📌با مسئولان حرف بزنید، نه با مردم
🔸 گفتن این حرفها به خانوادهها، چه فایدهای دارد؟ به سراغ مسئولان بروید و از آنها بخواهید که زمینهها را فراهم کنند.
🔸 شما طوری حرف میزنید که انگار همۀ تقصیرها، گردنِ مردم است و مسئولان، هیچ مسئولیتی ندارند. درست است که ما باید خدا را روزیرسان بدانیم؛ امّا مسئولان هم نباید دست روی دست بگذارند و تماشاچی باشند. این آیات و روایات را اگر برای مردم میخوانید، از روایاتی هم که در بارۀ مسئولیت دولتمردان وجود دارد، حرفی بزنید.
🔰مخاطب اصلی ما در بحث جمعیت، خانواده است
✳️ با توجّه به آنچه تا این جا گفته شد، روشنی آیندۀ نه چندان دور کشورمان، به رساندن جمعیت به حدّ مطلوب، بستگی دارد.
💢 پس یکی از کلیدیترین مباحثی که باید در سطوح مختلف به بحث گذاشته شود، همین موضوع است. نکتۀ بسیار مهمّی که نباید آن را فراموش کرد، این است که مقصد و منتهای اصلی این بحث به خانواده بر میگردد.
❌ما هر اندازه هم برنامهریزی کنیم؛ امّا خانوادۀ ایرانی، تن به برنامههای ما ندهد، برنامهریزیها در حدّ نوشتههای روی کاغذ، باقی خواهد ماند.
✅ این بحث باید تبدیل به یک گفتمان بشود. باید در میان خانوادهها، بحث از جمعیت مطلوب، رواج پیدا کند.
‼️با رواج این بحث، پرسشهایی جدّی مطرح میشوند؛ پرسشهایی که اگر حل نشوند، خانوادۀ ایرانی به فرزندان بیشتر، گرایش پیدا نخواهد کرد.
💯 این پرسشها را باید پاسخ داد و تجربهها را به اشتراک گذاشت. با اشتراکِ تجربهها، دغدغهها و نگرانیها کم میشود. باید با این برنامهها، خانوادۀ ایرانی را به سمت و سوی اعتقاداتی برگرداند که قرنها با آن زندگی کردهاند.
⚠️یک نکتۀ دیگر را هم نباید فراموش کرد و آن این که ما فرصت چندانی نداریم. اگر نسل زنان بارور امروز، به فرزندآوری بیشتر رو نیاورند، در آیندۀ نه چندان دور، ما بر اساس آماری که پیش از این آمد، دچار مشکلات و بحرانهای جدّی خواهیم شد.
⬅️ ادامه دارد .....
📚ایران! جوان بمان! ص ۱۳۵
#محسن_عباسی_ولدی
#ایران_جوان_بمان
#جمعیت
@abbasivaladi