◀️شبهه
#شماره_1621
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
در کلاس درس مطرح شد که در
#قانون_اساسی #شرط #مرجعیت برای
#رهبر تصریح شده است . چطور آیت الله خامنه ای با وجود اینکه این شرط را نداشتند رهبر شدند ؟ و همچنین آیا امام خمینی برای خود و رهبر بعدی حق ولایت سیاسی قائل شده اند؟
#ولایت_فقیه
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
✳️ولایت فقیه"، یک مبحث فقهی میباشد . آیا این معلم «فقیه» هم هست ، یا اساساً نه از "ولایت" میداند و نه از "فقاهت" و نه حتی از "قانون اساسی" ، ولی بر خود لازم میبیند که اظهار نظر نیز بنماید ؟! چقدر خوب و البته ضروری است که اساتید و معلمان ، قبل از حضور در کلاس و تدریس یا هر گفتی ، راجع به موضوع بحث خود ، مطالعه نمایند ؛ و اگر میدانند ، ولی مخالف هستند ، نظر خودشان را به صراحت بگویند و دست به تحریف آیات ، احادیث ، قانون و ... ، برای ایجاد شک و شبهه و اعوجاج در ذهن مخاطبینِ دانش پژوه خود نزنند.
♦️مرجعیت :
ابتدا همه دوستان دقت کنند که مرجعیت ، اصلاً و ابداً یک مقام علمی نیست ، بلکه پذیرش یک مسئولیت اجرایی از سوی فقیه میباشد . پس آن چه مقام علمی است ، "فقاهت" و "اجتهاد" میباشد ، حال خواه فقیه و مجتهد ، یک مسئولیت اجرایی مانند مرجعیت یا قضاوت را بپذیرد یا نپذیرد . مرحوم آیت الله علامه طباطبایی ؛ مرحوم آیت الله علامه جعفری ؛ مرحوم آیت الله شهید مطهری ؛ مرحوم آیت الله شهید بهشتی ... (رحمة الله علیهم) ، همه عالم ، دانشمند ، فقیه و مجتهد بودند ، اما هیچ ضرورتی ندیدند که مسئولیت مرجعیت را نیز بپذیرند ، چنان که مرحوم آیت الله بهجت (ره) نیز تا زمان رحلت مرحوم آیت الله اراکی (ره) ، این مسئولیت را نپذیرفتند . یا آیت الله جوادی آملی که به تازگی مسئولیت مرجعیت را نیز پذیرفته است.
♦️قانون اساسی :
در قانون اساسی نیز آنچه به عنوان مشخصه رهبری بیان شده است ، "فقاهت" است نه مرجعیت ؛ و آیت الله العظمی خامنه ای نیز مدتها پیش از پذیرش این مسئولیت ، مجتهد و فقیه بوده اند . چنانکه همزمان با پذیرش مسئولیت ، تدریس در "درس خارج" را آغاز میکنند که هنوز هم ادامه دارد.
♦️اصل 5 :
در زمان غيبت حضرت ولى عصر «عج» در جمهورى اسلامى ايران ، ولايت امر و امامت امت بر عهده فقيه عادل و با تقوى ، آگاه به زمان ، شجاع ، مدير و مدبّر است كه طبق اصل يكصد و هفتم عهده دار آن میگردد.
♦️اصل 107 :
پس از مرجع عاليقدر و رهبر كبير انقلاب جهانى اسلام و حضرت امام خمينى «قدّس سرّه الشريف» كه از طرف اكثريت قاطع مردم به مرجعيت و رهبرى شناخته و پذيرفته شدند ، تعيين رهبر به عهده خبرگان منتخب مردم است . خبرگان رهبرى درباره همه فقهاى واجد شرايط مذكور در اصول پنجم و يكصد و نهم بررسى و مشورت میكنند هرگاه يكى از آنان را اعلم به احكام و موضوعات فقهى يا مسائل سياسى و اجتماعى يا داراى مقبوليت عامه يا واجد برجستگى خاص در يكى از صفات مذكور در اصل يكصد و نهم تشخيص دهند او را به رهبرى انتخاب میکنند و در غير اين صورت يكى از آنان را به عنوان رهبر انتخاب و معرفى مینمايند . رهبر منتخب خبرگان ، ولايت امر و همه مسئوليتهاى ناشى از آن را بر عهده خواهد داشت . رهبر در برابر قوانين با ساير افراد كشور مساوى است.
♦️اصل 109 / شرايط و صفات رهبر :
1⃣صلاحيت علمى لازم براى افتاء در ابواب مختلف فقه.
2⃣عدالت و تقواى لازم براى رهبرى امت اسلام.
3⃣بينش صحيح سياسى و اجتماعى ، تدبير ، شجاعت ، مديريت و قدرت كافى براى رهبرى.
🔸در صورت تعدد واجدين شرايط فوق ، شخصى كه داراى بينش فقهى و سياسى قوى تر باشد مقدم است . پس در تمامی بندها ، به "فقاهت" اشاره و تصریح شده است و نه مرجعیت.
♦️ولایت سیاسی داشتن فقیه :