✔️ اوّلین وظیفهی شیعه در عصر غیبت نسبتبه وجود مقدّس امام عصرارواحنافداه کسب معرفت و شناخت نسبتبه آن حضرت است.
↩️ خداوند متعال در قرآن کریم میفرماید: وَ وَصّیٰ بِهٰا اِبْرٰاهِیمُ بَنِیهِ وَ یَعْقُوبُ یٰا بَنِیَّ اِنَّ اللّٰهَ اصْطَفىٰ لَکُمُ الدِّینَ فَلا تَمُوتُنَّ اِلّٰا وَ اَنْتُمْ مُسْلِمُونَ:و ابراهیم و یعقوب به فرزندان خود وصیّت کردند که ای فرزندان من! خداوند این آیین پاک را براى شما برگزیده است؛ پس جز در حالی که مسلمان باشید از دنیا نروید. تحقّق این توصیه زمانی امکانپذیر است که انسان به معرفت امام عصر خویش راه یافته باشد.این مطلب از حدیثی از پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلّم) که در کتب حدیثی شیعه و اهلسنّت مکرّر ذکر شده است، استنباط میشود. آن حضرت فرمودند: مَنْ مٰاتَ وَ لَمْ یَعْرِفْ اِمٰامَ زَمٰانِهِ مٰاتَ مِیتَـﺔً جٰاهِلِیّـَﺔً:هرکس بمیرد درحالیکه امام زمان خود را نشناسد، همچون مردم دوران جاهلیت از دنیا رفته است.
↩️ پس اگر بخواهیم مسلمان بمیریم و در قیامت مسلمان محشور شویم و در صف امّت رَسُولِاللهِ صلی الله علیه و آله و سلّم قرار گیریم، باید نسبتبه امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف شناخت و معرفت پیدا کنیم. همچنین امام باقر علیه السلام فرمودهاند: مَنْ مٰاتَ وَ لَیْسَ لَهُ اِمٰامٌ فَمَوْتُهُ مِیتَـةٌ جٰاهِلِیَّـﺔٌ وَ لٰا یُعْذَرُ النّٰاسُ حَتّىٰ یَعْرِفُوا اِمٰامَهُمْ وَ مَنْ مٰاتَ وَ هُوَ عٰارِفٌ لِاِمٰامِهِ لٰا یَضُرُّهُ تَقَدُّمُ هـٰذَا الْاَمْرِ اَوْ تَأخُّرُهُ وَ مَنْ مٰاتَ عٰارِفاً لِاِمٰامِهِ کٰانَ کَمَنْ هُوَ مَعَ الْقٰائِمِ فِی فُسْطٰاطِهِ:هرکس بمیرد درحالیکه امامی نداشته باشد، مرگ او چون مردن مردم دوران جاهلیت است و هرگز عذر و بهانهی مردم پذیرفته نمیشود و مسؤولیّت از ایشان سلب نمیگردد مگر آنکه امام خود را بشناسند و کسى که بمیرد درحالیکه عارف به امام خویش است، دیر و زود شدن ظهور امام زیانى به او نمیرساند و کسى که از دنیا برود درحالیکه به معرفت امام خویش راه یافته باشد، همانند کسى است که با قائم(علیه السلام) در خیمهی او بوده است.
↩️ کسی که به معرفت امام راه یابد، حالِ او در غیبت و ظهور یکی است؛ زیرا میداند محال است زمین از حجّتخدا خالی شود. لذا همواره امام را حاضر میداند و توجّه دارد که حجّتخدا دربین ماست و اگر امام را نمیبینیم یا میبینیم و نمیشناسیم، ناشی از این است که خود ما در پردهی غیبت به سر میبریم.
↩️ حضرت اباعبداللهالحسین(علیه السلام) فرمودند: اَیُّهَا النّٰاسُ! اِنَّ اللّٰهَ عَزَّ وَ جَلَّ ذِکْرُهُ مٰا خَلَقَ الْعِبٰادَ اِلّٰا لِیَعْرِفُوهُ فَاِذٰا عَرَفُوهُ عَبَدُوهُ فَاِذٰا عَبَدُوهُ اسْتَغْنَوْا بِعِبٰادَتِهِ عَنْ عِبٰادَةِ مٰا سِوٰاهُ؛ فَقٰالَ لَهُ رَجُلٌ: یَابْنَ رَسُولِاللّٰهِ! بِاَبِی اَنْتَ وَ اُمِّی فَمٰا مَعْرِفَـﺔُ اللّٰهِ؟ قٰالَ: مَعْرِفَـﺔُ اَهْلِ کُلِّ زَمٰانٍ اِمٰامَهُمُ الَّذِی یَجِبُ عَلَیْهِمْ طٰاعَتُهُ: ای مردم! خداوند متعال خلایق را نیافرید مگر برای اینکه او را بشناسند. پس وقتى خدا را شناختند، او را مىپرستند و وقتى او را پرستیدند و بندهی او شدند، از پرستش دیگران دست میکشند. سپس مردى عرض کرد: ای پسر رسولخدا! پدر و مادرم به فدایت، معناى معرفت و شناخت خدا چیست؟ فرمودند: معرفت و شناخت اهل هر زمانى نسبتبه امام زمان خود که اطاعت از او بر آنها واجب است.
↩️ ولیّ خدا آیینهی تمامنمای اسماء و صفات الهی است؛ لذا کسی که به ولیّ خدا بنگرد، خدا را خواهد دید. در زیارت جامعهی کبیره خطاب به ائمّه: میخوانیم: وَ مَنْ قَصَدَهُ تَوَجَّهَ اِلَیْکُمْ:و کسی که خداوند متعال را قصد کند، بهسمت شما (اهلبیت) توجّه خواهد کرد. پس راه نیل به دریای توحید، معرفت امام است.
↩️ شرط قبولی طاعات و عبادات ولایت است و لازمهی ولایت، معرفت ولیّ خداست. پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلّم) میفرمایند: فَوَ الَّذِی نَفْسُ مُحَمَّدٍ بِیَدِهِ لٰا یَنْفَعُ عَبْداً عَمَلُهُ اِلّٰا بِمَعْرِفَتِنٰا وَ وَلٰایَتِنٰا:سوگند به خدایی که جان محمّد در دست اوست، عمل هیچ بندهای به او سودی نخواهد بخشید مگر از رهگذر معرفت و پذیرش ولایت ما. واضح است که پیامبر معصوم خدا برای اثبات درستی سخنان خود نیازی به سوگند یاد کردن ندارد. ابراز شدّت اهمّیّت و تأکید بر این امر است که رَسُولِاللهِ صلی الله علیه و آله و سلّم را به سوگند خوردن وامیدارد؛ زیرا معرفت و ولایت امام از اصلیترین ارکان ایمان به شمار میآید.
🆔
@OstadMahdiTayyeb
🆔 instagram.com/ahlevela
🆔
eitaa.com/ahlevela
🆔
aparat.com/ahle_vela
🆔
@ahlevela_channel
🌐
www.ahlevela.com