↩️ ادامـــهٔ «پست قبل»
اين حقير روزی به يكي از پزشكان حاذق و بصير و متعهّد [1] كه سخن از اين موضوع به ميان آمده بود، گفتم: سلامت و سعادت زن در اينست كه: يا حامله باشد و يا بچّه در زير پستان خود داشته باشد.
قدری تأمّل كرد و گفت: آقا اين گفتار، مطابق آخرين نتيجهٔ كنگرههای پزشكی است كه امسال در امريكا برگزار شده است. و من تز دكتری خود را در امريكا در همين موضوع قرار دادهام.
آنگاه گفت: طبق آخرين مدارک و آمار، دخترانی كه قبل از هجده سال بچّه بزايند سرطان پستان نمیگيرند. و هر چه ديرتر بچّه بزايند، درصدِ خطر تهديد سرطان پستان در آنها زياد میشود؛ تا چون از سنّ سی سالگی بگذرند خطر سرطان پستان به نحو مضاعف بالا میرود.
امّا زنانی كه اصلاً ازدواج نكنند و بچّه نياورند، درصد خطر سرطان پستان در آنها سرسامآور است.
اين مطالب را كه عين واقعيّت است، قياس كنيد با تبليغات و انتشارات استعمار كافر كه بر در و ديوار نوشته بود: «زندگی خوشتر، فرزند كمتر» و يا «فرزند فقط يكی يا دو تا» و در يک صفحه پوستر يا پلاكارد، عكس يک مرد و يک زنی را كشيده بود، كه در دستشان يک دختر و يک پسر بود، و بطور شادابی و خوشحالی در حركت بودند و دست راست را بلند كرده، فقط انگشت وُسْطَی و مُسَبِّحه (سَبّابه) را بطرف بالا باز نموده، تا نشان دهند كه أوّلاً فقط فرزند بايد دو تا باشد و بس، و ثانياً اين را با حرف 7 كه رمز موفّقيّت است، خاطر نشان نموده باشند.
از اين تابلوها بر هر ادارهای و كانونی، بالأخصّ در سالن بيمارستانها و درمانگاهها و محلّ اجتماع مردم زده میشد و مردم میديدند. بيچارهها هم باور میكردند و از زيادی بچّه خودداری میكردند. و زنها دسته دسته به درمانگاهها میآمدند و قرصهای ضدّ حاملگی را به عنوان هديه و تُحفه، مجّانی میگرفتند و با خوشحالی همراه خود میبردند. غافل از اينكه اين قرصها همچون قرص اِسْتِرِكْنين، سمّ قاتل است كه بر روی آن لعاب شيرين كشيده باشند.
پزشكان غير متعهّد و خود فروخته هم، پيوسته در روزنامه و راديو و تلويزيون، تبليغات را در اين موضوع بالا میبردند.
يک روز پزشكی به خانمی كه برای معالجه نزد او رفته بود گفته بود: خانم! رَحِم زن حكم درخت را دارد. مگر درخت چقدر ميوه میدهد؟! اين زن هم به منزل آمده بود و بنای بد سری در آبستن شدن، با شوهرش گذارده بود.
شوهرش در مسجد نزد من آمد و از زنش شكايت كرد، و گفتار دكتر را كه به وی گفته بود بازگو كرد.
گفتم: اين دكتر در اين سخن مغالطه نموده است؛ و به اصطلاح عامّهٔ مردم، حُقّه بازی نموده است. برو منزل و به عيالت بگو: درخت ميوه تا زنده است ميوه میدهد! به مجرّد آنكه به بلوغ خود رسد (در بعضی از درختان در سال دوّم، و در بعضی نيز ديده شده است كه در سال اوّل) ميوه میدهد.
درختان ميوه هر سال مرتّب ميوه میدهند. هيچ ميوهشان قطع نمیشود، مگر زمانی كه آفتی به آنها برسد و ريشهٔ آنها كرم بزند. در اين صورت چوب است. ديگر درخت ميوه نيست؛ آن را میبرند.
بسوزند چوب درختان بیبر
سزا خود همين است مَر بیبری را
📚 رسالهٔ نکاحیه، ص۴۱
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1- دكتر حاج سيّد حميد سجّادی، از مفاخر چشم پزشكان عصر ما در جهان؛ كه علاوه بر نبوغ الهی در فنّ پزشكی، و دارا بودن دو شهادت و گواهی فوق تخصّص در قسمتهای خَلْفی و قُدّامی چشم (شبكه و قرنيّه)، از جوانان مسلمان و خوش فهم و غيور و دلسوز و متعهّد به اسلام و جامعهٔ مسلمين است. چشم راست حقير را كه مبتلا به پارگی شبكه (دِكُلْمان) شده بود، و از سختترين انواع پارگی بود؛ يعنی نعلی شكل دور تا دور پاره شده، و فقط از يک نقطه مختصر اتّكاء باقی مانده بود، و خطر آن نود و پنج درصد بود؛ و اين نوع از عمل از مشكلترين اقسام عملی است كه در سطح جهان بر روی چشم انجام میگيرد، به فوريّت عمل كرد. زمان عمل هفت ساعت طول كشيد و للّه الحمد و له الشّكر، عمل در نهايت خوبی، و منتج نتيجه شد.
شَكَّرَ اللّٰهُ مَساعِيَهُ الْجَميلَة؛ و أبْقاهُ اللّٰهُ ذُخْراً لِلْمُسْلِمين، وَ خَتَمَ لَهُ بِالْحُسْنَیٰ بِمُحَمَّدٍ وَ ءالِهِ الطّاهِرين.
🆔
@allame_tehrani