تعارض دو امر ساختار و توسعه
در شهرستان نقده
@barsakht
اگر بنا را بر امر منطقی محال بودن اجتماع نقیضین قرار دهیم ، در اینصورت رابطه بحث توسعه و قوم گرایی را در ساختار سیاسی شمالغرب کشور و مخصوصا در شهرستان نقده ، راحت تر درخواهیم یافت.
به نظرم لازمه پیشرفت در مناطقی مثل شمالغرب ایران و مخصوصا در استان آذربایجان غربی و شهرستان نقده که در آن ترکیب خاصی از قومیت های مختلف وجود دارد ، تدوین تعاونی های سیاسی و تشکل هایی است که در آن قدرت به مثابه حاصل جمع مثبت تلقی شود .
اما نکته مهم این است که رسیدن به
حاصل جمع مثبت ، نیازمند مشارکت تمام طیف ها و قومیت ها در روند های سیاسی است ولی مهم تر از آن ، تولد گفتمانی است که به دنبال اچماع نخبگان بوده و در مرحله ای بالاتر از خرده فرهنگ گرایی سیاسی در کشور ، به روند سازی آنهم بر مبنای عقلانیت فراقوم گرایانه بپردازد.
@barsakht
امروزه آنهایی موفق هستند که با بهره گیری از قدرت هوشمندانه و ترکیبی و به دنبال آن با بازتعربف شرایط خاص خود ، در تلاش برای تاثیر گذاری بر روند های سیاسی حکومت و به تبع آن تقسیم و تسهیم امکانات مناسب برای جغرافیایی سکونتی و زیستی خود باشند .
نیک میدانیم که در نظام های دموکراتیزه فعلی ، مفهومی به نام سلطه و برتری جویی در روندهای سیاسی ، امری منسوخ شده بوده و بهترین راه براب حل تعارضات و کشمکش های باستانی ، رسیدن به درجه ای از دیگر پذیری و شراکت در قدرت است.
اگر چنین روندی بر نحوه نگرش ما نسبت به روند های سیاسی کشور و مخصوصا در شمالغرب ایران و شهرستان نقده وجود نداشته باشد ، بستر های لازم برای توسعه پذیری نیز هیچگاه متولد نخواهند شد .
نتیجه اینکه اولویت امروزین این مناطق ، تهیه و تدوین گفتمانی جامع برای همزیستی سیاسی و اجتماعی و اقتصادی است. گفتمانی که بتواند علاوه بر دخیل دانستن تمامی گفتمان ها و قومیت ها در مقوله پیشرفت، بستر های ساختاری لازم برای توسعه شهرستان را به بهترین شکل خود مهیا سازد.
✍محمد رضوی قره قشلاق
______ @barsakht __
پیوستن به کانال تحلیلی سیاسی
#برساخت در تلگرام و ایتا