🔺️
چرا ایران به قطعنامه ضد روسی رای ممتنع داد؟
🔸مجمع عمومی سازمان ملل در قطعنامه ای که البته الزام آور نبود، با اکثریت آراء از روسیه خواست تا به اشغالگری در اوکراین پایان دهد. در این رای گیری ۱۴۱ کشور به قطعنامه رای موافق، ۷ کشور رای مخالف، و ۳۲ کشور نیز رای ممتنع دادند.
🔸ایران، چین، هند و آفریقای جنوبی از جمله کشورهای تاثیرگذاری بودند که به قطعنامه ضد روسی رای ممتنع دادند. حالا بسیاری میپرسند با توجه به نزدیک شدن سیاست های جمهوری اسلامی ایران و روسیه خصوصا پس از جنگ اوکراین، چرا نام ایران در جمع مخالفین این قطعنامه ضد روسی دیده نمیشود!
🔸اگر چه قطعا پیش نویس این قطعنامه به دست غربی ها تهیه شده، و همانطور که در بالا آمد ضد روسیه بعنوان یکی از متحدان ایران طراحی شده است، لیکن ذکر چند نکته در این رابطه ضروری به نظر میرسد. اول اینکه عنوان قطعنامه "پایان اشغالگری" است؛ طبیعی است ج.اسلامی با اشغالگری در هر کجا که اتفاق بیفتد و مرزهای پذیرفته شده بین المللی را نقض نماید مخالف است و آن را تایید نمیکند؛ کما اینکه ایران هنوز هم الحاق کریمه به روسیه را که خیلی قبل تر از جنگ اوکراین اتفاق افتاده بود را به رسمیت نشناخته است.
🔸لذا ایران صرف دوستی با یک کشور و داشتن علائق مشترک با آن را ملاک تایید همه اقدامات آن کشور قرار نمیدهد و میکوشد تصمیماتی که میگیرد منطبق با منطق انسانی و قوانین پذیرفته شده بین المللی باشد. در جنگ اوکراین، جمهوری اسلامی اگرچه تایید کننده اشغالگری روسیه نیست، اما این کشور را متجاوز نمیداند.
🔸ایران معتقد است روسیه برای خنثی کردن تهدید ناتو در گسترش به شرق و نزدیک شدن با مرزهای فدراسیون روسیه، اقدامی پیش دستانه انجام داده است. اقدامی که آن نیز طبق منشور ملل متحد پذیرفته شده است. لذا جمهوری اسلامی که از ابتدای جنگ اوکراین مرتبا و به کرات با جنگ مخالفت کرده و خواستار پایان دادن به آن بوده است، در ماجرای این قطعنامه نیز بی طرف ظاهر شده، نه از اشغالگری دفاع کرده و نه در حمایت از علت اصلی این اشغال که توطئه ای آمریکایی است علیه روسیه رای داده است.
🔸سیاست جمهوری اسلامی در قبال جنگ اوکراین بسیار هوشمندانه و عاقلانه طراحی شده بطوری که علیرغم ادعای مکرر غرب مبنی بر کمک ایران به یک طرف دعوا، تا کنون موفق به ارائه حتی یک برگ سند که کمک های پهپادی یا موشکی ایران به روسیه را تایید نماید نیز نشده اند. بنابراین باید توجه داشت که در سیاست بین الملل ظرافت هایی وجود دارد که شیوه های اجرای رسمی آن از جانب یک دولت، با آنچه تحلیلگران در رسانه ها مینویسند متفاوت است!
#عبدالرحیم_انصاری
✅ @ ostan24 تلگرام
✅
@ansari_rahim ایتا
🔔
لینک این یادداشت در توییتر:
https://twitter.com/Ansarii_rahim/status/1628991763632332801?t=rN-BQ3L_HOV3stXSu93c3Q&s=19