصرفی خود، از مرغهای بستهبندی شده گرم یا منجمد شده ی شناسنامهدار استفاده کنند.
🔗
http://url.faranama.co/WezOB
2⃣ پس از یک برنامه ی پايش محصولات خام دامی، رئيس سازمان دامپزشکی كشور خبر از وجود فلزات سنگين در گوشت برخی از مرغ های آزمايش شده داده بود که این خبر بهگونهای اغراقآمیز و مغایر با نظراتِ كارشناسان صنایع غذایی در رسانهها انعکاس یافت. چرا كه فلزات سنگين در اندازه مجاز می تواند در همه مواد غذايی وجود داشته باشد و وجود این مواد صرفا به معنای خطرناک بودن آنها نیست.
🔗
http://url.faranama.co/FQQaW
3⃣ استفاده از جیوه برای سنگین تر کردن وزن و در نهایت به صرفه تر بودن فروش گوشت مرغ، ادعایی واهی و غیرمنطقی است. چرا که هر کیلو از این محصول ۶۰۰ هزار تومان است و اگر به عنوان مثال یک مرغ بخواهد ۱۰ گرم از آن را در دوره پرورش استفاده کند باید ۶۰۰۰ تومان گرانتر فروخته شود، در حالی که گوشت مرغ در حال حاضر در بازار مصرف کمتر از این قیمت فروخته میشود.
🔗
http://url.faranama.co/v4I0Z
4⃣ ردپای فلزات سنگين در نمونه گيری هايی پيدا شده است كه در آنها مرغ داران برای تغذیه طیور خود از خوراک غیراستانداردی که برخی کارخانههای غیرمعتبر تولید می کردند، استفاده کرده بودند. شایان ذکر است این کارخانجات غیراستاندارد در سال جاری شناسایی و تعطیل شدند.
🔗
http://url.faranama.co/kV1oW
5⃣ تصویر منتسب به این شایعه که نشان دهنده زخمهای پوستی در مرغ می باشد، مربوط به مسمومیت جیوه در پرندگان نیست. جیوه یک فلز سنگین است که به شکلهای مختلف در محیط وجود دارد و از طرق مختلف می تواند وارد بدن شده و باعث آسیب های فراوان جسمی گردد. ترکیبات جیوه پس از جذب در بدن انسان ها، به سیستم عصبی مرکزی و کلیه ها آسیب میرساند و با ایجاد مسمومیت حتی می تواند باعث مرگ گردد. مصرف جیوه درحیواناتی مانند پرندگان، باعث کاهش نرخ باروری، تغییر رفتار و همچنین تغییر شکل جوجه ها می شود.
🔗
http://url.faranama.co/y3x3U
🔗
http://url.faranama.co/26Jkr
6⃣ هدف از انتشار این گونه شایعات در مورد مواد غذایی می تواند دلایلی چون تخریب یک صنف، کاهش قیمت ها در مقطعی از زمان و یا نوعی رقابت ناسالم داشته باشد. به هر روی، شایعات آلودگی مرغ، تهدیدی مخرب تر از هر بیماری در صنعت مرغداری کشور است که باعث بدبینی عموم نسبت به این محصول و زنجیره تولید آن شده است .
🔗
http://url.faranama.co/hmn0t
🔹با تشکر ویژه از سرکار خانم مهشید ایرانپور کارشناس ارشد صنایع غذایی جهت نظارت بر تنظیم این مطلب
لینک مطلب جهت انتشار:
💻
Anti-Shayee.blogfa.com/post/202
باز نشر از:
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
@Wiki_Shobhe
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐