❇️ مراسم نخستین سالگرد رحلت علامه حسن حسنزاده آملی
✂️ برش هایی از متن:
🔸 به گزارش خبرنگار «سایت اندیشه ما به نقل از ایکنا: مراسم نخستین سالگرد رحلت علامه حسن ،حسنزاده آملی روز سهشنبه ۲۹ شهریور ماه، در مرکز همایشهای بینالمللی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد.
🔸 در این مراسم آیتالله صادق آملی لاریجانی، دکتر علی لاریجانی، آیتالله سید مصطفی محقق داماد، آیتالله علیاکبر رشاد، دکتر غلامرضا اعوانی، دکتر غلامعلی حداد عادل، دکتر سیدعباس صالحی و حجتالاسلام والمسلمین عبدالله حسنزاده آملی و جمعی دیگر از اندیشمندان و علاقهمندان به آیتالله حسنزاده آملی حضور داشتند.
🔹 در ابتدای نشست آیتالله سیدمصطفی محقق داماد، استاد دانشگاه شهید بهشتی ضمن خوشامدگویی به حاضرین در جلسه اظهار کرد: من به عنوان یک طلبه درباره شخصیت علامه حسنزاده آملی فقط یک جمله میگویم و آن این است که ایشان یک نمونهای بود که میتوانستیم به او افتخار کنیم. میتوانستیم به عنوان یک استاد، به عنوان یک عالم، به عنوان یک هملباس به او افتخار کنیم، ایشان یک روحانی نمونه بود.
🔹 وی افزود: ایشان عالمی بود که به تمام رشتههای الهیات مسلط بود. من درباره دانش ریاضیات و هیئت ایشان عرضی ندارم چون تخصصی ندارم، اما ایشان ادبیات عرب و فارسی را عمیق میدانست، فلسفه میدانست، عرفان میدانست، تاریخ میدانست، فقه میدانست، اصول میدانست. جامعیت نکتهای است که افراد کمی واجد آن هستند ولی ایشان از آن دسته افراد بود که جامعیت داشت. ایشان با حافظ و سعدی مانوس بود و اشعار آنها را به کار میبرد. اگر کسی غلط صحبت میکرد رنج میبرد. من غیر از ایشان افراد بسیار معدودی دیدم که چنین جامعیتی داشته باشند، در هر صورت ایشان کسی بود که بنده به ایشان افتخار میکردم.
🔺 هرچه گفت و نوشت نور بود
🔻 در ادامه نشست حجتالاسلام و المسلمین عبدالله حسنزاده آملی سخنرانی کرد و گفت: یکی از شاگردان خاص علامه به بنده فرمودند حمله عرش هشت نفرند یکی از آنها حضرت نوح است و به تعبیر ایشان حضرت نوح بر قلب علامه بود. آنچه به صورت مکتوب از ایشان بر جای مانده یا شاگردان ایشان همه تحت لوای همان حمله عرش بودند و به فرموده امام صادق(ع) عرش یعنی علم.
🔺 وی افزود: هر شیئی با نور تشخص پیدا میکند و اساسا ظهور، نور میخواهد. حضرت امیر(ع) هم فرمود من نقطه تحت باء در بسم الله هستم. برای اینکه این معنا به ذهن نزدیک شود تفسیر معمولی این است؛ اگر بسم الله را بدون نقطه بگوییم به زبان نخواهد آمد و نقطه که ولی الله اعظم است باید باشد. همه این نور و علم که در بسم الله است به آن نقطه یعنی حقیقت وجود امیرالمومنین(ع) است. آن جناب فرمود حضرت نوح بر قلب علامه بود و آنچه در طول سالها گفت و نوشت و پرورش داد همه نور بود و نورافشانی کرده بود. هم مکتوباتش نور است و هم شاگردانش همه مظاهر نور بودند.
جهت مطالعه کامل این مطلب به لینک زیر مراجعه فرمایید:
https://andishehma.com/salgard-hasanzade-amoli/
#سالگرد
#حسن_زاده_آملی
🌐 تهیه شده توسط تیم اندیشه ما
🖇 مارا در شبکه های اجتماعی همراهی کنید 🙏🏻:
ایتا:
https://eitaa.com/andishemaa
تلگرام:
https://t.me/andishemaa
اینستاگرام:
https://www.instagram.com/andishemaa