🕸
فصل نهم: بهاییت در قامت یک گروهک سیاسی
🔹۵. بهاییت و سازمانهای فراماسونری
🔹
ب) دکتر ذبیح الله قربان
وی رئیس دانشکده پزشکی شیراز و از بهاییان سرشناس آباده و فارس بود که یکی از اعضای بنیان گذار لژ حافظ در تاریخ فراماسونری شناخته میشود. در دوران حضور قربان در لژ حافظ اختلافها بالا گرفت و اسرار لژها فاش شد.
ذبیح الله قربان در سال ۱۲۸۲ در خانواده ای بهایی به دنیا آمد. پدرش از اعضای سازمان ویکتوریا وابسته به تشکیلات جاسوسیام آی ۶ در استان فارس بود. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را زیر نظر لجنههای بهاییان در شیراز گذراند و سپس با سفارش این محافل، به لبنان رفت و در دانشگاه امریکایی بیروت مشغول تحصیل شد. انتخاب شهر بیروت برای تحصیل به این دلیل بود که وی به طور مداوم زیر نظر مربیان بهاییت باشد و راحت بتواند به شهرهای عکا و حیفا واقع در فلسطین اشغالی رفت وآمد کند و از آموزههای بیت العدل اعظم بهره مند شود.
ذبیح الله قربان در دوران تحصیل در بیروت، به عضویت فراماسونری درآمد و پس از بازگشت به ایران، به ریاست بیمارستانی به نام بهبودستان برگزیده شد. او در این مقام اقدامهایی برای گسترش غرب زدگی انجام داد. وی در حدود سال ۱۳۱۰، چند سال پیش از اعلام رسمی کشف حجاب، به کمک خواهرش، کیاقربان، عده ای از دختران و زنان بهایی را در این بیمارستان استخدام کرد و یک زن انگلیسی به نام آوانسیان که از کارکنان سفارت انگلیس در تهران بود، برای آموزش آنها به شیراز فرستاده شد. [۱]
----------
📗[۱]: برای آشنایی با شرح حال و عملکرد ذبیح الله قربان، به جلد سوم از مجموعه کتابهای معماران تباهی، نوشته دفتر پژوهشهای مؤسسه کیهان مراجعه کنید.
📗تحلیل و نقد بهائیت، علیرضا روزبهانی، ص۱۶۶
#بهائیت_گروهک_سیاسی
🚫
@bahaiyat🚫