#احکام_دین ☀️🍃
گرفتن حکم رشد برای نابالغ جهت انتقال ملک🌸🍃
پرسش :بنده ده سال پیش اپارتمانی را به اسم دختر هشت ساله ام خریداری کردم ، همسرم با استفاده از عواطف مادر و فرزندی و بدون اطلاع بنده برای دختر نابالغ حکم رشد گرفته و سپس خانه را به اسم خودش منتقل نموده است و با نیات شوم بنای ناسازگاری گذاشته و قفل درب خانه را تعویض نموده و اجازه ورود به خانه ام را نمیدهد ، بنده خانه را که با دست رنج خودم خریداری کرده بودم هبه کرده بودم به دخترم که تحت ولایتم بود ولی اکنون از ان خانه علیه خودم و زندگیم استفاده میشود، ایا می میتوانم از نظر فقه ای خانه ام را که هبه کرده بودم بر گردانم و از هم پاشیده شدن زندگی ام جلوگیری کنم ؟
پاسخ :
با توجه به اینکه دختر شما به سن هجده سالگی رسیده می توانسته آن را به هر کسی که مایل باشد واگذار کند ولی سزاوار این است که با شما هم مشورت می کرد. البته اگر در سن هشت سالگی معامله صورت گرفته است، باطل است و خانه به ملک دختر باز می گردد.
معامله یک کالا بین دو نفر بدون تحویل و تحول با قیمت متفاوت🌸🍃
پرسش :شخصى مقدارى جنس در خانه دارد. از آن جنس (مثلا) صد کیلو به دیگرى مى فروشد; البتّه وزن نمى کند، و تحویل و تحوّل صورت نمى گیرد. پس از مدّتى همان جنس را که فروخته، با قیمت بالاتر از او خریدارى مى کند. آیا این معامله صحیح است؟
پاسخ :اگر هر دو معامله جدّى باشد، مانعى ندارد.
اظهار شفاهی به فروش سرقفلی قبل از فوت نزد شهود🌸🍃
پرسش :اگر شخصى چند سال قبل از فوت خود، شفاهاً در نزد برادران و افرادى از اقرباى نسبى اقرار به فروش نصف سرقفلى مغازه اى به شریک خود، که برادرش مى باشد، نماید و خریدار (صاحب نصف دیگر سرقفلى) ظرف چهار سال نسبت به پرداخت ثمن اقدام ننماید و پس از سپرى شدن دو سال دیگر از تاریخ فوت فروشنده، خریدار ثمن مورد معامله را به قیّم صغیر (همسر برادر متوفّایش) پرداخت نماید آیا معامله نافذ است یا باطل بوده و نیاز به تنفیذ صغیر (ورثه) دارد؟ شهادت اقرباى نسبى در این خصوص اعتبارى دارد؟
پاسخ :اگر شهود عادل باشند و متّهم نباشند شهادتشان قبول است; ولى تخلّف از شرایط عقد براى ورثه حقّ فسخ مى آورد، و اگر مصلحت صغیر باشد مى توانند بلکه لازم است فسخ کنند.
معامله با بهایی در صورت ضرورت🌸🍃
پرسش :مغازه داری که بعضی از همسایه هایش بهایی هستند بعضی مواقع برای خرید به مغازه او می آیند و از او درخواست خرید از لوازم مغازه می کنند حال اگر بگوید جنس ندارم دروغ گفته و اگر بگوید چون بهایی هستی به تو نمی فروشم خلاف اخلاق اسلامی است و موجب می شود دیگران با دید بدی نسبت به متدینین نگاه کنند حال تکلیف چیست؟
پاسخ :در صورت ضرورت مانعی ندارد و مالک وجه می شوید.
ملکیت کالای خریده از کافر حربی🌸🍃
پرسش :در خرید و فروش اجناسی که برای کفار حربی منفعت دارد، اگر خریدار مسلمان باشد مالک جنس خریده شده می شود؟
پاسخ :مالک می شود.
خرید از نانوایی که زمین وقفی را غصب کرده🌸🍃
پرسش :خرید نان از نانوائی که زمین مسجد را غصب کرده و اجاره مسجد را نمی دهد چه حکمی دارد؟
پاسخ :احتیاط آن است که چیزی نخرند.
معامله با کسی که از انشعاب برق غیر مجاز استفاده می کند🌸🍃
پرسش :خرید و فروش از کارخانه دار یا تاجری که مطمئن هستیم برای تولید کالای خود و نگهداری اش از انشعاب برق غیر مجاز استفاده می کند چه حکمی دارد؟
پاسخ :خرید و فروش از او اشکالی ندارد ولی او در برابر اعمال خود مسئولیت شدید دارد.
خرید محصولات غذایی تولید غیر مسلمان 🌸🍃
پرسش :اگر بر ما معلوم باشد که صاحبان برخی مشاغل که به تولید مواد غذایی مشغول هستند مسلمان نبوده و جزو اهل کتاب هم نیستند. در این صورت خرید و فروش و مصرف محصولات آنها چه حکمی دارد؟
پاسخ :خرید و فروش مواد غذایی غیر گوشتی آنها اشکالی ندارد ولی در صورتیکه یقین داشته باشید دست آنها را رطوبت با آن مواد تماس داشته احتیاط اجتناب است مگر در مواردی که خارج از کشورهای اسلامی زندگی می کنند.
عدم لزوم تحقیق از فروشنده در مورد رعایت قانون و شرع 🌸🍃
پرسش :آیا در خرید کالا لازم به تحقیق در مورد رعایت قانون و شرع از طرف فروشنده در تهیه و توزیع کالا است؟
پاسخ :در خرید از بازار مسلمین نیاز به تحقیق نیست در مواردی که شک دارید حمل به صحت کنید و تحقیق و تفحص لازم نیست.