مجسمهسازی یکی از هنرهای ریشهدار در فرهنگ و تاریخ کشورهاست. گرایش به هنرهای تجسمی خصوصا رشته مجسمهسازی در ایران و پس از انقلاب اسلامی، مدیون زحمات و تلاشهای پدرانه افراد بسیاری است که در این چند دهه، برای رونق و ماندگاری آن در سطح مراکز علمی و تخصصی فعالیت کردهاند. «نادر قشقایی» یکی از همین افراد نامآشناست که در کنار انواع فعالیتهای علمی و پژوهشی، در مسیر رشد بسیاری از هنرمندانِ امروزِ مجسمهساز نقش ایفا کرده و از خود مجسمههای ماندگاری بر جای گذاشته است.
قشقایی با آثار خودش توانسته است در نزدیکترین زمان به رویدادهای مردمی و حس و حال آنها به تولید آثاری بپردازد که نه تنها دارای ویژگی ها و تمایزات هنریست بلکه در ارتباطگیری و تعامل با مخاطب هم موفق عمل کرده است و گاهی برخی از آثارش همچون مجسمه «مدرس» در میدان بهارستان یا «انتفاضه» در میدان فلسطین، سالها توانسته است خالق درنگهای ویژه و متناسب با موقعیت روز باشد.
نادر قشقایی متولد 9 شهریور ماه 1336 در تهران است. او دارای دیپلم هنرستان هنرهای زیبا، فارغالتحصیل دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران در رشته مجسمهسازی، موفق به دریافت نشان عالی تجسمی در جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی فجر و گواهینامه درجه یک هنری (معادل دکترا) در رشته مجسمهسازی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
قشقایی از سال 1353، به طور جدّی طراحی و ساخت مجسمه را آغاز کرد و با حضور در جشنوارهها و رقابتهای هنری، موفق به دریافت جوایز متعددی شد. او عضو رسمی مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری، عضو هیئت مدیره انجمن مجسمهسازان ایران، مسئول واحد مجسمهسازی مرکز هنرهای تجسمی، دبیر و داور چندین جشنواره ملی و بینالمللی و کارشناس و مشاور شورای علمی حجمسازی سازمان زیباسازی شهر تهران نیز بوده است.
در این فرسته (پست) به مرور و نمایش چند اثر مهم او میپردازیم.
🔺
@baftar_resane
#مجسمه #مجسمهسازی #مجسمه_سازی #هنر_تجسمی #نادر_قشقایی #قشقایی