🔺انگیزه🔺
🔸شاید بتوان گفت علت اصلی بی انگیزگی و بی تحرکی ""غفلت و فراموشی و عدم نگرش درست "" است ولو علل دیگر هم مؤثر هست ولی اگر توجه به بعض مسائل انجام بشود آن علل با علة العلل رفع می شوند و نگرش صحیح کسب خواهد شد.
🔸 توجه به زندگینامه بزرگان، توجه ما به اهداف عالی و راقی را دوباره زنده میکند، میل به کسب علم و تقوا را در دل احیا میکند و چون که با بزرگان همراه شدی بزرگانه رفتار میکنی( رسم بزرگان مطالعه زندگینامه علما بوده است ) .
🔹اینکه بی انگیزه می شویم چون از بزرگان خود غفلت میکنیم چرا که سیر در احوال آنها پر است از تلاشها و مجاهدت ها و روشها و اهداف عالیه
🔸دیدار با بزرگان علم و تقوا
🔹چون که با بزرگان هم دم شوی، همچو آنان همره شوی
🔹بله دیدار با بزرگ انسان را بزرگ میکند یعنی افق های دیدش را همچون خود میکند.
🔹چه قدر ما به این نکات توجه داریم و آنها را موثر میدانیم.
🔸 غفلت از هم نشین
🔹هم نشینی با افرادی که اهل علم و تقوا نیستند در روند نگرش و عملکرد ما بسیار مهم هست.
( از اساتید میفرمودند علامه طباطبایی فرمودند یکی از علل پیشرفت من دوری از نا اهلان بود)
🔸 غفلت از فرمانده یعنی حضرت بقیة الله روحی و أرواح العالمين له الفدا
🔹ارتباط روزانه و تجدید عهد ( با توجه نه از روی عادت ) با حضرت تا اینکه سرباز واقعی باشیم.
🔹فردی که همیشه و هر روز با صاحب خود پیمان میبندد و با او معامله میکند و ارتباط قلبی و محبتش نسبت به او بیشتر میشود یقینا بی تحرک و نا امید و بی انگیزه نمی شود.
🔸 غفلت از هجمه های دینی و بلا هایی که بر سر مردم جهان بالاخص شیعیان می آید.
🔹انسان دغدغه مند و دلسوز که به این مساله توجه میکند هرگز دست روی دست نمیگذارد.
🔸 توجه به ارزش عالم و عامل دینی از منظر اسلام.
🔸 توجه به فهم عمیق مباحث علمی و توجه به عملکرد ها و عدم غفلت از خود
🔹باید علمی را که کسب میکنیم عمیق بفهمیم و با روش علمای سترگ و تراز، پیش برویم و از علمای خود غفلت نکنیم و بی توجهی به روش و منش علمی و اخلاقی آنها موجب خسارت عظیم میشود.
🔸 غفلت از علمای تراز و جا به جایی ملاک ها
🔹یعنی به جای اینکه مسیر و تلاش خود را با بزرگان بسنجیم و آنها را ملاک قرار دهیم اساتید خود را ملاک قرار میدهیم لذا غفلت های آن استاد آرام آرام ما را از مسیر اصلی باز میدارد ولی اگر بزرگ الگوی ما شد هرگز کوتاه نمی آییم.
🔸 برای بزرگ شدن که مفهومی است که میخواهیم مصداق آن شویم باید به مصادیق اتم و اکمل آن توجه کنیم و در خود پیاده کنیم.
🔸 و ...
✅ توجه به این طور مسائل باعث شد تا بزرگان نگرش صحیح کسب کنند و در نتیجه با نگرش صحیح، عملکرد صحیح پیدا کردند و تلاش های خود را با وجود موانع به کار بردند تا خدمتی به اسلام کرده باشند( تحمل سختی های مالی، جانی، آبرو و ... )>>> در زندگی آنها سرشار است.
🔹بله غفلت مهمترین عامل برای بی تحرکی و ایستایی هست چرا که وقتی احوال بزرگان را مطالعه میکنیم متوجه میشویم با اینکه استاد خوبی هم بعضا نداشتند ولی دست از تلاش و پیدا کردن استاد و هجرت و ... بر نمیداشتند و در یکجا ساکن نمیشدند و بی انگیزه و نا امید نمیشدند و با تمام وجود و با تمام اخلاص برای اعتلای خود و دین قدم بر میداشتند و هیچ مانعی آنها را متوقف نمیکرد بلکه آنها را تبدیل به فرصت میکردند و خداوند هم به پاس این تلاشها و مجاهدت ها به آنها عزت میبخشید و میبینید که شیخ انصاری و شهید مطهری و شهید صدر و ... چه قدر عزت دارند.
اللهم ارزقنا
https://eitaa.com/joinchat/666566766C3a95d83645